Merhaba, Hyundai Accent GLS 2001 model araba var. Sorun şu ki arabayla okuldan eve gelirken (15km) E5'i kullanıyorum. Anayoldan ayrılırken yoncaya girip sağ aşağı, anayolun altına doğru dönüyorum. İşte tam bu noktada benzin göstergem inanılmaz düşüyor. Yani gözle görülür biçimde deponun 8de 1i civarı. Benzin çalkalanıyor desek dönerken ya da araba sonuçta gidiyor benzin yakacak tam o noktaya geliyordur azalması ama daha uzun mesafeden geldiğimde bile tam o virajda gözle görülür biçimde azalıyor. İşin garibi araba düzlüğe geldiğinde gösterge tekrar yükselmiyor ve benzin ciddi ciddi bitiyor. Mesela benzin azken döndüğümde sarı ışık yanmaya başlıyor ve sönmüyor. Psikolojim bozuldu artık yolu uzatıp yoncaya girmeyeceğim. Benim gibi bu durumdan müzdarip kimse var mı merak ettim. Okuyanlara teşekkürler
İnanır mısın, 2000 yumurta kasa accentle aynısını bende yaşıyordum.. E5den ayrılıp sağa doğru dönerek köprüye çıkıyordum, ve bariz düşüyordu ibre
Dayımın bir unosu vardı bundan 5 sene evvel, yoncaları dönerken yağ lambası yanardı (yağdanlık şeklinde olan ) o geldi aklıma
Sanırım zeminin eğimi ile ilgili. Benim 1992 Broadwayde de olurdu buna benzer bir şey. Araba çeyrek depoya geldiğinde yokuş çıkıyorsam ibre çeyreğin yarısına inerdi. Yokuş bitip düze geldiğimde ibre tekrar çeyrek depo çizgisine gelirdi. Şamandıradan kaynaklanan bir durum.
Bazı bozuk şamandıralar benzin azalsa bile takılı kalıyor ve benzinin azaldığını belirtmiyor. Herhangi bir eğimde veya sarsıntıda serbest kalıp gerçek yerine geliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
Sanırım zeminin eğimi ile ilgili. Benim 1992 Broadwayde de olurdu buna benzer bir şey. Araba çeyrek depoya geldiğinde yokuş çıkıyorsam ibre çeyreğin yarısına inerdi. Yokuş bitip düze geldiğimde ibre tekrar çeyrek depo çizgisine gelirdi. Şamandıradan kaynaklanan bir durum.
Bazı bozuk şamandıralar benzin azalsa bile takılı kalıyor ve benzinin azaldığını belirtmiyor. Herhangi bir eğimde veya sarsıntıda serbest kalıp gerçek yerine geliyor.
Sorun da zaten düzlüğe gelince yükselmemesi
quote:
Orijinalden alıntı: SkiNNy
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
Sorun da zaten düzlüğe gelince yükselmemesi
E sizde baktırın bi servise belki düzeltirler böyle gidersin hiç azalmaz , azalmaz bigün kalırsın öyle ortada