Şimdi Ara

HYUNDAİ BİLGİ PLATFORMU (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.077
Cevap
1
Favori
89.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: westbam

quote:

Orjinalden alıntı: legion90

quote:

Orjinalden alıntı: hihtiyar

aynı sorun bende de oldu geçenlerde otobanda.
    yokuyş aşağı ne kadar basıyo diye yüklendim gaza
    170 i geçince 180 civarıydı galiba benim de abs ışığı yandı.
    bi süre öyle yola devam ettim.
    mola verdikten sonra arabayı tekrar çalıştırınca ışık söndü.

ben de açıkçası sorun ortadan kalktığı için hiç de peşine düşmedim servise falan da sormadım

servisten düzgün bi bilgi alırsanız burada paylaşırsınız inşallah.
    biz de bilgilenelim

Hocam sorucam en yakın zamanda. Böyle birşeyin olmaması lazım. Araba sanki 180 den sonra Allah a emanetsin der gibi.. Birde arkadaşlar 200 km hızlarda yaklaşık olarak 30 dk fln gittim motor acayip ısındı. Bi ara durup motoru soğutayım diye düşünmedim değil. Ama bi sorun olarak görmüyorum. Araç 6000 devirden aşağı inmediği için normal bi durum..

sanırım sorum kronik bir hal almaya başlamış baksanıza başka arkadaşlarda aynı problemi yaşıyor sanki

Evet Bahri Abi ilginç bi tespit oldu. Nasıl iş anlamadım bende.

• emrecim gerçi ben o kadar yüksek süratlerde arabayı kullanmıyorum ama sorun benimde kafamı kurcaladı acaba getzlerde de olabilirmi dersiniz

neyse böyle birşeyle karşılaşmak istemem dogrusu araba güvenim iyice azalır yoksa
  • Neyse abi arabayı Cuma günü servise bırakıcam baştan sona yenilenecek. Ön tampon değişecek , panjur değişecek , sağ vuruklar düzeltilcek , arka tampon macunlanıp eski haline gelecek , pasta-cila yapılacak , jant kapakları değişecek. Bu arada ABS olayını da sorucam bakalım...
  • quote:

Neyse abi arabayı Cuma günü servise bırakıcam baştan sona yenilenecek. Ön tampon değişecek , panjur değişecek , sağ vuruklar düzeltilcek , arka tampon macunlanıp eski haline gelecek , pasta-cila yapılacak , jant kapakları değişecek. Bu arada ABS olayını da sorucam bakalım...

arbayı yenileyecen yani ee bu yaptırdıkların kaskodanmı yoksa cebindenmi vereceksin parayı araba desene bir kaç gün serviste kalacak

asb olayını sorar ve bilgi verirsen sevinirim
  • bir iki sorum var arkadaşlar..

1- benim matrix ile uzun yoldan geldim beyler kaputta birkaç taş sıçraması sonucu ufak tefek boya sökülmeleri olmuş 3-4 yerde diyim. buna nasıl bir işlem yapmam lazım daha kötü olmaması için? ya da serviste sigorta kapsamında ücretsiz bir işlem uygulaması yaptırılabilir mi?

2- ayrıca biliyorsunuz team select style gibi konfor paketleri var. benim araç team abs. peki mesela style modelindeki arka spoyleri serviste taktırabilir miyim? ya da ne biliym camları ruhsata işleyerek koyulaştırma gibi bir işlemi yaparlar mı sonradan?

şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tweety arda

CARENFLY BENİM GETZ DİZEL VE 8650 KM.DE YAKITI GENELDE PO DAN VE BP DEN ALIRIM.EN SON 18 AĞUSTOSTA BP ALDIĞIM EURODİZEL DEN SONRA BAŞLADI ŞİKAYET.BU KM.DE EMME MANİFOLDU TIKANIRMI YANİ ÇOK ERKEN DEĞİL Mİ? BİR DE ŞU VAR BU ARIZAYI DEVAMLI YAPMIYOR.ÇOK ENTERESAN YOL EĞİMLİ OLDUĞUNDA YAPIYOR YANİ 250-300 KM.DÜZYOL GİDEYİM ARAÇ GAYET ATAK AMA HAFİF RAMPA AŞAĞI YADA YUKARI İNİP ÇIKINCA BAŞLIYOR.SANIYORUM SORUN DEPODADA PİSLİKTEN.DEPOYUDA SIFIRLAMAM HİÇ ÇEYREK OLDUMU HEMEN YAKIT ALIRIM.DEPOYU SÖKTÜRMEK DE İSTEMİYORUM AMA KENDİ KENDİNE DE BU PİSLİĞİ ATACAK GİBİ GÖRÜNMÜYOR ARAÇ.

Yakıt pompaları deponun arka tarafından yakıt çekerler. Bunun nedeni yokuş yukarı giderken yakıt az ise aracın yokuşu çıkmaya devam etmesi içindir. Yakıt arka tarafta toplanacağından pompa yakıt çekmeye devam eder. Yokuş aşağı giderken yakıtın bitmesi çok problem çıkarmaz. Vitese takıp veya boşta aracı kendi kendine indirebilirsin.

Senin deponda olağan dışı bir pislik birikmesi var galiba. Eğimli yolda bu pislikler küçük bir alanda toplandığında bir anda bunlar çekiliyor galiba. Eğer başka bir problem yok ise kötü yakıt ve pislikten kaynaklanıyor.

• arkadaşlar iki sorum olacak?

bırıncısı;
    şimdi bızım araçların 40.000 bakımını dışarıda yaptırsak...sonrakı dönemlerde motorla yada benzeri bir sorunla karşılaşşssak garanti kapsamında aracımızı yaptırabilirmiyiz..yani demek istediğim sırf araç garantili diye serviste mi yaptırmamız gerekir.?servis araç garanti kapsamına çıkmış bizden başkası yapmış bız yapamayız falan der mi? çünkü böyle söylemler duydum da..merak ettim..

ha bi de 2.sorum..
    depo çeyrek olunca sanırsam deponun kirliliğinden olsa gerek aracın çekişi eskısı gıbı güçlü olmuyo..(tıkanma oluyo sanırsam enjeksıyonlarda)farkedilir seviyede bı düşüş var çekiş de((özellıkle kalkışta))depouyu fulleyip çeyrege gelniceye kadar ki performasımı çeyrekten sonra hissedemiyorum..bunun için ne kullanmalımıyız?tavsiyesi olan var mı*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wf1x -- 31 Ekim 2007; 15:21:51 >
  • İHG 70 YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.DEDİKLERİN MANTIKLI GELDİ.İYİ AKŞAMLAR...
  • bir ara serviste dizel yakıt katkı maddesi gördüm satışa sunacaklarmış ama şuan sunmuyorlar sanırım ya deneme veya fiyat belli değil ilerleyen günlerde servis onaylı bir yakıt katkısı ve enjektör temizleyicisi satılabilir.
  • quote:

quote:

Neyse abi arabayı Cuma günü servise bırakıcam baştan sona yenilenecek. Ön tampon değişecek , panjur değişecek , sağ vuruklar düzeltilcek , arka tampon macunlanıp eski haline gelecek , pasta-cila yapılacak , jant kapakları değişecek. Bu arada ABS olayını da sorucam bakalım...

arbayı yenileyecen yani ee bu yaptırdıkların kaskodanmı yoksa cebindenmi vereceksin parayı araba desene bir kaç gün serviste kalacak

Aracı bugün bırakamadım kaskodan yaptıracağım için işlemler uzadı. Yarın araba gidecek tahminen 2 hafta orda. Kız gibi olur heralde Bahri Abi. ABS olayını sormayı unuttum fakat yarın gittiğimde öğrenirim..

• quote:

Orjinalden alıntı: somali

bir iki sorum var arkadaşlar..

