Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
68
Favori
819.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iki aracada sahip olarak söylüyorum transporter kesinlikle ve kesinliklee starexten daha kaliteli bir arac degildir. aracların içlerinde kullanılan malzeme bile cok farklı. transporterin içi bomboş her yerine kartonplak gibi ince tahtalar koymuslar yolcu tarafında ne esya gözü ne bir bardaklık hiç bişey yok. starex tam tersi agzına kadar dolu cogu yerde deri kullanılmıs. yolcu bölümünde esya gözü bardaklık küllük kol dayama hersey var. motor olarak zaten common rail sistem söze bile gerek yok. birde starex 100 kg daha agır bir arac. ben burda fanatiklik yapmıyorum sadece olaya tek yönlü bakmayın diyorum iki araca sahip olarak konusuyorum
    quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

quote:

Orijinalden alıntı: 9997
    sorunsuz ve tüketicisini hiç üzmedigi için olabilir mi. yarın sabah transporter aracımı bakıma götürcem aksam faturasını paylaşırım o zaman anlarsın hyundai ı neden cok sevdigimi diger aracım 140 crdi motor starex şuana kadar bes kurus masraf acmadı.

Bunlar basit sebepler.

Herkes kendi sevdiği marka için aynı şekilde methiyeler düzüyor. Hyundai marka aracı çok masraf açan ve bu durumdan memnun olmayan 10+ kişi bulabilirim sana çevremden. Tıpkı diğer markaları kullananlardan bulabileceğim gibi.

Parçası ve bakımı ucuz dersen anlarım ama sorun çıkarmıyor gibi şeyler cidden komik olur.

Ayrıca bir arabayı övmek için az sorun çıkarması tek başına bir kriter değildir. Neticede Transporter Starex'ten kesinlikle daha iyi bir araç. Daha çok sorun çıkarabiliyor olsa bile. Konu hakkında fikir sahibi değilim. Sadece senin örneğin üzerinden gittim.

Hyundai iyi otomobiller üretiyor ama abartmamakta ve fanatiklik yapmamakta fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: xuye

Sorunsuzluğu far ayarına göre mi yoksa cam filmine mi ya da sonradan takılan xenon'a göre mi belirleyeceğiz. Eğer Hyundai sorunlu bir araç olsaydı verdiği 5 yıl garanti ile herhalde şimdiye kadar çoktan batardı...

Şu 5 yıl garanti kapsamına her parça giriyor mu (akü,lastik,silecek gibi parçaları kastetmiyorum elbette); girmiyorsa girmeyen parçaları bir yazar mısınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 1 Temmuz 2011; 13:56:26 >
  • Sayın Hyundai'ciler, ben her markaya eşit uzaklıkta olduğumu ve sorunsuzluk raporu safsatalarına aldırış etmemeniz gerektiği tarzda yorumlar yapsam da ısrarla konuyu başka noktalara çekiyorsunuz. Ben Hyundai sorunlu bir marka demiş miyim?

5 yıl garanti falan diyenler olmuş. Bu bir reklamdır. Chery de 7 yıl garanti veriyor.

@9997

Olaya tek yönlü bakan maalesef sizsiniz. Sahip olduğum 2 araç üzerinden sorunsuzluk üzerine sonuç çıkaran ben değilim. Bu işler öyle yapılmıyor maalesef. Ayrıca iki araçta da yolculuk etmiş birisi olarak söyleyebileceğim tek şey Transporter'ın Starex'ten net bir şekilde daha kaliteli olduğudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 1 Temmuz 2011; 14:17:10 >
  • güzel arac
  • quote:

Sayın Hyundai'ciler, ben her markaya eşit uzaklıkta olduğumu ve sorunsuzluk raporu safsatalarına aldırış etmemeniz gerektiği tarzda yorumlar yapsam da ısrarla konuyu başka noktalara çekiyorsunuz. Ben Hyundai sorunlu bir marka demiş miyim?

5 yıl garanti falan diyenler olmuş. Bu bir reklamdır. Chery de 7 yıl garanti veriyor.

