Şimdi Ara

hz. isa'nın dna'sı incelenmiş midir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O zaman bu başlık baştan sona yanlış vede yanılgı içeriyor,konuşulmasının bir anlamı kalıyormu bu halde
  • Hani Allah, İsa'ya demişti ki: "Ey İsa, doğrusu senin hayatına Ben son vereceğim, seni Kendime yükselteceğim, seni inkâr edenlerden temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar inkâra sapanların üstüne geçireceğim. Sonra dönüşünüz yalnızca Banadır, hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz şeyde aranızda Ben hükmedeceğim." (AL-İ İMRAN SURESİ / 55)
    Hayır; Allah onu kendine yükseltti. Allah üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. (NİSA SURESİ / 158)

Ve: "Biz, Allah'ın Resulü Meryem oğlu Mesih İsa'yı gerçekten öldürdük" demeleri nedeniyle de (onlara böyle bir ceza verdik.) Oysa onu öldürmediler ve onu asmadılar. Ama onlara (onun) benzeri gösterildi. Gerçekten onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, kesin bir şüphe içindedirler. Onların bir zanna uymaktan başka buna ilişkin hiç bir bilgileri yoktur. Onu kesin olarak öldürmediler. (NİSA SURESİ / 157)

gayet güzel anlatmış yüce kitabımız kuranı kerim . (DNA olayı hikaye )

• merak etmeyin bütün sorularınızın cevaplarını 1. elden almanıza az kaldı. önce israil vahşileri iyice azacak. mehdi çıkacak ardından HZ isa. ona sorarsınız nasıl doğduğunu. inanmak istemedikten sonra yine inanmazsınız.
  • forumdaki arkadaşlarım, hristiyan misyonerler ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında, insanları batıl dinlerinin bir üyesi, mensubu yapmak için gece gündüz çalışıyorlar. Ülkemizde son derece yoğun misyonerlik çalışmaları yapıyorlar, dinimizi kötüleyip kendi hak olmayan dinlerine pek çok müslüman Türk insanını geçirdiler. O halde bilimi kullanarak misyonerlere fikir alanında meydan okumak zorundayız. ingilizce bilen forum arkadaşları, yabancı sitelerde hristiyanlığı tamamen çürütecek, bitirecek iddayı ortaya koymalıdır. hristiyan görüşüne göre hz. isa çarmıha gerildiği yere gömülmüştür ve mezarı kesinlikle bellidir. müslümanlar ise hz. isa suretinde ona ihanet eden birinin çarmıha gerildiğini söylerler. hristiyanlığın hala hak dini olduğunu iddia ediliyorsa hz. isa'nın dna'sı incelenmek zorundadır (mezarındaki bir kıl örneği yeterlidir). insanlığın büyük bölümünün kıyamete kadar saçma hurafelerle kandırılması asla kabul edilemez. bunu yapmak asla hz. isa'ya saygısızlık da değildir. her gün binlerce kişinin otopsisi yapılıyor. en son cem karaca'nın bile dna örneği alındı. insanları gerçeği bilmesi şarttır çünkü. bilakis hz. isa da gerçeğin ortaya çıkmasını isterdi. hz. isa'nın mezarı iddia edien yerden alınacak dna örneğinde insan bir babaya ait dna tespit edildiği anlaşılırsa, bu kişinin Allah tarafından hz. isa siması verilerek cezalandırılan bir kişi olduğu anlaşılır ve hristiyanlık inancının, olması gerektiği gibi hükmü kalkmış olur. Bu gerçeğin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak hepimizin insanlık görevidir. en azından kandırılıp dini elinden alınan ve kandırılmaya devam eden müslüman Türk vatandaşlarımız için bu görevi üstlenmeliyiz. işte meydan hristiyanlar dininiz hak olup olmadığını görelim. kıyamete kadar daha milyarlarca insanın gerçek dışı bir inancın peşinden koşmasına seyirci kalınamaz. hz. isa'nın mezarına hürmet bahanesiyle (sonuçta milimetre düzeyinde bir saç örneği bile yeterlidir) milyarlarca insanların bir yalanı temel inancı yapması en büyük zulümdur. görüşlerinizi bekliyorum.

