Şimdi Ara

Hyundai accent ve atiker sistemi ilk deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün 2000 model (yeni kasa) hyundai accent 1.5 16v aracıma Denizli Mutlu Otogaz da atiker sıralı sistem lpg taktırdım.Simit depo farkı 50 ytl ödedim bana toplamda 1250 ytl ye maloldu.Aracı yetkili arkadaşla denerken sürekli sorduğum soru "şimdi lpg demi benzinde mi gidiyoruz?" oldu.Anlamak mümkün değil.Performansta hiçbir değişme yok.İnşallah böyle devam eder.Çok iyi ilgilendiler.
    Tek merak ettğim nokta aracımın ne kadar yakacağı... Deneyimlerimi buraya aktaracağım.

• Umarım kış aylarında ve 1500 km den sonra sorun yaşamazsın..Çünkü BRC haricinde, HYUNDA-KIA araçlardan randuman alan pek görmedim...Neden direk atiker taktırdınız? Araştırma yapmadınız mı? Atiker, voltran, aldesa, egas ürünlerinin HYUNDAI araçlarda randuman vermediğini araştırsaydınız keşke :( Ama yiğnede hayırlı olsun..Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Saygılar..
  • Sonradan çıkacak sorunlar benimde korkum...Şİmdilik sorunum yok inşallah olmaz.Deneyip görecez bakalım. Denizli kışları çok soğuk olmuyor.Zaten sistem 2 sene garantili, taktırdığım yer oldukça profosyonel.Atikerin fiyatıda uygun olduğu için tercih ettim.Mutlu otogaz 30 ytl lik gaz doldurmuş araca.Bu haftasonu kaç km gittiğine bakacaz... Deneyimlerimi yazmaya devam edeceğim... Teşekkürler
  • Aynı model araçta 1500km den fazla, kasım ayından bu güne kadar lovato kullanıyorum. En soğuk günde bile sorunsuz çalıştı. Markalar için söylenenlerin çoğu efsane. forumu biraz incelerseniz çelişkileri görürsünüz.
  • ayni model arac bendede var bende taktirmayi düşünüyorum izlenimlerini bizlerle paylaşman biz taktiracaklar icin önemli bi kriter olucaktir.
    evet arkadaşin dediği doğru olabilir ama hyundai ve kiada randuman sağlamayabilir o kadar cok celişkili mesaj var ki forum donanimda hangisine inanacağımızı şaşirmiş durumdayiz.
  • Bugün aracmın deposunu tam doldurdum ve 103 km yol yaptım.60 km sinde 2,3. ve 4. vitesi kullanarak bir dağa çıkmak için kullandım.Bunun 30 km si çıkış 30 km si iniş oldu.Geri kalan 40 km sini ise şehir içinde (hafif trafikte) kullandım.Akşam aynı benzinlikte aynı pompadan depoyu fulledim.11,3 ytl 7,69 lt aldı.

Şimdiki hesaba göre 11,3/103=0,111 ytl km de yakmış oldum.

(Acaba araç düz yolda 90 km süratlemi az yakar ? Yoksa bir dağa çıkıp inerken mi az yakar? Çünkü inerken hiç gaz vermeden viteste iniyorsunuz...)

Araçta takıldıktan sonra bir ayarlama yapılmadı.Şimdilik yakıt sarfiyatı iyi.iNŞALLAH hep iyi olur.
    Deneyimlerime devam edeceğim... Teşekkürler
  • Bizde taktırdık Voltran sıralı sistem Hyundai Accent 1.3 MPI araca.(2004 model)
    Tam bir yıldır sorunlarla uğraşıyoruz.Umarım seninkisinde olmaz.
    Hyundai ve Voltran ateşle barut gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5, vites 90 km sabit hızla ve yüksüz gidildiğinde aracın yakabileceği en az miktarı yakar.....

peki 11 ykr yaktım diyorsun çalıştırırken stop ederken benzinle çalışmadımı bu araç kaç kere stop edip çalıştırdın?
    fazla yakmamıştır ama onuda hesap etmelisin!!!1
  • Yanlız yaktığın benzinin yarısını lpg tüketime tüketimine ekleyeceksin.Saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzhannn

Yanlız yaktığın benzinin yarısını lpg tüketime tüketimine ekleyeceksin.Saygılar

anlayamadım ?

Benzin tüketiminin fazla olacağını zannetmiyorum.Sadece sabah ilk çalıştırışta birkaç dakika benzinle gidiyor sonra lpg ye geçiyor.Gün içinde dur kalklarda ise lpg ye geçmesi 3-5 sn sürüyor...

