Şimdi Ara

Hyundai i30 ikinci ele düşmüş.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: TheGate

hocam ikinci el araba alırken işinizi sağlama bağlayın.
    bir sürü dikkat edilecek şey var ama öncelikle
    1--- vekaleti olandan almayın.sahibi gelsin ondan alıcam diyin.vekalet sahte olabilir anlayamazsınız.noterden gidip vekaletin doğru olduğunu mutlaka kesinleştirmeniz lazım.zaten bu tip dolandırıcılarda bunu söyleyince siz istanbuldasınızdır o vekaleti mesela ankaradan almıştır.anlama şansınız olmaz.o kadar aptal değiller yani uzak bir yerden vekalet çıkarttık diyorlar genelde..en garantisi ve en iyisi direk ruhsatın sahibinden almak.
    2--- bankaya borcu varsa karışmam kardeşim siz bir yerden para bulun borcu kapatın nasılsa ben size bir iki gün içinde tamamını vereceğim diyin.çünkü asıl amaçları sizden banka borcu olarak gözüken miktarı alıp sizi sallamak.tonlarca bahane uydururlar.yok sahibi fiyatı düşük buldu bu fiyata satmaktan vazgeçti yada adamın sürekli işi çıkar bi türlü satış gerçekleşmez filan falan.aman arabayı ve ruhsatı almadan beş kuruş dahi vermeyin.para peşin kırmızı meşin değil artık bu devirde.önce mal sonra para.adamın adına bankada bloke hesap açıp parayı oraya yatırın iş bitince sizin talimatınızla parasını alır.unutmayın önce mal sonra para.

vekaletle satış ve rehinli araba dolandırıcıların klasik yöntemidir.ve bu tip arabalarda nedense çok temiz çok yeni ve çok cazip fiyatlarda olur. UNUTMAYIN DOLANDIRICILAR SİZE CAZİP ARABALAR SUNUP TUZAĞA BÖYLE ÇEKİYORLAR.sonra çok üzülürsünüz.İŞİNİZİ SAĞLAMA ALIN

arkadaşım çok güzel açıklayacı bir yazı olmuş bu.. öncelikle teşekkür ederim sana.. bu yazıdan yararlanan çok insan olacaktır.. malum her insanın kafası kurnazlığa çalışmıyor.. 3 kuruş para arttırıp veya borçla şunla bunla araç alan insanlar bir de bakıyorlar ki ortada para yok ama giden bir sürü para var.. sonra arkasından soğuk bir su içmeleri gerekiyor ..

o yüzden güzel bir yazı olmuş bu..

• Valla adam zordaysa Allah kolaylık versin
    Benim araba 500km deyken eve götüresim geliyordu
    i30 style plus tadından yenmez

• Bırak ikinci ele düşmeyi kirlenmiş bile..

Dünya hali, yarın biz bile çıkabiliiz ikincele..
  • örnek veriyorum. koç indirimi zart indirmi zurt indirimi ile alıyorlar arabaları 2. elde iyi bir fiyata atınca kar bile ediyorlar. bu kadar şaşırmayın
  • başlıkta sanki kötü yola düşmüş gibi bir hava var
  • bende aracımı aldıktan çok kısa bir sure sonra kredi kartı borcu yuzunden satmak zorunda kaldım henuz 7bin kmlerde filandı.Yeni civic sedan almıştım onun için bu tarz şeyleri kalitesizlikle açıklamamak lazım.Yani 2.ele hemen düştü deyip bir ornek verince bu araç kotu olmaz...saygılarımla
  • ihtiyacı varsa aldığının ertesi günü bile satılır.yani büyütülecek bir olay yok.konuyu açan arkadaş zannediyorsam i30 almak isteyenlere yardımcı

olmak için bu konuyu açmış olabilir.

sağolasın
  • Hem Hyundai hem de benzinli bu fiyata zor

Allah kimseyi aracını acil şekilde satmak zorunda bırakmasın..Zor bir durum..
  • Birkac nedeni olabilir, ya odeme guclugu cektiginden satiyordur, ya dolandiricidir ya da ilk alanlardan olmus ve cok ciddi bir indirim almistir, ya tutarsa seklinde satip kar etmeyi dusunuyordur.

