Şimdi Ara

Hyundai ix35 mi - Kia Sportage mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
27.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 60.000 TL'ye bir adet suv almak istiyorum. Bu ikisi arasındayım. Sizce hangisi ve neden?
    Ya da başka tavsiye edebileceğiniz araçlar var mıdır?

• tam suvda sayılmaz ya bunlar ikisi arasında bence görünüş olarak kia. ikiside zaten aynı araç sayılır hangisinin tipi hoşunuza gidiyorsa onu alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

tam suvda sayılmaz ya bunlar ikisi arasında bence görünüş olarak kia. ikiside zaten aynı araç sayılır hangisinin tipi hoşunuza gidiyorsa onu alın
    ikiside değil..al asx bak keyfine lpg uyumlu ve japon...
  • quote:

Orijinalden alıntı: дltuğ

ikiside değil..al asx bak keyfine lpg uyumlu ve japon...

Alıntıları Göster
    Ford Kuga en boşu dahi bu araçlardan daha iyidir. İncelemenizi tavsiye ederim
  •  Hyundai ix35 mi - Kia Sportage mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

görüntü olarak konuşucak olursak kesinlikle ix35..
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

İkisi de güzel. Birde 1.6 dizel seçenekleri olsa kimse qashgai falan almaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Cerato mı Hyundai i30 mu
    geçen yıl açıldı
    honda CRV mi toyota RAV4 mu?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinbektas

aynen kuga hepsine beş basar tiguanı bile sollar yakında
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

quote:

Orijinalden alıntı: ersinbektas

aynen kuga hepsine beş basar tiguanı bile sollar yakında

Alıntıları Göster
    Kişisel Görüşüm
    TİGUAN>İX35>SPORTAGE>ASX ŞEKLİNDE GİDER
    BEN OLSAM İX35 VEYA SPORTAGE DERSEN İX35 ALIRDIM.
    EDİT:ÇOK YAKAR YANLIZ

• quote:

Orijinalden alıntı: Math.

Kişisel Görüşüm

Alıntıları Göster
    Forumda bu konu daha önce açılmıştı yanılmıyorsam.. Ama eski bir konuydu tabi.. Bende uzun vadede bir crossover almayı planlıyorum, piyasadaki her aracı incelemeye çalışıyorum.. Bu araçlarda tabi ki takibimden geçti.. Öncelikle amiyane tabirle yazılanlar doğru; iki araçta gerçekten aynı araç.. Motor kaputunu kaldırdığınızda aynı resmi göreceksiniz.. Kullanılan motor ve çalışma prensibi tamamı ile aynı.. Farkı donanım ve tasarım yaratıyor.. Bir çok kişi de zaten Sportage'ın tasarımını daha çok beğeniyor.. Ben Sportage'ın konsolunun da daha başarılı olduğunu düşünüyorum.. Ama bu tamamı ile zevk işi, bu konuda herkesin yorumu farklı olabilir.. Her iki aracıda inceleyin mümkünse test sürüşü yapın, avantajları dezavantajları belirleyin ve ona göre karar verin.. Özellikle kullanıcılardan objektif yorumlar almaya çalışın.. Ben henüz her iki aracıda test etmedim, bu nedenle direksiyon hassasiyetlerini, süspansiyonlarını, vites geçişleri hakkında bir şey söyleyemiyorum.. Yalnız her ikisinde de bu kriterlerin aynı olduğun da eminim..

Tiguan, bu sınıfta çok tercih edilen bir araç ancak fiyat olarak hem IX35'den hem de Sportage'dan bir dezavantajı var.. Trend donanımı gerçekten bahsettiğiniz araçlara kıyasla boş kalıyor, Style donanıma geçtiğiniz de ise ciddi bir fiyat farkı ortaya çıkıyor.. Bununla birlikte aracı istediğin an satın alabilme durumunuz oluşabiliyor mu onu belirlemek gerek! Malum Doğuş Oto satış prensipleri.. Ayrıca Tiguan her iki aracın kaslı yapısına kıyasla biraz sönük duruyor..

Kuga, 1.6 litre benzinli motoru ile güzel bir rekabet yarattı.. Bence onun sayesinde Koreliler ve Nissan fiyatlarını revize ettiler.. Kuga'nın standart donanımı da gayet yeterli, kendini kabul ettirebilmiş de bir araç.. Güzel bir alternatif olabilir ama forumdaki konusundan okuyabildiğim kadarı ile araç yok :) Satın almaya gittiğiniz de gerçekten çok absürt teslim tarihleri alabiliyormuşsunuz..

