Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
68
Favori
818.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Orijinalden alıntı: VEJETA

Bu arada yeni jetta koltuğunada oturmuşluğum var güzel fakat hastası olunacak kadar değil.

Jetta nın Comfortline ile Highline donanımları arasında ciddi kalite farklı var işçilik olarak..
    Ayrıca Prime Elantra ile Comfortline Jetta arasında öyle aman aman bir işçilik farkı yoktur.. Bu haftasonu gittik testine fiyatına göre iyi araç...
    Ama VW Fanatikliği karşısında hak ettiği değeri göremiyor...

Bahsettiğiniz kalite farkını kanıtlamanız mümkün müdür? Hayatımda okuduğum en saçma yorumlardan birisidir, hani b.k atıcam ama nerede atsam bilemedim gibi bir mentalite sezdim. Helal olsun ne diyeyim 7 sene geçti burda hala bazı şeylere şaşırabiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalaraz

ben subarucu olarak objektif yazacam.. elentra ve jetta kalite farkı tabiki olacak. ama bir gence hangisi gider derseniz elentra derim.. jetta ise 40 yaş üstü için iyi gider...
    Ne kadar para okadar köftede elentra o parayı sadece tasarımıyla hakediyor...hundai bu kadarını bile yapmışsa bize helal olsun demek düşür....Alanlara hayırlı uğurlu kazasız belasız sürmek nasip etsin...

Tam 40 yaşındakilere de gider mi ?
  • Tasarım olarak Elantrayı beğendim. Bu konu başlığında arkadaşların dile getirdiği aracın pahalı olduğu konusuna ben de katılıyorum.
    Birçok markanın bu segmentindeki araçlarından fiyatı kesinlikle aşağı değil.
    Corallo 1.6 comfort: 42.400
    yeni focus 1.6 trend: 41.500
    Cruze 1.6 : 33.900
    yeni cerato 1.6: 36.400
    Honda civic: 41.400
    Hyundai Elantra: 41.800

Bu fiyatlar araçların baz donanımına ait.

Hyundai fiyat politikasını değiştirdi.
    Bu durum Acccent blue ile kendini gösterdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail hoca -- 21 Haziran 2011; 11:45:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ELantra_

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Orijinalden alıntı: yeasen

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

yeni jetta 1.4 tsi 160 lık dsg 57500 tl kaporasını verdikten sonra pazar günü yol üstündeki maslak hyundai de test ettim,

araç içi resmen "küçük oğlumun etrafa plastik mermi atan oyuncak robotunun kalitesinde"

bence 50 bin vermeyi göze alanlar yeni jettaya bir baksın. yada yeni astra 45-46 gibi 1.4t 140 hp As sport paket alınabiliyor. iç mekan 10 gömlek üstün yeni elentradan.

yok hocam bence kartondan yapılmış ama elişi kağıdıda olabilir

ben ön gögüsteki yuvarlak klima düğmeleri ve gri sprey boya ile boyanmış gibi olan gri kısımlar için bu benzetemeyi yaptım. kaporta ve dış aksamdan pek anlamam.

@oquzdag jettanın kapı içlerinin kalitesi senin küçük oğlunun etrafa plastik mermi atan oyuncak robotunun kalitesinden bir nebzede olsa da iyidir dimi?

bu ara çok araç test ettim,
    kapı üst plastikleri bütün c sınıfı araçalarda sert, yeni focus, astra,megane vs. jettada da sert ancak ön gögüsteki düğmeler klima ve teyp kontrollerinin kalitesi tüm vw lerde aynı...

• @oquzdag
    Aracın hayırlı olsun...Allah kazasız,belasız binmeni nasib eylesin...
  • @oquzdag

Benim Megane 3 Hb aracımın kapı plastiği oldukça yumuşak -hem ön hem arka taraf aynı kalite de ( aracım ithal )....Elantra'nın kapı plastiği fazlasıyla sert kalır yanın da....Hatta şöyle söyleyeyim benim kullandığım aracın işçiliği genel olarak Elantra'dan daha iyi...

