yani her seferinde arabayı çalıştırmak istediğinde fren sert mi? çalıştırdığında yumuşamıyor mu? |
HYUNDAİ i20 ANA KONU (1467. sayfa)
-
-
Arabayı park ediyorum 3 gün veya daha fazla bekledikten sonra çalıştırmak için koltuğa oturup fren pedalına bastığımda taşlaşmış oluyor pedal 0 boşluk oluyor. Kontağa basıp aracı çalıştırdığımda sertlik kayboluyor ve pedal normale halini alıyor. Takribi 3 gün bekleyince örneğin akşam park ettim sabah bindim pedal normal yumuşak şişme yok. Bu durum her seferinde yaşanıyor bekleme süresi takribi 3 günü geçince.
-
anladım valla benim araç da dediğiniz gibi, çok dikkat etmedim uzun süre binmeyince yine dikkat ederim ama benim de dediğiniz gibi taş gibi çalıştırınca normale dönüyor, diğer arkadaşlar da kontrol edip yazarlarsa iyi olur bu normal bir durum mu bilmiyorum ama sonuçta araç çalışır vaziyeteyken problem yok yani?
-
ne yalan söyleyeyim sizde de benzer bir durum olduğunu duymak bana iyi geldi. Nedenini anlayamasam bile tek olmadığımı bilmek güzel bu durumun normal olduğuna kendimi ikna edebilirim belki sayımız artarsa. Çalışır vaziyette frenlerimden memnunum ama yine de insan endişe duyuyor.
-
haklısınız insan tedirgin olması normal diğer arkadaşlar da kontrol ederlerse daha emin olmuş oluruz. benimde mesela arka kapı fitilleri ile ilgili sıkıntım var siz de böyle bir durum var mı? 7-8 mesaj önce fotoğraf koydum bakabilirsiniz aracım 8 aylık 2500 km de bu arka kapı fitillerinin kısa sürede böyle açılması canımı sıktı benimde?
-
az kullandığımızdan hiç dikkat etmedim ama eve gidince ilk iş fitilleri kontrol edip buradan paylaşacağım. Bu kadar kısa sürede böyle deformasyonla karşılaşmak gerçekten can sıkıcı.
-
yani maalesef. belki büyük problem değil ama yepyeni araba niye olsun ki, işin garip tarafı evde 2 kişiyiz yani arka kapıları toplasan 50 kere açıp kapatmamışızdır? ne biliyim anlamadım gitti :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jimmy77 -- 25 Haziran 2024; 14:32:44 > -
birde bu fitillerin çok başarılı olduğunu düşünmüyorum. 1 ay önce Ankara da baya bir yağmur yağmıştı. Yağmur sonrasında kapı eşiklerinde su görmüştüm ve baya şaşırmıştım baya baya içeri su almıştı. Bugüne kadar hiç bir arabamda karşılaşmadım böyle bir durumla.
-
benimkilerde pek sağlıklı görünmüyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimater75 -- 26 Haziran 2024; 9:21:36 > -
teşekkür ederim dönüş yaptığınız için, evet maalesef sizinki de biraz sıkıntılı gibi geldi bana, yani şöyle söyleyeyim 4-5 yıllık araçlar olsa bir bakıma anlarım sonuçta her şeyin hayatta bir yıpranma payı var ok... ama benim araç sıfır km alındı ve daha 9 ay oldu 2500 km de işte o zaman bana normal gelmiyor bu gibi durumlar... sizin aracı alalı ne kadar zaman oldu kaç km de şuan???
-
Benimki daha 3 aylık bende 0 km aldım 2100 km de şuan. Bence de normal değil ama anlaşılan o ki maliyeti düşürmek adına bazı noktalarda kaliteden ödün verilmiş.
-
bununla ilgili önlem almayı düşünüyor musunuz? sonuçta bu kadar kısa sürede bu şekilde ise, yakın zamanda daha da sarkıp işlevsiz hale gelebilir kapı içi lastikleri, bu garantiye girer herhalde yada ne biliyim güzel şekilde yapıştırıla bilir mi?
-
Bu halde gitsem şimdi ne var bunda der gönderirler adım gibi eminim. Garantiye girer mi fikrim yok açıkçası. Biraz daha bozulma belirginleşince bi şansımı denerim ama çok umutlanmamak lazım bence.
-
Bu arada fren pedalı sertleşmesini yaşayan başka i20 sahibi arkadaşımız var mı acaba?
-
evet bende merak ediyorum başka yaşayan var mı?
-
Merhaba bende 2020 yeni kasa i20 var direksiyonu çevirirken daha çok sola doğru tok bir ses geliyor. Direksiyon kaplini kronik sıkıntılıymış kore gruplarında bu parçayı alıp kendim değiştirsem sorun çözülürmü hiç karşılaşan oldumu iyi akşamlar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar araç daha 550 km de, en ufak çukur yol sarsıntısında araba çok hissettiriyor sarsılıyor bu araç yeni olduğu için mi normal mi ? Önlere 34 arkaya 31 psi basıyorum kılavuzda ki gibi sizde durum nasıl?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Lastik ebatınız nedir hocam ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Lastik hava basınçlarınız olması gerektiği gibi , evet süspansiyon sistemi biraz sertquote:
Orijinalden alıntı: f0rester
Arkadaşlar araç daha 550 km de, en ufak çukur yol sarsıntısında araba çok hissettiriyor sarsılıyor bu araç yeni olduğu için mi normal mi ? Önlere 34 arkaya 31 psi basıyorum kılavuzda ki gibi sizde durum nasıl?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X