Şimdi Ara

hyundai neden böyle yapıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bütün arabalar pahalı oldu sadece hyundai değil
  • E bre Türkçesi sıkıntılı kardeşim o zaman haddini bilir ve f/p iyi bir araç dersin, tutup da bu sınıfın en kalitelisi dersen şak diye alırsın daha o fiyatlarını bilmediğin araçların fiyatlarını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkebay

Corolla bile 70.000 lere satılıyor, Hyundai mi satmayacaktı? Bu iş marka algısına bakmaz araba kaliteliyse üretici aracına güveniyorsa fiyatı artırır istediği gibi. Tabii bana göre de Hyundai'nin fiyatları abuk sabuk. Mesela 158.000 liraya 4x2 santa fe satılıyor şu an, güvenlikte kendi sınıfının en güvenlisi seçilmiş iyi hoş ama Türkiye'de insanların yüzde doksanı o parala Hyundai yerine Range Rover felan alır.

Evet cok haklisiniz.Hyundai asla ufak bir marka degil otomotiv sektoru ve tum alanlarda(tum sirketleriyle)2012de 14 Milyar $ a yakin kar yapmis.Ona gore ar-ge yatirimi da articaktir,buna gore parelal araba kaliteside artacaktir.Ama benim elimde 158 bin tl para olsa 2.el 2008 X5 veya Land rover bakarim.Bence 158 bin tl haksiz pahali,135 bin seviyesinde olmasi lazim dolu hali..Marka algisi hyundainin o kadar iyi degil fakat giderek yukseliyor,Vwle yarisabilicek duruma gelicekler belkide

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• reno nunda hem pahalı hemde ucuz arabaları var örneğin symbol ucuz fakat latitude pahalı
  • o kadar para verecek olsam hyundai almam doğru marka ismi diğerleri kadar yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Little F.K

quote:

Orijinalden alıntı: swat882

hayır anlamadığım nokta, eskiden kötü araba yapan birisi, bu günlerde mükemmel arabalar yapamaz mı?

algı sizce değişmedi mi? i30 un neyi kötü ya da hangi c sınıfı araç i30 dan üstün buyrun hocam tartışaılm ben açığım tartışmaya.

Kavga çıkmayacaksa tartışabiliriz

Bir önceki kasa i30 kullanmış biri olarak yorum yapacağım. Yeni aracı sadece test ettim. Şu an ki aracım 2013 fr 1.4 Tsi Leon. Evin diğer aracı Sportage 1.6 gsl. Benzinli araçlar üzerinden karşılaştırma yapacağım.

Tasarım konusu görecelidir, kişiden kişiye değişir ona yorum yapmayacağım. Sadece yukarda bahsettiğiniz performans, kalite ve donanım üzerine konuşacağım.

Hyundai 1.6 gdi elite 53.600 tl.

Seat Leon Fr 51.000 tl. (3000 TL'LİK lansman paketiyle 54.000 tl)

Gördüğüm kadarıyla her ikisininde donanım seviyeleri aynı. Sanırım Hyundai'in bir kaç fazlası vari buna karşılık Leon'da da komple led paket var. Yani donanımlar kafa kafaya.

Performans olarak açık ve net 1.4 tsi 140 bg'lik makina, gdi'dan hem yakıt hemde performans hem ara hızlanma olarak çok daha iyi. Hyundai'in motoru sportage'de de var, neredeyse kilo olarak hyundai daha ağır. Bana göre bu motor başarısız.

Kalite algısı bu işin uzmanları tarafından belirlense daha iyi olur kanımca. Ben her iki aracı da almayı düşünüp leon almış biri olarak bana leon daha kaliteli geldi. Eski i3o'umda 18.000 km'ye kadar 2 kere direksiyon ve koltuk takımı değiştirmiştim(DERİ) Ama yeni araçta böyle birşey vardır demiyorum.

Yol tutuş olarak'ta Leon'un başarısını eski ve yeni kasada herkes bilir. Hyundai daha konfor odaklı bir araç olduğu için eşit olmadığını düşünüyorum. Bu demek değil ki hyundai yol tutmuyor.

Nacizane fikirlerim böyle. Sizden de dinlemek isterim.