Şöyle de bir örnek vereyim mesela C4'ün kapı plastikleri ön ve arka sert plastikdir,diğer işçilik detayları benim Megan'dan daha iyidir genel anlamda vs vs

Ford Focus,ön taraf fena değil,arka kapıları taş gibi...
    Opel Astra'da aynı şekil de...
    Sadece Citroen C4 ön-ve arka tarafı sert plastik...
    Jetta'yı detaylı incelemedim bilmiyorum...

Ancak gözlemlediğim bu kıyasladığım araçların bile ön kapı plastiği Elantra'ya oranla daha yumuşak olması...

Tabi ben mode donanımını inceledim üst donanımıyla farklılık varsa bilemem ama satış danışmanı arkadaşa sorduğum da,her şey aynı abi işçilik olarak,sadece digital klima-sensörler-aluminyum jantlar vs geliyor işçilik aynı dediği için yorumumu yapıyorum...

Sanki İ30 işçiliği daha derli toplu gibi,Elantra'ya kıyasla..Öyle bir izlenim doğdu bende...

Ben Full 50.000 liraya satılan bir aracın işçiliğinin daha iyi olmasını beklerdim açıkcası...Yani sinyal kollarının kalitesinden kapı plastiklerine,dashboardın yumuşaklığına kadar..Ön konsol yumuşak değil demiyorum,daha iyi olabilirdi,olmalıydı da....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 21 Haziran 2011; 14:26:24 >

• @oquzdag

Aracınız hayırlı olsun fakat kapı içleri Jetta'dan daha kaliteli olan bir çok araç var c sınıfında.
  • Hyundainin son zamanlarda başarılı işler çıkardığı ortada fakat eğer elde etmek istedikleri başarı Vw nin fiyat politikasına ulaşma endeksliyse hiç kusura bakmasınlar kimse vw fiyatına avrupalı markalardan sonra gelen bir markaya o kadar para bayılmaz.Zaten vw yi fiyatlarıyla millet yerden yere vuruyordu hyundai daha doğru düzgün isim yapmadan fiyatları premıum seviyelere çıkarmışlar bile.Hyundai elentra ya 50000 lira vermek kesinlikle akıl işi değil.
  • quote:

geriye elantra kaldı.sonuçta bizimde belli bir bütçemiz var.gönül isterdi ki 60 kağıt verip insigniaya binmek.ama bütçe işte.45.000 e olabilecek en iyi arabayı seçmek zorundayım.

skoda octavia 1.4 tsı 122 hp dsg tiptronıc (ambiente)
    bunu da tercihlerinin arasına koymalısın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayrakol

quote:

geriye elantra kaldı.sonuçta bizimde belli bir bütçemiz var.gönül isterdi ki 60 kağıt verip insigniaya binmek.ama bütçe işte.45.000 e olabilecek en iyi arabayı seçmek zorundayım.

Octavia kasasının değişme zamanı geldi...Araç güzel olabilir ama 1 yıl sonrada eski kasa olması sahibini üzer
    @yeasen daha güncel kasalı arabalara bakmanızı öneririm...

• quote:

Orijinalden alıntı: _ELantra_

quote:

Orijinalden alıntı: bayrakol

quote:

Octavia kasasının değişme zamanı geldi...Araç güzel olabilir ama 1 yıl sonrada eski kasa olması sahibini üzer
    @yeasen daha güncel kasalı arabalara bakmanızı öneririm...

güncel motor (1.4 tsı), güncel şanzıman (dsg - tiptronic ), geniş ve rahat kabin, dev gibi bir bagaj... fiyatının arabası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayrakol -- 21 Haziran 2011; 17:02:23 >

• Octi güzel bir tercih olabilir. Ancak Ambition donanım seviyesi biraz ksııtlı...
    O fiyata bir üst donanımda (Comfort) çok az km de ikinci el Octi de bakılabilir...
  • ya kardeşim hyundai sevmiyorsan girmezsin konuya olur biter.ortalığı karıştırmanın anlamı yok.

VEJETA hocam sen bakma bunlara kazasız belasız sürüşler.
  • quote:

ya kardeşim hyundai sevmiyorsan girmezsin konuya olur biter.ortalığı karıştırmanın anlamı yok.

VEJETA hocam sen bakma bunlara kazasız belasız sürüşler.

