Hocam 2022 ve 2023 modellerin birebir aynı teknolojileri kullandığını var sayıyorum, heralde tasarım haricinde bir farkları yok. Bizde 2023 elite var, kalabalık bir yerde yavaş yavaş sağa çekip durmaya hazırlanıyordum, etrafta arabalar, önümde yaya vardı. Aşırı yavaş bir şekilde kenara çekiyor ve durmaya hazırlanıyordum ki araba aniden kendi kendine durdu. Ne olduğunu anlayamadım bir yere vurduğumu sandım ilk. Sonra anladım acil durum freni devreye girdi heralde dedim. İlk defa oluyor bu ve çok saçma ve tehlikeli bir durma şekliydi. Tam arkamda birkaç metre mesafede motor vardı, tam bana bindirecekti zor kurtardı görebildiğim kadarıyla. Yanımdan geçerken sinir yaptı herif, ama haklı bir şey diyemem. Ben hiç sevmedim bu acil durum frenini, daha beter kaza yaptıracak bana. Benim korkum normal yolda seyir halinde giderken veya ışıklarda durup - kalkarken bu kendi kendine salakça tehdit algılayıp acil fren yapması. Arabaya olan bütün güvenim sıfırlandı şu an. Kritik bir yerde bu şekilde dursa arkamdaki adam gelir bana bindirir. Ayarlara baktım PDW falan var, ön güvenlik / arka güvenlik gibi bir sürü seçenek var bunlardan hangisi acil durum frenini kapatıyor? Benim bunu kapatmam lazım böyle kullanamam valla. Beni uyarsın ama kendi kendine fren yapmasın, bunu istiyorum mümkünse. Var mı ayarlamanın bir yolu acaba siz biliyor musunuz? |
HYUNDAİ BAYON HAKKINDA DENEYİMLERİM - 2024 (2. sayfa)

-
-
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. 1-2 defa benze şekilde benimde başıma geldi ama uzun zamandır benzer bir durum yaşamadım. Sistem kendini kalibre mi etti bilmiyorum ama kapatmak mümkün. Kullanma kılavuzunun ilgili bölümünün (Kılavuz Sayfa: 7/3) ekran fotoğrafını ekliyorum. Tam kapatmayın, ekranda süreli uyarı alırısınız. En iyisi aktif yardımı yalnızca uyarı seçeneğine getirin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 22 Haziran 2024; 21:47:52 >
-
Teşekkürler hocam, sağolasın.
-
Aynı şekilde hiç sebep yokken araç kendi kendine tehlike algılayıp acil fren yaptı. Arkamda birisi olsa kaza kaçınılmaz olurdu. Kesinlikle kapatmak gerekiyor.
-
Ben de 1 aydır kullanıyorum 2024 1.0 tgdi style paketini . Acil durum freni bir kere fren yaptı , hakkaten yola fırlayan bi yayayı farketti ve çok iyi şekilde yaptı . 2-3 kere de ekranda kırmızı uyarı verdi dar yolda yüksek araç yanından geçerken fazla yakın geçmeden dolayı ama bunlarda fren yapmadı . Genel olarak çok memnunum her özelliğinden . 1700 km oldu . Uzun yol da yaptım . Pozantıda , tekir yaylasında nurdağı civarında soldan basıp devam ettim rampalarda . mpi olana da bakmıştım makul fiyatlardan dolayı ama iyi ki turbolu almışım dedim
-
Şehir içi ve uzun yol yakıt tüketimi nedir 1.0 motorun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şehiriçi kısa mesafe ve çok trafikle birlikte 8 civarı , biraz akıcı trafikte 7 ye kadar düşüyor . Uzun yolda çok sıkıştırmayıp sakin kullanımda 4.5 e kadar inmek mümkün çok yokuş olmayan senaryoda . Son olarak dün gaziantep - konya arasında 5.5 yaktım özellikle Gaziantep - Pozantı arasında 130 civarı sabit gelerek . Havalar soğuk ve kışlık lastik de hesaba katılınca normal gibi . Bahar aylarında daha da düşecektir diye tahmin ediyorum. Bir de her marşta 2 dakika bekliyorum en az . Bu da kısa mesafe şehiriçinde çok etkiliyor yakıtı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ediyorum benzinli araç için 7 litre iyi. Kışın. Dizelleri 6.5 yakıyor zaten çoğu Aracın. 6.5lara iner yazın bu araba o zaman adana trafiği.
rica ederim . biraz daha düşmesini isterim ama şehirlerin durumu malum . her ışıkta 2. yeşili beklemeden geçilmiyor sabah-akşam iş giriş çıkış saatlerinde . bunları hesaba katınca da çok anormal değil .
adanada yazın klima da açılır genelde o da biraz arttırabilir yakıtı
-
merhabalar, 1.0 motorlu dct bayonun istanbul dur kalk trafikteki tüketim verisini paylaşabilirmisiniz. ortalama hızın 25 km veya altı olduğu bir veri.
bir de akıcı istanbul trafiğinde ki tüketim verisini. ortalama hızın 40-45 civarı olduğu veri.
