Şimdi Ara

Hyundai'nin beygir gücü şikesi. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
0
Favori
20.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vay be üçkağıtçı hyundai ye bak. nasıl keklemiş Türk halkını.hyundai bittin gözümde oğlum:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

he engine is the 4B11-type 2.0 litre inline-4 turbo engine. The Evolution X can get to 100 km/h in 4.8 seconds. Aluminum is used in the roof panel, front fenders and the rear spoiler frame structure.[26] The launch model's engine was rated 280 PS (206 kW; 276 hp)@6500rpm and 422 N·m (311 lb·ft)@3500rpm. Following the repeal of the 276 horsepower Gentleman's Agreement in Japan,[27] engine power was raised to 300 PS (221 kW; 296 hp)@6500rpm beginning in "2009 model" year.

yani evo x in 280 hp versiyonuda vardır. Makina mühendisi olarakta bu kayıpları gördük drivetrain loss olarak aratırsanız yine aynı şeyle karşılaşırsınız o % degerleri heryerde aşagı yukarı aynıdır. bilmemek degil ögrenmemek ayıp araştırmak lazım biraz tabi. ayrıca evet evo x i yanlış yazmısım 225 olucak. bir açık yakalayıp ordan saldırmak yerine bu adam ne diyo acaba dogrumu diye bir baksanız keşke. ayrıca sanki siz o degerlerin hepsini kendiniz ölçmüşsünüzde bi ben forumlardan görmüşüm gibi konuşuyorsunuz zaten sırf m3 için verdiginiz degerin absurdlugune bakarsanız bile ne demek istedigimi anlarsınız. hiçbir fwd araç %30 kayıp yaşamaz aktarım organlarından dolayı. Madem fizik kurallarını çok iyi biliyosunuz bi düşünün önden çekişte %10 arkadan çekişte %10-15 kayıp oluyor. her ikisi birden varken kayıp nasıl daha az olur ? basit bir soru. ama yok hala inanmamaya devam edin siz. arada yıldız teknige gelinde bizim profesorlere bir ders verin.

1- Yukarıdaki açıklamadan EVO X'in 280hp versiyonunun da olduğunu çıkardıysanız bu cidden komik olmuş. Motorun ilk çıkış gücü Japonya'da 280hp olarak lanse edildiğinde üzerinde EVO 9 a ait 4B11T kodlu 280ps (276 hp) motor vardır. Fakat bu model seri üretime bile geçmemiştir Japonya piyasası için geçiş modelidir. Japonya için üretilen EVO X'ler 300 PS ihrac edilenler ise 295 PS'dir. Ortalıkta çok fazla çıkış gücü spekülasyonu var 270,287,291 hp olarak. Aynı şekilde Subaru japonya için 2.0 litre 308 ps versiyonu kullanır 2.5 l 300 ps versiyonu ise ihrac eder. Dünyada 280hp EVO X'e zor rastlarsınız.

2- M3 olayında hatam var kusura bakmayın. E36 M3'ün 286'lık versiyonunun verilerini yazmışım. E46 M3 için ortalama 260-280 whp güç değerleri alınmış dinamometrede.

3- Siz benim anlatmak istediğimi anlamadınız heralde. Ben diyorum ki awhp olarak aldığınız rakam tabii ki fwd ve rwd araçlara göre çok düşük olur. Bu rakamlara bakarak kaybı karşılaştıramayız. Mesela 300 beygir gücünde 4 çeker bir otomobil awhp olarak 230hp güç veriyor diyelim fakat bu araç kaybı dengeli olarak bölemez yoksa bu araçlar viraj bile dönemezlerdi. Rakamları tamamen atıyorum ön tekerlerde 250hp güç verise arkaya 200 güç verdi diyelim. Bu ikisinin zamana bağlı ortalaması alınıp awhp hesaplanır bu şekilde bakınca kayıp çok görünür tabii ki. Bu araç sadece önden çekiş olsaydı 270hp güç verirdi diyelim fakat sadece 2 tekerleğe bağlı. Diğer iki tekerleğe aktarılan güç olmadığı için ortalamaya dahil edilmezler ve kayıp minimal olarak kabul edilir.

300 hp AWD;
    250 fwhp
    200 rwhp

300 hp FWD;
    270 fwhp

gibi güç üretikleri takdirde awhp olarak hesaplanan gücün kaybının neden çok olduğunu görmüşsünüzdür. 4 çeker sistemin verdiği avantaj burda başlıyor aslında. Eğer reel anlamda AWD otomobiller %20-25 üzerinde güç kaybına maruz kalsaydı 4 çeker imprezanın önden çekiş Focus RS karşısında şansı olabilir miydi?

