Şimdi Ara

Hyundai'nin beygir gücü şikesi. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
0
Favori
20.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Hyundai ve VW'nin Almanya sitelerine baktım
    i30 için orada 93 kw, ve 126 PS yazıyor. Golf için 90 kw ve 122 PS yazıyor.
    Türkiyede ise;
    i30 için 92.7 kw ve 126 PS yazıyor, Golf için ise 90 kw ve 122 PS yazıyor.

Yani Hyundai'nin(ve diğer markaların) verileri yurt dışında da ülkemizdekiyle aynı...

Bu kadar sayfa boyunca Hyundai'ye çamur atana kadar yurt dışındaki araç sitelerindeki değerlere de baksaydınız keşke....

dostum ölçüm standart farkından bahsedilyor. olay bu kadar basit değil.

yani hyundainin 93kw ölçtüğü ölçüm yöntemi ile golfün 90kw ölçtüğü yöntemler farklı.

koşu yapan iki atletten birinin sırtına çanta içinde ağırlık konması gibi birşey.
    hyundai din standardında ölçüm yapsa gücü 93kw değilde atıyorum ancak 83kw çıkabilecek anlatabiliyormuyum?

• quote:

Orijinalden alıntı: Premium Baron

-ottoman-
    "DH HYUNDAI ERA TAKIMI"

hkas
    "Dar almayın daralmayın, HYUNDAİ İX20"

arabalarınıza saygı duyarız ama fanatikliğe gerek yok hyundai'nin oyunu ortada biraz araştırırsanız doğru olduğunu anlarsınız.

İster inan ister inanma ben bütün markaları severim.Kimsenin arabasınıda eleştirmem.Onu beğenmiş yada bütçesi ona yetmiştir ve almıştır.Ben ortada somut bir delil göremedim.Aynı güç ölçme yöntemini sadece hyundainin kullandığını diğerlerinin farklı olduğunu ortaya koysun.Ben diğer markalara hatta avrupa broşürlerine kadar baktım,hepsi aynı değerler.Yani SAE ,DIN veya başkası belirtilmemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfg35

konuyu açandan özür dilerim ama ceza aldığım için konu açamıyorum ve acil çözülmesi gereken bi sorunum var PSP ISO dosyasını yanlışlıkla sildim sanırsam, ilk önce oyunları açmadan önce bi dosyaya giriyodum orada 2 seçenek çıkıyodu ve yuvarlağa basıyodum beni bi yere yönlendirip çıkıyodu ve oyunlara girip oynuyodum ama dün yanlışlıkla çarpıya bastım ondan sonra yuvarlağa basmama rağmen bi yazı çıkıyo ve psp kapanıyo lütfen yardım edin sizde varsa bu dosya lütfen indirdiğiniz sitenin adını verirmisiniz tekrar yüklersem çalışırmı bilen bi arkadaş varsa yardım edin çok önemli dosya duruyo ama ondan önce bişey sildim ama kesin psp kırdığım program yani psp iso dosyası değil ama program duruyo ama çalışmıyo yani silip silmediğimden emin değilim lütfen yardım tekrar konu sahibinden özür dilerim

Efendim.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkas -- 27 Ağustos 2011; 18:07:45 >

• herkezin performasına hayran kaldığı 1.5 era 110 ps değil diyelim hadi hadi dediğiniz gibi düşürülmüş olsun beygiri o güce o beygiri sığdırmışşsa bravo hyundai'ye
    kendi aracınızı dyno ya sokun bakalım kaç ps çıkacak ? önemli olan gücü hissedebilmek kağıtta 124 hp görüpte yukuşta çekmeyen araçlar gibi değil mesela ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

quote:

Orijinalden alıntı: kajmer88

Vay arkadaş. Doğruysa da yanlışsa da ne kadar çok Hyundai düşmanı varmış :)

Bir de konuyu açan arkadaşa itafen,bunu amerikadan geldiğini iddaa ettiğiniz belgeler ile (hani CIA'nın gönderdikleri) neden mahkemeye gidip biz kandırılmışların kahramını olmuyorsunuz.Sanayi bakanlığının vermiş olduğu tip onay belgesi yanlış sizin CIA bilgileriniz doğruysa sizi mahkemelerde görmek isteriz hem meşhur olursunuz,hem kahraman hem de kazandığınız tazminat ve reklamlar ile zengin, yoksa da burada boşu boşuna kendinizi yırtmayın konu kirliliği yapmayın.

EDİT:İmla.

• Sonuç nedir?
  • hyundai bu işi daha önce de yapıyordu zaten. 140 hp sae yazıyordu starex crdi teknik özelliklerinde.
  • kaynak nerde kaldı yaww
  • quote:

Orijinalden alıntı: PALERMO ®

hyundai bu işi daha önce de yapıyordu zaten. 140 hp sae yazıyordu starex crdi teknik özelliklerinde.

peki starex crdi i hiç test ettinizmi ?
    yani çekişini biliyormusunuz T5 ten Caravelleden vsvs dan iyi olduğunu
  • ben daha önce ps ne diye forumda bana hp=>horse power onun almancası pferd starke olarak cevap gelmişti yani olay sadece dil mi yoksa gerçekten fark varmı?
  • İpadden yazdığım için markaların web sitelerinde yazdıklarına bakamadım.

