Şimdi Ara

HYUNDAİ BİLGİ PLATFORMU (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.077
Cevap
1
Favori
89.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mazot filtresi değiştirildi mi ? Ayrıca bence mazot katkı yağları oluyor. Enjektör temizleyicileri fln. Bence mazotla birlikte onu karıştır. Başka bişey gelmiyor aklıma..

quote:

HERKESİN GEÇMİŞ BAYRAMI MÜBAREK OLSUN.YAKLAŞIK 2 AYDIR YAŞADIĞIM BİR YAKIT SORUNUM VAR.BP DEN ALDIĞIM SÖZDE ULTİMATE DİESEL CANIMA OKUDU.AYNI ZAMANDA CHECK LAMBASI YANDI VE SERVİSİN YOLUNU TUTTUM.YAKITI HEMEN HEMEN SIFIRLAMIŞTIM.KOMPLE BAKIM YAPILDI.ÜZERİNE PO DAN YADA OPETTEN ALMAM ÖNERİLDİ.2 DEFA PO DAN EURODİESEL ALDIM AMA YİNE AYNI SORUNLA KARŞILAŞTIM.SORUN ŞÖYLE BELLİ EDİYOR KENDİNİ.RAMPA AŞAĞI İNERKEN YADA ÇIKARKEN DEVİR 2500 ÜN ALTINA DÜŞÜNCE TEKRAR GAZA YÜKLENİNCE 2750 DEN YUKARI ÇIKMIYOR.PEDAL BASIYOR AMA DEVİR ORADA KESİLİYOR.KENARA ÇEKİP 30 SN.KONTAĞI KAPATIP BEKLİYORUM DÜZELİYOR AMA BİR SÜRE SONRA YİNE.SANIYORUM DEPODA MAZOTUN İÇİNDE BİR TABAKA VAR ONU ATAMIYOR.BÖYLE BENZER SORUN YAŞAYAN OLDU MU?DEPO SÖKÜLÜP AÇILMADAN SORUN GEÇMEYECEK ANLAŞILAN.MAZOT KALİTEMİZ HALA DÜZELMEDİ Mİ ARKADAŞLAR?BENİM KORKTUĞUM MAZOT POMPASINA VE DİĞER MEKANİK AKSAMLARA ZARAR VERMESİN.

• DENEDİM HOCAM KATIK FALAN TESİR ETMİYOR. ENJ.TEMİZLEYİCİ DİZEL KATKISI BANA MISIN DEMİYOR.DÜN MESELA FOÇAYA GİTTİM YOL BOŞ BASTIM GAYET SERİ ARABA BİR ARA RAMPA AŞAĞI İNDİM DÜZ YOLA ÇIKTIM YİNE DEVİR 2750 DE KESİLİYOR.ÇEK SAĞA DUR KONTAĞI KAPAT.30 SN.BEKLE SONRA YOLA DEVAM.BİR SÜRE SONRA YİNE AYNI.BENİM KORKUM TAM ARAÇ SOLLARKEN YAPIYO KALIYORUM YOLUN ORTASINDA.
  • Bu sorunu bi kez bizde yaşadık yarım depo mazot ile kuşadasına gittik dönüşte kuşadasından 502 liralık aldık kütahyada yolda kalıyoduk 30 liralık daha alınca topladı yoq devam ederse arabanın beyninde sorun vardır.
  • Emme manifoltu tıkanmış gibi görünüyor.
  • vites küçültüncede aynısını yapıyormu yapıyorsa bencede beyinle ilgili bir sorun olabilir
  • ZATEN ARIZA BAŞLAYINCA HER VİTESTE 2750 DEVİRE GELİNCE GAZ PEDALI BASSA DA ARABA GAZ YEMİYOR HEMEN BİR ÜST VİTESE ATIYORUM YİNE 2750 DEVİRE GELİYOR YİNE AYNI.ANCAK KONTAĞI KAPATIP 30 SN.BEKLEYİNCE DÜZELİYOR.EMME MANİFOLDU TIKANMIŞSA NEDEN YAPAR BUNU?
  • Zamanla depo içinde reçineleşme oluyor bu , küçük parçalar , filtrelerden kurtulup manifolta gidiyor , orada kurumlaşıyor, deponun altını çok çektiriyorsanız olabilir . Sürekli benzin ışığını yaktırıyorsanız.
    Bunların haricinde 50-60 bin km de bir emme manifoltu söktürülüp temizletilir, içi kurum yapar . Yada carbon clean uygulanır , ama ben pek carbon clean işine inanmıyorum. En iyisi söktürüp temizletmek.
    Kirli yakıt aldıysanız bu da emme manifoltunda tıkanma yapabilir.
  • CARENFLY BENİM GETZ DİZEL VE 8650 KM.DE YAKITI GENELDE PO DAN VE BP DEN ALIRIM.EN SON 18 AĞUSTOSTA BP ALDIĞIM EURODİZEL DEN SONRA BAŞLADI ŞİKAYET.BU KM.DE EMME MANİFOLDU TIKANIRMI YANİ ÇOK ERKEN DEĞİL Mİ? BİR DE ŞU VAR BU ARIZAYI DEVAMLI YAPMIYOR.ÇOK ENTERESAN YOL EĞİMLİ OLDUĞUNDA YAPIYOR YANİ 250-300 KM.DÜZYOL GİDEYİM ARAÇ GAYET ATAK AMA HAFİF RAMPA AŞAĞI YADA YUKARI İNİP ÇIKINCA BAŞLIYOR.SANIYORUM SORUN DEPODADA PİSLİKTEN.DEPOYUDA SIFIRLAMAM HİÇ ÇEYREK OLDUMU HEMEN YAKIT ALIRIM.DEPOYU SÖKTÜRMEK DE İSTEMİYORUM AMA KENDİ KENDİNE DE BU PİSLİĞİ ATACAK GİBİ GÖRÜNMÜYOR ARAÇ.
  • BU ARADA KİMYAGER DEĞİLİM AMA BİR TANIDIĞIM DEPOYA YARIM LİTRE KADAR SAF ALKOL ATMAMI ÖNERDİ.ALKOL DEPODAKİ SU VE DİĞER ARTIKLARI ERİTİP SİLİNDİRLERİN İÇİNDE YANARAK DIŞARI ATACAĞINI ANLATTI.KENDİ ARACINDA 2-3 DEPODA BİR BU İŞLEMİ YAPIYORMUŞ ARACI BENZİNLİ.
  • Alla Alla.....