@9997

Olaya tek yönlü bakan maalesef sizsiniz. Sahip olduğum 2 araç üzerinden sorunsuzluk üzerine sonuç çıkaran ben değilim. Bu işler öyle yapılmıyor maalesef. Ayrıca iki araçta da yolculuk etmiş birisi olarak söyleyebileceğim tek şey Transporter'ın Starex'ten net bir şekilde daha kaliteli olduğudur.

Hyundai'nin 5 yıl garantisi reklam falan değildir. Gerçek ve tam bir garantidir. Önceki aracım olan getz'in 3. yılında patlayan bir arka amortisörüm nedeniyle her iki arka amortisörümde garantiden tek kuruş ödemeden değişmiştir. Sorgusuz sualsiz değişimi yaptı servis. Diğer markalarda 3. yılda zaten garanti bitmiş oluyor ama bitmemiş bile olsa örneğin bir vw'de 1. yılda amortisörünüz patlasa, kesinlikle kullanıcı hatası diye değiştirmezler.

O nedenle Elantra'nın ve Hyundai'nin yeni donanım / Fiyat politikasını sonuna kadar eleştirmekle beraber, adamların verdikleri garantinin mükemmelliğine de söz söyletmem.

• Ayrıca verdiği garanti süresi 5 yıl olsa da 100.000 kilometre garanti veriyor. 100.000 kilometreden fazla garanti vermiyor yani Hyundai. 5 yıl falan göz boyama. Pek çok marka 150.000 kilometre garanti veriyor artık.

Çok kendine güveniyorsa 2 yıl-sınırsız kilometre garantisi vermeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

quote:

Sorunsuzluğu far ayarına göre mi yoksa cam filmine mi ya da sonradan takılan xenon'a göre mi belirleyeceğiz. Eğer Hyundai sorunlu bir araç olsaydı verdiği 5 yıl garanti ile herhalde şimdiye kadar çoktan batardı...

Şu 5 yıl garanti kapsamına her parça giriyor mu (akü,lastik,silecek gibi parçaları kastetmiyorum elbette); girmiyorsa girmeyen parçaları bir yazar mısınız...

Tüm mekanik parçalar. Örneğin cam açma modülünüzden far yükseklik ayarı motoruna; şanzımandan amortisöre kadar.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 1 Temmuz 2011; 15:13:10 >
  • quote:

Ayrıca verdiği garanti süresi 5 yıl olsa da 100.000 kilometre garanti veriyor. 100.000 kilometreden fazla garanti vermiyor yani Hyundai. 5 yıl falan göz boyama. Pek çok marka 150.000 kilometre garanti veriyor artık.

Çok kendine güveniyorsa 2 yıl-sınırsız kilometre garantisi vermeli.

Değişmedi ise örneğin avustralyada 100.000 mil idi. Buda 170.000 km civarı eder. Belki ülkenin yol ve yakıt kalitesi nedeniyle vermemiş olabilir ve yakında yükseltebilir de.
    Diyelim ki polo aracın var, 4.5'uncu yılda bagajı çok yükledin bir de kötü yola girdin patlattın amortisörü, ya da naptın ettin şanzımanı dağıttın aynı yolda. VW senin aracını 1 kuruş almadan yapıyor mu? Nerde. Ama benim Hyundai'm benden 1 kuruş almadan yapıyor. Tek şartı diğer tüm markalarda olduğu gibi periyodik bakımlarını serviste yaptırman. Periyodik bakımları da gayet makul fiyatlı.
    Lütfen artık geçiniz bu hyundai'yi küçük görme faslını. Eskisiyle karşılaştırmayın. Eskiden VW denilince sadece tosbağa akla gelirdi. Hyundai'de çok gelişti. Araçları hem euro ncapta hem de usa ncapta 5 yıldızlı. Bir gidin Hyundai bayisine, birkaç aracını test edin, bir servisini gezin, konuşun, aklınızdaki soruları sorun, servis ücretlerini öğrenin, sonra bir daha düşünün derim.