Şu anki verilerim kesinleşmiş veriler değil tabiki.Kullandıkça değerlerimi yazacağım...
  • Arkadaşım ,
    Ben BRC taktırdım , hyundai accent'ime , 9 ay oldu , Sabahları zor çalışma probleminden , çıldırmak üzereyim bu sıralar....
    Son bir ayar daha yapıldı geçen hafta , artık 10. ayar mıdır , 11. ayar mıdır, daha dört gün oldu hafif bir bozulma hissediyorum , gene olmayacak gibi ,

quote:

Orjinalden alıntı: hackersun

Umarım kış aylarında ve 1500 km den sonra sorun yaşamazsın..Çünkü BRC haricinde, HYUNDA-KIA araçlardan randuman alan pek görmedim...Neden direk atiker taktırdınız? Araştırma yapmadınız mı? Atiker, voltran, aldesa, egas ürünlerinin HYUNDAI araçlarda randuman vermediğini araştırsaydınız keşke :( Ama yiğnede hayırlı olsun..Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Saygılar..
  • Buda hackersun a kapak olsun. Nerde içinde atiker geçen konu varsa karalama için o orda. Brc bayisi olsuğunu düşünüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: carenfly

Arkadaşım ,
    Ben BRC taktırdım , hyundai accent'ime , 9 ay oldu , Sabahları zor çalışma probleminden , çıldırmak üzereyim bu sıralar....
    Son bir ayar daha yapıldı geçen hafta , artık 10. ayar mıdır , 11. ayar mıdır, daha dört gün oldu hafif bir bozulma hissediyorum , gene olmayacak gibi ,

quote:

Umarım kış aylarında ve 1500 km den sonra sorun yaşamazsın..Çünkü BRC haricinde, HYUNDA-KIA araçlardan randuman alan pek görmedim...Neden direk atiker taktırdınız? Araştırma yapmadınız mı? Atiker, voltran, aldesa, egas ürünlerinin HYUNDAI araçlarda randuman vermediğini araştırsaydınız keşke :( Ama yiğnede hayırlı olsun..Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Saygılar..

• quote:

Orjinalden alıntı: ozcanak

Buda hackersun a kapak olsun. Nerde içinde atiker geçen konu varsa karalama için o orda. Brc bayisi olsuğunu düşünüyorum.

quote:

Arkadaşım ,

quote:

Saygılar..

özcanak bende senin yorumlarından sonra atiker düşünüyorum amaa inan ki bazen aklıma gelmiyorda değil
    acaba özcanak atikerle bi ilişkisi var mı diye:)
    çünkü sen hem E200'e hem seat toledoya mı taktırmıştın?
    sen montaj aşamasında aracın başında mıydın ne kadar kesip biçiliyor...
    bana ahh bi görsen o an vargeçersin dedi bi kaç kişi nasıl kıydın sen e200e:)

• ARKADAŞLAR 98 MODEL 1.4 CİVİC SAHİBİYİM ARACINA ATİKER TAKTIRAN VARSA MEMNUN VEYA MEMNUN OLMADIĞI YERLERİ VARSA PAYLAŞABİLİRLERMİ İSTANBULDA HONDA İÇİN MONTAJ YAPAN ATİKER BAYİSİ KİM? BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM
  • Yok yok bayi filan değilim. Ben yaklaşık 7-8 ay arabama hangi marka kit taktırayım diye araştırdım. En son bayilerden fiyat alırken Atiker bayisinin samimimyetine güvenerek adını daha 1 hafta önce duyduğum sistemi arabama taktırdım. Sonradan özelliklerini öğrendim ki diğerlerinden tek farkı fiyatıymış. Bundan sonra bu forumda arabasına lpg taktırmak isteyen arkadaşlara sadece İNSANLIK NAMINA yardımcı olmaya çalışıyorum. Dediğim gibi sonra babamın mercedesinede taktırdım. Bu arada benim kullanıcı olarak Atiker i övmemden rahatsızlık duyan bazı başka marka bayileri beni PM den baya rahatsız ettiler ama yılmadım. Her zaman iyi olanı tavsiye edecem. Kötü olsaydı yerin dibinede geçirirdim. Arabana kıymana gelince, araban delik deşik oluyo olayı yok sadece bagaja boru geçecek kadar delik açılıyor. Her iki arabamın montajındada başında bekledim. Sadece 5-6 kablodan kesip biçmeden sadece küçük bir kısmını açarak elektrik alıyorlar o kadar.

quote:

Orjinalden alıntı: thall

quote:

Buda hackersun a kapak olsun. Nerde içinde atiker geçen konu varsa karalama için o orda. Brc bayisi olsuğunu düşünüyorum.

quote:

Arkadaşım ,

quote:

Saygılar..