Bişey diyemiyorum . Ardacım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tweety arda

BU ARADA KİMYAGER DEĞİLİM AMA BİR TANIDIĞIM DEPOYA YARIM LİTRE KADAR SAF ALKOL ATMAMI ÖNERDİ.ALKOL DEPODAKİ SU VE DİĞER ARTIKLARI ERİTİP SİLİNDİRLERİN İÇİNDE YANARAK DIŞARI ATACAĞINI ANLATTI.KENDİ ARACINDA 2-3 DEPODA BİR BU İŞLEMİ YAPIYORMUŞ ARACI BENZİNLİ.

Hocam ne olur ne olmaz boşver o yöntemleri...
  • walla bu formu ayakta tutmak zor gibi mi nedir ne yapmak gerek emre ne dersin
  • quote:

Orjinalden alıntı: westbam

walla bu formu ayakta tutmak zor gibi mi nedir ne yapmak gerek emre ne dersin

Walla bilemiyorum Bahri abicim.. Elimizden geldiği kadar konuyu taşımaya bakıyoruz. Aracım şuan 34.000 de Allah a şükür nazar değmesin daha hiç sorunla karşılaşmadım fakat geçenlerde bişeye takıldım. Çorlu dan gelirken biraz basayım dedim 180 i geçtikten sonra ABS ışığı yandı. Durdum stop ettim baktım söndü sonra tekrar hızlandım yine yandı. Yani yüksek hızlarda araba Allah a emanetsin diyor bana Servise öylesine bi sorayım dedim olmaz öyle şey fln dediler. Usta başı dedi tekerlekler çok hızlı döndüğü için beyin anlamıyor olabilir dedi. Bakalım baktırcam şu ABS işini. Bu arada imzamdaki araçlar Edirne-Çorlu yu 40 dakika da aldım bayır aşağı 6000 devirde 210 gördü tıkandı ama bidaha basmam o kadar..

• quote:

Orjinalden alıntı: legion90

quote:

Walla bilemiyorum Bahri abicim.. Elimizden geldiği kadar konuyu taşımaya bakıyoruz. Aracım şuan 34.000 de Allah a şükür nazar değmesin daha hiç sorunla karşılaşmadım fakat geçenlerde bişeye takıldım. Çorlu dan gelirken biraz basayım dedim 180 i geçtikten sonra ABS ışığı yandı. Durdum stop ettim baktım söndü sonra tekrar hızlandım yine yandı. Yani yüksek hızlarda araba Allah a emanetsin diyor bana Servise öylesine bi sorayım dedim olmaz öyle şey fln dediler. Usta başı dedi tekerlekler çok hızlı döndüğü için beyin anlamıyor olabilir dedi. Bakalım baktırcam şu ABS işini. Bu arada imzamdaki araçlar Edirne-Çorlu yu 40 dakika da aldım bayır aşağı 6000 devirde 210 gördü tıkandı ama bidaha basmam o kadar..