4- Yazının sonunu yazmanıza hiç gerek yoktu bu hesapları bizim profosorlerimizde sizinkiler de zaten yapıyorlar.

• şimdi anlaşıyoruz heralde. 4 çekerin performansını sorgulamıyorum zaten gtr in bukadar yüksek başarısının olmasının nedenide 4 çeker sistemi ancak bu demek degildirki kayıplar daha az. çünki fwd %10 rwd %10-15 kayıp yaratınca dogal olarak birleşimleride %+20 kayıp yaratıyor. bu heryerde aynıdır akışlanlar mekaniginde bile kayıpların mantıgı aynı şekilde işler. 300hp fwd araç 270 whp çıkarsa 300 hp awd 240 whp çıkabilir. ancak awd büyük ihtimalle daha iyi 0-100 hızlanması ve tur zamanı verir. sonuç olarak awd daha fazla kayıp versede sagladıgı üstün yol tutuşu onu öne geçirmeye yetiyor.

ek olarak konuyuda berbat ettik. hyundaiden nerelere geldik
  • Ya bırakın arkadaşlar, Böyle birşeyi çinli markalar bile yapmaz, yapamaz.
    Birde baya baya inanmışsınız ve adama allah razı olsun ,sevap işledin bile demişsiniz.. . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: okuryazargezer

vay be.

hyundaiyi görüyormusun arkadaş?sağa çeken otomobillerine eyvallah dedik,buna ne demeli?

Araçlar sola çekmiyor muydu
  • quote:

Orijinalden alıntı: skunk2.

quote:

Orijinalden alıntı: ylcnaydn

valla arkadaşlar piyasada alınabilir segmentte en güzel araba mazda3 gerisi hikaye en baştan söyliyim

ben de hyundai i30 var 1.4 benzinli 110 beygir
    ama şunu unutmayın her motorun kendi karakteristik özellkikleri mevcuttur
    hyundai benzinli mototrların bozulan herhangi bir parçası yoktur
    sizin o sağlam dediğiniz markların servis liste fiyatlarına bir bakın bence
    siz hiç 150 de motoru değişen bir firma duydunuz mu? baş harfi r......... neyse
    3 yıldır kullanıyorum canavar gibi maşallah
    3 yıldır iki defa yıllık bakım için servise gittim 1.de 170 2.de 250 verdim garanti bitsin servise hiç gitmeyecem
    ha 90 bin bakımıda en fazla 300 - 350 civarı

dizelde ise hyundai gerçekten farklı
    sıfır masraf bakım masrfaları benzinliyle aynı en yoğun bakımda 450 den fazla verme ihtimaliniz yok.

tabi tüm bu saydığım bakım masraflarına cam suyu bile dahil. Hyundai servis fiyatları bunlar. Tabi siz bunları dışarda daha da ucuza yaptırabilirsiniz.

Şimdi size BMW motorlu bir fransız dan bahsadecem baş harfi P...... model 3..8 .Sizce dizelinin 90 bin bakımı ne kadardır? Cevap :980TL

bu kadar basit arkadasım güzel acıklamıssın. özellikle hyundai ın dizel motoru gercekten cok sorunsuz. diger aracımda tdi motor var 52 binde triger kayışını devirdaim v kayışı falan bir ton şey degişmesi gerekti. 890 tl param gittiç diger aracım olan crdi motor hyundai suan 103 bin de allaha sükür hiçbir sıkıntım yok. artı birde tdi motor olan aracım daha 40 binde torsiyon dagıttı.

tamamda ne alakası var konuyla hyundainin motoru sağlam diye (eğer doğruysa) insanları aldatma haksız rekabet oluşturma imkanına mı sahip oluyor?...

O zaman bmw iyi yol tutuyor diye 50 hp eklesin bu mercedes konfor için 50 eklesin böyle mantık mı var?...

• Arkadaşlar konunun daha net anlaşılması için bana hyundai ile tıpatıp aynı motoru kullanan araçları söylermisiniz?...
    kia ? mazda? hangi markalar ile ortaklaşa kullanılıyor bu markaların yurtiçi ve yurtdışı verileri ne durumda.

iddia ciddi körü körüne savunmak yada kötülemek yerine belgeler ve örnekler üzerinden gitmeyi tavsiye ederim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: cartman_06

quote:

Orijinalden alıntı: okuryazargezer

vay be.

hyundaiyi görüyormusun arkadaş?sağa çeken otomobillerine eyvallah dedik,buna ne demeli?

