Şimdi Ara

Hyundai'nin beygir gücü şikesi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
239
Cevap
0
Favori
20.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Paylaşım için teşekkürler.
  • Farketmez ne olduğu zaten binenler aracın gitmemesinden anlayabiliyor güçteki eksikliği yada daha önce yakın güçte bir araç kullandılarsa kıyaslayabiliyolar ama yinede bu bir sahtekarlık olayı biz DIN formunu kullanmıyoruz teknik konularda daha doğrusu makine mühendisliğinde. Bence böyle bir duru karşısında rekaber kuruluda harekete geçebilir ve ceza kesebilir bu firmaya eğer çok açık belirtilmemişse ürün spesifikasyonlarında.....
  • fordda da hp yerine ps var. bu durum fordda damı geçerli oluyor şimdi.

ekleme; misal benim kullandığım araç

1.4L Duratec 96PS Benzinli Euro V 5 İleri Manuel 1388 96/5750 125/4200 Titanium 5K

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 26 Ağustos 2011; 23:49:01 >
  • o zaman şu yeni çıkacak hyundai coupe de mi hikaye...1.6...208 beygirrr mi acep???
  • bilgilendirme için teşekkürler
    peki kullanıcıların övündüğü, kullanmayanların da trafikte tehlike oluşturması sebebi ile şikayetçi olduğu 110 luk era nın uçma durumu nasıl oluyor
  • temmuz ayında focus 2011 aracım vardı 105 ps yazıyordu demekki ford dada var bu olay
  • balyoz, ergenekon, internet andıcı ve şike olaylarından sonra en ciddi konular arasına girer bu.

• 1 PS (HP-DIN) = 0,98 HP eder

Bu kısımda bazı karıştırmalar olabiliyordu mesela;

İnsignia Turbo 180PS (178 hp)
    Focus Ecobosst 182PS (180 hp)
    320d 184 PS (181 hp)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 27 Ağustos 2011; 0:04:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

fordda da hp yerine ps var. bu durum fordda damı geçerli oluyor şimdi.

1.4L Duratec 96PS Benzinli Euro V 5 İleri Manuel 1388 96/5750 125/4200 Titanium 5K

şu ana kadar tüm markaların tüm modelleri kataloglarında Ps değerleri verir. Burda bahsedilen sae olayı ps değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

şu ana kadar tüm markaların tüm modelleri kataloglarında Ps değerleri verir. Burda bahsedilen sae olayı ps değil.

trapspeed sea olayı hakkında beni biraz aydınltırmısın
  • Benim bildiğim kadarı ile Kia da aynı motorları kullanıyor, ozaman Kia da Zan altında
  • quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

trapspeed sea olayı hakkında beni biraz aydınltırmısın

sae aslında bizim bildiğimiz hp de değil ps de değil. 1975 yılında "Society of Automotive Engineers (SAE)" çıkardığı normlar üzerinden yapılan bir takım hesaplamalardır. Özellikle abd ve uzakdoğu kaynaklı bazı firmalar bu değerler üzerinden hesaplamalar yapmışlar. Daha sonra birleşmiş devletler "Deutsches Institut für Normung (DIN) 70020 " normunu benimsemiş. Bu saatten sonra güç ölçümleri Sae'ye göre yapılan bir çok marka araçlarını tekrar ölçümlendirmek yerine direk aldıkları verileri DIN olarak yazmışlar fakat hileler ortaya çıktıktan sonra veriler düzeltilmiş. Mesela Camry V6'nın 225 hp(sae) olarak ölçülen motoru aslında 210 hp (din) miş. O dönemlerde cadillac,chevroletin bazı motorlarında da bu problem varmış. Günümüzde ise PS (DIN 70020) tüm dünyaca kabul gören birimdir. PS metrik beygir gücüdür yani aklınıza gelebilecek her markanın her modeli kataloglarda PS değerlerini verir.

• Allahtan sae'miş yoksa 110hp Era'ları düşünemiyorum, 320d kovalardık artık.
  • zaaa xd diye gülesim geldi.

Araştırmacı gazeteciliğiniz içi teşekkürler.
  • quote:

Ford PS kullanir ancak normu DIN dir.

Hyundainin kavram kargasasi yapmaya calistigini anlatmak istemistim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eac

quote:

Ford PS kullanir ancak normu DIN dir.

Hyundainin kavram kargasasi yapmaya calistigini anlatmak istemistim...

Ya heryeri hp olsa kaçyazar birkere o iç tasarım bana hitab etmiyor ben daha minimal daha kalite bişiler arıyorum :) ki hyundai=şahin ikisi arasında benim için fark yok neden yok ikisiylede işim olmaz aslında var
  • "Vay çakallar" diyorum ve seyre geçiyorum.
  • Bu konuları öğrendiğimiz iyi oldu teşekkürler eac.
  • Paylaşım budur arkadaşım.Forumun amacına ulaştığı konulardan biri.Hakikatten ilginç.

Demekki bu araçların test edenler tarafından motor perfornamsının beğenilmemesi ve test kuruluşlarında değerlerinin beygilerine göre düşük çıkması bundanmışş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 27 Ağustos 2011; 0:49:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacTavish®

hyundai motor company konuya bekleniyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.