Şimdi Ara

Hyundai BAYON Ana Konu (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.328
Cevap
68
Favori
150.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
45. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakıtın rodaj döneminde olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum, bu kadar fazla olmamalı gibi geliyor, ben 1.6 corolla kullanıcısıyım 8.3 ortalamam şehir içi, eğer böyle bi yakıt ortalaması olursa genel kullanıma dayalı lpg ile beraber %25 üzerinden hesaplasak 12.5-13 litre lpg demek, bu benim beklentilerimin üzerinde bi rakam ama tabi kullanıcılar ile deneyimlenler konuya daha hakim olacaktır.
  • Evet hep kısa mesafe olmasınında etkeni var bu tüketimde ortalama için biraz karma km yapılması gerekir 👍🏻
  • 2013 Ford C-MAX 1.6 TDCİ 115 HP Titanium X 120.000 Km'deki manuel/dizel aracımı 21.11.2022 tarihinde satarak 2022 Hyundai Bayon 1.4 MPİ Elite A/T - Atlas Beyazı aracımı 25.11.2022 tarihinde teslim aldım. Kaporasının Kasım ayının başında vermiştim. Aracın liste fiyatı 550.000 TL iken extra aksesuarlar için 30.000 TL verdim. Toplamda son maliyeti bana 580.000 TL oldu. Opak renk olduğu için 2.600 TL, Kasko ve Trafik sigortasını aracımı aldığım bayiden yaptırdığım için sözde 5.000 TL bir indirimim oldu. ÖTV matrah düzenlemesi ile araçta bir 30.000 TL'lik indirim oldu ama benim aracın ÖTV'si vergi dairesine yatırıldığı için 1 gün ile kaçırdım. Aracı yoğun olarak şehir içinde kullanıyorum. Zaten yoğun olarak şehri içinde kullanım, manuel ve dizel olması sebebi ile C-max'ı sattım. Bayon henüz 250 Km civarında ve sadece şehir içi kullanımda ortalama yakıt tüketimi 10 LT/Km gösteriyor. Birkaç bin km sonra bir miktar düşüş olacaktır. Elite Bayon donanım oldukça dolu bir araç. Özellikle iç hacim C-Max ile kıyaslanamaz ama şehir içinde sorun olmuyor. Zira Dizel/Manuel C-max ile sadece şehir içinde dolaşmakta çok pratik olmuyordu. Aracı alırken bir performans beklentim yoktu ki performansı şehir içi için oldukça yeterli. Yılda max 15.000 Km yapan ve 2 uzun yolum olur.

Konuya ilişkin açtığım konu linki:https://forum.donanimhaber.com/2013-1-6-tdci-ford-c-max-dan-hyundai-bayon-1-4-mpi-a-t-gecis--154248911

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 30 Kasım 2022; 9:48:26 >

• Hayırlı olsun ötv indirimini liste fiyatına yansıtmışlar ama bu fiyatlara araç alabilen oldumu çok merak ediyorum bayiler zaten araç yok diyormuş
  • albayrak06 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim. Güncel liste fiyatının üzerine en az 30.000 TL isteniyor. Ancak bu seferde araç yok. Aralık veya Ocak teslim kapora verseniz bile bu seferde fiyat garantisi yok. Zira Hyundai Ekim ve Kasım aylarında liste fiyatlarını arttırmamıştı. Ancak Euro kuru ve maliyetler nedeniyle 1 Aralık ve 1 Ocak' da liste fiyatlarının artması kaçınılmaz. ÖTV matrahının düzenlendiği 24.11.2022 tarihli liste fiyatları hayali arabaların hayali fiyatları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 30 Kasım 2022; 10:43:17 >
  • Aynen 😀
  • VoLKaN067 kullanıcısına yanıt