• quote:

Değişmedi ise örneğin avustralyada 100.000 mil idi. Buda 170.000 km civarı eder. Belki ülkenin yol ve yakıt kalitesi nedeniyle vermemiş olabilir ve yakında yükseltebilir de.
    Diyelim ki polo aracın var, 4.5'uncu yılda bagajı çok yükledin bir de kötü yola girdin patlattın amortisörü, ya da naptın ettin şanzımanı dağıttın aynı yolda. VW senin aracını 1 kuruş almadan yapıyor mu? Nerde. Ama benim Hyundai'm benden 1 kuruş almadan yapıyor. Tek şartı diğer tüm markalarda olduğu gibi periyodik bakımlarını serviste yaptırman. Periyodik bakımları da gayet makul fiyatlı.
    Lütfen artık geçiniz bu hyundai'yi küçük görme faslını. Eskisiyle karşılaştırmayın. Eskiden VW denilince sadece tosbağa akla gelirdi. Hyundai'de çok gelişti. Araçları hem euro ncapta hem de usa ncapta 5 yıldızlı. Bir gidin Hyundai bayisine, birkaç aracını test edin, bir servisini gezin, konuşun, aklınızdaki soruları sorun, servis ücretlerini öğrenin, sonra bir daha düşünün derim.

Bu ülkede 2 ıl sınırsız kilometre veya 150.000 kilometre garanti veren markalar var.

Neden hep Vw örnek veriyorsun anlayabilmiş değilim ama neyse.

Diyelim ki iş nedeni ile devamlı uzun yola çıkan birisiyim ve senesi dolunca araçlarım 100.000 kilometre oluyor. 5 yılın bana ne faydası var? Dediğim gibi 2 yıl sınırsız kilometre versin o zaman eyvallah diyelim. Ya da 5 yıl tutuyorsa süreyi kilometreyi de 200.000 yapsın.

Hyundai'in kaliteli araçlar yaptığı konusunda zaten bir tereddütüm yok ve ben de ciddi olarak beğeniyorum bu markayı.

Forumu takip eden birisi olsaydınız Hyundai'ı küçük görmediğimi ve yeri geldiğinde savunduğumu anlardınız.

"5.0 motor v8 429 hp lik HYUNDAİ GENESİS" başlığında şöyle bir mesaj yazmıştım son olarak.

quote:

Araç çok güzel bir araç aslında. İnsanların marka takıntısını Hyundai'ye sallayarak mantıklıymış gibi göstermeye çalışmayın. Araç Türkiye'de bir tane bile satılmasa da güzel olduğu gerçeği değişmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 1 Temmuz 2011; 15:53:15 >

• Şu anda 2005 model bir Hyundai Getz kullanıyoruz.6,5 senedir tek sorun çıkartmadı.Aküsü bile yeni teklemeye başladı.Yakıt tüketimi çok iyi.Sürüşü çok güzel ve direksiyonu acayip derecede hassas.Ufak bir hareketle kasislerden kaçabiliyorsunuz.Babamın servise çok para verdim gibisinden bir sözünü duymadım.Hyundai Getz'te araç rölantideyken arabanın stop ettiğini sanıyorsunuz, o derece sessiz.Bunları Hyundai kullanıcısı olarak tarafsız bir gözle yazdığıma emin olabilirsiniz.Hyundai araçları kesinlikle kalitesiz değil.

Elantra'ya gelecek olursam zaten taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan bir araç olduğu kesin.Getz bize artık küçük geldiğinden yeni bir araba almayı düşünmeye başladık.Bu sırada Accent Blue'nun reklamını gördük ve hoşumuza gitti; ancak fiyatını duyunca şok olduk.O şoku atlatmadan 2. şok Elantra'yla geldi.Biz Accent Blue için çok yüksek fiyatlı diye düşünürken Hyundai bu arabayı çıkarıp hem bizi Blue'dan soğuttu(çünkü blue'yu 10'a katlayan bir araç olmuş) hem de fiyatıyla artık ulaşılması zor markalardan biri olduğunu gösterdi.Bizde her ne kadar çok vergi alınsa da Amerika'da 20.000 küsür tlye satılan bir araç bizim ülkemizde bu fiyattan satılmamalıydı.Şimdi bir umut yıl sonunu bekliyoruz; zira hedefledikleri satış rakamlarına ulaşamayacakları çevremde az sayıda gördüğüm Blue'lardan belli.Elantra ise henüz kimsede görmedim.

Bu politikayı bir yıl sonra uygulasalar olmuyor muydu yani?Bu gidişle yollar bu şık arabadan mahrum kalacak gibi görünüyor.

