Şimdi Ara

hz. isa'nın dna'sı incelenmiş midir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kesinlikle Bu konuda Kur"an Da Gerekli Açıklamalar Var Kesin Net AÇıklamalar Bakınızz. Araştırınız Sonra TOpic Açınız.
  • Arkadaşlar bazı şeylerin üstüne bu kadar gitmek doğru değildir..Özellikle dinde çok günahtır..Bırakın insanlar neye nasıl inanmak isterlerse öyle inansın..Size ne hristiyan müslüman sayısının artıp azalmasından..
  • ALLAH C.C KUDRETİ O KADAR BÜYÜKTÜR Kİ BÖYLE SAÇMA İTİRAZLARA VE İSPATLARA YER BIRAKMAZ

quote:

Orjinalden alıntı: Target Human

quote:

hz. isa'nın mezarı iddia edien yerden alınacak dna örneğinde insan bir babaya ait dna tespit edildiği anlaşılırsa, bu kişinin Allah tarafından hz. isa siması verilerek cezalandırılan bir kişi olduğu anlaşılır ve hristiyanlık inancının, olması gerektiği gibi hükmü kalkmış olur.

Bu cümleye 2 itirazım var:
    1) Hz. İsa'nın erkek olması onun bir babası olduğunu ispatlamaya yeterlidir.
    2) DNA örneğinde bir babası olduğunun belirlenmesi bilimsel bir sonuçtur. İsa yerine bir başkasının çarmıha gerilmesi ise dini bir görüştür. İkisini harmanlayarak bir sonuca varmak ise elmayla armutu toplamak gibi saçma bir şeydir.

• quote:

Orjinalden alıntı: besiktas

Arkadaşlar bazı şeylerin üstüne bu kadar gitmek doğru değildir..Özellikle dinde çok günahtır..Bırakın insanlar neye nasıl inanmak isterlerse öyle inansın..Size ne hristiyan müslüman sayısının artıp azalmasından..

ne demek ya. ustune gıtmessek dogruları nasıl elde edicez. çok saçma bence bu gün milyarlarca hrıstiyan yanlıs seye inanıyosa nie arastırıp dogruyu ortaya dokmuyoruz??
  • quote:

Orjinalden alıntı: crackbaba

quote:

Orjinalden alıntı: rashamon

Peki Kuran hz.İsa nın çarmıha gerilerek öldüğünü kabul etmiyor,ama 4 incilde neden hz.İsa nın çarmıha gerildiğini vede gömüldüğünü söylüyor.

quote:

Haç üstünde olup biten neydi? Kimi Müslümanlar Yahudilerin bir başkasını, Tanrı'nın İsa görünümü verdiği birini çarmıha gerdiklerini söylemektedir. Bu kişinin Yahuda İskariyot, Sirene'li Simun ya da bir Romalı olması muhtemeldir. Diğer yorumcular İsa yerine bir başkasının çarmıhta can vermiş olmasını ahlaki yönden makul bulmadıklarından olsa gerek, kararsızdırlar ve konuya değinmekten kaçınırlar. Müslümanların çoğunluğu tarafından iman dışı kabul edilen Ahmediye hareketinin taraftarlarının inancı ise, İsa'nın bir baygınlık geçirip daha sonra ayıldığı yönündedir. Müslümanların şunu da ilave etmeleri mümkündür: Tanrı, kendi sadık peygamberi ve hizmetkarı İsa'nın haçın üzerindeki utanç dolu ölümüne asla izin vermezdi.

İşte bu nedenledir ki, Müslümanlar İsa'nın haç üstünde ölümünü reddederler
    .Böyle bir açıklama var,

İncele göre ise,
    quote:

Sonuç olarak Kutsal Kitap ışığında açıkça söyleyebiliriz ki İsa Mesih önceden bildirildiği gibi çarmıha gerilmiş ve bütün bu acıları yaşamıştır bu nedenle Mesih'in kimin tarafından öldürüldüğünden çok neden öldürüldüğü önemlidir.

Bizim kitabımız doğru yazıyor orasını anlamışsın....Fakat bazı Hristiyan sapıklar o Hz.İsa'nın göğe çıkışını görmediği için kitaba öyle yazmışlar....Sapık insanlara neden inanıyorsun ki?

