Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.080
Cevap
68
Favori
818.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dizel için teknik veriler ne zaman açıklanacak,satış tarihi belli oldumu acaba?
  • Aynı motora sahip full oğlu full 17'' jantlı ve sunrooflu ceratolar 41500 e satın alınabiliyor. Tasarım haricinde Elantra'nın cerato'dan hiçbir artısı yok. Özellikle baz modelin donanımı çok fena. Ara bir donanım olsa jantlı deri direksiyon vites topuzlu dijital klimalı..Yoksa zor bu iş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: auafina47

quote:

Orijinalden alıntı: xuye

Bu motor ve donanım eksiklikleriyle bu fiyata satamaz. Hyundai yanlış sularda...

neden arkadaşım hangi eksiklikleri mevcut ve bu segment bir aracın ve özellik bakımından hangi marka bu fiyatın aldınta bir fiyat uyguluyor
    Not: Otomatik Şanzımanda sınıfının ilk ve tek 6 ileri sahip aracı

Hyundai eskisi gibi değil. Donanım artık sınıfına göre az gelir oldu. Fiyatı ise sınıfının sınırlarında. Örneğin öndeki aracı takip eden ve kendi kendine park eden focus varken insanlar elantra almaz. Bu özellikler elantrada yok mu? Var elbet, GDI motor da var kendi kendine park etmede var navigasyon da var fakat ülkemize getirilen araçlardan bu dananımlar çıkarılıyor. Yer yer benim i30'dan bile az özelliği varken ben bu elantrayı görmem bile...

• quote:

quote:

quote:

Bu motor ve donanım eksiklikleriyle bu fiyata satamaz. Hyundai yanlış sularda...

neden arkadaşım hangi eksiklikleri mevcut ve bu segment bir aracın ve özellik bakımından hangi marka bu fiyatın aldınta bir fiyat uyguluyor

Hyundai eskisi gibi değil. Donanım artık sınıfına göre az gelir oldu. Fiyatı ise sınıfının sınırlarında. Örneğin öndeki aracı takip eden ve kendi kendine park eden focus varken insanlar elantra almaz. Bu özellikler elantrada yok mu? Var elbet, GDI motor da var kendi kendine park etmede var navigasyon da var fakat ülkemize getirilen araçlardan bu dananımlar çıkarılıyor. Yer yer benim i30'dan bile az özelliği varken ben bu elantrayı görmem bile...

O zaman verirsin 60 lira o özelliklerle getirirler. Burda anlamadığım olay Focusta şu var bunda yok, Golfte buvar bunda o yok, cruzeda böyle. Arkadaşım özellikler belli beğenen alır beğenmeyen almaz. Gidersin Focus alırsın o zaman. Yeni Focusun burda ilk fiyatlarını açıklayan kişiyim. Ordada yok focus bu kadar etmez, yok bagaj küçük yok içi dar. Yok Sony music sistemi yok. Şimdi ise focus böyle böyle. Bir kaç ay sonrada bir başka yeni araç çıkınca yine aynı olaylar. Elentra böyle bunda yok vs. vs. Aracı gidip inceleyen yok ahkam kesen çok.

• quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

quote:

quote:

quote:

O zaman verirsin 60 lira o özelliklerle getirirler. Burda anlamadığım olay Focusta şu var bunda yok, Golfte buvar bunda o yok, cruzeda böyle. Arkadaşım özellikler belli beğenen alır beğenmeyen almaz. Gidersin Focus alırsın o zaman. Yeni Focusun burda ilk fiyatlarını açıklayan kişiyim. Ordada yok focus bu kadar etmez, yok bagaj küçük yok içi dar. Yok Sony music sistemi yok. Şimdi ise focus böyle böyle. Bir kaç ay sonrada bir başka yeni araç çıkınca yine aynı olaylar. Elentra böyle bunda yok vs. vs. Aracı gidip inceleyen yok ahkam kesen çok.