1- benim matrix ile uzun yoldan geldim beyler kaputta birkaç taş sıçraması sonucu ufak tefek boya sökülmeleri olmuş 3-4 yerde diyim. buna nasıl bir işlem yapmam lazım daha kötü olmaması için? ya da serviste sigorta kapsamında ücretsiz bir işlem uygulaması yaptırılabilir mi?

2- ayrıca biliyorsunuz team select style gibi konfor paketleri var. benim araç team abs. peki mesela style modelindeki arka spoyleri serviste taktırabilir miyim? ya da ne biliym camları ruhsata işleyerek koyulaştırma gibi bir işlemi yaparlar mı sonradan?

şimdiden teşekkürler.

Öncelikle merhaba ilk soruna cevap vereyim : Boya sökülmelerine karşı sadece boya olan yerlere pasta-cila işlemi uygulanabilir. Belki servis başka bişeyde önerebilir. Sigortadan yapılabileceğini zannetmiyorum çünkü ufak tefek bişey olduğu için. Yine servisle bi konuşursunuz..
    İkinci sorunuza ise : Style modelindeki arka spoilerı serviste taktırabilirsiniz. Hatta bugün baktım ışıksız + boyalı 165 YTL idi eralar için. Serviste bildiğim kadarıyla cam koyulaştırmıyorlar. Sanayide yapıp ruhsata işletebilirsiniz..

İyi akşamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: wf1x

arkadaşlar iki sorum olacak?

bırıncısı;
    şimdi bızım araçların 40.000 bakımını dışarıda yaptırsak...sonrakı dönemlerde motorla yada benzeri bir sorunla karşılaşşssak garanti kapsamında aracımızı yaptırabilirmiyiz..yani demek istediğim sırf araç garantili diye serviste mi yaptırmamız gerekir.?servis araç garanti kapsamına çıkmış bizden başkası yapmış bız yapamayız falan der mi? çünkü böyle söylemler duydum da..merak ettim..

ha bi de 2.sorum..
    depo çeyrek olunca sanırsam deponun kirliliğinden olsa gerek aracın çekişi eskısı gıbı güçlü olmuyo..(tıkanma oluyo sanırsam enjeksıyonlarda)farkedilir seviyede bı düşüş var çekiş de((özellıkle kalkışta))depouyu fulleyip çeyrege gelniceye kadar ki performasımı çeyrekten sonra hissedemiyorum..bunun için ne kullanmalımıyız?tavsiyesi olan var mı*

Merhaba öncelikle ilk sorunuza : Eğer aracınızın bakımını dışarda yaptırıp sonra bi problemle karşılaşırsanız garanti dışında tamir ediliyor. Bizzat sordum. Hatta sorun elektrik sisteminde bile olsa onu motorda bi sorun war diye gösteriyorlar garanti dışı kalıyor araç.

İkinci sorunuza ise : Aracınıza benzin alırken benzin istasyonundan enjektör temizleyici de alın ve benzini almadan önce yarısını depoyu fulledikten sonra da yarısını koyun ki iyi karışsın. Sanırım işe yarayabilir..

İyi akşamlar..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: somali

bir iki sorum var arkadaşlar..

şimdiden teşekkürler.

Öncelikle merhaba ilk soruna cevap vereyim : Boya sökülmelerine karşı sadece boya olan yerlere pasta-cila işlemi uygulanabilir. Belki servis başka bişeyde önerebilir. Sigortadan yapılabileceğini zannetmiyorum çünkü ufak tefek bişey olduğu için. Yine servisle bi konuşursunuz..
    İkinci sorunuza ise : Style modelindeki arka spoilerı serviste taktırabilirsiniz. Hatta bugün baktım ışıksız + boyalı 165 YTL idi eralar için. Serviste bildiğim kadarıyla cam koyulaştırmıyorlar. Sanayide yapıp ruhsata işletebilirsiniz..

