Şimdi Ara

Hyundai'nin beygir gücü şikesi. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
0
Favori
20.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3ün 5in lafınımı yapıyosunuz yaa ayıp ettiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: PALERMO ®

hyundai bu işi daha önce de yapıyordu zaten. 140 hp sae yazıyordu starex crdi teknik özelliklerinde.

Hadi Canım İnanmam

Starexin 140 HP SAE DEğil 140 PS ECE Dir.. Buda 138 Hp Gİbi Bir Rakama Denk Gelir..

"diesel engine of 2497 cm3 / 152.2 cui displacement with advertised power 103 kW / 138 hp / 140 PS ( ECE ) / 3800 and 314 Nm / 232 lb-ft / 2000 of torque"..
  • kimse alınmasın ama....Hyundai dünya son marka kaldığında alacağım araba dır herhalde..Isınamadım gitti...Alanlara saygım var herkesin kendi tercihi fakat ben sevemiyorum hyundai leri..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company

quote:

Orijinalden alıntı: nicknettin

ilginç konu, emeğinize sağlık..
    garibime giden merak ettiğim bir konu olarak,neden Hyundai'nin daha pahalı modellerindeki motorlar daha düşük ps'ye sahip.Örneğin İX20 benzinli 1.4 modeli 90 ps ,dizellerde ise mode 77ps ,prime 90ps ile fiyat listesinde.

http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=fiyatlistesi

i20 modelinde de 1.4 cvvt motor 100ps olarak mevcut..dohc- cvvt (96-100) farkı falan kabul.ancak dizellerde 75ps ve 90ps güç üretimi var. buna karşılık getz de 1.4 97 ps, crdi 90ps, vgt 110 ps.

getz era torpillimidir ...mantığı nedir..

turbo diesel/benzinli motorlarda firma aynı cc de farklı güç üreten seçenekler sunuyor.
    Örn: fiat fiorino 1.3 mjt. 75 ps var 95 ps seçenekleri var.
    Fakat şunuda söylemeliyim 75 ps sadece chip tuning ile 94 ps yapılabiliyor.

cevapladığınız için teşekkür ederim. Asıl aklıma takılan husus ;

Getz 1.5 vgt start ( 26600 tl)==> 110 ps /// ix20 prime (49200 tl) ==>90 ps

bu iki araçta kullanılan motor arasındaki teknik ayrıntı nedir ve bu ters orantının mantıksal dayanağı nedir.
    (benzinlisinde de aynı durum mevcut, 1.4 benzinli getz 97 ps, ix20 90 ps)

genellikle diğer markalarda durum normal, az para az beygir, çok para çok beygir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MacTavish®

hyundai motor company konuya bekleniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: montana_35

Kayıp beygirlerin hesabı sorulacak

Hyundai'nin beygir gücü şikesi.

• Allah aşkına hyundai otomobilmidir ki, beygir hesabına giriyosunuz? Era 110 değil, 93 olsa ne olur, 133 beygir olsa ne olur?

daracık bir binek aracı, mühendislik yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asbengu

Allah aşkına hyundai otomobilmidir ki, beygir hesabına giriyosunuz? Era 110 değil, 93 olsa ne olur, 133 beygir olsa ne olur?

hyundai yi era dan ibaret bilen bir ileri zekalı daha işte .... usta sen hangi dünyadasın ?
  • Seninde ipin kısa demekki, gözüm imzamı oku ne anladığını bana yaz, sana ders vereyim.

eminim senin yaşın kadar araba değiştirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: concept81

bu eac hangi konuya adam gibi mesaj yazmış ki, gelmiş burda millete akıl veriyor
    nerde görsem hakaret, iftira, karalama, işi gücü böyle kalitesiz işler

hemen bütün hyundai düşmanları atlamış konuya, ne kadar sazan varsa konuya toplanmış, valla bravo, bırakın bu işleri yaa

• quote:

Orijinalden alıntı: asbengu

Allah aşkına hyundai otomobilmidir ki, beygir hesabına giriyosunuz? Era 110 değil, 93 olsa ne olur, 133 beygir olsa ne olur?

senin mantığına göre audi a1 de otomobil değil. O da daracık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: montana_35

Kayıp beygirlerin hesabı sorulacak

Hyundai'nin beygir gücü şikesi.

Sesli güldüm :)
    Bu arada sanki bu aralar bir performans düşüklüğü hissetmiştim ;)
  • Madem böyle bir şey var neden hyundaiyi mahkemeye vermiyorsunuz ? Tazminat alınamazmı?Kısa yoldan köşeyi dönmek var belki. Avukat varsa bilgilendirebilir bilmiyorum mevzuatı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 28 Ağustos 2011; 4:34:39 >
  • Konu adini okuyunca senin actigini anlamistim
  • Ben buna daha önce şu açıdan bakmıştım

Örneğin

90 beygir D4D corolla 1290 kg 0-100 11.9 son hız 175 km

128 beygir dizel Venga 1281 kg 0-100 11.1 son hız 185 km

Ben aradaki farkı şanzıman ve aerodinami olarak düşünmüştüm ama arada 38 beygir fark var.

Ayrıca 1.6 Tdci motoruda eklemek lazım.128 beygirlik Kia-Hyundai motordan daha iyi hızlanma verileri mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: eac

Şimdi forumu sallayacak bombayı patlatıyorum.

Forumu salladı hakikaten ama çok fazla sallamış olmalı ki, forum kendi üzerine yıkıldı
  • Vay arkadaş,Hyundai şişirmiş mi bu beygir güçlerini şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07 note

Ben buna daha önce şu açıdan bakmıştım

Örneğin

90 beygir D4D corolla 1290 kg 0-100 11.9 son hız 175 km

128 beygir dizel Venga 1281 kg 0-100 11.1 son hız 185 km

Ben aradaki farkı şanzıman ve aerodinami olarak düşünmüştüm ama arada 38 beygir fark var.

Ayrıca 1.6 Tdci motoruda eklemek lazım.128 beygirlik Kia-Hyundai motordan daha iyi hızlanma verileri mevcut

tdci motorlu eski kasa focusun 0 100 ü 10,9 sndi eradan daha ağır olmasına rağmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

İpadden yazdığım için markaların web sitelerinde yazdıklarına bakamadım.

Önce DİN ve SAE ölçümleri farklıdır.
    DİN ölçümünde eksoz vs. Motor üzerinde takilidir.
    SAE ölçümünde ise bunlar bağlı değildir, bu yuzden %10 gibi daha yüksek bir deger elde edilir.

Hp, kw, ps konusunda, hepsi aynı ölçümün farklı birimleridir. Litre-galon gibi, km-mil gibi.
    Kw : en tekniği budur bence.
    Hp : horsepower
    Ps: pferdestaerke, alaman beygiri yani...

Başlığı anlatanın anlatmak istediği, Hyundai'nin ölçümleri SAE normunda yayınlaması, ama bunu kullanıcılara söylememesi.

Eğer katalog degerlerinin yanında SAE yazıyorsa sorun yok.
    Ama eğer SAE normunda ölçüp, o degeri yazıp, yanına da DİN yazıyorsa veya hicbirsey yazmıyorsa bu kandirmacadir.

Dediğim gibi ipadden web sitelerine bakamadım. Pc'nin basına geçtiğinde bakacağım...
    Kw

En düzgün açıklama burdan gelmiş..

SEA olduğu yazmıyorsa bütün hundaici arkadaşlara geçmiş olsun

• Hyundai'nin dizelleri resmen köpek gibi gidiyor. Beygirden çaldığı hali buysa birde çalmasa ne olacak.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.