Şimdi Ara

Hyundai Ankara Altınsoy Bayi'si İle Yaşadıklarım (Çözüldü). (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
4.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeepNote

O araçta başka sorunlar da olabilir, gözle görülmeyen yerlerde, hemen avukatınızı haberdar edin. Kesinlikle teslim almayın. Savcılığa suç duyurusunda bile bulunabilrsiniz, nitelikli dolandırıcılık ihtimali nedeniyle.

Merhaba, arkadaşın anlattığı kadarıyla dolandırıcılık gibi bir durum yok, eğer arkadaş hukuki yollara başvurmak istiyorsa, hukuki yolu belirttim, bir önceki sayfada, siz nerden biliyorsunuz diyecekseniz, Avukatım.
  • bencede hakkınızı arayın. İnsanları aptal yerine koymaya çalışıyorlar. Sıfır araç alıyoruz göya

hyundai ata dan aldık bizde cw i30 u . Aracı babam teslim aldı. Ön şöför alt paspasına basmışlar. Halı paspası koy da bas bari yada birşey ser değil mi ? öylece teslim ettiler. Halı paspas olsa onu yıkatırsın da, alt paspasın temizlenmesi zor oldu biraz. Aracı aldığınız showroom un sıfır araçları bekletme yerleri de önemli. Yer çamurlu arsa olursa da sıkıntı.
  • alpkoca kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ettim hocam bilgilendirme için. Bazen zorluyorlar müşteriyi yok bu şekilde alacaksınız vesaire der gibi. Mesela forumdan bir arkadaşın, motorunu sanayide tamir ettirmeye çalışmışlardı kabul etmediği içinde motor parçalarını aracın içerisine koyup gelip teslim almalarını ya da bu şekilde park parasının da kendilerinden tahsil edileceği tehdidinde bulunmuşlardı. Savcılık lafını duydukları anda geri vites yapar bu tipler
  • Yazdıklarınız aklımda elbette, gelecek sonuca göre en doğru yolu çizeceğim. Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CallBabun

Yazdıklarınız aklımda elbette, gelecek sonuca göre en doğru yolu çizeceğim. Teşekkür ederim.

bence zaman geçirmeyin, avukat arkadaşın belirttiği gibi notere gidip ihtar çekin. siz bekledikçe karşı taraf bu işten sıyrılmanın yolunu arar sizi düşüneceklerini sanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

quote:

Yazdıklarınız aklımda elbette, gelecek sonuca göre en doğru yolu çizeceğim. Teşekkür ederim.

bence zaman geçirmeyin, avukat arkadaşın belirttiği gibi notere gidip ihtar çekin. siz bekledikçe karşı taraf bu işten sıyrılmanın yolunu arar sizi düşüneceklerini sanmam.

Hyundai genel merkezden gelecek yanıtı beklemekteyim. Gelecek sonuca göre hareket etmeliyim.
  • Hocam o son aracı almayacaktınız işte zira 2015 model araçlar gerçek manada sıfır ise zaten eşe dosta ayrılan araçlardır ve tutulan bir araçsa asla size yar edilmez,i20 de sınıfının lideri bir araç sarışlarda haliyle size sıkıntılı bir araç gelmesi şaşırtıcı değil,dilerim lehinize çözülür problem .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Hyundai genel merkezden gelecek yanıtı beklemekteyim. Gelecek sonuca göre hareket etmeliyim.

o zaman hakkınızda hayırlısı olması dileğiyle, hukuk konusunda pek bilgim yok, ama ülkemizde görülen genel manzara cezaların caydırıcı olmaması ve mahkemeleri yavaş işlemesi insanımızı zor durumda bırakıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

o zaman hakkınızda hayırlısı olması dileğiyle, hukuk konusunda pek bilgim yok, ama ülkemizde görülen genel manzara cezaların caydırıcı olmaması ve mahkemeleri yavaş işlemesi insanımızı zor durumda bırakıyor.

Haklısınız, tüm seçenekleri gözden geçirmek durumundayım. Teşekkür ederim.

• Eğer bu şekilde teslim almak zorunda kalırsanız, yazılı tutanakla teslim alın, tutanakta saydığınız kusurların tamamı yazılsın, sonra doğruca mahkemeye.
  • Sırf bu tarz çirkinlikle karşilaşmamak için kısmet olursa opsiyon ekleyip illa fabrikadan takip ederek alcam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firmalar bu işin ticaretini çok iyi yapıyorlar.
    Elimizde son 1 adet kaldı, stok eritiyoruz, bitiriyoruz vesaire diyerek ellerinde kalan veya teşhir ürünü olarak kullandıkları araçları ederinin 2-3 bin lira altında da olsa itelemeye çalışıyorlar.
    Ederinin altında satmalarının temel sebebi de aslında bu tarz ufak ''defo'' detaylar.