Bunları bana anlatma. Şuanda biri eşimde olmak üzere 2 adet Hyundai araç sahibiyim. Şuana kadar da 4 adet Hyundai aracım oldu. İnsanların hyundai'ye burun kıvırdığı dönemlerde ben ağzım kuruyana kadar hyundainin iyi yönlerini anlatıp övüyordum. İnsanlarla kavgalara tutuşuyordum. Her zaman opel şöyle volswagen böyle deyip Hyundai de arabamı diyenlerin karşısında oldum. Ancaak şuan için de doğruları söylemem gerekiyor. i30 sahibiyim ve arabamdan da çok memnunum. Fakat artık Hyundai yaklaşık 2 yıldır yeni bir döneme girdi ve fiyatlarını sınıf sınırları içine soktu. Tamam olsun, fakat 5 yıl önce sınıfının araçlarına donanım farkı atan o Hyundai artık yok. i30'umda cruise control yok mesela. Getirmedi adamlar bu donanımı Türkiye'ye i30'larda. Oysa ki artık C sınıfının standardı oldu nerdeyse cruise control. Ama en üst modelini aldığım aracımda bu özellik olmadığı gibi sonradan da taktıramıyorum. Para istiyorsan donanımını da yeni motor seçeneklerini de koyacaksın araçlarına. Dediğim özellikleri koysa zaten elantrada olacak 60.000 lira. Ona da razı olacaklar var belki ama adamlar nuh diyor peygamber demiyorlar; getirmiyorlar...

Edit: Açıkcası ben şuanki yani 2011 donanımlı Elantrayı görünce, 2007 donanımlı (ilk çıktığı tarih Temmuz 2007) i30'uma bir kez daha hayran kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 10 Haziran 2011; 16:49:48 >

• arkadaslar 50.000 lira fıyatı olan en yuksek modelınde anahtarsız calıstırma navıgasyon ve sunroof varmı acaba ben hyundai sitesıne baktım pek genıs bılgı vermemısler bu konuda bılgısı olan varmı acaba
  • nasıl yani? bu şanzıman shiftronic degil mi? yani çift kavrama değil mi? ceratodaki 6 ileri At mi? vw nin 2007 de terk ettiği, cruze ve yeni atra benzinliler olandan.

yuh yani hyundaiye. sıkı bir pazarlıkla i30 dizel otomatik prime almak hyundainin tek alınası aracıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbtaskale

quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

bu altı ileri vw dsg si gibi aynımı bilen varmı

Aynı değil ilerde gelcekmiş o şanzımancık.

teşekkürler

• Bunları bana anlatma. Şuanda biri eşimde olmak üzere 2 adet Hyundai araç sahibiyim. Şuana kadar da 4 adet Hyundai aracım oldu. İnsanların hyundai'ye burun kıvırdığı dönemlerde ben ağzım kuruyana kadar hyundainin iyi yönlerini anlatıp övüyordum. İnsanlarla kavgalara tutuşuyordum. Her zaman opel şöyle volswagen böyle deyip Hyundai de arabamı diyenlerin karşısında oldum. Ancaak şuan için de doğruları söylemem gerekiyor. i30 sahibiyim ve arabamdan da çok memnunum. Fakat artık Hyundai yaklaşık 2 yıldır yeni bir döneme girdi ve fiyatlarını sınıf sınırları içine soktu. Tamam olsun, fakat 5 yıl önce sınıfının araçlarına donanım farkı atan o Hyundai artık yok. i30'umda cruise control yok mesela. Getirmedi adamlar bu donanımı Türkiye'ye i30'larda. Oysa ki artık C sınıfının standardı oldu nerdeyse cruise control. Ama en üst modelini aldığım aracımda bu özellik olmadığı gibi sonradan da taktıramıyorum. Para istiyorsan donanımını da yeni motor seçeneklerini de koyacaksın araçlarına. Dediğim özellikleri koysa zaten elantrada olacak 60.000 lira. Ona da razı olacaklar var belki ama adamlar nuh diyor peygamber demiyorlar; getirmiyorlar...