• @korkmazyunus ilginç bir konuya değinmişsin.
  • quote:

hz. isa'nın mezarı iddia edien yerden alınacak dna örneğinde insan bir babaya ait dna tespit edildiği anlaşılırsa, bu kişinin Allah tarafından hz. isa siması verilerek cezalandırılan bir kişi olduğu anlaşılır ve hristiyanlık inancının, olması gerektiği gibi hükmü kalkmış olur.

Bu cümleye 2 itirazım var:
    1) Hz. İsa'nın erkek olması onun bir babası olduğunu ispatlamaya yeterlidir.
    2) DNA örneğinde bir babası olduğunun belirlenmesi bilimsel bir sonuçtur. İsa yerine bir başkasının çarmıha gerilmesi ise dini bir görüştür. İkisini harmanlayarak bir sonuca varmak ise elmayla armutu toplamak gibi saçma bir şeydir.
  • Hz.İsa ya ait hiç bir şey yok günümüzde sadece Papalığın fetvaları vardır.
    Bu gün 4 farklı incil var hiç biri diğerini tutmaz Markos,Yuhanna, Luka ve Matta incilleri ama Papalık Hristiyanlığı Yahudi pavlusun mektupları üzerine kurar. Pavlus Yahudi bir Roma askeri ve Hristiyanları öldürmüş zamanında, Havari de değil........
    4 İncili yazdıran da Bizans kralı Konstantin MS 325 yılında İznikte yazdırmıştır Eski Roma Pagan dini ile hristiyanlığı birleştirdiler. İncildeki İsa gerçek Hz.İsa değil eskişehirli Hristiyan azizi Apollonustur.
    Konstantin Hz.İsayı TANRININ OĞLU TANRI olarak yazdırdı. Kendi dinlerindeki Herkül karşılığı olarak.MS 500 yılında İzmir Konsilinde Hz.Meryem TANRININ KARISI olarak kabul edildi .....bugünlere kadar gelindi
    Hristiyanlara göre İsa insan değil TANRIDIR.Hiç DNA sı felan uğraşmayın..
    Bu gün DAVİNCİ ŞİFRESİ kitabında bu konulara değinmişler. Aslında her tarihçinin bildiği gerçekler bunlar. Ama Papalık karşı çıktı flimlerin yasaklanması için uğraştılar felan filan..
    sözün özü aslında hristiyanlık imparator Konstantin tarafından icad edilmiştir. İncildeki İsa da gerçek Hz.İsa değil.
    İtalyada bir şahıs AB insan hakları mahkemesinde dava açtı.Hz.İsa gerçekte yaşadı mı yaşamadı mı????? Kilise bizi kandırıyor mu? diye.....Mahkeme halen devam ediyor. Türkiyeden gazeteci Aytunç Altındal bilirkişi olarak çağrıldı heberiniz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdi -- 22 Temmuz 2006; 0:03:02 >

• hz. isa'nın yargılanmasını isteyen yahudileri artık kınamıyorum. hristiyan inancına göre hz. isa sağda solda ben ve tanrı biriz, ben tanrı'yım gibi deli saçması sözler söylemiş. haliyle bu durum yahudilerin canına tak ediyor. şöyle düşünelim 21. yüzyılda bile birisi çıkıp ben tanrıyım dense o insan linç edilir. yahudiler iyi sabretmiş açıkcası.

ayrıca hristiyan inancına göre hz. isa doğmadan önce annesi teyzesinin oğlu marangoz yusuf adlı bir kişiyle nişanlıymış. bu da ister istemez acaba dedirtiyor. marangoz yusuf, hz. isa ve hz. merye
    min dna'sı incelenmiştir. yeter artık yeter. ayrıca kutsalkitaplar.net sitesi incelenirse incilin kendi içinde sürekli çeliştiği. kan dökme ve öldürmenin incilde pek çok yerde teşvik edildiği görülecektir. bana tiksinti geldi açıkcası.

marangoz yusuf lanet olsun sana. dünyanın başına ne işler açtın.

