Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
68
Favori
818.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: frk96

quote:

Orijinalden alıntı: vaylis

arkadaşlar peguat son yıllarda niye atak yaptı tabiki dizayndan niye farklı göze hoş gelen otomobiller üretti demekki dizayn çok önemli elantra dizayn olarak çok güzel insanın bile kasasına bakıyoruz ambalaj iyiyse kızlar pas veriyor siz elantraya niye pas vermiyorsunuz ikincisi dizayna önem vermeyen firmalar kendini geliştirsin ne öyle alman arabaları olgun yaşa hitap ediyor kaliteli olabilir ama estetik o kadar iyi degil elantraya bakınca şöyle insanın içi açılıyor yalanmı

peguat dediğin şey pejo ise ve de güzel dizayn yapıyorsa zevkler ve renklerin tartışılamayacağı bir kez daha ortaya çıktı.

Süper laf

• Peugeot 407'im var ilk sahibiyim 5 yıldır biniyorum çokta memnunum...Tek birşey söyliyicem,HYUNDAi'ye herzaman mesafeliyim henüz kendini bana göre kanıtlayamamış bir arabadır..ama bu Yeni Elantra fiyat ve performans olarak,özelliklede fiyat olarak rakipsiz diyorum buna yaklaşan Chevrolet Cruise var ama pahalı ve performansı ve donanımı bu kadar iyi değil.. Hyundai daha avantajlı zaten ikiside kore arabası,Buradaki Chevroletler de Korede üretiliyor..Bu Yeni Elantraya 1.6 ve şöyle 120 beygirden az olmamak kaydıyla bir DİZEL motor koysalar tadından yenmez diyorum..Tek geçerim sınıfında o zaman..ve aracın içinin malzeme kalitesini ses izolasyonunu amortisör olayınıda çok çok merak ediyorum açıkcası...
  • Katılıyorum 308 sorunsuz arabadır..
    quote:

Orijinalden alıntı: Melihdk

Yanlış bilgiler vermişler arkadaşım sana ''peugeot 308 de çok sorun olduğu söylendi'' kimler söylemiş bilmiyorum ama 308 ile ilgisi olmadığı ortadadır, şu an peugeot'un 308'ler türkiyede servise en az gidenler arasındadır, inanmıyorsanız 2'el 2008 model satanlarada sorabilirsin, yanlış yönlendirmeler olmasın yok 308 al manasında söylemiyorum yanlış bilgileri ortadan kaldırmak için yazdım.
  • Hocam Focus GHİA sını düşünmeden al derim çok memnun kalırsın..olmaz dersende 308i tavsiye ederim..buradaki arabaların hepsine bindim Chebrolet güzel ama masraflı arabadır serviside pahalı bence..azda yakmıyor bence.
    quote:

Orijinalden alıntı: yeasen

arkadaşlar konuya artık adam gibi açıklama yapmak ihtiyacı hissediyorum.

ben kendimden örnek vereceğim.45.000 tl maksimum bütçem var.otomatik vites az yakan bir araç arıyordum.

Seçeneklerim arasında

Astra Cassic III
    Yeni Astra
    Peugeot 308
    Chevrolet Cruze
    Ford Focus vardı.

Astra classic in kasası artık eskidi ve kokpit tasarımı hoşuma gitmedi.Yeni astra ise motor o kasaya çok küçük geliyordu o kasayı kaldırmaz.peugeot 308 de çok sorun olduğu söylendi.ford focus ise ben istemedim.cruze ise belli başlı sorunları var dediler ve çok yakıyor.

geriye elantra kaldı.sonuçta bizimde belli bir bütçemiz var.gönül isterdi ki 60 kağıt verip insigniaya binmek.ama bütçe işte.45.000 e olabilecek en iyi arabayı seçmek zorundayım.

