Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.080
Cevap
68
Favori
818.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: toz-koparan

quote:

Orijinalden alıntı: rasim10

Arkadaşlar Hyundai Elentrayı geçen gün gittim inceledim.Honda Civic, Toyota Corolla, Megane ve Chevrolet Cruise benzeri bir arabaydı.Diğer dördünden iç mekan ve tasarım olarak pek bir farkı yok.Hangisini alırsanız alın hepsi aynı bence.Bu dört arabada gördüğüm en büyük eksiklik camlarının çok ama çok dar olması.Buda C segmenti tasarımdan kaynaklanıyor tabii.Arabaları güzel göstereceğiz diye camları daraltıp, tavanı bastıkça basıyorlar.Arabaların içine ne ışık giriyor doğru düzgün nede arabanın içinden doğru düzgün dışarıyı görebiliyorsunuz.Camlarıda siyah cam filitrelerle kaplayınca sanki kamyon kasasında karpuz gibi yolculuk yapar hale geliyorsunuz.Hele on konsulu gereksiz yere uzatma huyu yokmu sürücüleri resmen yoldan kopartıyor.Bu ayrıntıları birçok markanın satış temsilcilerinede anlattığımda bana "Evet abi arabaların içi kasvetli kimse iç ferahlığa bakmıyor.Herkes daha çok dış tasarıma dikkat ediyor.Sizin gibi düşünenlerin sayısı az" cevabını alıyorum.Ama bu tasarım hataları büyük markalarda yok örneğin BMW'nin arabalarının camlarının geniş ve tavanlarının genelde yüksek olduğunu görürsünüz.Aynı tasarım bilincini wolkswagen golf, bora ve hyundai i30'da da gördüm.Hatta Hyundai i30 ile Elentrayı yanyana koymuşlardı.Elentranın içi karanlıkken, Hyundai i30'un içi apaydınlık ve ferahtı.i30'un ön konsolu mercedes, bmw ve audi gibi köklü ve gelenekçi alman firmalarının vazgeçmediği içe doğru gereksiz yere uzatılmamış sade konsoldu.Açıkçası Elentra ,Honda Civic, Megane ve Cruise tasarım olarak birbirlerine yakın arabalar olup dış görünüm olarak güzel arabalar.Ama iç mekan olarak malesef iyi tasarlanmıyorlar.

aynı fikirdeyim...sadece dış estetik için uğraşıyor firmalar..bu da biraz müşteri kaynaklı tabi...
    ancak Blue ve Elantra da özellikle arkada oturanlar için basık bir ortam havası var..ön konsolun aşırı içeri uzatılmış ,aracın önü görünmüyor..

Aslında ön görüş açısı çokda kötü değil , fakat arka görüş tasarım nedeniyle biraz sıkıntılı

• quote:

Orijinalden alıntı: ckt

vites topuzu bile almamak için sebep tasarım fena sayılmaz

Vites topuzu göründüğü kadar kalitesiz değil Prime modelinde bildiğim kadarıyla deri olmalı
    ve vites geçişleri inan çok harika
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

quote:

Orijinalden alıntı: yeasen
    quote:

Orijinalden alıntı: TSForever
    Citroen C4 ve Peugeot 308 i inceledikten sonra Elantra çok kalitesiz geldi gözüme.

ne?

Hocam dalgamı geçiyorsunuz? Şaka mı bu? Asıl elentrayı görüp inceleyip test ettikten sonra 308 ve c4 bana kötü geldi.

Şaka falan yapmıyorum.
    Elantra da mode donanımını inceledim plastik kalitesi hiç te iyi değildi.Eğer full versiyonunda farklı plastik kullanılmışsa bişey diyemem

Plastik kalitesi ve konsol bence yeterli , tabi tercih meselesi daha iyi araçlar kullandıysan sana anormal gelebilir.

• full u 46 gibi olur ve gaz onayı gelirse alırım sahsen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VEJETA

quote:

Orijinalden alıntı: texmo

hayırlı olsun,liste fiyatından indirim yaptılarmı,size kaca mal oldu?

Araç 42500 olarak dendi , babam tanıdıklar vasıtasıyla 41000 olarak almış tabi kasko alım satım falan hariç.
    Araba bugün elimde olacak resimlerinide çeker eklerim. Bayağı heyecanlandım yaw

baba alırsa binilir yoksa pahalı şimdilik. Vejeta doğru lastikçiye gidip jantları 17'ye çevir öyle binilmez o arabaya

• VEJETA aracın hayırlı olsun, kazasız belasız binmenizi temenni ederim. Yaptığın tercihten pişman olacağını sanmam, günümüzde bütün araçlar hemen hemen aynı kalitede. Hepsinin farklı avantajları ve dezavantajları var.

Senden satın aldığınız model için (Mode) aşağıdaki donanımların yanında Var/Yok yazmanı istiyorum; merak ettiğim bazı noktalar var:
    1. Kaput alçı keçe
    2. Bagaj kapağı keçesi / Amörtisör / Aydınlatma (Var/Yok/Var şeklinde yazman yeterli)
    3. Arka iç aydınlatma
    4. Torpido soğutucu / Işık
    5. Arka koltuk kol dayama
    6. Arka camlarda perde
    7. Güneşliklerde aydınlatma
    8. Ön koltuk arkalarında cep

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

VEJETA aracın hayırlı olsun, kazasız belasız binmenizi temenni ederim. Yaptığın tercihten pişman olacağını sanmam, günümüzde bütün araçlar hemen hemen aynı kalitede. Hepsinin farklı avantajları ve dezavantajları var.

