Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.080
Cevap
68
Favori
819.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta arkadaşla beraber elantrayı test sürüşüne gittik. Elentrayı test sürüşü sırasında kısa bir parkurda 6-7 km kadar kullandım hızlanma veriler düzeyinde araç 2200 küsür kmde yol bilgisayarı 9,3 lt gösteriyordu. Motor sessiz rölantide çalıştığını bile anlamıyorsunuz. Yoldaki darbeleri emişi güzeldi ama focusta denediğim gibi slalom yapmadım ne olur ne olmaz diye:) 6 vites olmasının sağladığı bir ekonomi var onun dışında tüpsüz binecek olanlar kesinlikle turbo benzinlileri düşünmeliler ki zaten hyundai alıpta lpg taktırmayan var mıdır bilmiyorum. Kullandığım mode yani alt donanımdı ve plastik aksam kalitesi banada düşük geldi. Bagaj hacmi Türk halkının istediği seviyelerde.

Fiyat konusuna gelince banada yüksek geldi. Hyundai nin son fiyat politikaları sayesinde piyasada diğer markaların araçları daha ucuzmuş gibi geliyor insana. Bugüne kadar en çok satan hyundai modelleri era ve getz neden çok sattı bilmeyen var mı? fiyatı. piyasada f/p değerlendirmesinde alınabilecek araçlar listesinde hep ön sıralarda oluyorlardı. Ama artık kaliteyi artırınca fiyatlarıda devler ligi fiyatlarına çekti. Artık ekonomik kelimesi hyundaiye uymuyor.

Bu arada arkadaşın 2011 model dizel corollası vardı, O da kullandı ve hayran kaldı keşke bekleseydim yeni elantrayı alırdım dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joseph33 -- 8 Temmuz 2011; 11:48:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yeasen

quote:

Orijinalden alıntı: safaxk

quote:

Aracı almış bulunuyoruz arkadaşlar.

Gümüş gri mode donanımlı Otomatik vites versiyonunu aldık.Artı olarak komple kaput koruması boya koruması ve cam filmide yine hyundai tarafından yapılacak.
    Araç bir aksilik olmazsa en fazla 3-4 temmuz gibi elimizde olacak.

ben kendi jantını beğenmediğim için çelik jant almayı düşünüyoruz.

Aldığınız modelde çelik jant mı var orijinal.Ben de Hyundai Elantra almayı düşünüyorum önümüzdeki hafta.Eğer araçtan çıkaracağınız orijinal çelik jant ise ben onları satın alabilirim.Aracınız hayırlı olsun.Çok iyi bir tercih yapmışsınız.Kazasız belasız güzel günlerde kullanın.

çok teşekkür ederim

aldığımızda çelik jant yoktu yani orjinalinde çelik jant yok.orjinalinde plastik kapaklı bir jant koymuşlar beğenmedik biz.araca yeni çelik jant alacağız kendimiz değiştireceğiz yaklaşık 1200 tl civarı tutacak

Benim araçta plastik kapak ; Jant aldıktansonra resmini koyarsan sevinirim bir fikrim olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VEJETA -- 8 Temmuz 2011; 17:23:18 >

• Daha önce test sürüşüne katılmıştım. Dün yine hyundai bayiine uğradım. Dizel motorla ilgili bir gelişme var mı diye sordum.
    Uzun bir süre gelmeyeceği kesin dediler. Sedan araç pazarı dünya da dar. Türkiye gibi bir kaç ülkede sedan araç pazarı geniş diğer ülkelerde hatcback ve station tercih ediliyor, bu yüzden sadece Türkiye için dizel üretilmeyebilir, büyük bir ihtimalle dizel gelmez dendi.
    Aynısını Kia yeni cerato için yapmışlardı. Başta inanmamıştım. Bir süre sonra dizel motor getirirler diye düşünmüştüm.
    Bekledim gördüm ki dedikleri gibi dizel motor gelmedi.
    Aynısı yeni Elentra da yaşanacak.
    Türkiye gibi C segmenti dizel pazarının her geçen gün büyüdüğü bir ülkede bu bence yanlış bir karar.
    Hyundai de C segmentinde dizel bir sedanla bu pazara girmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail hoca -- 26 Haziran 2013; 12:46:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail hoca