• quote:

Orjinalden alıntı: rashamon

Peki Kuran hz.İsa nın çarmıha gerilerek öldüğünü kabul etmiyor,ama 4 incilde neden hz.İsa nın çarmıha gerildiğini vede gömüldüğünü söylüyor.

quote:

Haç üstünde olup biten neydi? Kimi Müslümanlar Yahudilerin bir başkasını, Tanrı'nın İsa görünümü verdiği birini çarmıha gerdiklerini söylemektedir. Bu kişinin Yahuda İskariyot, Sirene'li Simun ya da bir Romalı olması muhtemeldir. Diğer yorumcular İsa yerine bir başkasının çarmıhta can vermiş olmasını ahlaki yönden makul bulmadıklarından olsa gerek, kararsızdırlar ve konuya değinmekten kaçınırlar. Müslümanların çoğunluğu tarafından iman dışı kabul edilen Ahmediye hareketinin taraftarlarının inancı ise, İsa'nın bir baygınlık geçirip daha sonra ayıldığı yönündedir. Müslümanların şunu da ilave etmeleri mümkündür: Tanrı, kendi sadık peygamberi ve hizmetkarı İsa'nın haçın üzerindeki utanç dolu ölümüne asla izin vermezdi.

İşte bu nedenledir ki, Müslümanlar İsa'nın haç üstünde ölümünü reddederler
    .Böyle bir açıklama var,

İncele göre ise,
    quote:

Sonuç olarak Kutsal Kitap ışığında açıkça söyleyebiliriz ki İsa Mesih önceden bildirildiği gibi çarmıha gerilmiş ve bütün bu acıları yaşamıştır bu nedenle Mesih'in kimin tarafından öldürüldüğünden çok neden öldürüldüğü önemlidir.

zaten hristyanlık e muslumanlık arasındaki en buyuk ayrımlardan biri de budur...
    hristiyanlar carmıhtakinin hz.isa olduğuna biz ise onu ihbar eden havarinin çarmıha gerildiğine ve hz isanın göğe çekildiğine inanırız...
    yani bir bizim inancımız var bi de hristiyan inancı...
    ve eger muslumansak hz.isa'nın göğe çekildiğine inanmak durumundayız!

• quote:

Orjinalden alıntı: haruncengiz

Bence İsa'nın babasının olması gibi sonuç dünyanın akışını etkilerdi. müslüman sayısı artardı, bircok hristiyan ve diğer din mensuplarındaki büyük kişiler kedilerini öldürürlerdi, din acısından cok karanlık bir dönem olurdu. Allah başımıza vermesin...

arkadaşım islamda isa babasızdır diyor. müsluman sayısı nasıl artacak söylermisin??
  • quote:

Peki Kuran hz.İsa nın çarmıha gerilerek öldüğünü kabul etmiyor,ama 4 incilde neden hz.İsa nın çarmıha gerildiğini vede gömüldüğünü söylüyor.

quote:

Haç üstünde olup biten neydi? Kimi Müslümanlar Yahudilerin bir başkasını, Tanrı'nın İsa görünümü verdiği birini çarmıha gerdiklerini söylemektedir. Bu kişinin Yahuda İskariyot, Sirene'li Simun ya da bir Romalı olması muhtemeldir. Diğer yorumcular İsa yerine bir başkasının çarmıhta can vermiş olmasını ahlaki yönden makul bulmadıklarından olsa gerek, kararsızdırlar ve konuya değinmekten kaçınırlar. Müslümanların çoğunluğu tarafından iman dışı kabul edilen Ahmediye hareketinin taraftarlarının inancı ise, İsa'nın bir baygınlık geçirip daha sonra ayıldığı yönündedir. Müslümanların şunu da ilave etmeleri mümkündür: Tanrı, kendi sadık peygamberi ve hizmetkarı İsa'nın haçın üzerindeki utanç dolu ölümüne asla izin vermezdi.