Araçlar sola çekmiyor muydu

evet,sola diyecektim bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: rotational intertia

4 gün yetmez kardeşim sınırsız göndersenize şu adamı forumdan bıktık vaşşahi billahi bu neya her gün yeni bir konu açıyor sürekli hyundainin açığını arıyor forumda hyundaiyi sevenler olarak rahatsızız bu durumdan ayrıca anlattığı şeyler de bence sallamasyon yani değilse de ne olmuş beş on beygirin muhabbetini yapmayın burada hyundai bugün voswagendende toyotadanda forddanda opelden de daha iyi arabalar yapıyor. hyundi otomotivin yükselen yıldızı ister kbl edin ister etmeyin.

eac ulan dangoz herif gururunla git forumdan istemiyoruz seni rahasızız senden allah belanı versin kendini beğenmiş herif gururun varsa basar gidersin hiç kasma otomobil genelde hyundainin yükselişine engel olamicaksın organize çalışıcaz yine seni kovucaz buradan yürü.

işte senin gibi KÖR FANATİK adamlar yüzünden forumun kalitesi düşüyor....

ne olmuş 5-10 bg yüksek gösteriyorsa diyebiliyorsan daha fazla yoruma gerek yok....
    voswagen toyota ford opel konusuna hiç girmiyorum gerek yok çünkü =)....

kimseye hakaret etme hakkınada sahip değiliz....

• ilginç. ama ünlü bi markanın böylesi bir sahteciliğe girişmesi üzücü.
  • hyundaici arkadaşlar yalan haber aklın başına gelsin falan diyorda olay kanıtlandıda ben mi gözden kaçırdım acaba?....

örnekleri koyunuz lütfen... arkadaş banlanmış diye arkasından konuşmak kolay... belgeleri örnekleri koyun düzgünce araştırın yabancı siteleri böylece konu açığa çıksın kapansın madem bir bildiğiniz var....

öyle ahkam kesmekle olmuyor yok onu biri geçmiş yok yalan haber , fakesin falan tamam haber yalan olabilir ama laf sokmak ve çocuk gibi yorumları yapıncaya kadar ciddi kaynaklardan örnekler getirin o zaman kimin doğru yanlış olduğu ortaya çıksın....
  • Aynen katılıyorum. 3-5 beygirin hesabını yapmayın ne demek yahu. Firmalar %1 performans artışı için ne araştırmalar, ne testler yapıyorlar. %10-15 gibi rakamlardan bahsediyoruz. Ben dahil biçok kişinin alım konusunda güç ve yakıt ilk sırada geliyor. Bu olay aynen bilgisayardaki kapasite olayına dönmüş. 500 GB harddisk alıyorsunuz ama ortada 15-20 GB yok.
  • ...........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkas -- 27 Ağustos 2011; 16:56:18 >
  • Hyundai markasını kötüleme adına açılmış bir topik.

Ben 3 yıldır Hyundai 1.6 CRDİ İ30 kullanıyorum ve hem motorundan hem yol tutuşundan çok memnunum.
    1470 kg olmasına rağmen 115 ps lik güç yolda bir çok aracı alt ediyor.Hem kalkışta hem ara hızlanmalarda.

Bir gerçek varsa oda Elemanın Hyundai düşmanlığı...
  • bu eac hangi konuya adam gibi mesaj yazmış ki, gelmiş burda millete akıl veriyor
    nerde görsem hakaret, iftira, karalama, işi gücü böyle kalitesiz işler

hemen bütün hyundai düşmanları atlamış konuya, ne kadar sazan varsa konuya toplanmış, valla bravo, bırakın bu işleri yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: concept81

bu eac hangi konuya adam gibi mesaj yazmış ki, gelmiş burda millete akıl veriyor

hemen bütün hyundai düşmanları atlamış konuya, ne kadar sazan varsa konuya toplanmış, valla bravo, bırakın bu işleri yaa

+Sonsuz.
  • quote:

bu eac hangi konuya adam gibi mesaj yazmış ki, gelmiş burda millete akıl veriyor

Bunun üzerine yorum yapmak uygun olmaz

• quote:

• Hyundai ve VW'nin Almanya sitelerine baktım
    i30 için orada 93 kw, ve 126 PS yazıyor. Golf için 90 kw ve 122 PS yazıyor.
    Türkiyede ise;
    i30 için 92.7 kw ve 126 PS yazıyor, Golf için ise 90 kw ve 122 PS yazıyor.

Yani Hyundai'nin(ve diğer markaların) verileri yurt dışında da ülkemizdekiyle aynı...

Bu kadar sayfa boyunca Hyundai'ye çamur atana kadar yurt dışındaki araç sitelerindeki değerlere de baksaydınız keşke....
  • quote:

ben daha adam akıllı yorumunu görmedim. nerde bir hyundai konusu sacma sapan polemikler siz daha durun hyundai ın nelerini göstericem falan gibi kelimeler. hyundai ile cok kötü bir anısı var ama anlamadım
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.