Daha önce test sürüşüne katılmıştım. Dün yine hyundai bayiine uğradım. Dizel motorla ilgili bir gelişme var mı diye sordum.
    Uzun bir süre gelmeyeceği kesin dediler. Sedan araç pazarı dünya da dar. Türkiye gibi bir kaç ülkede sedan araç pazarı geniş diğer ülkelerde hatcback ve station tercih ediliyor, bu yüzden sadece Türkiye için dizel üretilmeyebilir, büyük bir ihtimalle dizel gelmez dendi.
    Aynısını Kia yeni cerato için yapmışlardı. Başta inanmamıştım. Bir süre sonra dizel motor getirirler diye düşünmüştüm.
    Bekledim gördümki dedikleri gidi dizel motor gelmedi.
    Aynısı yeni elentra da yaşanacak.
    Türkiye gibi C segmenti dizel pazarının her geçen gün büyüdüğü bir ülkede bu bence yanlış bir karar.
    Hyundai de C segmentinde dizel bir sedanla bu pazara girmeli.
    Yeni etkileyici bir tasarımla önce biraz satış olacak, ama istenilen rakamlara ulaşacağını sanmıyorum. Hele bu fiyatlarla...

Geçen Gün Elantrayı test ettim ve test esnasında satış danımanına dizelini sordum 1.7 lt 115Hp ve 136 Hp lik versiyonları ile geleceğini söyledi

• quote:

Orijinalden alıntı: 9997

bazı arkdaslar neden 150 bin km ye kadar garanti vermiyor diyordu. biraz önce starex aracımın kitapcıgını okurken yerli üretim olan yani türkiyede üretilen modellerin garantisi 160 bin km dir diye yazıyor. digerlerinin garantisi 150 bin km.

• aracı test etmesem de tepeden tırnağa her yerini inceledim çok başarılı buldum.şu an araç değiştirme niyetimiz olsa almayı düşünebilirdik.eleştirilere hiç kulak asmam. yok şu marka da şu fiyata şu var vb. gibi marka fanatikliği yapanlar hep olur.ancak rakiplerinden hiç bir eksiği yok.alanlara hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: logann

aracı test etmesem de tepeden tırnağa her yerini inceledim çok başarılı buldum.şu an araç değiştirme niyetimiz olsa almayı düşünebilirdik.eleştirilere hiç kulak asmam. yok şu marka da şu fiyata şu var vb. gibi marka fanatikliği yapanlar hep olur.ancak rakiplerinden hiç bir eksiği yok.alanlara hayırlı olsun.

bizde aldık eleştirilere hiç bakmadım.iyi ki almışız teşekkür ederim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: logann

aracı test etmesem de tepeden tırnağa her yerini inceledim çok başarılı buldum.şu an araç değiştirme niyetimiz olsa almayı düşünebilirdik.eleştirilere hiç kulak asmam. yok şu marka da şu fiyata şu var vb. gibi marka fanatikliği yapanlar hep olur.ancak rakiplerinden hiç bir eksiği yok.alanlara hayırlı olsun.

bizde aldık eleştirilere hiç bakmadım.iyi ki almışız teşekkür ederim

kazasız,belasız,iyi günlerde kullanmanızı dilerim.iyi seçim yapmışsınız.otomobilinizi kullandıkça bizi de bilgilendirirseniz sevinirim.

• Bir iki fotoğraf ekleyebilir misiniz acaba?Tabi nazar boncuğuyla birlikte Bir de aracı kaça aldınız ve hangi donanımla?Yani Mode mu Prime mı?
  • türkiyede şuan prime donanımlı araç yok hepsi mode donanım.

biz mode donanımlı otomatik vitesini aldık.araba net 43.200 e geldi herşeyiyle kaskosudur korumasıdır vs vs bize 45-46 ya mal oldu.

ss yi 2-3 güne eklerim araba şuan babamda.

hepinize teşekkürler

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU
  • quote:

türkiyede şuan prime donanımlı araç yok hepsi mode donanım.