Edit: Açıkcası ben şuanki yani 2011 donanımlı Elantrayı görünce, 2007 donanımlı (ilk çıktığı tarih Temmuz 2007) i30'uma bir kez daha hayran kaldım.

Arkadaşım İ30 modeline cruise control takabiliyorsun 1.250 TL karşılığında direksiyon simidinin sağ tarafına takılıyor. Mp3 kumandaları gibi %100 uyumlu ve orjinal en yakın Hyundai Bayisinde takabilirsin. Şayet takmazlarsa ben burdan sana temin ederim

• quote:

quote:

Üstat nickimden hatırlarsınız ne zaman birisi resmini paylaşsa sıkıntılar giriyordu içime ne zaman getirecekler diye.Benim aldığım araç megane hatchback.53 bin tl diyelim bu fiyatın içinde trafik sigortası+6 aylık vergi mevcut, bu ikisi sadece biliyorsunuz 550 tl civarı.Gelelim özelliklerine; dinamik pakete ek olarak bi-xenon farlar ve sunroof aldım.Hyundai'de olup bunda olmayan bir iki şey var.

Onlarda;

1-)Ses sistemi sanırım hyundai'de biraz daha kaliteli,megane'da 60 wattlık 4 tane hp olan uç kuruşluk(arkamys ses sistemini çalmışlar yeni kasadan) ses sistemi mevcut.

2-)Hyundai'de usb girişi ipod kontrolcüsü var,megane'da sadece dandik aux in girişi.

3-) Prime donanımda sadece buğu çözücü gibi bir fark var hyundai'de.Dikiz aynasında geri görüş kamerası var ama o ekstra fiyat ve ne kadar olduğunu bilen yazarsa sevinirim.Sanırım benzer bir donanım corolla'da vardı karıştırmıyım.

4-) Direksiyonuda kontrol eden dinamik bir stabilite programı koymuşlar, megane'da standart bir esp var.Ayrıca bu sınıfta ki en iyi yol tutuş kimse kusura bakmasın ford focusundur.Ben sedan bir focusla,kimsenin yapmaması gereken ama yapmasam hayatımı kaybedeceğim bir manevra yaptım tertemiz kurtardım inanın.(Sınıf farkı ve yükseklik olayı var ama örneğin bir renault kangoo ile 90'la viraja girerken şehadet getiriyorduk ) Benzer bir yol tutuşu bmw'nin 1 serisinde de gözlemledim.Ama focus sanki daha bir diri kalıyor manevralarda.(Golf V'de fena değildi yazmasam ayıp olur)

5-) Hyundai elantra'da her iki donanım seviyesinde bile motor kaputu standart.Bu rezaleti sadece dikkat çekmesi için yazdım.Hyundai'den birileri var forumda, hemen donanım listesinden bu kalemi çıkarsınlar ya da ne anlatmak istediklerini adam gibi yazsınlar.Motor kaputu koruması yazacaklardı herhalde ki bence bunu bile donanım diye koymamalılar, komik oluyor

Şimdi hesaplayalım. 49800 tl+200 tl trafik sigortası+348 tl galiba 6 aylık vergi, toplam 50348 tl.Şehir içi tüketim otomatik ile( shiftronic vitesin tüketimi 7.1 lt idi bu arada ne yazık ki onu getirmediler) 9.6 litre siz buna 10 litre deyin.Olmadı tüp takacaksınız ver 1500 tl daha ettimi 51.848.Bu şartlar dahilinde; çift kavrama vitesli, sunrooflu, bi xenon farlı bir magane'mı alınır yoksa elantra mı?Ha megane'nın tipine vuruluyor değilim ama kötüde diyemem.Bir arabanın güzellik kriteri bana göre aracı kitledikten sonra arkanıza dönüp bir daha baktırabilmesidir kendisine.Megane'a dönüp bakarım ama doğru düzgün parketmişmiyim biri sürttürür mü diye, ama elantra baktırırdı ne yalan söyleyim.