Yakıt tüketimlerine de gelince; bu araçların hepsi normal C sınıfı araçlara nazaran ortalama 1 - 1,5 litre fazla yakar.. Alacak olanda tavsiye edende bunu bilir.. Bu araçlardan birini satın almayı düşünüyorsanız, yakıt tüketimini geri plana atmışsınız demektir..

Son olarak bu araçlar; hemen hemen aynı araçlar.. Ben güncel ve sportif tasarımı ile ve yine donanımın seviyesi nedeni ile Sportage'dan yanayım.. En azından şimdilik..

• quote:

Orijinalden alıntı: Math.

Kişisel Görüşüm

Alıntıları Göster
    Bence ix35 al
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roque_Jn

Forumda bu konu daha önce açılmıştı yanılmıyorsam.. Ama eski bir konuydu tabi.. Bende uzun vadede bir crossover almayı planlıyorum, piyasadaki her aracı incelemeye çalışıyorum.. Bu araçlarda tabi ki takibimden geçti.. Öncelikle amiyane tabirle yazılanlar doğru; iki araçta gerçekten aynı araç.. Motor kaputunu kaldırdığınızda aynı resmi göreceksiniz.. Kullanılan motor ve çalışma prensibi tamamı ile aynı.. Farkı donanım ve tasarım yaratıyor.. Bir çok kişi de zaten Sportage'ın tasarımını daha çok beğeniyor.. Ben Sportage'ın konsolunun da daha başarılı olduğunu düşünüyorum.. Ama bu tamamı ile zevk işi, bu konuda herkesin yorumu farklı olabilir.. Her iki aracıda inceleyin mümkünse test sürüşü yapın, avantajları dezavantajları belirleyin ve ona göre karar verin.. Özellikle kullanıcılardan objektif yorumlar almaya çalışın.. Ben henüz her iki aracıda test etmedim, bu nedenle direksiyon hassasiyetlerini, süspansiyonlarını, vites geçişleri hakkında bir şey söyleyemiyorum.. Yalnız her ikisinde de bu kriterlerin aynı olduğun da eminim..

Tiguan, bu sınıfta çok tercih edilen bir araç ancak fiyat olarak hem IX35'den hem de Sportage'dan bir dezavantajı var.. Trend donanımı gerçekten bahsettiğiniz araçlara kıyasla boş kalıyor, Style donanıma geçtiğiniz de ise ciddi bir fiyat farkı ortaya çıkıyor.. Bununla birlikte aracı istediğin an satın alabilme durumunuz oluşabiliyor mu onu belirlemek gerek! Malum Doğuş Oto satış prensipleri.. Ayrıca Tiguan her iki aracın kaslı yapısına kıyasla biraz sönük duruyor..

Kuga, 1.6 litre benzinli motoru ile güzel bir rekabet yarattı.. Bence onun sayesinde Koreliler ve Nissan fiyatlarını revize ettiler.. Kuga'nın standart donanımı da gayet yeterli, kendini kabul ettirebilmiş de bir araç.. Güzel bir alternatif olabilir ama forumdaki konusundan okuyabildiğim kadarı ile araç yok :) Satın almaya gittiğiniz de gerçekten çok absürt teslim tarihleri alabiliyormuşsunuz..

Yakıt tüketimlerine de gelince; bu araçların hepsi normal C sınıfı araçlara nazaran ortalama 1 - 1,5 litre fazla yakar.. Alacak olanda tavsiye edende bunu bilir.. Bu araçlardan birini satın almayı düşünüyorsanız, yakıt tüketimini geri plana atmışsınız demektir..

Son olarak bu araçlar; hemen hemen aynı araçlar.. Ben güncel ve sportif tasarımı ile ve yine donanımın seviyesi nedeni ile Sportage'dan yanayım.. En azından şimdilik..