teşekkür ederim
-
Bende aracı aldım arkadaşlar toplam 930km yol yaptım gelirken. Ortalaması biraz da acemisi olduğumdan 5.6 fabrika verisi zaten 100km hız ortalama ile 5.5 miş. Dolayısıyla uzun yolda 90-110 arası ortalama hızlarla tek kişi ile 5.5in altı bence pek mümkün değil. Hele ben 130 la giderim diyorsanız 5.8i göze almak lazım. Geldiğim yolda iniş çıkış çok olsa da her çıkışın bir inişi olduğu için düz yoldan çok farklı geleceğini sanmıyorum. Kimse otobanda 90la gitmez ortalama 110la gidilir o yüzden 5.5 diye düşünsün herkes. Şehir içi ölçmeye zamanım olmadı ama trafikte ışığı görünce ayağı gazdan çekme arabayı salınıma bırakma gibi tekniklerle trafiğin az olduğu zamanda şehir içi 6.2 gibi şu an. Gerçek tüketimi anlamanın tek yolu şehir içi bir depo bitirmek.
hayırlı olsun hocam . 90 sabır sınavına dönüşüyor uzun yol . gerek yok 0.3 litre tüketimi düşürmek için . istanbuldan mı aldınız , donanım renk ve fiyat bilgisi verme şansınız var mı
-
facebook bayon türkiye grubu gördüm orda bilgi veriyorlar. ben sıfır alamdım sıfıra yakındı yeni alınmıştı ihtiyaçtan satılıktı.
-
Valla ben yakıt tüketimi değilde ilginizi çeker belki şöyle bir şey paylaşayım
50 km de sıfır bir bayon kullandım 10-15 km kadar
Yağmur yağıyordu
Çapraz önümde Audi bir suv gidiyordu
Yaklaşık 20-30 m ileride seyreden aracın tekerleklerinin çıkardığı sesi ben aracın içerisinde duydum
Camları kontrol ettim açık mı kaldı diye ama net duyuyordum
Yağmur yağarken hiç duymadığım sesleri de duydum
Araba da yalıtım tek kelimeyle yok gibi bir şey
B sınıfı araç kullanmıyorum ama eşimde taigo vardı , şimdi onlar değişmiş yerine sıfır km bayon gelmiş , ara da her anlam da uçurum var ve ikisi de B sınıfı
Taigo dan önce de bir süre stonic vardı
Onun da 1.4 atmosferik motoru faciaydı ama o araç bayon gibi değildi yine de , yani fena değildi taigo kadar olmasa da
Ama bu başka bir şey , şok oldum diyebilirim
2025 de bantdan böyle araba inmesi inanılmaz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
b sınıfı kore japon grubunun yalıtımı hep böyleydi hocam yeni bir durum yok ki . biraz da ne kadar ekmek o kadar köfte . taigo ile arasında neredeyse 500 bin lira fark var .
-
Tabiki öyle de stonic böyle değildi gibi
Mesela i20 nasıl acaba o da mı böyle ?
Veya clio bile bundan iyidir muhtemelen
Yoksa taigo harici fiyatı 100-200 artı eksi oynayan bu araçların hepsimi böyle acaba
camı indirip sesin öndeki aracın tekerlerinden geldiğine emin olunca otomobil ile alakalı hayatımın şoklarından birini yaşamıştım
Aracın burada montaj olması veya üretilmesi mi etkili
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: werneke
Tabiki öyle de stonic böyle değildi gibi
Mesela i20 nasıl acaba o da mı böyle ?
Veya clio bile bundan iyidir muhtemelen
Yoksa taigo harici fiyatı 100-200 artı eksi oynayan bu araçların hepsimi böyle acaba
camı indirip sesin öndeki aracın tekerlerinden geldiğine emin olunca otomobil ile alakalı hayatımın şoklarından birini yaşamıştım
Aracın burada montaj olması veya üretilmesi mi etkilistonic de test sürüşü yaptım , bence bayondan iyi değil yalıtımı . son kasa clio deneyimim olmadı ama i20 de buna yakın . alman grubu yalıtım konusunda çok daha iyi . Ama benim gibi eski nesil dizellerden geçenler için bayon konforsuz gelmiyor bence . seyir halindeyken sizin deneyimlediğiniz gibi anormal sesler duymuyorum belki o kadar hassas değilim bilemiyorum .
-
Herkese hayırlı ramazanlar... bugün İstanbul Anadolu yakasında 2022 model 39bin kmde 34FPN *** no plakalı beyaz renk bir Bayon style paket arabaya bakmak için gittim. Sağ kapi ve camurlukta küçük lokal boya olduğu söyledi satıcı.
Araci autoking'de 7500 tllik detaylı expertize soktum. Aracın surucu airbagi 2020 model çıktı.
Eksper airbagin orijinal olduğunu pandemi döneminde bazı araçlara eski yıl airbag takıldığını yada geri çağırma gibi durumlarda yetkili servisler tarafindan airbag degisimi yapilabildigini söyledi.
Eğer öyleyse sorun yok dedim.
Satıcı ile beraber hyundai yetkili servisini aradık 'şase ile sorgulattik airbag değişimi görünmüyor. Uretimde ise böyle bir prosesleri olmadığını ilk kez böyle bir sey duyduklarını söyledi.
Hal böyle olunca almaktan vazgeçtim karşı taraf eksper paramı vermedi.
Sizlerde böyle bir durum oldu mu ya da fabrikada eski yıl airbag takılma durumu ile bir duyumunuz oldu mu??
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Değişim yaptıysa parça değişimi neticede , yetkili serviste kaydı olmalı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X