İyi akşamlar

çok sağol verdiğin bilgiler için

• quote:

quote:

quote:

Aracı bugün bırakamadım kaskodan yaptıracağım için işlemler uzadı. Yarın araba gidecek tahminen 2 hafta orda. Kız gibi olur heralde Bahri Abi. ABS olayını sormayı unuttum fakat yarın gittiğimde öğrenirim..

inşallah emrecim araban gıcır gıcır olsun ama 2 hafta çok bence en fazla 4 gün oda boya fırınlandıktan kuruduktan sonra yapılacaklar için abs olayını sonra sorarsın önemli değil arabanı serviste çok yatırma derim
    bu arada herkese hayırlı cumalar

• quote:

quote:

quote:

quote:

inşallah emrecim araban gıcır gıcır olsun ama 2 hafta çok bence en fazla 4 gün oda boya fırınlandıktan kuruduktan sonra yapılacaklar için abs olayını sonra sorarsın önemli değil arabanı serviste çok yatırma derim
    bu arada herkese hayırlı cumalar

Abi işte kasko işlemleri halloluyor. Exper fln gelecek. Araba hala elimde yarın aricaklar sanırım servisten expere görünecek ondan sonrada yapılır..

• herkese iyi haftalar diliyorum
    emrecim diyorumki her hafta tartışacağımız fikir alacağımız bir konu bulsak ve bir hafta boyunca iyice araştırıp o konuyu konuşsak bilgi paylaşsak nasıl olur fikrin ve önerin nedir tabi diğer arkadaşlarla birlikte bu konuda önerisi olan varmı
  • quote:

herkese iyi haftalar diliyorum
    emrecim diyorumki her hafta tartışacağımız fikir alacağımız bir konu bulsak ve bir hafta boyunca iyice araştırıp o konuyu konuşsak bilgi paylaşsak nasıl olur fikrin ve önerin nedir tabi diğer arkadaşlarla birlikte bu konuda önerisi olan varmı

Bence abi çok iyi bi fikir. Ortak bi konu bulup bilgilerimizi söyleriz. Mevlüd abi de aramızda olsaydı keşke ama uğramıyor bayadır. Evet bi konu bulalım...
  • quote:

quote:

herkese iyi haftalar diliyorum

Bence abi çok iyi bi fikir. Ortak bi konu bulup bilgilerimizi söyleriz. Mevlüd abi de aramızda olsaydı keşke ama uğramıyor bayadır. Evet bi konu bulalım...

Ozaman bu haftanın konusu yakıt olsun ne dersin
    bu arada gerçekten mevlüd abi yok niye acaba

• İyi Akşamlar Arkadaşlar; Bir bucuk aydır foruma giremiyordum. Sebebine gelince bilgisayarımın ana kartı arızalandı 24 Eylül 2007 tarihinde firmaya götürdüm.Garantili olunca ,garantiden yapılacak dediler. Kartı tamir edemeyince 30 iş günü dolduğundan yenisini takıp verdiler.Bu süre zarfındada hastalığımdan dolayı bir yere gidemeyince foruma takılamadım. Arkadaşları bayağı bir özlemişim. Kendinize iyi bakın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Emekli Jandarma

İyi Akşamlar Arkadaşlar; Bir bucuk aydır foruma giremiyordum. Sebebine gelince bilgisayarımın ana kartı arızalandı 24 Eylül 2007 tarihinde firmaya götürdüm.Garantili olunca ,garantiden yapılacak dediler. Kartı tamir edemeyince 30 iş günü dolduğundan yenisini takıp verdiler.Bu süre zarfındada hastalığımdan dolayı bir yere gidemeyince foruma takılamadım. Arkadaşları bayağı bir özlemişim. Kendinize iyi bakın.

Mevlüd Abi hoşgeldin ya. Seni az anmadık yani. Bahri Abiyle baya bekledik seni abi. Neyse tekrar hoşgeldin ve geçmiş olsun Mevlüd abi..

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.