4 incil gercek ıncıl deıl ondan kuran ı kerım degıstırılmedıgınden gerceklerı yazıyor.hatta kendılerı bıle boyle bır fılm yapmıs stıgmata dıye ızlersenız nedenı az da olsa ortaya cıkıyor

• kimiside h.z. isanın arılarda işçi arıların üreme tipinde dünyaya geldiğini iddaa ediyor.işci arıların oluşması ise kısaca erkek arı dölleme yapmadan sadece X krozomuna sahip arılardır.ne derece doğru bilmiyorum ama bana göre olamaz gibi geliyor...
  • bence hz. isa nın bir babası var.öbür türlüsünü aklım almıo. ayrıca hristiyanlık dini tamamen bozulmuş bi durumda bence.
  • Çok iyi tarih kaydı tutan romalılarda dünya tarihini etkileyecek bir şahıs olsan Hz.İsa'ya ait bir bilgi yok.
    Kaldıki bu bakire babasız çocuk doğma hikayesi eski mısırdan uzakdoğuya kadar uzanan bir mitten ibaret isadan çok önce çıkan bir hikaye.
    Her kültürde alıp bunu kullanıp tanrılaştırmış.
    Hz İsanın mezarı yokki neyi inceliyceksiniz öyle biri yaşamamış bile.
    Bugün inanılan kitaplkarı yazan 4 kişi bile İsanın ölümünden kaç yıl sonra yazmışlar o kitapları.
  • Tanrı yanılgısını okumuş bu arkadaş yakın zamanda sanırım
    Desteksiz atış diye buna denir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskolnikov -- 22 Ağustos 2008; 11:26:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: vese

quote:

Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

Sonuçta incil vahiyleri olduğu gibi anlatan bir kitap değil. Havari mi deniyordu onlara, İsanın yoldaşlarının aktardığı bir kitap. Hiç bir zamanda direk olarak isa birşyler yazmadı o kitaba. Haksızmıyım?

Hristiyanlar incile Tanrı sözü olarak inanmazlar.

Havariler ya da Hz. İsa sonrası din adamlarının yazdığı şeyler...

evet
  • quote:

Orjinalden alıntı: zlyha

ALLAH C.C KUDRETİ O KADAR BÜYÜKTÜR Kİ BÖYLE SAÇMA İTİRAZLARA VE İSPATLARA YER BIRAKMAZ

quote:

Orjinalden alıntı: Target Human

quote:

hz. isa'nın mezarı iddia edien yerden alınacak dna örneğinde insan bir babaya ait dna tespit edildiği anlaşılırsa, bu kişinin Allah tarafından hz. isa siması verilerek cezalandırılan bir kişi olduğu anlaşılır ve hristiyanlık inancının, olması gerektiği gibi hükmü kalkmış olur.

Bu cümleye 2 itirazım var:
    1) Hz. İsa'nın erkek olması onun bir babası olduğunu ispatlamaya yeterlidir.
    2) DNA örneğinde bir babası olduğunun belirlenmesi bilimsel bir sonuçtur. İsa yerine bir başkasının çarmıha gerilmesi ise dini bir görüştür. İkisini harmanlayarak bir sonuca varmak ise elmayla armutu toplamak gibi saçma bir şeydir.

Bu ne yau hayatın her alanında bilimsel düşünen insanlar bir anda dağılıyor öğretiler işin içine girince ilginc ve enteresan

Yani dna örneklerine ulaşınca normal bir insan olduğu anlaşılırki ockhamın usturası deniyor buna.Burdan nasıl oluyorda metafizik kurgularla, hayırr çarmıhta gerilen o değildi kuran mucizesidir bu diye zıplamak
    İsanın babası belli değilse bu onu ne yapıyor.İsa sözünü çıkarsam ve 1000 kişiye sorsam alacağım cevap aynıdır ama isa dedinmi olay .oka sarıyor bir anda.

Tanrı yanılgısında diyor ya isanın mübarek naaşı bulunsa ve insandan farklı özellikleri olduğu görünse insanlık teyazkkuza geçmezmi sebebler dairesi diye tanrısal etkinlikten uzak yaşamlarımızı bir anda tanrının ulu esintileri doldurmazmı.Ama ne hikmetse mutlak değerler sayesinde tanırının nefeside ( isaya verilen n kromozonlu hücreler oluyor) ne hikmetse onda aynı etkileri yapıyor herkes gibi.Ama normal sonuç çünkü farklı olsa imtihanın anlamı kalmazdı.Ee peki ölüleri nasıl diriltiyordu ve diğer mucizeler ? Onlar ne peki ?