.Böyle bir açıklama var,

İncele göre ise,
    quote:

Sonuç olarak Kutsal Kitap ışığında açıkça söyleyebiliriz ki İsa Mesih önceden bildirildiği gibi çarmıha gerilmiş ve bütün bu acıları yaşamıştır bu nedenle Mesih'in kimin tarafından öldürüldüğünden çok neden öldürüldüğü önemlidir.

Bizim kitabımız doğru yazıyor orasını anlamışsın....Fakat bazı Hristiyan sapıklar o Hz.İsa'nın göğe çıkışını görmediği için kitaba öyle yazmışlar....Sapık insanlara neden inanıyorsun ki?

• quote:

Orjinalden alıntı: firkete

merak etmeyin bütün sorularınızın cevaplarını 1. elden almanıza az kaldı. önce israil vahşileri iyice azacak. mehdi çıkacak ardından HZ isa. ona sorarsınız nasıl doğduğunu. inanmak istemedikten sonra yine inanmazsınız.

...

Değiştirelimde şimdi ne olur ne olmaz,bizim forum geçmiş konulara ceza kesmekten pek zevk alıyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihonjin -- 25 Ağustos 2008; 14:20:22 >
  • @nihojin kardeş korelisin galiba
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr.logic

@nihojin kardeş korelisin galiba

Hayır.Sadece japonlarla korelileri severim,o yüzden üzülüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Target Human

quote:

hz. isa'nın mezarı iddia edien yerden alınacak dna örneğinde insan bir babaya ait dna tespit edildiği anlaşılırsa, bu kişinin Allah tarafından hz. isa siması verilerek cezalandırılan bir kişi olduğu anlaşılır ve hristiyanlık inancının, olması gerektiği gibi hükmü kalkmış olur.

Bu cümleye 2 itirazım var:
    1) Hz. İsa'nın erkek olması onun bir babası olduğunu ispatlamaya yeterlidir.
    2) DNA örneğinde bir babası olduğunun belirlenmesi bilimsel bir sonuçtur. İsa yerine bir başkasının çarmıha gerilmesi ise dini bir görüştür. İkisini harmanlayarak bir sonuca varmak ise elmayla armutu toplamak gibi saçma bir şeydir.

Hz İsa nın doğumu mucizedir. Mucize ise normal şartlarda gerçekleşmesi mümkün olmayan şeylerin Allahın izniyle olmasıdır.

Kuranı kerim de meryem kıssası şu şekilde anlatılır.:

16 - (Ey Muhammed!) Kur'ân'daki Meryem kıssasını da an (insanlara anlat). Hani o, ailesinden ayrılarak (evinin veya mescidin) doğu tarafında bir yere çekilmişti.

17 - Sonra ailesiyle kendisi arasına bir perde koymuştu. Biz ona meleğimiz (Cebrail)i gönderdik de ona tam bir insan şeklinde göründü.

18 - Meryem: "Ben senden Rahmân (olan Allah) a sığınırım. Eğer Allah'dan korkuyorsan (dokunma bana)" dedi.

19 - Melek: "Ben, sana temiz bir oğlan bağışlamak için, Rabbinin gönderdiği bir elçiyim" dedi.

20 - Meryem: "Benim nasıl çocuğum olabilir? Bana hiçbir insan dokunmamıştır. Ben iffetsiz de değilim" dedi.

21 - Melek: "Bu, dediğin gibidir. Ancak Rabbin buyurdu ki: Bu (babasız çocuk vermek), bana pek kolaydır. Hem biz onu nezdimizden insanlara bir mucize ve rahmet kılacağız. Hem, bu önceden (ezelde) kararlaştırılmış bir iştir." dedi.

