|
Hyundai BAYON Ana Konu (11. sayfa)
-
-
Araca 3 ekleme yapmak istiyorum. Ciddi bir arastirma yapmadım. Fikirleriniz varsa almak isterim. Elektrikli bagaj için birkaç yerle konuştum bayon için çıkmadı dediler. Tucson ve kona da var ancak bayon olmuyormuş. Beklemedeyim.
Bagajdaki spotlar arası kırmızı çıtaya kaliteli bir led aydınlatma. Seat leonlardaki gibi.
Bagaja kademeli zemin. Bunu kendim halledicem gibi sadece güzel bir boş zamana ihtiyacım var. Koltukları katladığımda düz zemin elde etmek istiyorum. 1.0 motorlu elite paketlerde olacak o bagaj. Youtube videolarinda gördüm. Bunlar hakkında bilginiz varsa öğrenmek isterim. -
Şuanki yakıt durumunuz nedir , egea ile aynı kullanım koşulundan yakıt kiyaslamasi yapabilir misiniz -
Bayon ş.içi 9 gibi +- yarım litre diyebilirim. Ş.arası 6- 6.4 gibi. Sakin binkullanimda 5.7 de gordüm ama cidden sakin dikkatli kullanimdı. Araç 5200 km de ve hiç sıfırlanmamiş ortalamam 6.9
Egea 1.6 dizel de ş.içi 7, 7bucuk. Ş.arası 5.1 ile 5.3 gibi. Ama bu değerleri enteresan bir bicimde ilk aldiğim sene yakaliyordum. 3bucuk sene kullandım araç 5 yaşina geldiğinde bu degerler imkansızlaştı. Önce akü gitti. 72 amperlik startstop akü aldım. Bi toparladı. Sonra oksijen sensörü gitti. Onuda değiştim, tekrar bu degerlere geldi. Gecen sene bu ikisine toplam 4bin harcamistim. Bu sene nedir durum bilemem.
Performans olarak egeaya yaklaşacak o fiyata araç yok. Ama artik dizelin geldiği durumda ortada. Tam zamaninda benzinliye geçtim diyebilirim. -
Bayon dış tasarımı çok hoşuma gidiyor özelliklede sunrooflu olması ve fiyatı ama tek aklıma takılan kısmı yakıt, egea cross baktım 1.6 dct fiyat yüksek ama hem performans hemde yakıt olarak kafam çok rahat edecek. Egea crossta ise herseye ragmen sunroof olmamasi vazgecmeye sebep -
Egea ile bayon ikileminde bende kaldım. Motor olarak piyasanın en iyisi egea. Kimseye birsey söyletmem o konuda ama, işte kocaman bir ama var. Şimdi uzun süre kullanmış biri olarak en midemi bulandıran şeyden bahsedeyim. Malesef fiat arabadan parça çalıyor dostlar. Konuyu açayım hemen. Aracım 2016 loungeplus hb di. Acc, elektrikli bel desteği, arkada bardakliklı kol dayama vs vs... 2017 den 2018 modele geçişte fiat araçtan parca çalmaya basladı. Önce kaput içindeki ön bakalitler gitti. Sonra kapı altı fitiller gitti. Sonra izolasyon inceldi, derken 2020 gibi arka kol dayama gitti. Olanda özellikle paket alirsaniz gelmeye başladı. Camlarda akustik özellik vardı. Şanslı olanlara geldi, olmayanlara gelmedi. Derken egea makyajlandı, hop otomatik vites gitti. Cross geldi bi hava yakaladilar bu seferde benim 2016 daki özellikleri full paket bile alsanız üzerine paket ekleterek elde edilecek hale getirdiler. Lastikler continentalden falkene döndü, söför tarafı tutacak gitti ama yeri boş. Kol dayama pakete para verip alsanda bardaklıksız vs vs. Görunende bu kadar çalan görünmeyendw ne yapmiştir kimbilir. Hatta egeanın her ilde grupları vardır. Manisa grubunda bende aktifim. İnanın klima gazinı eksik bastiklarını bile farkettik. Yoksa inanın egea crosswagon niyetim vardı. Dizel otomatiğini alacaktım. Ama karar aldım. Egea makyaj değil komple yenilenmeden incelemeyecem bile. Bu arada 2023 modellere arazide gidebilmeyi kolaylaştırıcı bazi özellikler bekliyorum. Beni özellikle fabrikadan arayip goruşlerimi sordular. O özelliklerde bi belli olsun belki inceleyebilirim. Ama şuanda bayon mantik noktasinda rakipsiz bence.
Bayonda uyuz olduğum şey malesef deposu. 1 depo ile 500 e yaklaşırsam helal diyorum. En çok 36 lt benzin koydurabildim. Baya bi ufak depo malesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepulnation -- 12 Ekim 2022; 22:5:3 >
-
Katılıyorum. En dolu paket olarak satılan arabada sunroof yoksa benim için bir şey ifade etmiyor.
-
Aslında birazda bizim beklentimizle ilgili bi durum aslından. Konuştuğumuz araçlar globalde üretim amacı az maliyet cok kar . Biz ülkemizde cok fazla fazla ve daha önemlisi cok fazla zamanimizi satıyoruz . Umarım yakın zamanda düzelir -
Arkadaşlar 2022 model Elite'lerde mercekli far yok mu? -
Elite paket de ön arka tamamen led
-
İki aracın da 2021 modelini aynı dönem birlikte kullandım. Rahatlık, konfor, görüş Alanı, pedal tepkileri; yumuşaklık, titreşim, direksiyon ve yol tutuş başta olmak üzere şu an aklıma gelmeyen bir çok konuda bayon çok daha iyi.
-
Selamlar herkese, bende bir ay önce bayon aldım ve son bir kaç gündür arka taraftan aşırı trim sesi geliyor ne yazık ki. Arabadan soğudum desem yeridir. 2013 model i20 satıp aldım, 7 yıldır kullanıyordum hiç bu kadar trim sesi yaşamadım. Yarın bagaj kiliti kısmına bant sarıp deneyeceğim. 2022 model sıfır araçta böyle bir hatanın olması üzücü.
-
Dediğiniz gibi bagaj kısmına birkaç tur bant sarın, birde arka koltukları yatırıp sertçe tekrar kapatın onlarda ses yapabiliyor. -
Servise götürün hallediyorlar istanbulda iseniz
hyundai erdemir öneririm bende de ses vardı periyodik bakımda söyledim düzettiler
Altta resimde paylaştığım üzere " Arka koltuklar izole edildi " diye bilgi verildi şuan ses yok
-
Teşekkürler cevaplar için bugün sardım o ses kesildi ama önceden bagaj sesi bastırdığı için duymadığım başka sesler de geliyor arka taraftan. İlk fırsatta servise götüreceğim.
Bir tavsiyede bu tür işler için bez bantlar var. Onlar çok başarılı oluyor. İzole bant yerine tercih edilebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaidb -- 6 Kasım 2022; 16:1:40 > -
Bu arada çok da dinlemeyin arabayı, kendimden biliyorum, dinledikçe abuk subuk sesler duyuyormuşum gibi geliyor. Çok rahatsız etmiyorsa normaldir diyip geçin -
Bugün fark ettim kaput keçesi yok araçta. Acaba sonradan taktıran var mıdır? Hiçbir yerde satışını da görmedim. Sizin aracınız da var mı?
-
1.0 turbolarda var galiba, bende 1.4 atmosferik var, keçe bende de yok -
Bagajdaki şeride led taktıran var mı ? varsa fotoğraf bilgi paylaşabilirse çok iyi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whisper242 -- 7 Kasım 2022; 0:32:31 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X