Tanrı o sırada öyle istemiş yada dalga fonksiyonu orda çökmüş biz öyle görmüşüzdür.Nede olsa mutlak değerlerin arkasında hepsi bir arada barınıyor.Breh breh breh

• güzel bir HORTLATMA olmuş sağlam tartışma olur burada ama eskiyi okumak lazım önce..
  • hiçbişey okumamaktan iyidir
    söz ettiğin kitabı okudum hiçbeğenmediğimi söylemek isterim senin okumana gerekyok zaten;)
    quote:

Orjinalden alıntı: ..FaTaLiTy..

quote:

Orjinalden alıntı: vese

quote:

Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

Sonuçta incil vahiyleri olduğu gibi anlatan bir kitap değil. Havari mi deniyordu onlara, İsanın yoldaşlarının aktardığı bir kitap. Hiç bir zamanda direk olarak isa birşyler yazmadı o kitaba. Haksızmıyım?

Hristiyanlar incile Tanrı sözü olarak inanmazlar.

Havariler ya da Hz. İsa sonrası din adamlarının yazdığı şeyler...

evet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asrin43 -- 22 Ağustos 2008; 13:10:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: rashamon

Peki Kuran hz.İsa nın çarmıha gerilerek öldüğünü kabul etmiyor,ama 4 incilde neden hz.İsa nın çarmıha gerildiğini vede gömüldüğünü söylüyor.

quote:

Haç üstünde olup biten neydi? Kimi Müslümanlar Yahudilerin bir başkasını, Tanrı'nın İsa görünümü verdiği birini çarmıha gerdiklerini söylemektedir. Bu kişinin Yahuda İskariyot, Sirene'li Simun ya da bir Romalı olması muhtemeldir. Diğer yorumcular İsa yerine bir başkasının çarmıhta can vermiş olmasını ahlaki yönden makul bulmadıklarından olsa gerek, kararsızdırlar ve konuya değinmekten kaçınırlar. Müslümanların çoğunluğu tarafından iman dışı kabul edilen Ahmediye hareketinin taraftarlarının inancı ise, İsa'nın bir baygınlık geçirip daha sonra ayıldığı yönündedir. Müslümanların şunu da ilave etmeleri mümkündür: Tanrı, kendi sadık peygamberi ve hizmetkarı İsa'nın haçın üzerindeki utanç dolu ölümüne asla izin vermezdi.

İşte bu nedenledir ki, Müslümanlar İsa'nın haç üstünde ölümünü reddederler
    .Böyle bir açıklama var,

İncele göre ise,
    quote:

Sonuç olarak Kutsal Kitap ışığında açıkça söyleyebiliriz ki İsa Mesih önceden bildirildiği gibi çarmıha gerilmiş ve bütün bu acıları yaşamıştır bu nedenle Mesih'in kimin tarafından öldürüldüğünden çok neden öldürüldüğü önemlidir.

Hristiyanların 4 incili nin hikayes de şöyle zamanında 4 ten daha fazla incil kitabı barmış farklı farklı hepsinin bilgileri birbirinden biraz farklışmış yani farkı insanların gerçek incilden işine gelen sözleri alıp yorumlamışlar bu farklılık bir zaman sonra sıkıntılar doğurmuş bunun üzerine hristiyan din adamları bütün incilleri bir masanın üzerine koymuşlar ve sallamaya başlamışlar geriye sadece bugün geçerli olduğu kabul edilen 4 kitap kalmış yani açıkçası böyle bir seçimle yapılmış bir kitaptan nasıl olurda inanmaya çalışıyosun birde benim bildiğim kadarıyla din kitaplarında o kitabın gönderildiği peygamber hayatta iken gelen vahiyler yazılır zaten onlardan başkalarına vahiy gelmez nasıl oluyoda incilde hz. İSA nın öldürülüşü yazıyoo??

• kim koymuş bu kuralı..
    hımmm...