Fiyat olarak çok iyi bence, ben 16.11.2022 tarihinde aldım aracımı 2022 Hyundai Bayon 1.4 MPI Style A/T - Atlas Beyaz aksesuarlı 580.000-TL. Gerçi ben daha önce kapora vermemiştim bizimki birazda şansa bayide denk geldi araç, Elite paket çok istedim ama bulamadı bayi. Yani fiyata hiç takılmayın sizin Elite aldığınız fiyata ben Style aldım. Hyundai bayileri arasında fiyat farkı çok oynuyor maalesef, araç yokluğunu fırsata çeviriyorlar. "Almasaydınız zorla mı aldınız" diyen de olabilir tabi ama "0" araç düşününce alternatif fazla yok bu sınıfta f/p olarak, birde indirimden sonra bayiler iyice çektiler piyasadan araçları şimdi kim bilir kaçtan verecekler. Aslında sarı siteden esnaftan daha 1000 km elite araçlar vardı o fiyat bandında, hem istediğim renk hem istediğim donanım paketinde ama Hyundai'nin "Şimdi al haziranda öde" kredi kampanyası sayesinde aldım aracı birazda.

• Soran arkadaşlar olmuş
    Aracım 12.000 km’ye az kaldı, Ankara şehir içi kullanımda 7 - 7,5 litre arası yakıyor. Uzun yol henüz yapmadım ama Ankara civarı şehir dışı bazı yerlere gittim sakin kullanımda 5.1 kasmadan yakaladım, dönüşte biraz daha sıkıştırdım arabayı 6.1 oldu en fazla,
    Ş. Dışı tüketimi gayet güzel gibi
  • Sh@D0W kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun sizede kazasız belasız kullanın
  • KNTLG kullanıcısına yanıt
    Bence bu veriler çok normal ve iyi 👍🏻
  • KNTLG kullanıcısına yanıt

Çok iyi yakıt değerleri ben 300 Km’ye henüz gelmedim. Tüketim sakin kullanmama rağmen ortalama sadece şehit içi 10lt/100 Km’de geziyor. İnşallah aşağılara iner.

• Sh@D0W kullanıcısına yanıt

Haklısınız iyi fiyata aldım. Sizede hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim.🙏🏻

• Şuan güncel fiyat alan var mı acaba?

Liste güncelleniyor yazıyor şuanda. Araç var mı o da ayrı iş. 520-530 bin arası ikinci el civic bakıyordum, sıfır olursa 550-560 bine bayon da olabilir diye düşünmeye başladım. Teknolojisi güzel görünüyor arabanın.

Yarın bayiyi aramak istiyorum umarım fiyat artmaz.

• MegaWolt38 kullanıcısına yanıt
    Bayiler araç yok aralık ayı kotası bekleniliyor demişler fiyat listesindede zam beklentisii mevcut
  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

Yarın 1 Aralık olduğundan fiyat listeleri güncellemeye alınmış. Güncel liste fiyatları muhtemelen yarın gün içinde belli olur. Aracımı teslim aldığım gün ÖTV matrah düzenlemesinin ilk günü 25.11.2022 tarihinde Bayon Elite 1.4 MPİ Elite A/T Elite için liste fiyatı 520.000 TL iken bayi aksesuarlar dahil 560.000 TL fiyat vermişti. Ancak malum araç yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 30 Kasım 2022; 21:20:12 >

Aynen zam olasılığı Kasım ayındaki Euro kur artışı nedeniyle çok yüksek. Ayrıca Hyundai Ekim ve Kasım ayların da liste fiyatlarına zammı pas geçmişti. Bayinin söylemi bu yöndeydi. Hyundai için her ayın 1-5 arası bayilerin kotaları belli oluyor. Bu tarih aralığında bayiler ile yüz yüze görüşmek gerekir.

Araç olsa da kafadan 25-30 bin kitlerler gibi görünüyor.

Zamana bak, sıfır B sınıf araba bile alınamıyor, almak istesen satmıyorlar kırk takla vay anasını arkadaş...

Güya aynı/yakın paraya ikinci el almayalım sıfır mı alsak diyoruz anlaşılan cort olmuş bu iş.

• Arkadaşlar merhaba ön camlar için film uygulaması yaptırmak istiyorum önerebileceğiniz bir yer mevcutmudur ?

Solargard iyidir

https://instagram.com/solargardbayii?igshid=ZmRlMzRkMDU=

Llumar da güzel ancak fiyatı şu sıralar sanırım daha pahalı, o farkı ödemeye değmez.

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.