• beyler sorun ne?
  • evettt

hyundai elantra mız şuan bizde
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeasen

Aracı almış bulunuyoruz arkadaşlar.

Gümüş gri mode donanımlı Otomatik vites versiyonunu aldık.Artı olarak komple kaput koruması boya koruması ve cam filmide yine hyundai tarafından yapılacak.
    Araç bir aksilik olmazsa en fazla 3-4 temmuz gibi elimizde olacak.

ben kendi jantını beğenmediğim için çelik jant almayı düşünüyoruz.

Aldığınız modelde çelik jant mı var orijinal.Ben de Hyundai Elantra almayı düşünüyorum önümüzdeki hafta.Eğer araçtan çıkaracağınız orijinal çelik jant ise ben onları satın alabilirim.Aracınız hayırlı olsun.Çok iyi bir tercih yapmışsınız.Kazasız belasız güzel günlerde kullanın.

• amerikan sitesine baktım şimdi
    en full olanı 33000 tl
    navigasyon, deri döşeme, 17 inc alaşım jant
    ön arka koltuk ısıtma aklınıza ne geliyorsa
    üstelik 1800 motor. bu ne biçim iş ya.
    bize de jant kapaklı olanı kırk küsüre geçiriyorlar.
    benzini dersen öyle. biri bi hata yapıyor ama kim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: safaxk

quote:

Gümüş gri mode donanımlı Otomatik vites versiyonunu aldık.Artı olarak komple kaput koruması boya koruması ve cam filmide yine hyundai tarafından yapılacak.

Aldığınız modelde çelik jant mı var orijinal.Ben de Hyundai Elantra almayı düşünüyorum önümüzdeki hafta.Eğer araçtan çıkaracağınız orijinal çelik jant ise ben onları satın alabilirim.Aracınız hayırlı olsun.Çok iyi bir tercih yapmışsınız.Kazasız belasız güzel günlerde kullanın.

çok teşekkür ederim

aldığımızda çelik jant yoktu yani orjinalinde çelik jant yok.orjinalinde plastik kapaklı bir jant koymuşlar beğenmedik biz.araca yeni çelik jant alacağız kendimiz değiştireceğiz yaklaşık 1200 tl civarı tutacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi This Time -- 7 Temmuz 2011; 18:40:34 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: safaxk

quote:

çok teşekkür ederim

aldığımızda çelik jant yoktu yani orjinalinde çelik jant yok.orjinalinde plastik kapaklı bir jant koymuşlar beğenmedik biz.araca yeni çelik jant alacağız kendimiz değiştireceğiz yaklaşık 1200 tl civarı tutacak

Evet jant kapağı olması o doluluktaki araca yakışmamış.Çelik jantı üstündeki lastiklere mi takmayı düşünüyorsunuz? ve kaç inçlik jant takılabiliyor bilginiz var mı? ben aracı aldığımda eğer varsa orijinal hyundai celik jant takmayı düşünüyorum.

• Bu arada aracı test ettim, çok beğendim, accent blue almayı düşünüyodum. elantrayı kullanınca blue dan vazgectim. elimdeki aracımı satar satmaz elantrayı alıyorum.
  • bazı arkdaslar neden 150 bin km ye kadar garanti vermiyor diyordu. biraz önce starex aracımın kitapcıgını okurken yerli üretim olan yani türkiyede üretilen modellerin garantisi 160 bin km dir diye yazıyor. digerlerinin garantisi 150 bin km.
  • Bugün Accent Blue bakmaya gitmiştim bir bayiye, Elantra'yı görünce hemen dikkatim ona kaydı.. Hakikaten oldukça gösterişli bir araba.. İçi de bana oldukça güzel göründü..

Ben bir ara Blue'yle ilgilenirken Elantra'ya bakan birileri vardı, dizeli var mı bu modelin diye sordular, "hayır yok ama brc gaz takıp o sorunu öyle hallediyoruz" gibi bir cümle kullandı ilgilenen kadın..

Acaba bayiden alırken garanti kapsamında takılıyor mu lpg, bu konuda kesin bilgisi olan var mı?

Bir de lpg takıldığı zaman yakıt tüketimi ne kadara düşer otomatik vitesli modelinde, bu konuda bir bilgi verebilecek olan var mı? tecrübelerine dayanarak..
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.