biz mode donanımlı otomatik vitesini aldık.araba net 43.200 e geldi herşeyiyle kaskosudur korumasıdır vs vs bize 45-46 ya mal oldu.

hepinize teşekkürler

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU

@yeasen Dostum imzan yakıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackElantra

quote:

hepinize teşekkürler

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU

@yeasen Dostum imzan yakıyor

teşekkürler

• quote:

hepinize teşekkürler

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU

Hyundai'nin sitesinde Prime otomatiğin de fiyatı var da ondan sordum.Şimdi bunlar getirmedikleri aracın fiyatını ne diye vermişler anlamadım.Bugün yine Hyundai bayisinin önünden geçerken aracı gördüm.Gemi gibi araç maşallah.Enine boyuna düşününce aslında pahalı olmadığını anlıyor insan; ama tabi bizim insanımızda Hyundai daha dünkü çocuk bu fiyattan satmaya hakkı yok gibi bir düşünce hakim.Tabi bana göre öyle değil.Hayırlı uğurlu olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur06gs -- 11 Temmuz 2011; 0:22:01 >

• Bugün yolda ilk defa canlı olarak gördüm beyaz renkliydi fotoğraflardaki kadar güzel bir araç C sınıfının en güzel dış tasarıma sahip aracı olmaya aday oldu gözümde
  • teşekkürler

yarın geliyor ss'ler :)
  • Bende yakından inceledim süper bi araç olmuş ahhh şu 128 beygirlik dizel motoru bu araca koyup otomatik seceneğini 45 bin lira gibi verseler 1 dakka düşünmem alırım ama şehir içinde 10 litre benzin yok mu ocağımıza incir ağacı dikti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonatave6

Geçen Gün Elantrayı test ettim ve test esnasında satış danımanına dizelini sordum 1.7 lt 115Hp ve 136 Hp lik versiyonları ile geleceğini söyledi

Böyle bir saçmalığa başvurmayacaklardır diye düşünüyorum ama aklıma Opel'in yaptığı şey geliyor. 1.7 DTI motor ile ithal ediyorlar Meriva'ları. Satılmayacağını bile bile...

Gerçi 1.3 seçeneği olmasa böyle bir şey yapmazlar, o da var.

Elantra için de 1.6 128 beygirlik motor tercih edilecektir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: Sonatave6

Böyle bir saçmalığa başvurmayacaklardır diye düşünüyorum ama aklıma Opel'in yaptığı şey geliyor. 1.7 DTI motor ile ithal ediyorlar Meriva'ları. Satılmayacağını bile bile...

Gerçi 1.3 seçeneği olmasa böyle bir şey yapmazlar, o da var.

Elantra için de 1.6 128 beygirlik motor tercih edilecektir bence.

1.6 128 hp lik motor çok iyi olur ancak 1.7 bile olsa satışlarını çok töprüleyeceğini sanmıyorum çünkü yapılan testlerden çok ekonomik sağlam bir motor olduğu anlaşılıyor.

• 1.6 132hp benzinli otomatik kullanıyoruz km başına 33 krş yakıyor.

araçta 2 tane mod buluyor.

birisi ECO Mod diğeri SPOR mod.

ECO Mod a aldığınız zaman motor aracı yakıt tasarrufu için ayarlıyor.performansı otomatik ayarlıyor CİDDİ ŞEKİLDE YAKIT TÜKETİMİ DÜŞÜYOR.

Spor Moda aldığınız zaman performans max a ulaşıyor ama benzini çok yiyor.uzun yolda biz yaklaşık 140-160 civarı hızla seyrettik ortalama 33krş yaktı.
  • Değerli yeasen dotum ve değerli yeni elantra sahipleri...Bu başlıkta yeterince kavga gibi vs... şeyler olmuş..Ve sizi bu konuyu terkedip ''HYUNDAİ ELANTRA FAN KULÜBÜ'' ne davet ediyorum..İsterseniz sizin için yeni bir başlık açayım ama fan kulübüne gelmenizi tavsiye ederim..En azından güncel olur...Ewt cevaplarınızı bekliyorum.Fan kulübüne gelmek isterseniz hemen linki vereceğim...
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.