Senden satın aldığınız model için (Mode) aşağıdaki donanımların yanında Var/Yok yazmanı istiyorum; merak ettiğim bazı noktalar var:
    1. Kaput alçı keçe
    2. Bagaj kapağı keçesi / Amörtisör / Aydınlatma (Var/Yok/Var şeklinde yazman yeterli)
    3. Arka iç aydınlatma
    6. Arka camlarda perde

Teşekkürler.

1. DİKKAT ETMEDİM BAKARIM
    2. VAR / VAR / VAR
    3. VAR
    4. YOK
    5. VAR
    6. YOK FAKAT CAMLAR SİYAH
    7. VAR
    8. VAR

• Teşekkürler VEJETA.
  • Bazı arkadaşlar herzamanki gibi önyargı,test etmeden konuşmalar falan...Çıkarın at gözlüklerinizi...
  • bence de araç güzel ama bu fiyatlardan dolayı 2. eli çok zayıflar bu aracın pek alınası bir araç değil şuan için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VEJETA

quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

VEJETA aracın hayırlı olsun, kazasız belasız binmenizi temenni ederim. Yaptığın tercihten pişman olacağını sanmam, günümüzde bütün araçlar hemen hemen aynı kalitede. Hepsinin farklı avantajları ve dezavantajları var.

1. Kaput alçı keçe
    3. Arka iç aydınlatma
    6. Arka camlarda perde

Teşekkürler.

1. DİKKAT ETMEDİM BAKARIM
    2. VAR / VAR / VAR
    3. VAR
    4. YOK
    5. VAR
    6. YOK FAKAT CAMLAR SİYAH
    7. VAR
    8. VAR

Elantra da bagaj kapağı amortisörsüz siz var yazmışsınız

• yeni jetta 1.4 tsi 160 lık dsg 57500 tl kaporasını verdikten sonra pazar günü yol üstündeki maslak hyundai de test ettim,

araç içi resmen "küçük oğlumun etrafa plastik mermi atan oyuncak robotunun kalitesinde"

bence 50 bin vermeyi göze alanlar yeni jettaya bir baksın. yada yeni astra 45-46 gibi 1.4t 140 hp As sport paket alınabiliyor. iç mekan 10 gömlek üstün yeni elentradan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

yeni jetta 1.4 tsi 160 lık dsg 57500 tl kaporasını verdikten sonra pazar günü yol üstündeki maslak hyundai de test ettim,

araç içi resmen "küçük oğlumun etrafa plastik mermi atan oyuncak robotunun kalitesinde"

bence 50 bin vermeyi göze alanlar yeni jettaya bir baksın. yada yeni astra 45-46 gibi 1.4t 140 hp As sport paket alınabiliyor. iç mekan 10 gömlek üstün yeni elentradan.

yok hocam bence kartondan yapılmış ama elişi kağıdıda olabilir
  • quote:

quote:

yeni jetta 1.4 tsi 160 lık dsg 57500 tl kaporasını verdikten sonra pazar günü yol üstündeki maslak hyundai de test ettim,

• quote:

quote:

ben ön gögüsteki yuvarlak klima düğmeleri ve gri sprey boya ile boyanmış gibi olan gri kısımlar için bu benzetemeyi yaptım. kaporta ve dış aksamdan pek anlamam.

• @oquzdag

hocam bu araç 18 adet ödül aldı en iyi kokpit tasarım da dahil olmak üzere.kokpit oldukça kaliteli hyundai gerçekten kendini aşmış durumda.
    kokpit işçiliği çok kaliteli götergr paneli torpido klima herşey 10 numara.oyuncak benzetmesi ne olursa olsun bence bu araca hakarettir.

saygılarımla
  • quote:

quote:

quote:

ben ön gögüsteki yuvarlak klima düğmeleri ve gri sprey boya ile boyanmış gibi olan gri kısımlar için bu benzetemeyi yaptım. kaporta ve dış aksamdan pek anlamam.

@oquzdag jettanın kapı içlerinin kalitesi senin küçük oğlunun etrafa plastik mermi atan oyuncak robotunun kalitesinden bir nebzede olsa da iyidir dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ELantra_ -- 20 Haziran 2011; 15:12:00 >

• oguzdag yahu bu senin küçük oğlan yeni elantra'nın bütün karizmasını yerle bir etti...
  • Merak etme jettanın da kalitesini yerle bir etti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ELantra_

Merak etme jettanın da kalitesini yerle bir etti...

Jetta da kalite çıtasını düşürsede.50000 tl lik elantraya göre 57500 tl bedava.

dsg şanzıman 160 hp turbo comfortline

tek eksik navigasyon,cruise,tam otomatik klima ve parça deri koltuk.

Bunlar full elantra da da yok sanırsam.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.