Alıntıları Göster
    ikisi arasından sportage. Ancak listeye başka araçlarda eklenirse qq alırım 5 bin daha ucuz olması ve iki araçtanda daha klas durması tercih etme nedenlerimdenen önemlileri olurdu. Donanım olarak daha geri diyecekler için ben pek fazla donanım kullanan bir tip değilim yani park sensörü olmadanda gayet iyi park edebilirim. Yağmur sensörü olmadanda silecekleri çaıştırabilirim aynı şekilde otomatik yanan far yerine farları kendim yakabilirim. Ayrıca sıcak memleket olduğu için bizim burda koltuk ısıtma felan da çok lazım değil ama genede ikisi arasından sportage

• quote:

Orijinalden alıntı: Dallassimo

Arkadaşlar 60.000 TL'ye bir adet suv almak istiyorum. Bu ikisi arasındayım. Sizce hangisi ve neden?

60bin tl yi verene kadar güvenliğini de düşün.
    Yerinde olsam gözü kapalı ASX alırım.
    İx35 ve sportage çarpışma testinde paramparça oldular.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: Dallassimo

Arkadaşlar 60.000 TL'ye bir adet suv almak istiyorum. Bu ikisi arasındayım. Sizce hangisi ve neden?

60bin tl yi verene kadar güvenliğini de düşün.
    Yerinde olsam gözü kapalı ASX alırım.
    İx35 ve sportage çarpışma testinde paramparça oldular.
    ASX bizim forumda neden bu kadar seviliyor açıkçası pek anlamıyorum.. Rakiplerine göre çok sıradan bir dış tasarımı ve yine çok basit bir konsol tasarımı var.. Dış tasarımı bir kenara bırakıyorum evet çok göreceli bir kavram; ama o konsolun sürücüyü biraz tatmin etmesi de gerekiyor.. Sportage'dan inip ASX'e binince ve ASX'in daha pahalı olduğunu söyleyince herhalde bilmeyen bir kullanıcı şaşıracaktır.. Ben güvenlik testlerinin ne olduğunu nasıl sonuçlandığını bilmiyorum ama paramparça oldular demek çok afaki bir yorum oluyor.. Bu testler bir çok açıdan bir çok çarpışma simulasyonu ile yapılıyor, başarısız oldukları simulasyonlar olabilir ama her durumda berbat oldular başka.. ASX'in her araçtan da pahalı olduğunu da düşünürsek ben tercih etmezdim.. Son dönemde ciddi zam geldi ASX'e, anlamsız bir zam..

• quote:

Ben güvenlik testlerinin ne olduğunu nasıl sonuçlandığını bilmiyorum ama paramparça oldular demek çok afaki bir yorum oluyor..

Anlaşılan seni güvenlik testi diye NCAP in bağış stüdyosuna götürmüşler.
    Ben sana en afaki videoları vereyim,bak bakalım afaki mi yoksa paçavrafaki mi.
    ASX i güvenlik testi olayına kadar pek önermemiştim,fakat adamlar insanı da düşünmüşler,birileri gibi süsleme sanatında kalmamışlar.
    Sana da tavsiyem süsleme sanatlarıyla değil,insanların güvenliğiyle ilgilen biraz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_75236630/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: dusau

ikisi arasından sportage. Ancak listeye başka araçlarda eklenirse qq alırım 5 bin daha ucuz olması ve iki araçtanda daha klas durması tercih etme nedenlerimdenen önemlileri olurdu. Donanım olarak daha geri diyecekler için ben pek fazla donanım kullanan bir tip değilim yani park sensörü olmadanda gayet iyi park edebilirim. Yağmur sensörü olmadanda silecekleri çaıştırabilirim aynı şekilde otomatik yanan far yerine farları kendim yakabilirim. Ayrıca sıcak memleket olduğu için bizim burda koltuk ısıtma felan da çok lazım değil ama genede ikisi arasından sportage

Alıntıları Göster
    Mitsubishi ASX.

• quote:

quote:

Ben güvenlik testlerinin ne olduğunu nasıl sonuçlandığını bilmiyorum ama paramparça oldular demek çok afaki bir yorum oluyor..