Eğer aracımı aldığım zaman Yeni Leon mevcut olsaydı belki ben de Leon FR sahibi olacaktım.
    Fakat Aralık sonunda Yeni Leon satışı hala başlamadığı için ve i30'un fiyatının da uygun olmasından dolayı dizel i30 aldım.

• @swat 882

Rica ederim hocam. Forumdan soğutmuştu bazı arkadaşlar, şimdi yine konuşabilecek insanlar olması çok güzel. Benzinli seçeneğinde dsg yok Leon'un sırf Golf'ü baltamamak adına böyle bir tutum sergilediğini düşünüyorum doğuşun.

Ben Hyundai dizel alsam kesinlikle düz vites alırdım ki eski i30'um da düz vitesti. Hyundai düz vites'te gücünü yansıtabiliyor. Otomatikler sağlam fakat hem hantal hem de tüketimi arttırıyor.

@tmshmna

Sayın hocam yeterli bilgi birikime fazlasıyla sahibim. Sanırım yazımı tam anlamıyla okumadınız. Tamamen Leon ve I30 benzinli kıyaslaması yaptım. Kalite algısı ve tasarıma girmeden, motor performans ve yakıt tüketimi konusunda yorum yaptım.

Leon sizin aldığınız tarihte satışta değildi, Mart ayında da yanılmıyorsam 49.000 gibi bir rakamla piyasaya girdi.

Sportage'i sadece motor olarak değerlendirdim. Çünkü i30 ile aynı motor ve şanzıman ikilisine sahip. Üstelik i30'un ağırlığı yanılmıyorsam daha fazla. Mutlaka ki aktarmada değişikler vardır ama karakter olarak aynı yapıda olduklarını düşünmekteyim. Sizin düşüncelerinize de açığım dinlemek isterim.

• ucuz araba algısını sildik dediler ancak pahalı olunca da tercih edilmesi azalacak, sonuçta diğer markalar kadar fiyat çekiyor, şahsen hala gözümde yeterli yere ulaşamadı, i30 bende beğeniyorum ama tercih edilmesi için rakiplerinden uygun fiyat yapmalı, eski accent era gibi satışı yakalayabileceğini sanıyorsa zor :D
  • sadece yurdum insanına has bir tepki

"beğenmiyorsan alma" ne demek bu şimdi?

özgür bir toplumda herkesin herşeyi eleştirme hakkı vardır.
    sahip olduğu nesnelere aşık olup onların eksik taraflarını görememek aklını kullanan insanlara mahsus bir davranış değildir.

şunu demek istiyorum ki;
    sadece Hyundaiye has bir olay değil bu,
    Doğuş sağolsun VW ile az getir, nadir bulunsun kazık fiyata sat politikasını başlattı ve maalesef artık tüm markalar bunu uygulamaya başladı.

artık tüm markalar pahalı marka olabilme derdine düştü.
    BMW 3 sene önce 320D yi 40bin€ fiyatla satarken şimdi 316i yi aynı fiyata satıyor.
    ve hepimiz kuzu kuzu gidip alıyoruz.

otomobil fiyatlarına laf edenler ise neredeyse linç edilecek duruma geliyor.

araçlarım benim için sofrada yemek yediğim çatal bıçaklar gibi sadece birer araçtır.
    onları asla ailemin birer fertleriymiş gibi savunmam.
    hiçbir markayada taraftarlık yapmam.
    yapsamda bunun bana faydası olmaz.

asıl konuşmamız gerken konu niye birlik ve beraberlik kuramıyoruz ve bizi düdükleyen bu tüm markalara karşı birşeyler yapamıyoruz bunu gündeme almamız lazım

• hyundai eskiden ucuz araba mantığıyla sürümden kazanıyordu ama şimdi rakipleriyle aynı fiyata satılıyor.ama gene de insanlara tam anlamıyla güven aşılayabilmiş değil.bu bi süreç.
  • "beğenmiyorsan alma" demek, piyasada daha cazip alternatifleri olan ürünler için gayet yerinde bir sözdür..

benzin-mazot için "beğenmiyorsan alma" denmez, çünkü alternatifsizdir..

ekmek için denmez, elektrik-su-doğalgaz için denmez, çünkü alternatifsizdir..