• Hocam Elantrayı test etmemekle birlikte Jettanın hem içinin hemde dış işçiliğinin ve malzeme kalitesi olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum,neticede 200-250kg daha ağır bir araba ve Jettaya bineceksem 1.6TDI ye binerdim..ama sanki biraz taraf tutar gibi jetta fanatikliğiniz mi var ne:-))yanlış anlama lutfen ama Elantra Jetta ile kıyaslanabiliyorsa bu bile Hyundai için güzel bir gelişme bence ve Elantra 41 00TL hadi baz modelide olmasın, orta sınıfını alalım desek 45.000TL falan .. Jettayı 55.000den aşağı güzel bir jettaya binmek zor ise ben kesinlikle Elantra alırım.Jettada bu fiyat 62.000TL ye kadar gidiyor Jettaya bu fiyatı verdikten sonra 60.000 tl yani Passata binerim Elantrayıda Jettayıda unuturum derim.....10.000-15.000tl çok önemli para benim için ..ama dediğim gibi İçinin işçiliğini kaportasını ve süspansiyon olayını merak ediyorum cidden şimdilik görmeden yorum yapıyorum sadece..Ha bu arada Elantrada bana göre Tekerlekler ince olmuş en az 205 olmalıydı..
    quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

yeni jetta 1.4 tsi 160 lık dsg 57500 tl kaporasını verdikten sonra pazar günü yol üstündeki maslak hyundai de test ettim,

araç içi resmen "küçük oğlumun etrafa plastik mermi atan oyuncak robotunun kalitesinde"

bence 50 bin vermeyi göze alanlar yeni jettaya bir baksın. yada yeni astra 45-46 gibi 1.4t 140 hp As sport paket alınabiliyor. iç mekan 10 gömlek üstün yeni elentradan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KMLSNY -- 23 Haziran 2011; 22:29:23 >

• bırakalım bu jetta muhabbetini artık sidik yarışına döndü
  • quote:

Orijinalden alıntı: KMLSNY

Hocam Elantrayı test etmemekle birlikte Jettanın hem içinin hemde dış işçiliğinin ve malzeme kalitesi olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum,neticede 200-250kg daha ağır bir araba ve Jettaya bineceksem 1.6TDI ye binerdim..ama sanki biraz taraf tutar gibi jetta fanatikliğiniz mi var ne:-))yanlış anlama lutfen ama Elantra Jetta ile kıyaslanabiliyorsa bu bile Hyundai için güzel bir gelişme bence ve Elantra 41 00TL hadi en donanımlısını almayalım orta sınıfını alalım desek 45.000TL falan .. Jettayı 55.000den aşağı güzel bir jettaya binmek zor ise ben kesinlikle Elantra alırım.Jettada bu fiyat 62.000TL ye kadar gidiyor Jettaya bu fiyatı verdikten sonra 60.000 tl yani Passata binerim Elantrayıda Jettayıda unuturum derim.....10.000-15.000tl çok önemli para benim için ..ama dediğim gibi İçinin işçiliğini kaportasını ve amortisör olayını merak ediyorum cidden şimdilik görmeden yorum yapıyorum sadece..Ha bu arada Elantrada bana göre Tekerlekler ince olmuş en az 205 olmalıydı..
    quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

yeni jetta 1.4 tsi 160 lık dsg 57500 tl kaporasını verdikten sonra pazar günü yol üstündeki maslak hyundai de test ettim,

araç içi resmen "küçük oğlumun etrafa plastik mermi atan oyuncak robotunun kalitesinde"

bence 50 bin vermeyi göze alanlar yeni jettaya bir baksın. yada yeni astra 45-46 gibi 1.4t 140 hp As sport paket alınabiliyor. iç mekan 10 gömlek üstün yeni elentradan.