Anlaşılan seni güvenlik testi diye NCAP in bağış stüdyosuna götürmüşler.
    Ben sana en afaki videoları vereyim,bak bakalım afaki mi yoksa paçavrafaki mi.
    ASX i güvenlik testi olayına kadar pek önermemiştim,fakat adamlar insanı da düşünmüşler,birileri gibi süsleme sanatında kalmamışlar.
    Sana da tavsiyem süsleme sanatlarıyla değil,insanların güvenliğiyle ilgilen biraz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_75236630/tm.htm

Bilgelik güzel bir şey ama uslupta güzel bir şeydir.. 60.000 TL'lik aletler paramparça oluyor demek; kağıttan bebek bunlar demek gibi bir şey oluyor.. Mübalağa yaptığınız belli ama dediğim gibi öyle bir sunuyorsunuz ki ASX müthiş derecede şaşılası, inanılmaz bir güvenlik sunuyorken Sportage ve IX35 tüm zamanların bisikletler dahil en güvensiz araçlarıdır oluyor.. Bunun böyle olmadığını sen de ben de biliyoruz.. Ayrıca istediği kadar güvenlik konusunda iddialı bir araç olsun ASX asla tercih edeceğim bir araç değildir..

• quote:

asx al diyen olmadı zaten size.
    Buradaki mevzu akordiyon gibi dağılıp 60 bin lira istenen araçlar mı,güvenlik sicili en ağır kazada bile tartışmasız olduğunu kanıtlayan bir araç mı.
    Kusura bakmayın ben akordiyon değil araba isterim altımda,"yahu bunlar simülasyon bea yiheuheuhuh" tarzı şeylerle uğraşamam 60 bin parayı verdikten sonra.
    Konuyu açan arkadaşıma da onu önerdim,gider ix35 veya sportage mi alır asx mi alır onun bileceği iş.
    Bizim görevimiz insanları uyarmak,bilinçlendirmek.
    Adam gibi araç yapıp piyasaya sürsünler,akordiyon hediyelik eşya dükkanlarında da var.
  • quote:

quote:

asx al diyen olmadı zaten size.
    Buradaki mevzu akordiyon gibi dağılıp 60 bin lira istenen araçlar mı,güvenlik sicili en ağır kazada bile tartışmasız olduğunu kanıtlayan bir araç mı.
    Kusura bakmayın ben akordiyon değil araba isterim altımda,"yahu bunlar simülasyon bea yiheuheuhuh" tarzı şeylerle uğraşamam 60 bin parayı verdikten sonra.
    Konuyu açan arkadaşıma da onu önerdim,gider ix35 veya sportage mi alır asx mi alır onun bileceği iş.
    Bizim görevimiz insanları uyarmak,bilinçlendirmek.
    Adam gibi araç yapıp piyasaya sürsünler,akordiyon hediyelik eşya dükkanlarında da var.

Alıntıları Göster
    Ben de zaten akordiyon gibi sert betimlemelere takıldım.. Hiç alakası yok sizde bakabilirsiniz, ukalalık olarak algılamayın ama bisiklet dediğiniz aracın puanları daha yüksek.. Ee bu ne sirke bu ne lahana turşusu oluyor o zaman.. Belki ASX daha güvenli bir araç olabilir ama asla tercih sebebi yaratacak kadar değil hatta hiç değil..

Sportage ve ASX'in EURONCAP sonuçları;

http://www.euroncap.com/results/kia/sportage.aspx

http://www.euroncap.com/results/mitsubishi/asx.aspx

Burada birinin bisiklet diğerinin tüm zamanların en güvenli aracı olduğundan ziyade; her iki aracın birbirine yakın Sportage'ın daha güçlü çıktığı test sonuçları var..

• quote:

Uzun zamandır foruma takılmıyorsunuz herhalde,euro ncap denilen kurumun yıldız dağıtmaktan başka bir halta yaramadığı o çok güvenli bildiğimiz alman araçlarının testlerde paçavraya dönmesi sonucu anlaşılmıştır.
    Ncapin bir kıymeti harbiyesi yok artık,IIHS otoriteleri bizzat araçları gerçek kaza testine tabi tutarak kendilerini ayan beyan rezil ettiler.
    Hatta dünya devi toyota firması RAV4 bu testlere hazır değil diyerek IIHS yi ne kadar ciddiye aldığını gösterdi,sıvamasını da yaptı işin.
    60 bin tl yi akordiyona değil de arabaya vermek daha doğru bir adım olur,ve tekrar söylüyorum,hyundai ve kia araçlarını geliştirsin adam gibi sürsünler piyasaya.
    Nasıl ki Mitsubishi subaru volvo gibi firmalar insanları kazanacakları paradan önce düşünüyorlarsa,onlar da düşünüversinler bir zahmet.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.