ama biri burada çıkıp "x ketçabın tadı niye bu kadar kötü, üstelik pahalı" derse "o zaman y ketçap al kardeşim" derim..
    x ketçap fabrikasına baskı yapacak veya yaptırım uygulayacak halimiz yok heralde..

ayrıca bu sözün neresinde fanatiklik var anlamadım.. kötü olan bir şeyi övmüyorum ki..
    evet fiyatlar yüksek, donanımları ve kaliteyi de bilmiyorum, yeni modelleri incelemedim..
    ama madem siz incelemişsiniz ve kötü diyorsunuz almayın, almayın, almayın..

buradaki arkadaşların bir kısmı sahibinden com'da başka ilanları örnek gösterip fiyat kırmaya çalışan kişileri hatırlatıyor bana..
    "örnek gösterdiğiniz araçları alın o zaman" derler adama..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 23 Temmuz 2013; 19:24:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onder46

E bre Türkçesi sıkıntılı kardeşim o zaman haddini bilir ve f/p iyi bir araç dersin, tutup da bu sınıfın en kalitelisi dersen şak diye alırsın daha o fiyatlarını bilmediğin araçların fiyatlarını.

Ben kesinlikle en iyi araba demedim, demem de zaten :) ama işte f/p olayını göz ardı edemezsin. Arkadaşım 5 ay önce 85.000'e sıfır A3 aldı (ben kendi aracımı 50.000'e aldım) ve ne olursa olsun (kalite kıyası yapmıyorum) görselde ve f/p olayında i30'a değişmem. Keyif ve zevk meselesi yapacak birşey yok

• Çoğu insanlar Era vb. araçlara bakıp Hyundai a kalitesiz metal yığını gözüyle bakıyorlar. Ancak Hyundai eski Hyundai değil artık. İ30 da istenilen parayı hakkeden araçlardan bir tanesi sınıfında da iddaalı bir araç. Ama tutupta Hyundai eski Hyundai değil çok değişti kaliteli araçlar yapıyor örnek olarak sınıfının en iyisi İ30 deyip Hyundai göklere çıkartanlar kendilerini kandırıyorlar yalnız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phenom55

Vw toyota honda seat ne bileyim opel hatta fordda c segmenti araçlarda fiyatlar 75 binlere dayanmışken hyundai ne motor ne sürüş ne güvenlik nede sağlamlık olarak diğerlerinden aşşağı kalır yanı yokken ve üstüne donanım ucuz yedek parça vs avantajları varken neden 45 bin fiyat çekince zorunuza gidiyor anlamış değilim. Birde forum olarak bilinçli kültürlü insanlarız diye övünürsünüz. Bir korelinin bir fransızdan ne eksiği var? Adamlar 10 senede avrupalıların düzeyine erişti. Sırf adı Hyundai diye sınıf ortalamasında fiyatlarda araç satması yasakmı?

İşinize geldiği gibi fiyat kıyaslaması yapmayın. 1.6 tdi dsg style leon 55000 tl i30 da yaklaşık aynı fiyatlarda 75000 nerden çıkıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

"beğenmiyorsan alma" demek, piyasada daha cazip alternatifleri olan ürünler için gayet yerinde bir sözdür..

ama biri burada çıkıp "x ketçabın tadı niye bu kadar kötü, üstelik pahalı" derse "o zaman y ketçap al kardeşim" derim..
    x ketçap fabrikasına baskı yapacak veya yaptırım uygulayacak halimiz yok heralde..

ayrıca bu sözün neresinde fanatiklik var anlamadım.. kötü olan bir şeyi övmüyorum ki..
    evet fiyatlar yüksek, donanımları ve kaliteyi de bilmiyorum, yeni modelleri incelemedim..

buradaki arkadaşların bir kısmı sahibinden com'da başka ilanları örnek gösterip fiyat kırmaya çalışan kişileri hatırlatıyor bana..