uh ne yaptım emrecim 210 felan yazık o kadar hız yapılırmı çekecem kulagını bak
    abs ışığı olayı gerçekten ilginç nasıl yani teker hızlı dönüyormuş diyemi algılamıyormuş bence biraz usta sallamış gibime geliyor öyle saçma bişey olurmu sen arabana 210 yapacak kadar motor koy frene gelince 210 km hızı tanımasın adamların abs kit'i ile uğraşmak sanırım işlerine gelmiyor uyduruktan bir cevap ile gönderiyorlar milleti neyse başka bir servisede bak bence senin servisede fazla güvenme derim

• quote:

quote:

quote:

uh ne yaptım emrecim 210 felan yazık o kadar hız yapılırmı çekecem kulagını bak
    abs ışığı olayı gerçekten ilginç nasıl yani teker hızlı dönüyormuş diyemi algılamıyormuş bence biraz usta sallamış gibime geliyor öyle saçma bişey olurmu sen arabana 210 yapacak kadar motor koy frene gelince 210 km hızı tanımasın adamların abs kit'i ile uğraşmak sanırım işlerine gelmiyor uyduruktan bir cevap ile gönderiyorlar milleti neyse başka bir servisede bak bence senin servisede fazla güvenme derim

Abi şeytana uyduk bastık Zaten adam öylesine bi söyledi bana. Pzt. gel bakarız dedi ama zor geldi bana gidip baktırmak. Bidahaki bakıma baktırırım artık..

• aynı sorun bende de oldu geçenlerde otobanda.
    yokuyş aşağı ne kadar basıyo diye yüklendim gaza
    170 i geçince 180 civarıydı galiba benim de abs ışığı yandı.
    bi süre öyle yola devam ettim.
    mola verdikten sonra arabayı tekrar çalıştırınca ışık söndü.

ben de açıkçası sorun ortadan kalktığı için hiç de peşine düşmedim servise falan da sormadım

servisten düzgün bi bilgi alırsanız burada paylaşırsınız inşallah.
    biz de bilgilenelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: hihtiyar

aynı sorun bende de oldu geçenlerde otobanda.

ben de açıkçası sorun ortadan kalktığı için hiç de peşine düşmedim servise falan da sormadım

biz de bilgilenelim

allah allaj ilginç servise telefonlada olsa sormak lazım abs araçlarda en temel güvenlik ünitesi zarar görürse mazallah kaza riskini arttırır
  • Bende Accent Era 1.4 Team sahibiyim geçen haftadan beri, aracım 175 Km'de henüz. Geçtiğimiz pazar günü motor arıza lambası yandı ve bir süre yanık kaldı, 3-4 saat gibi aracı o esnada yaklaşık 30 km kullandım, fakat akşama ışık söndü kendiliğinden ve yanmadı tekrar.

Dün akşam eve giderken arabayı sürmeye başladıktan bir süre sonra yeniden yanmaya başladı ve sönmedi, sizde bu neyin habercisi olabilir, servise götürüp kontrol etttirmem gerekecek sanırım.

Benim arabaya Yetkili Servis aracılığı ile LPG sistemi takıldı (Çakırlar Plaza)

Böyle bir durum yaşıyan var mı ?
  • quote:

biz de bilgilenelim

Hocam sorucam en yakın zamanda. Böyle birşeyin olmaması lazım. Araba sanki 180 den sonra Allah a emanetsin der gibi.. Birde arkadaşlar 200 km hızlarda yaklaşık olarak 30 dk fln gittim motor acayip ısındı. Bi ara durup motoru soğutayım diye düşünmedim değil. Ama bi sorun olarak görmüyorum. Araç 6000 devirden aşağı inmediği için normal bi durum..

• quote:

quote:

biz de bilgilenelim

Hocam sorucam en yakın zamanda. Böyle birşeyin olmaması lazım. Araba sanki 180 den sonra Allah a emanetsin der gibi.. Birde arkadaşlar 200 km hızlarda yaklaşık olarak 30 dk fln gittim motor acayip ısındı. Bi ara durup motoru soğutayım diye düşünmedim değil. Ama bi sorun olarak görmüyorum. Araç 6000 devirden aşağı inmediği için normal bi durum..

sanırım sorum kronik bir hal almaya başlamış baksanıza başka arkadaşlarda aynı problemi yaşıyor sanki

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.