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: kartalaraz

ben subarucu olarak objektif yazacam.. elentra ve jetta kalite farkı tabiki olacak. ama bir gence hangisi gider derseniz elentra derim.. jetta ise 40 yaş üstü için iyi gider...
    Ne kadar para okadar köftede elentra o parayı sadece tasarımıyla hakediyor...hundai bu kadarını bile yapmışsa bize helal olsun demek düşür....Alanlara hayırlı uğurlu kazasız belasız sürmek nasip etsin...

Tam 40 yaşındakilere de gider mi ?

sana güzellik yapayım 40 olsun....

• eveeet! herkes görüşünü yazacağı yazmayacağı yeri iyi bilsin.. kimse haklı tepkisini koymasın. halkımız da bir güzeeeeel kazıklansın... ( Ben hyundai kullanıyorum ve seviyorum da onu söyleyeyim )
  • araba tasarım olarak guzelde fıyatları bıraz daha sagı cekseler guzel olur bırde dızel motorun gelmesi lazım yoksa işi zor bızım ulkemızde kımse benzınlıye yanasşmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 05kartal -- 23 Haziran 2011; 2:16:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 05kartal

acık konusuyım hyundai arabam yok ama ılerde bır araba alıcak olursam ya mazda hem kalıtesınden hemde uygun fıyata sundugu donanımdan dolayı yada hyundai olur adamlar geldıler ulkemıze yatırım yaptılar o kadar işsıze iş kapısı actı hemde kalıtelı araba uretıyorlar artık senelerdır ulkemızde ıcı boş arabaları yuksek fıyatla satan wolkwagn ve opelı almaktansa hyundai yi tercıh ederım bu benım sahsi gorusum

Bende bu mantığı anlamıyorum arkadaş yahu.. Geldi de fabrikayı sana-bana mı açtı? Türk halkına izdiham yaratalım diye mi açtı? Bu ülkedeki herhangi bir otomotiv fabrikasının benim gelirime HİÇBİR katkısı yok, ona ödediğim vergi aynı, Almanya'dan ithal edilene de aynı.. E o zaman ne bu saf duygular? Ayrıca şöyle örnek vereyim: Toyota'nın ürettiği

Auris
    Verso gibi modeller Türkiye'de yüksek bir satış hacmine sahip değil, bunu çekik gözlü abilerimiz de biliyor, olay sadece UCUZ İŞGÜCÜ VE ARAZİ TEŞVİĞİ. Bu kadar! Başka bir açıklaması yok. Herkes bu mantıkla Renault Fluence alsın o zaman. Yahu kapitalizmin zirveye vurduğu bir dönemde, elin yabancısı senin-benim menfaatimi niye düşünsün? Inanın kaç işçi çalıştırcaz bunlara maaş bağlayacağız falan bunlar umurlarında değil.

Yarın birgün VW'de fabrika açsa benim gözümde birşey değişmeyecek. Çünkü fiyatlandırmasında herhangi bir değişiklik olmayacak. Hyundai burda Era üretiyorda noluyor? insanlara salak gibi C segmenti bu efendim diye yedirmeye çalıştıkları Accent-blue ve elantra ateş pahası. VW de pahalı kabul ama ikisini aynı kefede kimse kusra bakmasın 2011 senesinde HENÜZ değerlendiremiyorum.

• wolswagenın aracları o kadar saglamda neden araclarına 24 ay garantı verıyor onu anlamıyorum hyundai gibi versene 5 yıl 150.000 garantı o kadar kalıelıyse arabaları
  • O sağlamlıkla alakalı bir durum değil ki, pazarlama taktiği.

Doğuş otonun Türk müşterisini çekmek için bu tarz bir strateji izlemesine gerek yok, kendilerine ayrılan kotayı 2-3 ayda doldurabiliyorlar..

Hyundai bunu yapmak zorunda.

Chery (çinli), 7 yıl mı ne garanti veriyor araçlarına... istediği kadar versin showroom una bile uğramam.

not: Doğuş oto garantini uzattırabiliyor, herşey parasını bastırdın mı benim mantığında.. 2011 polomuz 4 yıl/150.000km garantiye sahip.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.