Bu yüzdendir ki, aracı çıplak gözle görüp, enine boyuna incelemeden kesinlikle almam.
    Size de tavsiyem aynısıdır.

Bütün yasal haklarınızı aramanızı tavsiye ederim.
    Uyanıklık kimsenin yanına kar kalmamalı.
  • Aracı görmeden niye aldın diyenlere allah akıl fikir versin. Sıfır araba alıyorsun yahu sıfır. Bayisinden gidip sıfır araba alıyorum diye parasını veriyorsun. Ne demek koltukta yağ lekesi var, ayak izi var vs. Sana arabayı öyle bir teslim etmeleri gerekir ki paket halinde çiçek gibi. Üstünde toz olsa ortalığı yakıp yıkman lazım.

Ne güzel alıştırmışlar benim memleketimin güzel insanlarını kazıklanmaya karşı hoşgörülü olmaya. 51.000 TL cebinizden çıkmadı ya atıp tutarsınız bişey olmazcılar sizi.

Hocam senin bu saatten sonra ortalığı ayağa kaldırman lazım bunu yapabileceğine inanıyorsan yap, yok ben üşengeçler tayfasındanım böyle şeylerle uğraşamam diyorsan geçmiş olsun.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byc -- 10 Mart 2016; 19:41:34 >
  • canım markayı rezıl edıyor boyle servısler yazık gerçekten. Belkı 2-3 ay kullanmış bile olabılırler aracı. Rezıl bı durum
  • Merhabalar. Kardeşim gibi gördüğüm dostum @callbabun un arabayı almaya başlamasında, bayi ile iletişimlerinde, araç aramada ve diğer işlemlerde yanındaydım.
    ocak ayının başında bmw 116 d başka bir arkadaşıma sıfır almıştım ve markanın neden para ettiğini öğrenmiş oldum. paspaslar bile poşetinden önümüzde açılarak araca yerleştirilmişti... gerisini siz düşünün. Hyundai ile yaşadıklarımızı biraz daha geniş çaplı anlatayım dedim.