Arkadaş sizleri bir türlü anlamıyorum hatta anlamakta çok ama çok zorlanıyorum. Hyundai İ30 için 1400 kilo çok ağır dediniz. Şimdi hyundai yeni accent blue ve yeni elentrada güçlendirilmiş ve hafifletilmiş özel çelik kullanıyor bu nedenle ağırlık düşürüldü. Bu seferde yeni elentrayı hafif olduğu için eleştiriyorsunuz. Bu forum kullanıcıları için daha dün söylediklerinin tersini bugün söylüyorlar diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkimore -- 23 Haziran 2011; 22:00:02 >

• saçma zaten bu başlıkta Jetta muhabbeti enteresan yani..Olur olmasınada sayfalarca sürmemeli:-))
    quote:

Orijinalden alıntı: yeasen

bırakalım bu jetta muhabbetini artık sidik yarışına döndü
  • Sayın Darkimore hocam;

Güçlendirilmiş hafif çelik deyin veya başka birşey deyin ne derseniz deyin sağlamlıkta ve iç işçilikte,kalitede Almanlar çalma çırpma yapmaz 1.5 Tona çıkıyorsa araba 1.5 tona çıkarırlar..Ne çelik olursa olsun..
    Benim araba Fransız ama Sezarın hakkı sezara bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KMLSNY

Peugeot 407'im var ilk sahibiyim 5 yıldır biniyorum çokta memnunum...Tek birşey söyliyicem,HYUNDAi'ye herzaman mesafeliyim henüz kendini bana göre kanıtlayamamış bir arabadır..ama bu Yeni Elantra fiyat ve performans olarak,özelliklede fiyat olarak rakipsiz diyorum buna yaklaşan Chevrolet Cruise var ama pahalı ve performansı ve donanımı bu kadar iyi değil.. Hyundai daha avantajlı zaten ikiside kore arabası,Buradaki Chevroletler de Korede üretiliyor..Bu Yeni Elantraya 1.6 ve şöyle 120 beygirden az olmamak kaydıyla bir DİZEL motor koysalar tadından yenmez diyorum..Tek geçerim sınıfında o zaman..ve aracın içinin malzeme kalitesini ses izolasyonunu amortisör olayınıda çok çok merak ediyorum açıkcası...

Yanlışınız yok mu acaba?Cruise Elantra'dan ucuz.Donanım olarak da çok çok iyi.Yalnız çok yakıyormuş.O yüzden düşük fiyatlı olmasına rağmen çok talep görmedi.Bir de fazlasıyla sorunu olduğundan bahsediliyor.Çekiş yönünden falan.Elantra'ya gelince son yıllarda orta sınıf araçlar içinde honda civic ve opel insignia'dan sonra gördüğüm 3. özgün tasarım.Çok çekici bir araç.

• Cruze 1.6 5-ileri manuel vites 124hp 154nm şehir içi tüketim: 8.8, karma: 6.5
    Cruze 1.6 6-ileri otomatik vites şehir içi tüketim: 10.5 karma: 7.4

elantra 1.6 6-ileri manuel vites 132hp 158nm şehir içi tüketim: 8.5 karma: 6.4
    elantra 1.6 6-ileri otomatik vites şehir içi tüketim: 9.4 karma: 7

Düz vites olanları kıyaslarsak çokda farklı değiller.. bana göre ikisi de günümüz şartlarına göre ÇOK yakıyor.
  • Test eden arkadaşlar yorumlarınızı bekliyoruz. Henüz test edemedim
  • bu aracın dış tasarımını neye göre beğendiniz ben çözemedim.. toyota corrolla ile mazda3 sedanı karıştırmış özenmeden bezenmeden piyasaya sürmüş.şöyle tarafsızca bir bakın araç size güven hissi veriyor mu?ben hyundai yim ben basitim diye resmen bağırıyor size araç..birde bu koreliler sanayide atılımdalar tmm iyide açın hyundainin sitesini kum gibi araba var arkadaş her sınıfta bir model benimse onun üzerine yoğunlaş onu geliştir..açıkcası insanların niçin hyundai ye mesafeli yaklaştıklarını anlamaya başladım.
    ÇİN--JAPONYA arasında kalan koreliler eğer bu politikalarına devam ederlerse kaliteleri japonyadan çok çine doğru kaymaya başlıycak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi car_mat -- 24 Haziran 2011; 10:28:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_mat

bu aracın dış tasarımını neye göre beğendiniz ben çözemedim.. toyota corrolla ile mazda3 sedanı karıştırmış özenmeden bezenmeden piyasaya sürmüş.şöyle tarafsızca bir bakın araç size güven hissi veriyor mu?ben hyundai yim ben basitim diye resmen bağırıyor size araç..birde bu koreliler sanayide atılımdalar tmm iyide açın hyundainin sitesini kum gibi araba var arkadaş her sınıfta bir model benimse onun üzerine yoğunlaş onu geliştir..açıkcası insanların niçin hyundai ye mesafeli yaklaştıklarını anlamaya başladım.
    ÇİN--JAPONYA arasında kalan koreliler eğer bu politikalarına devam ederlerse kaliteleri japonyadan çok çine doğru kaymaya başlıycak...