22 - Nihayet (Allah'ın emri gerçekleşti) Meryem İsa'ya gebe kaldı ve o haliyle uzak bir yere çekildi.

23 - Sonra doğum sancısı onu bir hurma dalına tutunup dayanmaya zorladı. "Keşke bundan önce ölseydim de unutulup gitseydim" dedi.

24 - Melek, Meryem'e, aşağı tarafından şöyle seslendi. "Sakın üzülme, Rabbin alt tarafında bir ırmak akıttı."

25 - "Hurma dalını kendine doğru silkele, üzerine devşirilmiş taze hurmalar dökülsün."

26 - "Ye, iç, gözün aydın olsun. Eğer insanlardan birini görürsen, ben Rahmân (olan Allah)a bir oruç (susmak) adadım. Onun için bugün hiçbir kimseyle konuşmayacağım" de.

27 - Sonra Meryem onu (İsa'yı) yüklenerek kavmine getirdi. Onlar (hayretler içinde şöyle) dediler: "Ey Meryem! doğrusu sen görülmemiş bir şey yaptın."

28 - "Ey Harun'un kızkardeşi! Senin baban kötü bir adam değildi, annen de iffetsiz bir kadın değildi."

29 - Bunun üzerine Meryem çocuğu gösterdi. Onlar; "Biz beşikteki bir çocukla nasıl konuşuruz?" dediler.

30 - (Allah'ın bir mucizesi olarak İsa şöyle) dedi: "Şüphesiz ben Allah'ın kuluyum. O bana kitab verdi ve beni bir peygamber yaptı."

31 - "Beni, nerede olursam olayım mübarek kıldı. Hayatta bulunduğum müddetçe namaz kılmamı ve zekat vermemi emretti."

32 - "Beni anneme hürmetkar kıldı. Beni zorba ve isyankar yapmadı."

33 - "Doğduğum gün, öleceğim gün ve dirileceğim gün selam ve emniyet benim üzerimedir."

34 - İşte hakkında (yahudilerle hıristiyanların) ihtilaf edip durdukları Meryemoğlu İsa'ya dair Allah'ın sözü budur.

35 - Çocuk edinmek asla Allah'ın şanına yakışmaz. O bundan münezzehtir. O, bir şeyin olmasını dilerse, ona sadece "ol" der, o da oluverir.

36 - "Şüphesiz benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz Allah'tır. O halde ona ibadet edin, işte dosdoğru yol budur."

37 - Ne var ki, fırkalar (yahudi ve hıristiyanlar) kendi aralarında ihtilafa düştüler. O büyük (dehşetli) günü görecek kâfirlerin vay haline!

38 - Bize gelecekleri gün, neler işitecekler, neler görecekler! Fakat o zalimler bugün apaçık bir sapıklık içindedirler.

39 - (Ey Muhammed!) İnsanların pişmanlık duyacağı ve işin bitmiş olacağı (kıyamet) günü ile onları uyar. Onlar hâlâ gaflet içindedirler, onlar iman etmezler.

