Şimdi Ara

Hyundai ve Boston Dynamics arasında dev 'insansı' ortaklığı: Binlerce Atlas üretilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Nevfel Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hyundai ve Boston Dynamics arasında dev 'insansı' ortaklığı: Binlerce Atlas üretilecek
    Güney Kore merkezli otomotiv devi Hyundai Motor Group, ABD’li robotik şirketi Boston Dynamics ile uzun vadeli bir iş birliği anlaşmasına imza attı. Bu stratejik ortaklık kapsamında Hyundai, Boston Dynamics’in robot üretim kapasitesini artırarak küresel pazarda liderlik hedefini destekleyecek. Anlaşma kapsamında Hyundai, on binlerce robot satın almayı planlıyor.

Boston Dynamics için seri üretim dönemi başlıyor

Hyundai, ABD’deki yatırımlarını hızlandırmak amacıyla 21 milyar dolarlık bir yatırım planı açıkladı. Bu paketin 6 milyar dolarlık kısmı inovasyon ve stratejik iş birliklerini geliştirmeye ayrıldı. Şirket, bu yatırımlar sayesinde hem üretim altyapısını güçlendirmeyi hem de ileri robot teknolojilerine geçişi hızlandırmayı hedefliyor.

2021 yılında SoftBank’ten 880 milyon dolar karşılığında Boston Dynamics’i satın alan Hyundai, bu hamlesiyle robotik alandaki büyüme stratejisinin temelini atmıştı. Şimdi ise bu strateji, üretim sahalarına Atlas ve Spot gibi ileri düzey insansı veya yardımcı robotların dahil edilmesiyle somutlaşıyor. Ancak henüz satın alımlar ve tarihler konusunda detaylar paylaşılmadı.

Atlas, üretime katılıyor

Hyundai ve Boston Dynamics arasında dev 'insansı' ortaklığı: Binlerce Atlas üretilecek
    Halihazırda Boston Dynamics’in Spot isimli dört ayaklı robotlarını tesislerinde endüstriyel denetim ve bakım faaliyetlerinde kullanan Hyundai, yeni nesil insansı robot Atlas’ı da üretim hatlarına entegre etmeye hazırlanıyor. Şirket, fiziksel yapay zeka ve insansı robotların iş yapış biçimini kökten değiştireceğine inanıyor.

Ayrıca Bkz.Toyota elektrikli araç modeli sayısını iki yıl içinde 15’e çıkaracak

Boston Dynamics, 2024 Nisan ayında elektrikli versiyonuyla tanıttığı yeni Atlas robotunu 2025 yılında Hyundai tesislerinde test etmeye başlayacak. Yeni Atlas, önceki hidrolik modeline göre daha güçlü ve geniş hareket kabiliyetine sahip. Şirket, robotik el varyantlarını genişleterek çeşitli sektörlerdeki işlevselliğini artırmayı da planlıyor.

Boston Dynamics bu yıl ayrıca Nvidia, Google, DeepMind, Toyota Araştırma Enstitüsü ve kardeş şirketi Robotics & AI Institute (RAI) ile yeni ortaklıklar kurarak robot teknolojisindeki Ar-Ge çalışmalarını derinleştirmişti. Goldman Sachs’a göre, insansı robotik pazarı 2035 yılına kadar 38 milyar doları aşacak. Hyundai ve Boston Dynamics ortaklığı ise bu dönüşümün en dikkat çekici örneklerinden biri olmaya aday.

Kaynak:https://interestingengineering.com/innovation/hyundai-buy-ten-thousands-atlas-robots-boston-dynamics
    Kaynak:https://bostondynamics.com/news/boston-dynamics-hyundai-motor-group-expand-collaboration-drive-mobility-manufacturing-innovation/

• Insan mudahalesine ihtiyac duymadan robot ureten robotlar turediginde insanligin suyu kaynamis demektir.

• Tehlikeli.

• Her yerde robotlar üretimde rol alırlarsa dünyada 8 milyar insan ne yapacak, kim doyuracak? Gidişat iyi değil...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • insansı robotların bakıma muhtaç insanların yardımında yer alacaklar.

• Çok güçlü silahlar ve beklenen savaşlar belki de boşuna değil ? İnsanlık kendi kendini yok edecek bu belli fakat bundan önce robotlaşma ve yapay zeka ile gelen işsizlik ve fazla insan sorunu var, bunu bir şekilde halledecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.