Neden güven hissi vermesin araç güzel araç çarpışma testlerindede görüldüğü üzere 5 yıldızı almış. Mazda 3 ü severim ama corollayı tasarım olarak bunun yanına koymam dahi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkimore -- 24 Haziran 2011; 10:37:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore

quote:

bu aracın dış tasarımını neye göre beğendiniz ben çözemedim.. toyota corrolla ile mazda3 sedanı karıştırmış özenmeden bezenmeden piyasaya sürmüş.şöyle tarafsızca bir bakın araç size güven hissi veriyor mu?ben hyundai yim ben basitim diye resmen bağırıyor size araç..birde bu koreliler sanayide atılımdalar tmm iyide açın hyundainin sitesini kum gibi araba var arkadaş her sınıfta bir model benimse onun üzerine yoğunlaş onu geliştir..açıkcası insanların niçin hyundai ye mesafeli yaklaştıklarını anlamaya başladım.

Neden güven hissi vermesin araç güzel araç çarpışma testlerindede görüldüğü üzere 5 yıldızı almış. Mazda 3 ü severim ama corollayı tasarım olarak bunun yanına koymam dahi

zevk meselesi ama hakikaten ben hiç beğenmedim..ayrıca bana göre bahsettiğin bu 3 araçtan 1.corolla 2.mazda 3. elantra ..corolla yı neden beğenmedin bence çok özgün bir tasarımı var hele ki ön tasarımı çok güzel bu araca ben bir türlü içim ısınmadı beğenenler elbette olabilir..mesela yeni focus hele ki iç tasarım berbat üstü bişey..bu sınıfta geçen gittim inceledim arkadaşlar golf gerçekten bunlardan çok daha iyi araç.ha o parayı hak eder mi etmez ama aracın bi kapısını kapat içine oturduğundaki sadelik ( sade ama basit değil bunu vurguluyorum) her yönüyle yani araç mükemmel..tabi golfüde beğenmeyen çok insan var ama kalite derseniz gerçekten 1 adım önde trendline bile gideri var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi car_mat -- 24 Haziran 2011; 11:00:57 >

• daha önce paylasildimi ?

TIKLA
  • @muavinkonsolos
    Tam olarak nediyor o linkte pek bişey anlamadımda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ELantra_

@muavinkonsolos
    Tam olarak nediyor o linkte pek bişey anlamadımda?

Anlayamazsın çünkü hem alfabeyi hem dili bilmen lazım. Ben alfabeyi bildiğim halde anlayamadım. Kirilli kullanan çağdaş Türk lehçelerinden biri mi acaba dedim ama çıkmadı. Zaten daha sonra farkettim "UA" yazıyormuş.
  • quote:

Arkadaşın dediğine göre çarpışma testlerinden 5 yıldız almış.Amerika'da sürüyle ödül almış.Güven hissine gelince arabanın heybeti bile güven hissi veriyor.Arabayı henüz almayan herkes ve Hyundai kullanmayanlar zaten tarafsız yorum yapıyorlardır ki ben de öyleyim.Mazda3'ü bilmem ama Toyota Corolla'yla kıyaslamam bile.Şimdi şu iki arabaya bakın hangisi daha çekici ve özgün?

Tabi zevkler ve renkler tartışılmıyor; ancak ben şahsen Toyota'da özgün bir tasarım göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur06gs -- 24 Haziran 2011; 13:01:09 >

• Kesinlikle elantra daha çekici, corollanın yeni kasasının çıkması lazımki elantrayla baş edebilsin o da belki...
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.