40 - Şüphesiz biz bütün yeryüzüne ve üzerindekilere varis olacağız. Ve onlar da mutlaka bize döndürüleceklerdir. {*} İşte budur, ta beşikten tekrar dirilmesine kadar öyle doğan ve o sözleri söyleyen bir kuldur. {*} Hakk (olan Allah)ın bildirdiğine göre Meryem'in oğlu İsa {*} ki hakkında tartışıp duruyorlar. Görülüyor ki sûrenin başından beri ve buradan da sonuna kadar âyetler, hep elif fâsılasıyla biterken, sûrenin bu bölümünde yalnız yedi âyet "Nûn ve Mim" fâsılasıyla işlenmiş bir çerçeve içine alınmıştır. Bu da gösterir ki bu âyetler, bu sûrenin asıl maksadını anlatan karar mahiyetindeki âyetlerdir ki, başta Allah'a çocuk isnadını {*} "Allah'ın çocuk edinmesi hiçbir zaman olur şey değildir. O'nu tenzih ederiz." âyetiyle reddedip Allah'ı tenzih etmekte ve İsa'nın dilinden de {*} "Allah benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir. O'na kulluk ediniz. İşte bu doğru bir yoldur." demek suretiyle tevhide davet etmektedir. Bu âyet, ta yukarıdaki {*} "Ben Allah'ın kuluyum." (19/30) cümlesine atfedilmiştir. Dolayısıyla {*} "Allah, benim Rabbimdir, dedi" demek olup İsa'nın konuşmasının bir devamıdır (Âl-i İmran Sûresi'nde geçen benzeri âyetin tefsirine de bkz: 3/51). Eldeki İncillerde de kendisine yer verilen bu söz, onun peygamberliğinde, davetinin özünü teşkil ettiği ve tevhid inancını net bir şekilde ifade ettiği için, burada tekrar sözkonusu yapılmıştır. {*} Sonra fırkalar kendi aralarında ihtilafa düştüler. Yahudiler bir türlü söyledi. Hıristiyanların kendi fırkaları da değişik tartışmaların içine girdiler; bir kısmı Allah'ın oğlu dediler, bir kısmı da Allah'ın kendisidir, yere indi sonra göğe çıktı dediler; diğer bir kısmı ise üçün biri dediler. Sağlam bir grup da Allah'ın kulu ve peygamberi olduğunu tasdik ettiler. {*} "Vay haline o küfreden kimselerin!{*}"

19-20 ve 21. ayetlere bakarsak Bu işin mümkün olmadığını Hz. Meryem kendiside belitmektedir. Fakat Cebrail ona Allah için bu işin kolay olduğunu belirmektedir.

Yani sonuç olarak Bu bir mucizedir. Herşeyi, İlk insan Hz. Ademi bile yoktan yaratan bir güç Hz. İsa'yı Babasız yaratamaz denilir mi?

İnanmak istemezsen de o da senin seçimin fakat biolojik olarak mümkün değildir diye mucizeye karşı çıkılamaz.

Ayrıca Hz. İsa nın doğumu işle ilgili Yukarıdaki ayetler çok şey anlatmaktadır. Merak eden ve gözüne güvenen okuyabilir.

Not: ayetler Elmalılı Hamdi Yazırın Mealinden alınmıştır. Bazı yerlerde ünlü mealci açıklamalar yapmıştır.

• Ayrıca bu DNA meselesiyle ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum (Bu kısmı sadece bilgi paylaşımı için yazıyorum)

Evvela öldürülenin Hz. İsa olmadığını biliyoruz. (Kuranın söylemesiyle)
    Tafsilata yukarıda arkadaşlar girmişler sonuç olarak eldeki kan örnekleri Hz. İsa nın değilidir.

Ayrıca hristiyanlar için de Hz. İsanın biyolojik babası olduğunu inanalar da vardır.

ve çarmaha gerilme hadisesi hep incillerden gelmiştir. hatta incillerde sayfalarca olayın ayrıntıları anlatılır.
    bu da Hz. İsa dan sonra bu ksımlaRIN EKLENDİĞİNİ VE ORJİNALİNİn tahrif edildiğini gösterir.

Hatta İncillerin bu özelliğinden dolayı Hristiyanlar incilleri kutsal azizlerin yazdığını fakat buna rağmen Hakk kitap olduğunu iddia ederler.

Son olarak eldeki o karn örneklerinden DNA lar incelenemez. Çünkü canlı öldükten sonra DNA dizilişleri dağılmaya bozulmaya başlar Şu andaki imkanlarla bu şekilde deforme olmuş DNA lardaki bilgileri tam doğru olarak okuyamıyoruz. Fakat şu an bu konu üzerinde çalışmalar yapılıyor.

