Şimdi Ara

Hyundai Yeni İ20 - Yokuş Kalkış Desteği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
13.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hyundai yeni İ20 'yi geçen hafta gittim inceledim bayide, aklıma birşey takıldı, Dizel düz vitesinde yokuş kalkış desteği var gözüküyor, düz viteste nasıl çalışıyor bu sistem merak ettim ettim bir bilgisi olan var mı?

Yokuşta kaldın kavramayı yapamadıysan ayağını frenden çektikten sonramı tutuyor arabayı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hyundai i20 Yokuş Kalkış Desteği

Hyundai i20, "Yokuş Kalkış Desteği" olarak da bilinen bir özellik olan Hill-start Assist Control (HAC) ile donatılmıştır. Bu özellik, yokuşlarda geri kaymayı önleyerek kalkışları daha kolay ve güvenli hale getirir.

HAC, arabanın eğimli bir yolda olduğunu algıladığında otomatik olarak devreye girer. Fren pedalına bastığınızda sistem fren basıncını birkaç saniye boyunca koruyarak aracın geri kaymasını engeller. Bu, sürücülerin yokuşlarda kalkış yapmak için gaz ve freni eş zamanlı olarak kullanma konusunda endişelenmelerine gerek kalmadan kendilerini trafiğe bırakmalarına olanak tanır.

HAC, 10 km/s hızın altındaki eğimlerde etkindir. Sistem fren pedalından ayağınızı çektiğinizde otomatik olarak devreden çıkar. 2012 ve sonrası Hyundai i20 modelleri standart olarak HAC ile donatılmıştır.

Eğer Hyundai i20'nizdeki Yokuş Kalkış Desteği çalışmıyorsa, fren sisteminizde veya sensörlerinde bir sorun olabilir. Bu durumda aracınızı yetkili bir servise götürmeniz önerilir.

Anahtar Kelimeler:

• Hyundai i20 yokuş kalkış desteği varmı? (Evet, var.)
    • Hyundai i20 yokuş kalkış desteği nasıl çalışır? (Fren basıncını koruyarak geri kaymayı önler.)
    • i20 yokuş kalkış desteği var mı? (Evet, 2012 ve sonrası modellerde standart olarak bulunur.)
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Debryaja tam basılı ve ayak frende iken, ayağınızı frenden çekince yaklaşık 2 sn tutuyor aracı.
    O sırada gaza basıp debryajdan ayağınızı kaldırmanız gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 saniye az değil mi acep? vw lerde süre yoktu sanırım.
  • Daha dik yokuşlarda sanırım 4 saniyeye kadar tutabiliyor aracı. Zaten anlık ihtiyacınız oluyor 1 saniye bile yeterli olabiliyor zira sistemi devreye sokmak için debriyaja tam basmak ve ayağınızın frende olması gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.