Arabayı almaya karar verdikten sonra 28 şubatta iki bayi arasında mekik dokuduk ve arabanın renginden dolayı (paket ve motor falan aynıydı) şaşmazdaki hyundai deki aracı almaya karar verdi. Arabayı görmek istedik. Arabanın bayi içerisinde bir yerde olduğunu söylediler. Arabayı aramaya başladık fakat bulamadık. Satış temsilcisi ile bayi etrafında 4 döndük ama arabayı bulamadık. Bütün arabalar koruma bantları, poşetleri, teyp etrafındaki çizilecek yerlerde naylon korumaları, önlerinde çeki demirleri ve antenleri çıkık olarak sıfır vaziyette duruyordu. Ertesi gün bize resimler geldi. Aracın bütün poşetleri sökülmüş. koruma bantları yok. her yeri kir içinde. arkada stopun oraya şeffaf bir reklam amaçlı bayi isminin olduğu film de takılıydı. Arabalar sıfırken onlar takılmıyor. Son kontrol sırasında anahtar teslim öncesi yapılıyor bu işlemler. Arabanın resimlerini gördüm ve dedim ki bunda birşey var. Almamıza 1 hafta varken arabanın hali buydu. Ön koltuk yağ içinde paspasları kirli. arka paspaslar bile kirliydi. hadi öne bindin taşıdın falan da arkalar nasıl kirlendi onu anlayamadım...
    arabayı poşetlerinde sıfır olarak hic görmedik kısacası. tam tersi kullanılmış sayabileceğimiz araba resimleri gönderildi.
    Neyse arabayı teslim almaya gittik. Dışarısı yağmurluydu bu arada. içeride başka maduriyetlerimiz de oldu onları da işlem sonuclanınca detaylı olarak yazacağım. Arabayı almaya anahtar teslim alanına gittik. araba yağmurda ıslanmış ama içeride yani. insan bi siler.... sıfır araba alınıyor sonucunda. neyse dedim içime kuşku geldi bir koltuğa bakayım dedim..! bir de baktım ki koltukta leke duruyor..!!! içerisi hala pis. paspaslar kirli. arabanın hava difüzörleri toz içinde. arabaya kaput filmi boya koruma ve KOLTUK KORUMA uygulandı sözde..!!! koltuga koruma işlemi yaparken bre eleman sen görmedin mi kocaman yağ lekesini? arabayı yıkamadan böyle pis mi satıyorsunuz? müşteriye böyle mi araba teslim edilir? 1 hafta işlemleri sürmüş birisi olarak resmini pazartesi çekiyorsun leke olduğunu söylüyoruz ve biz almasak bile başkası alacakken öyle mi arabayı teslim edeceksin???
    müdüre ve diger personele soruyoruz. ön yolcu koltuğundaki bu yağ lekesi nasıl oldu ki? gelen cevabı yazıyorum. tır şoförü arabayı indirirken botuyla değmiştir... tabi hemen çıkıştım. sen kimi kandırıyorsun bu araba sıfır ise korumalarıyla poşetleriyle gelir. orada yag lekesi olması imkansız... teyp çerçevesindeki kılcal cizikler nasil oldu? cevap yok... Kapı içindeki hoparlör yanındaki siyah plastik parçalardaki ayak değmesiyle olan çizikler nasıl oldu? hadi şoför tarafı oldu adamlar ayagıyla degdi de arkadakiler nasıl oldu?? ben incelemeyi bıraktım nereye elimizi atsak sorun cikiyordu. sifir degil bu arac dedim. bana cevap geldi. 18 yıllık efendim bu araç. müdür ile kavga ettim ve soruyu yönelttim sen bu şekilde bu aracı sıfır alır mısın? kapıda duruyor bak dedim 2 ay önce sıfır aldık bmw böyle degil prosedürler? araba da bu halde teslim edilmedi dedim. hic almasak tamam da bu araba kullanılmış.... imzanı atma kardeşim alma dedim.. yetkililere bu aracı almayacağımızı farkını verip sıfır araba istediğimizi söyledik. ya 2015 model ya da 2016 model olsun ama sıfır olsun dedik. poşetlerini biz acacagimiz teyp cercevelerindeki korumalari bizim acacagimiz cizip vuruk cürük olmayan araba istedik kısacası. biz içeride cevap beklerken yetkililerdeni teslimat yapacak kişiler ellerinde bez ile arabayı temizliyorlar vs. önce yapılması gereken işlemi sonra yapıyorlar. aracınız hazır diyorlar. tabi ben hic kontrol etmedim arkadaşım da kontrol etmedi. temizlense neyy temizlenmese ney olacaktı ki. başka arac istiyoruz dedik . merkezle yazışacaklarını söylediler. daha ayrıntılar var ama anlatmıyorum. sonrasında eklemeler gelecek. arabayı alıp prosedürler tamamlandıktan sonra. bu arada kaputa çekilen film de kavlamaya başlamıştı. kaputun eğimli yerlerinde hava kabarcıkları vardı. tazyikli su gelse acılacagından eminim. iyi cekilmemiş. hava tabancasıyla ısıtarak cekilmeliydi film. ragleyle de bütün havalar alınmalıydı. ıslatıp yapmaları gerekiyorlardı demekki baştan savma yapılmış...
    bmw de arabanın etrafında elinde bezle abartmıyorum personel geziyordu. en ufak tozu temizliyordu. hyundai de ise kir içinde yagmur içinde araba veriliyor. anlatacak çok farklı şeyler var ama sonraya saklıyorum....

• Yagli koltugu,cizik ve pis yerleri keske fotograflasaydiniz.Belli basli kanitlar olunca hem hyundaiyi hemde gerekli yerleri ikna etmek daha kolay.

Ama bayide oldugu icin ve arkadasinizla gittiginiz icin yine biryerlere varabilir.Hyundai den mantikli cevap gelir bence,ayrica bayi ve servislere karsi kati kurallari var.

En kisa surede cozulur insallah
  • Satış temsilcisinin yolladığı resimler mevcut. Hyundai genel merkez ile hergün görüşüyorum yazışmaların devam ettiği, en kısa sürede dönüş yapacaklarını söylüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallBabun -- 10 Mart 2016; 23:29:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok geçmiş olsun yanlarına bırakmayın oyalıyorsa gidin plazaya müşterilerin olduğu bir vakit durumu tekrar bağırarak anlatın ki gelen müşteri de anlaşın ne olduklarını durum hakkındaki gelişmeleri buraya yazarsanız sevinirim.
  • Öncelikle geçmiş olsun umarım kısa zamanda istediğiniz şekilde çözülür bu olay. Bırakın otomobili bir beyaz eşya hatta bir giyim eşyası alırken bile en ufan bir pürüz,defo varsa bu açıkça belirtilir ve daha ucuz fiyattan satışa sunulur. Burda ki konu ise binlerde liralık bir otomobil. İnsanlar çok daha fazla paralar ödeyerek 2. el yerine sıfır bir araba alıyorsa o araba pırıl prıl kusursuz olmalı. Konunun sizin lehinize sonuçlanmasını dileyerek takip ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robertofiole -- 11 Mart 2016; 11:43:42 >
  • şaşmazdaki bayi yeni açılmış bir bayi. sözde kamusen üyelerine indirimli araç satıyorlardı. keşke o kirin tozun olduğu bölümlerin fotoğrafını çekseydiniz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.