Ve bilim adamları Hz. İsa dan önce yakın geçmişte nesli tükenmiş canlıları kopyalamak için uğraşıyorlar.
    Bunu yaptıktan sonrada büyük olasılıkla Dinazorları kopyalamaya çalışacaklardır. Jurassic Park gibi oldu ama :d

Ve en son olarak gerçek Hz. İsanın DNA örneklerine ulaşmış olsak bile bir şey çıkıcanı sanmıyorum.
    Çünkü Mucize olarak erkekten gelmesi gereken krozomları allah yaratıp göndermiş olabilir.Ve ya Hz. Meryemin rahminde bir sperm yaratmış olabilir.
    Bu durumda DNA örneklerine baktığımızda normal bir insandan (erkekten) farklı bişey göremeyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mancur -- 19 Ağustos 2006; 14:22:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: crackbaba

quote:

quote:

.Böyle bir açıklama var,

İncele göre ise,
    quote:

Bizim kitabımız doğru yazıyor orasını anlamışsın....Fakat bazı Hristiyan sapıklar o Hz.İsa'nın göğe çıkışını görmediği için kitaba öyle yazmışlar....Sapık insanlara neden inanıyorsun ki?

Herhangi bir şeye inandığım filan yok,benim inandığım değerleri nasıl oldu da anlıyabildiniz bir cümleyle merak ettim doğrusu,acaba Hristiyanlar açısından kuranda İsanın çarmığa gerilmemiş,göğe yükselmiş olmasının bir anlamı var mı sizce?Herneyse bu konu benim için uzun bir zaman önce kapanmıştı ama, karşınızda ki insanları tanımadan hemen yargıya varmayın neye inanıp neye inanmadıkları konusunda.

• kullandığı eşyaları bilemem ama
    mezarının açılması ve örnek alınması gibi bir durum söz konusu olamaz
    kuranı kerimde de belirtildiği gibi Allah (c.c) tarafından göğe yükseltildi.

quote:

Orjinalden alıntı: korkmazyunus

hz. isa'nın dna'sı incelenmiş midir?

hz. isa'nın kanının bulunduğu eşyalardaki, kandan yola çıkarak dna'sı incelenmiş midir?
    belki de batılılar veya yahudiler tarafından hz. isa'nın mezarından dna örnekleri alınıp incelendi. sonuç ne oldu? saklanan sırlar nelerdir?

dna'dan yola çıkarak hz. isa'nın insan bir babası olduğu ortaya konursa durum ne olur? böyle bir durumda insanların hislerinde ve uygarlıkta neler olur?

da vinci şifresinde iddia edildiği gibi hz. isa'nın soyu bugüne kadar gelmiş midir? hz. isa'nın çocuğu olduysa hristiyanlığın durumu ne olur?

• KESİNLİKLE HAKLISINIZ,
    İNCİL İN DEĞİŞTİRİLDİĞİ HERKESİN MALUMU,
    BİLGİLERİ DEĞİŞTİRİLMEYEN TEK KAYNAK KURAN-I KERİMDİR

quote:

Orjinalden alıntı: C4

quote:

Ayeti anladım,buna bir itirazım yok,anlamadığım incilin nasıl oluyor da kesin bir bilgisi olmadan,Hz.İsanın ölümünün bir yanılgı olduğunu değilde,bunun gerçekten İsa nın nezdinde bir çarmıha gerilme ve acı çekme olduğunu söylediğidir.
    quote:

olaya mantık açısından bakarsak;
    bir kutsal kitap iniyor (incil), indirilen peygamber çarmıha gerilip öldürülüyor, ve hala onun çarmıha gerilip öldürüldüğünü haber veren bölümleri inmeye devam ediyor. kime iniyor? öldürülen peygambere mi?

bu gibi şeyler incilin tahrif edildiğinin ve neredeyse tamamına yakınının kendileri tarafından tekrar yazılarak içerisine akla hayale gelmez hezeyanlar, baba-oğul-kutsal ruh (teslis) vs doldurulduğunun kanıtıdır.

• çarmıha gerilen hz.isa olmadığı için paketten başkası çıkacak
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.