özgür toplumlarda herkesin herşeyi eleştirme hakkı vardır.
    eleştiriler birşeylerin gelişmesinede katkı sağlar.

ama "beğenmiyorsan alma" sözü çoğu zaman eleştirileri dinlememek için daha doğrusu eleştirilerileri susturmak için söylenmiş bir sözdür.
    yani bir nevi faşiştce bir yaklaşımdır.

ben bir aracı alacaksam ve hatta almışsam dahi, ve o araçta beğenmediğim taraflar varsa onları eleştiririm.
    kimseninde bana "beğenmiyorsan alma" veya "beğenmiyorsan niye aldın" deme hakkı yoktur.
    benim gözümde eleştiri yapanları "beğenmiyorsan alma, niye eleştiriyorsun" diye susturmaya çalışanların, göstericilere su sıkan polislerden pek bir farkı yok

kendimizi ve sahip olduklarımızı eleştirmediğimiz eleştiremediğimiz sürece toplumca biryerlere ilerleme şansımız yok

• quote:

Orijinalden alıntı: tahirismaileren

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

"beğenmiyorsan alma" demek, piyasada daha cazip alternatifleri olan ürünler için gayet yerinde bir sözdür..

özgür toplumlarda herkesin herşeyi eleştirme hakkı vardır.
    eleştiriler birşeylerin gelişmesinede katkı sağlar.

ama "beğenmiyorsan alma" sözü çoğu zaman eleştirileri dinlememek için daha doğrusu eleştirilerileri susturmak için söylenmiş bir sözdür.
    yani bir nevi faşiştce bir yaklaşımdır.

ben bir aracı alacaksam ve hatta almışsam dahi, ve o araçta beğenmediğim taraflar varsa onları eleştiririm.
    kimseninde bana "beğenmiyorsan alma" veya "beğenmiyorsan niye aldın" deme hakkı yoktur.
    benim gözümde eleştiri yapanları "beğenmiyorsan alma, niye eleştiriyorsun" diye susturmaya çalışanların, göstericilere su sıkan polislerden pek bir farkı yok

kendimizi ve sahip olduklarımızı eleştirmediğimiz eleştiremediğimiz sürece toplumca biryerlere ilerleme şansımız yok

konuyu çok alakasız yerlere çekmişsiniz..

öncelikle firmalar sizin buraya ne yazdığınıza bakmaz, satış rakamlarına bakar.. o firmanın araçları veya fiyatları düzeltmesini istiyorsanız tek seçenek "almamaktır"..

forumdan biri "hyundai alayım mı" diye konu açarsa, araçların eksik yanlarını ve fiyatını eleştirip insanları daha iyiye yönlendirmek tabi ki hakkınız.. ama durup dururken kalkıp da "hyundainin bu fiyat politikası nedir böyle kardeşim" gibi "hadi destek olun da hepimiz vuralım hyundaiye" tarzı konular açılması saçmalık..

polis ve gösterici örneğiniz de durumla örtüşmüyor..
    çünkü göstericiler "kendilerinin seçmediği" şeylere karşı savaş veriyorlar.. yani dayatılan şeylere..
    oysa ki kimse size zorla hyundai satmıyor.. halkın yüzde bilmemkaçı hyundai aldı diye siz de almak zorunda kalmıyorsunuz..

ayrıca faşist de sizsiniz..

son olarak "genele" şunu söyleyeyim..
    yok kalitesi düşükmüş, yok araçlar dandikmiş, geçin bunları..
    insan bir malla ilgilenmiyorsa, fiyatıyla da ilgilenmez.. ben "sigara ve içki fiyatları neden yüksek" diye konu açıyor muyum?

ek:
    özgür toplumlardaki eleştirme hakkı gibi, serbest piyasada da malına istediğin fiyatı biçme hakkı vardır.. işine gelen alır, gelmeyen almaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 24 Temmuz 2013; 20:30:30 >

• öğretmen07 kullanıcısına yanıt
    İşte Hyundai'de tam olarak o saydığın markalar kadar prestijli olmak için bunu yapıyor, ama kötü yapıyor haberi yok.
  • Sırf 5 yıl garanti veriyorlar diye 45.000 TL'yi saçma sapan bir araba olan daracık ACCENT BLUE'ya bağlayan bir milletiz.
    Ki bu geçen yılki fiyattı, bu yıl burunlarından kıl aldırmıyorlar.
  • 2004 senesinde sıfır aldığımız hyundai accent aracımızı 9 senedir sorunsuz bir şekilde kullanıyoruz. Otobanda seyahat ederken yol kenarında arıza yapmış bir çok kalite marka araç gördüm ve ben yanlarından geçerken herseferinde selam verdim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.