Bu arada aracin donanimlarina bakilirsa ESP oldugu icin Style Plus olmali ancak fiyati cok uygun gorunyuor. Pazarlikla acelesi de varsa 31,500'e falan alinabilir ki, cok cok iyi bir fiyat. 500km sifir sayilir. Benim sifir aracim bile aldigimda 20km gosteriyordu sonucta. Su anda 1500'e yaklastim 3 ay oldu alali ama daha sifir kokusu var icinde. Kesinlikle cok uygun dusunenler icin.

Bu arada ornek vermek gerekirse ikinci ele dusme konusunda i30 gec bile kaliyor. Su anda Hollanda'da bakiyorum ikinci elde i30 hic yok ama i30'dan birkac ay once cikan Auris'lerden 200-500-1000-3000-10.000 km'ye kadar 200-250 civari ilan var. Auris de cok fazla satan bir model olmamasina ragmen (Hollanda' yollarda cok fazla gormuyorum, i30'dan fazladir ama cok da fazla degil) bu kadar Auris olduguna gore birkac i30 da olmaliydi satis oranlarina bakarsak. Demek ki genel olarak alanlar memnun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur23 -- 2 Aralık 2007; 15:43:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ozgur23
    Demek ki genel olarak alanlar memnun.

çok yanlış bir saptama değil bence.

ama bir arabadan kullananların memnun olduğu sadece ikinci elde kaç adet olduğuna bağlı değil.. ikinci elde olup da kaç km de ve de kaç senesinin modeli olduğunada bakmak lazım.çok satan model ikinci elde çok olur.az satan az bulunur mesela.
    ikinci elde sayı olarak km si çok düşük yeni modeller var ise o arabadan kıllanmanız gerekir
    mesela bir örnek olarak verecek olursam benim tanıdığım hiçbir ama hiçbir avensis sahibi arabasından şikayetçi değil.üstelik aşırı memnunlar.bu ikinci ele de yansımış durumda.ikinci eldeki avensis sayısı azdır.zaten az satılmıştır denebilir. ama daha önemlisi ikinci elde olan avensis lerin genelde km si yüksektir ve eski modellerdir.ikinci el temiz yani düşük km ve yeni model avensis bulmakta zorlanırsınız.bu şekilde olanlarda zaten inanın 1-2 gün içinde satılıyor.elinizi çabuk tutmazsanız ağzınız açık kalıyorsunuz
    bu tarz bir mantık bence daha doğru.yani ikinci eldeki sayısı ile birlikte ikinci eldekilerin km sine ve modeline bakmak lazım.düşük km de ve sene olarak çok yeni arabaların ikinci elde yaygın olarak olması o arabanın çokta matah bir araba olmadığı sinyalini vermeli

-kişisel görüşümdür-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 2 Aralık 2007; 20:08:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: enteresavar

bende aracımı aldıktan çok kısa bir sure sonra kredi kartı borcu yuzunden satmak zorunda kaldım henuz 7bin kmlerde filandı.Yeni civic sedan almıştım onun için bu tarz şeyleri kalitesizlikle açıklamamak lazım.Yani 2.ele hemen düştü deyip bir ornek verince bu araç kotu olmaz...saygılarımla

dostum aracı kötülemiyorum. Zaten önceki mesajlarımda arabayı incelediğimde kalitesi ile beni şaşırttığını yazmıştım.

Full donanımlı sıfır almak yerine iyi bir tercih olabilir..
  • Eğer içinde nargile içilmemiş ise mis gibi sıfır araba kokusu vardır bunda

Eskiden yeni araba alındığında ilk bir kaç bin km naylonu çıkarılmazdı. Htta naylonu kendiliğinden parçalanana kadar çıkarmayanları biliyorum

Bu koltuklardaki naylon olayı bittiği için şükürler olsun
  • dusmez kalkmaz bir Allah
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.