özcanak bende senin yorumlarından sonra atiker düşünüyorum amaa inan ki bazen aklıma gelmiyorda değil
    acaba özcanak atikerle bi ilişkisi var mı diye:)
    çünkü sen hem E200'e hem seat toledoya mı taktırmıştın?
    sen montaj aşamasında aracın başında mıydın ne kadar kesip biçiliyor...
    bana ahh bi görsen o an vargeçersin dedi bi kaç kişi nasıl kıydın sen e200e:)

• ozcanak arkadaşım
    LPG ile ilgili bir firmada çalışmıyorum. Ben atiker veya herhangi bir marka kötü demiyorum. Ancak deneyimler sonucuş BRC nin daha sorunsuz olduğunu biliyorum. Atiker de sorunsuz olabilir
    ama bunu zaman göstrericek. Ayıca kapak olsun falan lafları hiç hoşi değil...

Saygılar...

quote:

quote:

Arkadaşım ,

quote:

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackersun -- 14 Aralık 2009; 15:22:17 >

• M. CEMEN KARDEŞ BENDEDE HUNDAİ 1.5 GLS VAR BENDE DENİZLİDE OTURUYORUM ALDESA SIRALI TAKTIRDIM AMA SORMA NEDEN BİLMİYORUM SENİN TAKTIRDIĞIN FİYATA TAKTIRDIM 1. SANAYİDE ÇOK PİŞMANIM ARAÇ 1.2. VİTESTE ÖZELLİKLE KALKIŞLARDA KAN AĞLATIYO TEKLİYE TEKLİYE STOP EDECEKMİŞ MGİBİ ZOR ANLAR YAŞATIYO BAZEN STOP FALAN EDİYE BENDE KARARSIZ KALDIM ALDESAYLA İKİSİ ARASINDA AMA MALESEF YANLIŞ KARAR ÇALIŞMASI DOKUMA MAKİNASI GİBİ FALAN FALAN.... SENDEN Bİ İSTEĞİM OLACAKMUTLU OTOGAZ 3. SANAYİDE YANLIŞ HATIRLAMIYOSAM BENİM SORUNUM YAZDIĞIM GİBİ BANA YARDIM OLABİLECEKLERMİ ENJEKTÖRLERİ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM COK SES YAPIYO BİRDE TEKLEMESİ VAR. BENİM PEK VAKTİM OLMUYOR YANLIŞ ANLAMA SENİN GELİP GİTMEN EKSİK OLMAZ O YÖNDEN DİYORUM ZAHMET OLMASSA VEYA ALDESANIN PROGRAMI VARMI ONLARDA BANA CVP YAZARSANIZ BEN Bİ BOŞ VAKTİMDE UĞRAYAYIM TEŞEKKÜRLER
  • 2006 nisan ayında 1998 accent 1.5 gls aracıma autronic sıralı sistem taktırdım samsun şıklar otogaz firmasına.
    yaklaşık 13 ay oldu tek bir sorun dahi yaşamadım.allah nazardan saklasın benzinden farksız ve yarı yarıya sarfiyat sağlayarak yaklaşık bir senede cihaz kendini amorti etti bile.
    diğer markaları bilmem,işcilik çok önemli bu işte ondan eminim.
    autronic marka sıralı sistemi özellikle 1.5 gls accenti olanlara şiddetle tavsiye ederim.
  • o ne öyle triptronic der gibi. yeni mi çıkmış bu ? ne malıymış, neyin nesiymiş ? hiç duymamıştım daha önce
    quote:

Orjinalden alıntı: safari55

2006 nisan ayında 1998 accent 1.5 gls aracıma autronic sıralı sistem taktırdım samsun şıklar otogaz firmasına.
    yaklaşık 13 ay oldu tek bir sorun dahi yaşamadım.allah nazardan saklasın benzinden farksız ve yarı yarıya sarfiyat sağlayarak yaklaşık bir senede cihaz kendini amorti etti bile.
    diğer markaları bilmem,işcilik çok önemli bu işte ondan eminim.
    autronic marka sıralı sistemi özellikle 1.5 gls accenti olanlara şiddetle tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mcemen

Bugün aracmın deposunu tam doldurdum ve 103 km yol yaptım.60 km sinde 2,3. ve 4. vitesi kullanarak bir dağa çıkmak için kullandım.Bunun 30 km si çıkış 30 km si iniş oldu.Geri kalan 40 km sini ise şehir içinde (hafif trafikte) kullandım.Akşam aynı benzinlikte aynı pompadan depoyu fulledim.11,3 ytl 7,69 lt aldı.

Şimdiki hesaba göre 11,3/103=0,111 ytl km de yakmış oldum.

(Acaba araç düz yolda 90 km süratlemi az yakar ? Yoksa bir dağa çıkıp inerken mi az yakar? Çünkü inerken hiç gaz vermeden viteste iniyorsunuz...)

Araçta takıldıktan sonra bir ayarlama yapılmadı.Şimdilik yakıt sarfiyatı iyi.iNŞALLAH hep iyi olur.
    Deneyimlerime devam edeceğim... Teşekkürler

mükemmel değerlerr
    ne güzel tasarruf yapmak teşekkürler ATİKER

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.