Şimdi Ara

HYUNDAİ BİLGİ PLATFORMU (50. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.077
Cevap
1
Favori
89.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.6 motorlarda gövde rengi aynalar var.
    1.3 lerde siyah.
  • Hay Allah , böyle anlaşılacağı hiç aklıma gelmemişti.
    Tok sesi geliyor demek istemedim. Tok bir ses , yani şöyle diyeyim: eskiden bozuk satıhlardan geçerken tangır tungur ses geliyordu. Lastikleri değiştirince bu yüzeylerden gelen ses daha kalınlaştı , toklaştı.

Yok gene anlatamadım . Alla alla bir türkçe öğretmenine müracaat edeyim ben.

Hadi iyi aksamlar.

quote:

Orjinalden alıntı: westbam

carenfly bilgiler için teşekkür ederim
    arabadaki bozuk satıhlarda çıkan tok sesi lastiktenmi yoksa arabdanmı araştırdınmı nedenini
  • emekli jandarma bey;
    Bahsettiğiniz , vectöt 5 hakkatten iyi bir lastiğe benziyor. Test sonuçlarına baktım gerçekten çok iyi.
    Ancak anladığım kadarıyla bu lastiğin 13 jantlık modeli yok. benim istediğim 185/70/R13 ise üretilmemiş herhalde.
    Güzel lastik yapmış adamlar sizde güle güle kullanın.

Westbam sen bu lastikten al bu lastik Lassa atracta'dan daha iyi ye benziyor.

Hadi iyi akşamlar.

quote:

Orjinalden alıntı: Emekli Jandarma

İlk önce yeni Lastiklerin hayırlı olsun diyeyim.Güle güle kullan Arabanda paralansın. carenfly bende daha önceden pirelli P 3000 vardı, senin dediğin gibi daha önceden bahsetmiştik lastik hakkında ama senin aklında pirelli 400 Aqua kalmış. Benim Lastiklerde eskiyince, benim komşum Goodyearın Ankarada bayiliğini yapıyor o değiştirmişti. O zaman tanesini 90 Ytl den almıştım.Vectör-5 den ben gayet memnunum. Hatta bir ara forumda değiştirdiğimi ve kaça aldığımı yazmıştım. Kendine iyi bak, sağlıcakla kal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carenfly -- 15 Şubat 2008; 21:31:36 >

• Havaların soğumasıyla arabamın tükettiği lpg artmaya başladı . km de 150.000 tl yi geçtim bu sıralar.
    Sizlerin tüketimleri ne durumda...
  • Benim araba benzinli şu anda kışın şehiriçinde 250.000 Tl yakıyor. Yazın havalar ısınınca biraz daha sarfiyat düşer .
  • Vector 5

HER MEVSİME UYGUN LASTİK
    Vector 5 ebatları
    Bu lastik için ayrıntılı ebat listesi:

135/80R13 135 80 13 T 70 Vector 3 deseni
    145/80R13 145 80 13 T 75 Vector 3 deseni
    155/80R13 155 80 13 T 79 Vector 3 deseni
    165/80R13 165 80 13 T 83 Vector 3 deseni
    175/80R14 175 80 14 T 88
    185/80R14 185 80 14 T 91 Vector 3 deseni
    145/70R13 145 70 13 T 71 Vector 3 deseni
    155/70R13 155 70 13 T 75
    165/70R13 165 70 13 T 79
    165/70R13 165 70 13 T 83 XL
    175/70R13 175 70 13 T 82
    185/70R13 185 70 13 T 86 Vector 3 deseni
    165/70R14 165 70 14 T 81
    165/70R14 165 70 14 T 85 XL
    165/70R14 C 165 70 14 R Vector 3 deseni
    175/70R14 175 70 14 T 84
    185/70R14 185 70 14 T 88
    195/70R14 195 70 14 T 91 Vector 3 deseni
    155/65R13 155 65 13 T 73 Vector 3 deseni
    165/65R13 165 65 13 T 77
    175/65R13 175 65 13 T 80
    165/65R14 165 65 14 T 79
    175/65R14 175 65 14 T 82
    175/65R14 175 65 14 T 86 XL
    185/65R14 185 65 14 T 86
    195/65R14 195 65 14 H 89 Only available in Eagle Vector deseni
    185/65R15 185 65 15 T 88
    195/65R15 195 65 15 T 91
    195/65R15 195 65 15 T 95 XL
    205/65R15 205 65 15 H 94
    185/60R14 185 60 14 T 82
    195/60R14 195 60 14 T 86
    195/60R15 195 60 15 H 88
    205/60R15 205 60 15 H 91
    185/55R14 185 55 14 T 80
    185/55R15 185 55 15 H 82
    185/55R15 185 55 15 H 86 XL
    195/55R15 195 55 15 H 85
    205/55R16 205 55 16 H/V 91
    215/55R16 215 55 16 H 93
    215/55R16 215 55 16 H 97 XL
    Kırmızı olan senin aldığın lastiğin ebadından

