Şimdi Ara

hz. isa'nın dna'sı incelenmiş midir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

ve fakat biliniyor ki her cinsel ilişkide kadının kızlık zarı yırtılmayabiliyor, bazı durumlarda zar o kadar esnek oluyor ki bebeğin doğumu sırasnda vajinanın kenarları yırtıldığı halde kızlık zarı sağlam kalabiliyor..

ve hatta cinsel ilişki yaşamadığınız ama vajinanın yakınına boşalmanız durumunda sperm 72 saat canlı kaldığı için bir şekilde yumurtaya ulaşıp döllenmeyi sağlayabiliyor..

Yani bir bakire bir kadının hamile kalması ilahi bir güç gerektirmiyor...

O zamanlar bunun bilinmiyor olması ise o zamanlar bu bilimsel gerçeğin yaşanmıyor olduğu anlamına gelmez..Nasıl ki newton yerçekimini keşfetmeden önce de yerçekimi var idi ise bu da benzer şekilde o zamanlarda yaşanabilecek bir hamile kalma durumu..

Ben evren "gazdan yaradıldı"ya inanmıyorum..Ben evren gazlardan ve bigbang'den oluştuya inanıyorum..Yaratma sadece insana öz bir yetenek çünkü irade ve zeka isteyen hareketler bütünü..

quote:

Orjinalden alıntı: EXCELANCEE28

quote:

Kadınların bekaret'leri bozulmadan da hamile kalabildikleri günümüzde bilinen bir gerçek olduğu halde hala "isa 'yı meryem'in rahmine allah koydu" önermesine inanan kimse var mı acaba çok merak ediyorum..

Ben.
    Sen nasıl evren gazdan yaratıldıya inanıyorsan bende senin o dediğine inanıyorum.

Bilimsel açıklamasından banane.
    Ben Kuranda yazana bakarım.
    Dogmatik gözle yaklaşıyorsun diyebilrisin.Doğruda olabilir.
    Ancak benim için doğrunun ana kaynağı Kuran'dır.Ondan sonraki doğrular 2.sınıftır.

• quote:

Ancak benim için doğrunun ana kaynağı Kuran'dır.Ondan sonraki doğrular 2.sınıftır.

Bir yandan "bilimsel açıklamasından bana ne" diyorsunuz , bir yandan "bilimin bulduğu şeyler aslında kuranda yazıyordu" diye "evirme çevirme ve kelime oyunları" yapanlara "aferim" diyorsunuz..
    birşeyin doğrunun kaynağı olduğu ispat edilmeden o birincil kaynak olmayı haketmemiştir ki kuran için böyle bir ispat söz konusu bile değildir.
  • quote:

quote:

Bir yandan "bilimsel açıklamasından bana ne" diyorsunuz , bir yandan "bilimin bulduğu şeyler aslında kuranda yazıyordu" diye "evirme çevirme ve kelime oyunları" yapanlara "aferim" diyorsunuz..
    birşeyin doğrunun kaynağı olduğu ispat edilmeden o birincil kaynak olmayı haketmemiştir ki kuran için böyle bir ispat söz konusu bile değildir.

http://www.kuranvebilim.com/makale.php?id=57

Yukarıda verdiğim linki boş bir zamanınızda inceleme şansı bulursanız , Kuran-ı Kerim' de geçen ve olayların olmadan önce Kuran'da yazıldığına şahit olacağınız bir kaç örnek bulacaksınız.

Benden sadece birtanesi ;

Saygılarımla ,,,

“Elif, Lam, Mim. Rum (orduları) yenilgiye uğradı. “Dünyanın en alçak yerinde”. Ama onlar, yenilgilerinden sonra yeneceklerdir. Üç ile dokuz yıl içinde. Bundan önce de, sonra da emir Allah’ındır. Ve o gün müminler sevineceklerdir.” (Rum Suresi, 1-4)
    Bu ayetler, Hıristiyan olan Bizanslıların, 613-614 yıllarında putperest bir toplum olan Persler karşısında çok ağır bir yenilgiye uğramasından yaklaşık 7 sene sonra, MS 620 civarında indirilmişti. Ayetlerde Bizans’ın çok yakında galip geleceği haber veriliyordu. Oysa o sırada Bizans o kadar büyük kayıplara uğramıştı ki, değil tekrar galip gelmesi, ayakta kalması bile imkansız görülüyordu. Persler Bizanslıları 613 yılında Antakya’da yenilgiye uğratarak; galibiyetlerini Şam, Kilikya, Tarsus, Ermenistan ve Kudüs’ü ele geçirmeleriyle sürdürmüşlerdi. Özellikle 614 yılında Kudüs’ün kaybedilmesi, Kutsal Mezar Kilisesi’nin tahrip edilmesi Bizanslılar için ağır bir darbe olmuştu.1

O dönemde yalnız Persler değil, Avarlar, Slavlar ve Lombardlar da Bizans Devleti’ne karşı büyük tehdit oluşturmaktaydı. Avarlar İstanbul önlerine kadar gelmişlerdi. Bizans Kralı Heraklius, ordunun masraflarını karşılayabilmek için kiliselerdeki altın ve gümüş süs eşyalarının eritilip paraya çevrilmesini emretmişti. Hatta bunlar da yetmeyince bronzdan heykeller bile para yapımı için eritilmeye başlanmıştı. Pek çok vali, Kral Heraklius’a isyan etmiş, İmparatorluk parçalanma noktasına gelmişti. Önceden Bizans toprağı olan Mezopotamya, Kilikya, Suriye, Filistin, Mısır ve Ermenistan, putperest Perslerin işgali altına girmişti.2

Kısacası, herkes Bizans’ın yok olmasını bekliyordu. Ama tam bu dönemde, Rum Suresi’nin ilk ayetleri vahyedildi ve Bizans’ın dokuz yıl geçmeden yeniden galip geleceği haber verildi. Arap müşrikleri, Kuran’da haber verilen bu zaferin asla gerçekleşmeyeceğini düşünüyorlardı.

• quote:

quote:

Bilimin bulduğu şeyler Kuranda tabiki yazıyor.Benim bundan şüphem yok.Ancak bilimi oluşturan ALLAH tır.
    Burdaki bilimden kastım şudur:
    ALLAH Hz İsayı Hz Meryemin rahminne bir aracı(baba) olmaksızın koyduğunu söylüyorsa hymenden banane diyorum.Aradıki farkı anlıyorsunuzdur umarım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.