Ben bu hesapla çok çok üzülerek , inanılmaz beğendiğim bir model olan hyundai elantrayı almıyorum.Eğer bana sunroof ve xenon ekleyebileceklerini söyleselerdi shiftronic ve gdi gelse idi, megane'ı bırakıp bunu alırdım benzinli falan kafama takmaz az kullanır ama gene de elantra kullanırdım..Ama renault'da kırpıyor donanımdan, hyundai'de, vosvos da, opel de kılda yünde hepsi aynı halt yani.

Bu yazımı Hyundai assan bir serzeniş olarak alsın.Ha sallamıyorlar mı, hayırlı traşlar....

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 10 Haziran 2011; 23:56:26 >

• quote:

Arkadaşım İ30 modeline cruise control takabiliyorsun 1.250 TL karşılığında direksiyon simidinin sağ tarafına takılıyor. Mp3 kumandaları gibi %100 uyumlu ve orjinal en yakın Hyundai Bayisinde takabilirsin. Şayet takmazlarsa ben burdan sana temin ederim

:) Evet ama birincisi bu Hyundai-assan'ın parçası değil. Yani Hyundai buna garanti vermiyor. Parçayı getirenler başka bir firma. Servislerde bu firmadan tedarik ediyorlar. İkincisi 1250 TL çok para, opelde 150 TL'ye cruise control takıyorlar. Biraz fiyatı uygun olsa düşünürüm yine de...
  • Hala anlam veremediğim bişey var;

Planda programda bu düz atmosferik motor yoktu. Nerden çıktı? Elantra'nın dünya lansmanı bile GDI motorla yapıldı. Elantra deyince=GDI'ydı.

Hyundai-ASSAN, bu şekilde her istediği şekilde bir aracı getirtebiliyorsa, madem direk CRDI motorla gelseydi .Baz donanım 44000 olsaydı..

En azından Elantra satılırdı.Şu an birinci dereceden rakipleriyle hemen hemen aynı ya da çok yakın fiyatı.

Jetta 1.2 TSI
    Civic 1.6 Dream
    Lancer
    Mazda 3
    Cerato
    Cruze
  • prime otomatik elentara 50.000
    comfortline 1.4 tsi dsg 160 hp 0-100 8 sn olan araç (deri koltuk, görsel park desteği) 58000

motor şanzıman 2. el düşünüldüğünde fark bana göre az , yani jetta çok daha az yakar ve daha iyi gider.
  • quote:

quote:

"Otomatik Şanzımanda sınıfının ilk ve tek 6 ileri sahip aracı" ifadesi biraz iddaalı olmuş sanki millet artık dsg gibi 7 ileri otomatik şanzıman kullanıyor, dsg nin ilk versiyonları 6 ileri idi hatta, 6 ileri otomatik dünya için bir ilk olabilirdi tabi de biraz geç kaldılar sanki.

• Nasıl ilk oluyor sınıfında? Aynı şanzıman şu an ceratolarda da var ve direksiyondan kontrollü(F1 tip)...

Acaba elantra C segmenti değil mi? C ile D arası bişey mi? Bu sınıfta başka araç olmadığı için mi sınıfında tek acaba
  • kaliteli ve güzel bir oto..Hyundai dev adimlarla ilerliyor..helal olsun
    alanlara simdiden hayirli olsun
  • yeni ticari taksi olur
  • Evet. Hyundai dev adımlarla doğuş otonun izinde ilerliyor...
  • arkadaşlar bazı yerlerde ceratoyla elentrayı kıyaslamış ama burda kıyas yapmak yanlış olur,

cerato ceed/i30 platformunda üretilmişken, elantranın dingil mesafesi buna uymamakta, 50 mm daha uzun başka bir yapı kullanıyor, ceedler ceratolar 1300 ve üzeri kg lardayken, elantrada ağırlık baya azaltılmış, üzerinde çalışılmış başka bir yapı dediğim gibi...
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.