• quote:

Orjinalden alıntı: carenfly

Havaların soğumasıyla arabamın tükettiği lpg artmaya başladı . km de 150.000 tl yi geçtim bu sıralar.
    Sizlerin tüketimleri ne durumda...

bizim ki de malasefffff
  • quote:

Hay Allah , böyle anlaşılacağı hiç aklıma gelmemişti.
    Tok sesi geliyor demek istemedim. Tok bir ses , yani şöyle diyeyim: eskiden bozuk satıhlardan geçerken tangır tungur ses geliyordu. Lastikleri değiştirince bu yüzeylerden gelen ses daha kalınlaştı , toklaştı.

Hadi iyi aksamlar.

quote:

arabadaki bozuk satıhlarda çıkan tok sesi lastiktenmi yoksa arabdanmı araştırdınmı nedenini

yoo estafurullah anlaşılıyor carenfly hocam sen takma kafana ben arabadan sandım demek yanlış anladım neyse yaza bende değiştirim arabanın lastikleriini artık

• quote:

quote:

Hay Allah , böyle anlaşılacağı hiç aklıma gelmemişti.

Hadi iyi aksamlar.

quote:

yoo estafurullah anlaşılıyor carenfly hocam sen takma kafana ben arabadan sandım demek yanlış anladım neyse yaza bende değiştirim arabanın lastikleriini artık

Bahri alacaksan 4 Mevsim kullanılan lastiklerden al rahat edersin. Bende mesala Gooyearın Vectör-5 Dört mevsim lastiği var çok memnunum.

• şuan alamam gibi kooperatife yazıldım neye niyet neye kısmet derler iyide oldu ev sahibi oluruz hiç olmadı
    aldığım zaman şartlar neyi gösterir ki geçen arabayı yine servise götürdüm :( balatalar diskler amatisör direksiyon kutusu ooff off arabadan ilginç ilginç sorunlar neyse halletti servisteki arkadaşlar
  • arkadaşlar foruma ilk kez msj atıyorum. bende 2000 lx var istanbuldan ankaraya dönüyordum. otoyolda 150 km hızda giderken triger kayışı koptu. siboplar falan komple değişti. 2 gün sakaryanın bi ilçesinde kaldım yapılması 700 ytl ye patladı trigerlerinizi kontrol ettirin derim ben. daha 40 bin km olmuştu değiştireli ama koptu işte hem de 2 yerinden. bilginiz olsun... (araba 130 binde ilki triger 90 binde değişmişti)
  • Çok geçmiş olsun arkadaşım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nontheless
    arkadaşlar foruma ilk kez msj atıyorum. bende 2000 lx var istanbuldan ankaraya dönüyordum. otoyolda 150 km hızda giderken triger kayışı koptu. siboplar falan komple değişti. 2 gün sakaryanın bi ilçesinde kaldım yapılması 700 ytl ye patladı trigerlerinizi kontrol ettirin derim ben. daha 40 bin km olmuştu değiştireli ama koptu işte hem de 2 yerinden. bilginiz olsun... (araba 130 binde ilki triger 90 binde değişmişti)

Çok Geçmiş olsun Arkadaşım, gerçekten çok büyük bir şansızlık yaşamışsın. Arabanın kitapçığında 60 bin ve katları diyor demekki daha öncede kopabiliyor.Onun için bakımın büyük önemi var. Ben Altmışbin bakımında değiştirdim.Uyarın için çok teşekkürler.

• quote:

arkadaşlar foruma ilk kez msj atıyorum. bende 2000 lx var istanbuldan ankaraya dönüyordum. otoyolda 150 km hızda giderken triger kayışı koptu. siboplar falan komple değişti. 2 gün sakaryanın bi ilçesinde kaldım yapılması 700 ytl ye patladı trigerlerinizi kontrol ettirin derim ben. daha 40 bin km olmuştu değiştireli ama koptu işte hem de 2 yerinden. bilginiz olsun... (araba 130 binde ilki triger 90 binde değişmişti)

kardeş sen trigeri nerde değiştirdin,
    benim araba 60000 e geldiğinde yetkili serviste değiştirttim ben piyasanın 2 katını vererek hemde ,
    servise sorduğumda garantisi var mı bu işin diye servis triger ve motor kayışından olabilecek arızalarda 2 yıl garanti verdiğini söyledi
    bir arkadaşın opel corsası 60000 de servis de trigeri değişti birkaçbin kmden sonra yolda trigeri koptu servis araç normal garanti kapsamında olmasa bile araca yeni motor getirtti sırf triger değişimine verdiği garanti yüzünden,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 3 Mart 2008; 22:22:36 >

• quote:

geçmiş olsun kardeş allah bir daha yaşatmasın diyorum
  • hepiniz cok sağolun arkadaşlar. triger değişeli 2 yılı geçti. serviste değiştirtmedim sanayide tanıdık bi usta değiştirmişti. yani hak iddia edebilecek bi durumum olmadı maalesef. arabayı ilk aldığımda servise sanırım periyodik bakım yaptırmaya gitmiştim.bi de sileceklerini değiştirin dedim. 9 ytl silecek 5 ytl de silecek takma parası aldılar. o günden beri servise hiç uğramıyorum. zaten herhangi önemli bi arıza da yaşamadım.
  • Kaza yaptınız... Peki sonra ne yapacaksınız?

Yeni kanunla maddi hasarlı trafik kazalarında trafik polisi yerine sürücüler tutanak hazırlayacak. Peki tutanak formları nereden alınacak, sigortalar hasarı kaç günde ödeyecek?

Türkiye'de 2007 yılında meydana gelen trafik kazalarının yüzde 85.3'ü maddi hasarlı trafik kazası olarak kayıtlara geçti. Günde ortalama 1800 maddi hasarlı trafik kazası gerçekleşiyor. Büyükşehirlerde trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak için 1 Nisan'dan itibaren yepyeni bir dönem başlıyor.

Maddi hasarlı kazalarda taraflar doldurup imzaladıkları tutanak sayesinde trafik polisini beklemeden olay yerinden ayrılabilecek. Tutanaklar ve fotoğraflar sigorta şirketlerine verilecek, taraflar hasarlarını sigorta şirketlerinden alacak. Taraflar arasında anlaşmazlık olursa eski uygulamada olduğu gibi polis çağırılacak.

Tutanak formları nereden alınacak?;
    Kaza tespit tutanakları sigorta şirketlerinden dağıtılmaya başlandı. Tutanak formları ayrıca “tramer.org.tr” ve “egm.gov.tr” adreslerinden de indirilebilecek. Formlar fotokopiyle çoğaltılabilecek.

Ehliyet ve sigorta şart
    Trafik kazası yaptığınızda karşı tarafla anlaşıp aracınızı çekmeden mutlaka ehliyet ve trafik sigortası kontrolü yapın. Kazaya karışan araçların kesinlikle zorunlu trafik sigortası poliçelerinin olması gerekiyor.

Tutanağa kusur oranı yazılmayacak
    Tutanağa yalnızca kazanın oluş şeklini yazın, kusur oranı yazmayın. Kroki çizmeyi ve kazanın nasıl olduğunu anlatan görüşleri yazmayı unutmayın.

Fotoğraf çekmek en önemli madde
    Arabanızda bir fotoğraf makinesi bulundurun. Kaza yaptığınızda aracınızı boş alana çekmeden farklı açılardan fotoğraflarını çekin.

Aracınızı emniyet şeridine çekin
    Kaza yaptığınız kişiyle anlaştıktan sonra aracınızı bir an önce emniyet şeridi veya boş alana çekin. Tutanakları uygun bir alanda doldurabilirsiniz.

Ne kadar çok kayıt o kadar hızlı çözüm
    Tutanaklarda yer alan görgü tanığı bölümünü kazayı gören kişilerin ifadeleri doğrultusunda doldurun. Tutanakta yer alan fazla bilgi, işlemlerinizin hızlı yürümesini sağlayacaktır

İlk başvuru sigorta şirketlerine
    Kaza yapan taraflar, kazanın oluş şeklini birlikte tutanağa yazıp mutlaka imzalayacak. Tutanak hazırlandıktan sonra çekilen fotoğrafla birlikte karşı tarafın trafik sigortası veya kasko sigortası şirketine başvuru yapılacak.

Süre ne kadar?
    Tutanağın taraflarca sigorta şirketlerine ulaştırılmasında zaman açısından bir kısıtlama bulunmuyor ancak tutanak ne kadar hızlı ulaştırılırsa o kadar çabuk sonuçlanır.

Yüzde 0,50 100 hata payı
    İlk başvuruyu alan sigorta şirketleri, en geç 1 gün içinde tutanağı elektronik ortamda Trafik Sigortaları Bilgi Merkezine (TRAMER) iletecek.

Sigorta şirketleri, TRAMER vasıtasıyla 3 iş günü içinde kaza krokilerini de dikkate alarak, tutanak çerçevesinde yüzde sıfır, 50, 100 oranlarına göre kaza sorumluluk değerlendirmesi yapacak.

Tutanaklar zamanında gönderilmeli
    Kaza sorumluluk değerlendirmesi TRAMER sisteminden yapılacak. Tutanağı zamanında TRAMER'e iletmeyen sigorta şirketi, tutanağı gönderen şirketin belirlediği oranları kabul etmiş olacak.

Hata payları farklı belirlenirse
    Sigorta şirketlerinin kaza sorumluluk değerlendirmesinde farklı sonuçlara ulaşılırsa, kaza tutanağı TRAMER bünyesindeki Tutanak Değerlendirme Komisyonu'na sunulacak. Komisyon, 3 gün içinde tutanak ve fotoğrafları inceleyerek hata paylarını kesin olarak belirleyecek.

Tazminatları 8 günde ödenecek
    Sigorta şirketi, belgeler tamamlandıktan sonra 8 iş günü içinde tazminatı ödeyecek.

Tutanak incelemeleri internetten izlenebilecek
    TRAMER, tazminat kazanan hak sahiplerinin tutanak incelemesinin hangi aşamada olduğunu internet üzerinden öğrenmelerini sağlayacak alt yapı kurdu. Tek taraflı kazaları kapsamıyor
    Tutanak, en az 2 aracın karıştığı kazalarda tutulabilecek. Uygulama, tek taraflı kazaları kapsamıyor.

Kaza yapan araç sayısı ikiden fazlaysa
    İkiden fazla aracın karıştığı trafik kazalarında birden fazla -fotokopi ile çoğaltılmış olabilir- form kullanılabilecek. Bu durumda, her bir form tüm sürücüler tarafından imzalanacak. İmzalar için formun alt tarafındaki boş alan kullanılabilecek. Kazaya karışan tarafların tamamı tarafından imzalanmayan tutanaklar geçerli kabul edilmeyecek.

Bu tür kazalarda tutanak tutmayın
    Sürücülerin aralarında tutanak düzenleyerek anlaşamayacakları ve trafik ekibi çağırmaları gereken zorunlu durumlar ise şöyle:

Sürücü ehliyetsiz araç kullanılıyorsa veya yetersiz ehliyetle ile araç kullanılıyorsa
    Sürücünün yaşı küçükse
    Sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa
    Kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise
    Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse
    Kazada sadece 3. kişilere ait eşyalara zarar gelirse
    Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise
    Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmışsa

Trafik akışını hızlandıracak
    Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi (TRAMER) İş Analizi ve Ar-Ge uzmanı Pınar Hoşgör, 1 Nisan'dan itibaren trafikte yaşanacak değişiklikleri anlattı.

Mevcut trafik kazalarında sürücülerin yüzde 20'sinin anlaştığını söyleyen Hoşgör, “Sürücüler anlaşmalarına rağmen önceki uygulamada trafik polisi bekliyorlardı ve bu durum trafik sıkışıklığına neden oluyordu. Yeni uygulamayla birlikte anlaşan sürücüler trafikte beklemeyecekler. Eski uygulama aslında devam ediyor, anlaşamayan sürücüler yine polis çağıracak” dedi.

Sürücülerin yeni uygulamaya alışıncaya kadar çeşitli aksaklıkların yaşanabileceğini ifade eden Hoşgör, anlaşan sürücüler arttıkça trafikte ciddi anlamda bir rahatlama yaşanacağını belirtti.

Hoşgör, büyük kentlerde çok fazla trafik kazası gerçekleştiği için insanların beklememek için anlaşma yoluna gideceğini ve bu sayede trafik akışının hızlanacağını dile getirdi.

Sigortalardan sorunsuz şekilde ödemeler gerçekleştikçe anlaşma oranlarının artmasını beklediklerini söyleyen Hoşgör, “Sigortasız trafiğe çıkan sürücüler artık araçlarına sigorta yaptırma yoluna gidecek” diye konuştu.

Hoşgör, bütün sürücüler araçlarında 1 Nisan'dan itibaren mutlaka tutanak bulundurmalı hatırlatmasını yaptı.

Kaynak: NTV

• http://www.araba.com/1133741.html
    bu araç bu fiyata nasıldır biraz bilgi hundai nasıl bi araç 1,4 hondamı yoksa hundai mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: girilmez

http://www.araba.com/1133741.html
    bu araç bu fiyata nasıldır biraz bilgi hundai nasıl bi araç 1,4 hondamı yoksa hundai mi

Arkadaşım Aracın aynı modelinden bendede var yalnız benimkisi Klimalı, Gördüğüm kadarıyla bunda klima yok . Fiyat olarak bana biraz pahalı geldi. 14.000 Ytl bu arabaya vereceğine şu anda kampanya var git 0 Km Era al derim 19.800 Ytl. Ha araç hakkında bilgi dersen 1500 cc motor var 16 V. araç seri ve az yakar üstünde Lpg de varmış daha az yakar. Şu anda benzinde 25 Ykr yakıyor. Ama yinede Tercih senin Bana fiyat biraz pahalı geldi. Tam bir aile arabası.Honda hakkında bilgim olmadığı için bir şey diyemeyeceğim.

• anladım kardeş sağol
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.