Belki senin "hadis" diye inandıklarını "sünnet" dediklerini adamlar kitaba "attachment" yaptılar..

quote:

Orjinalden alıntı: 67memetrix
    birde benim bildiğim kadarıyla din kitaplarında o kitabın gönderildiği peygamber hayatta iken gelen vahiyler yazılır
  • İsanın peygamberliği 3 yıl zaten.Demekki kitap yazmaya vadesi yetmemiş.Tabi hızlı sürüm bir kitap gelmiş olabilir.(Bknz ben bilmem 'baba'm bilir) Gerçi kendi bütünlüğü içinde kitap gelmesi komik, bir elinden alıp diğerine vermek olur.Yeryüzüne gelip insanları doğru yola çağırmaya karar verir tanrı ve insan olarak bize görünür.Sonrada bizim günahlarımız için can verir.Hem ölümlü hem ölümsüz nasıl oluyor derseniz.Mutlak değerler sağolsun.Ve öldükten sonra havarileri ühühühühü İsa ne büyük adamdı bugün şunu dedi bugün şunu yaptı diye otobiyografisini yazarlar.Ve bugün kutsal kabul edilen metinler ortaya çıkar.Haa bu arada bunlar insan sözü olmazmı ? Hayır kutsal ruh bu noktada devreye gidiyor işte.Onlara yanlış yaptırmıyor.Hane peygamberler günahsız ya o hesap işte.Papanın 16. benedith in almanya konuşması sonrasıdaki gelişmelerde bu konu kapsamında incelenebilir.

• Hz İsa ölmemiştiri,dna sı bulunamaz,bunun içinde incelenemez.Ben demiyorum ALLAH diyor.
    Ha şöyle bir iddea vardır.Tabi nekadar doğrudur tartışılırda;
    Dünyada her insan doğar,büyür ve ölür.Kuran'dada;''Kendini çok yükseklerde iyi korunan kalelere dahi hapsetse her nefis ölümü tadacaktır'' ayeti bulunmaktadır.
    Burdan yola çıkarak Hz İsanın yeryüzüne tekrar inip yaşaması tamamlayacak sonucu çıkar.Nezaman olur oda gaybdır.Gaybıda yanlız ALLAH bilir.
  • Kadınların bekaret'leri bozulmadan da hamile kalabildikleri günümüzde bilinen bir gerçek olduğu halde hala "isa 'yı meryem'in rahmine allah koydu" önermesine inanan kimse var mı acaba çok merak ediyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

Kadınların bekaret'leri bozulmadan da hamile kalabildikleri günümüzde bilinen bir gerçek olduğu halde hala "isa 'yı meryem'in rahmine allah koydu" önermesine inanan kimse var mı acaba çok merak ediyorum..

Ben.
    Sen nasıl evren gazdan yaratıldıya inanıyorsan bende senin o dediğine inanıyorum.
  • ve fakat biliniyor ki her cinsel ilişkide kadının kızlık zarı yırtılmayabiliyor, bazı durumlarda zar o kadar esnek oluyor ki bebeğin doğumu sırasnda vajinanın kenarları yırtıldığı halde kızlık zarı sağlam kalabiliyor..

ve hatta cinsel ilişki yaşamadığınız ama vajinanın yakınına boşalmanız durumunda sperm 72 saat canlı kaldığı için bir şekilde yumurtaya ulaşıp döllenmeyi sağlayabiliyor..

Yani bir bakire bir kadının hamile kalması ilahi bir güç gerektirmiyor...

O zamanlar bunun bilinmiyor olması ise o zamanlar bu bilimsel gerçeğin yaşanmıyor olduğu anlamına gelmez..Nasıl ki newton yerçekimini keşfetmeden önce de yerçekimi var idi ise bu da benzer şekilde o zamanlarda yaşanabilecek bir hamile kalma durumu..

Ben evren "gazdan yaradıldı"ya inanmıyorum..Ben evren gazlardan ve bigbang'den oluştuya inanıyorum..Yaratma sadece insana öz bir yetenek çünkü irade ve zeka isteyen hareketler bütünü..

quote:

Orjinalden alıntı: EXCELANCEE28

quote:

Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

Kadınların bekaret'leri bozulmadan da hamile kalabildikleri günümüzde bilinen bir gerçek olduğu halde hala "isa 'yı meryem'in rahmine allah koydu" önermesine inanan kimse var mı acaba çok merak ediyorum..

Ben.
    Sen nasıl evren gazdan yaratıldıya inanıyorsan bende senin o dediğine inanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.