Önce DİN ve SAE ölçümleri farklıdır.
    DİN ölçümünde eksoz vs. Motor üzerinde takilidir.
    SAE ölçümünde ise bunlar bağlı değildir, bu yuzden %10 gibi daha yüksek bir deger elde edilir.

Hp, kw, ps konusunda, hepsi aynı ölçümün farklı birimleridir. Litre-galon gibi, km-mil gibi.
    Kw : en tekniği budur bence.
    Hp : horsepower
    Ps: pferdestaerke, alaman beygiri yani...

Başlığı anlatanın anlatmak istediği, Hyundai'nin ölçümleri SAE normunda yayınlaması, ama bunu kullanıcılara söylememesi.

Eğer katalog degerlerinin yanında SAE yazıyorsa sorun yok.
    Ama eğer SAE normunda ölçüp, o degeri yazıp, yanına da DİN yazıyorsa veya hicbirsey yazmıyorsa bu kandirmacadir.

Dediğim gibi ipadden web sitelerine bakamadım. Pc'nin basına geçtiğinde bakacağım...
    Kw

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

İpadden yazdığım için markaların web sitelerinde yazdıklarına bakamadım.

Önce DİN ve SAE ölçümleri farklıdır.
    DİN ölçümünde eksoz vs. Motor üzerinde takilidir.
    SAE ölçümünde ise bunlar bağlı değildir, bu yuzden %10 gibi daha yüksek bir deger elde edilir.

Hp, kw, ps konusunda, hepsi aynı ölçümün farklı birimleridir. Litre-galon gibi, km-mil gibi.
    Kw : en tekniği budur bence.
    Hp : horsepower
    Ps: pferdestaerke, alaman beygiri yani...

Başlığı anlatanın anlatmak istediği, Hyundai'nin ölçümleri SAE normunda yayınlaması, ama bunu kullanıcılara söylememesi.

Eğer katalog degerlerinin yanında SAE yazıyorsa sorun yok.
    Ama eğer SAE normunda ölçüp, o degeri yazıp, yanına da DİN yazıyorsa veya hicbirsey yazmıyorsa bu kandirmacadir.

Dediğim gibi ipadden web sitelerine bakamadım. Pc'nin basına geçtiğinde bakacağım...
    Kw

dostum çok güzel açıklamışsında bırak konu içindeki mesajları konunun ilk mesajını dahi okumadan olaya vakıf olamadan hala bildiğini okuyup rastgele yorum yapanlar var.
    konuyu açan arkadaş elimde belgeler var koyucam demiş ortada ciddi bir iddia ve uzun bir açıklama var konuyla ilgili bilgisi olan bir çok kişi açıklama yapmış ama bir çok kişi hala kw işte kw aynı deyip geçiyor. kimisi hala ps hp karşılaştırması yapıyor. konuyu açan kişi cezası bitince gelsin koysun belgeleri anlayan anlayacaktır zaten.

• amma saçma konu olmuş.hundai düşmanlığından başka birşey değil.keşke bizimde bir hundai gibi bir markamız olsa.
  • Bakın arkadaşlar,
    Gerçekten de farklı ölçüm şekillerinde farklı sonuçlar almak mümkündür,
    Ancak bu tür konularda insanları yanıltmak yurt dışında çok ciddi tazminat doğurabilecek durumlardır.

Bu nedenle kataloga yazılacak verilerinin doğru olduğunu kabul edebiliriz, yanlış olsaydı çok ciddi tazminatlar uçuşurdu.

Delilleri bekliyorum,
    sanırım daha dört gün var
  • quote:

Orijinalden alıntı: montana_35

Kayıp beygirlerin hesabı sorulacak

Iftar vakti sen beni yardin allah da seni yarsin emi...hatun basima geldi noluyo diye.nerden bulursunuz bu resimleri
  • Abartacak durum yok. Hyundai gizli beygirleri ortaya çıkarmış sadece.
  • 132 beygirlik Hyundai Elantra iyi gidiyordu vallahi.
  • teknik detayları çok bilmiyorum ama bi yakınımda era var.kullanma fırsatım oldu 110 beygirin hakkını veriyodu bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgaaaaa

teknik detayları çok bilmiyorum ama bi yakınımda era var.kullanma fırsatım oldu 110 beygirin hakkını veriyodu bence.

bende bir kere era kullandım gercekten hakkını fazlasıyla veriyordu. birde 88 hp lik getz kullandım oda harika gidiyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: koyay

Kaçak elektrik kullananların yakalanacağı yerde kolay yoldan bu zararın yasal abonelerin faturalarına yansıtıldığı bir ülkede bu tür aldatmacaların özel sektör tarafından yapılması sürpriz değil. Kimse şaşırmaz.

Evet en güzel örnekti..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.