Arkadaşlar merhaba hyundai servisinde bir era var 1.5 CRDİ 110 hp sizlere danışmak istediğim bir durum söz konusu.. Öncelikle ben öğrenciyim ve kredi çıkmıyor lakin servis bi şekilde çıkarttı.. Aracın fiyatı 20.000 TL 2008 model 141.000 km de.. 618 TL aylık ödemeli 48 ay vadeyle kredi onaylandı fakat ben onay vermedim düşünmek kaydı ile.. Şimdi plazanın hemen yan tarafı kendi servisleri orada araca baktırdım turbo yorgun dediler. yanlız turbonun bıçak dönüş hızı vs. sorunu yokmuş.. yanlızca intercooler'ı biraz yağlıyo ve hafif ıslık sesi var o da km ye göre normal dediler.. ileriki zamanlarda zincir değişimi gerekebilir başka hiçbirşeyi yok aracın dediler.. Araç uygun olduğu için de almak istiyorum fakat yine de tanıdık usta götürmeden kaportaya motora baktırmadan bilgisayara bağlatmadan alım satım yapmayacağım.. fakat bu km nin yüksek olması ve turbonun bu sorunu çok büyük sorun açar mı ? daha doğrusu sormak istediğim 5 km de gidebilir 50.000 km de kullanıma bağlı tamam ama böyle bi sorun var gibi görünüyo ve bu açıdan turbo sorun çıkarır mı? dediğim gibi bıçaklarda hortumlarda hele ki çekiş düşüklüğünde falan hiçbir sorun yok.. arabanın gidişine hayran kaldım felaket kaçıyor.. yol bilgisayarı o hıza rağmen 6.3 litre gösteriyor yakıt tüketimini dijital klimasına kadar full bi araç.. Ne dersiniz ? yorumlarınızı istiyorum..
Online messenger hizmeti beklemiyoruz ama maşallah 1 gün oldu 1 mesaj bile yok.. çok güzell...
Muhtemelen artık turbo ünitesinde boşluk oluşmuş ve çıkan ses ekseninden kaçan pervane ve milin hava ile birlikte çıkardıgı ses. Turbo charger ucuz bir ürün değil ancak alternatif çözüm yolları üretilebiliyor, revize edilebiliyor ve yeniden sorunsuz kullanılabiliyor. Orjinal bir turbo ünitesinin bile revizyon işlemi 500-700 tl civarı tutuyor. Satın almak istediğiniz aracın emsalleri hangi fiyatlara satılıyor bilemiyorum ama 20 bin liralık aracı 4 yıl kredi ile 30 bin liraya alacaksınız. Pek makul bulmadım.
fiyatının ucuz olması yukarıda bahsettiğiniz etkenlerden ötürü sanırım.
kia crdi aracımın turbosuna yetkili servis 1800-2000 tl arası fiyat verdi.turbo tamircisi ile irtibata geçtim tamiri için 250 tl anlaştık.söktü turboyu tamiri olmuyor dedi yenilenmiş turbo taktı 570 tl. ye.10.000km oldu sorun yok.
katalizör gibi turbonun da içini boşaltsak olmaz mı kara duman spec.. tahminimce yüksek meblalar bekliyor; zira VGT sistem; standart turbo da değil.. alınacaksa büyük intercooler+büyük turboyla şaka makinası olabilir
cevabınız için sağolun arkadaşlar.. bugün tekrar gittik plazaya ve adamların son dediği şey aracın garantisi devam etmesine rağmen 100.000 km yi doldurduğu için hiçbir şekilde garanti veremeyiz dediler ve herşey o an bitti :) çıktığım gibi terkettim satın kime satabiliyosanız dedim o fiyata.. Çünkü sürekli arayıp duruyolardı müşteriler soruyor ne yaptınız alacakmısınız vs. diye.. sanki kakalamaya çalışıyolar gibime geldi biraz.. 3 lira fazlası olsun sağlam olsun ford olsun focus olsun :) artık vazgeçtim era'dan..
Yanlış anlamada senin yerinde olsam gider 8-10 bin liralık araç bakardım.620 lira taksit,en az 200 lira mazot,bakım,vergi vs derken ayda 1000 lira arabaya harcayacaksın.Zaten öğrenciyim diyorsun.Sırf arabaya binmek için değer mi?
Abi naptın o kadarda yaw :) aylık 1000 lira masraf etsek yanar biteriz.. birikmişte param var ama kredili alımı tercih etmiştim fakat uygunda olmayacak kredi en iyisi peşin almak fakat hyundai bakmam artık focus'lara bakıyorum 2008 model tdci ghia 60 - 70 bin km yi geçmemiş temiz.. yakıtlarının ve performansının çok iyi olduğunu duydum.. Hoşuma da giden bir araç.. Nasip bakalım..
Turboda bazı kötü haber verici ustaların abartmaları oluyor. Mesela her turbodan bir ses çıkar. Bu sesi iyice size ıslık sesi var dedirttirirler. Turbo zaten yağ ile çalışır azıcık yaglasa pek birşey olmaz. dikkatli kullan bozulana kadar bin.
0 km arabanın turbosu da 5 bin km'de bozulabilir. Belki o turbo seni 20 bin km goturebilir. bu işler şans biraz. kafaya çok takmamak lazım. iyi bakınca birşey olmaz. Ama era'ya o paraları bağlamayın. Gidin 14'e 206 hdi falan alın. mis gibi araba.
Selam, 140.000 km.deki Hyundai Accent Era 1.5 crdi vgt 2006 model dizel aracımdan yolda giderken ön taraftan ıslık sesi gibi rahatsız edici bir ses gelmeye başlamıştı. İnternetten araştırma yaptım forumlardaki yorumlara baktım sesin turbodan geldiğinden şüphelenmeye başladım. Yeni Garret marka orijinal turbo 2870 TL. yan sanayi 870 TL.parçacıdan fiyat aldım. Sanayide tamir işçilik bakım çıkma vs. 380 ile 580 TL. arası olur dediler. Karar verdim turbocuya göstermeye gittim bakım için, usta baktı yok hiçbirşey dedi. Lastik bilyalarına bir baktır dedi ses oradan gelebilir dedi. Lastikçiye gittim baktı ön iki tekerlek bilyalar değişecek dedi. Lastik başına 60TL. işçilik alırım, tornacıyada iki lastik için 60TL. dedi. Parçacıyada (lastikler için) 2 adet bilya orj.kore 60+60 TL. ödedim. Lastik bilyeleri değiştikten sonra önden gelen ses kesildi. Şimdi memnuniyet ve keyifle kullanıyorum. Allah kimseye kaza bela vermesin. 12.01.2018 İst.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme