Şimdi Ara

i-find navigasyon cihazı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
2
Favori
23.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar cihaz biraz bekledikten sonra geldi
  • i find 4.3 inç cihazı alan arkadaşlar, yol bilgisayarı ve sesli hız limiti uyarısı olup olmadığını size zahmet yazıverin. birde bocetin in güncelleme sorunu kafamı karıştırdı.
  • 1- Daha önceki onlarca yazımda vardır,cihaz ev içinde uydu bulamıyor dışarıda kötü,aman bak 10 tane buldu dışarıda süper diye bir şey yoktur !!! Bunun nedenlerini bu yanlışın yapılmaması gerektiğinize onlarca kere yazmıştım,okursanız sağlıklı olur.
    2- Kitapçıkta yazanları sağolsun çoğusu uzakdoğudaki adamların ingilizce çevirisinden aynen bakmadan,özen göstermeden çevirdiklerinden kutu içeriğinde var gibi görünenler olmayabilirler Ama satış sitesinde beyan edildiğine göre vermek durumundalar.
    3- Yol bilgisayarı ve hız uyarıları CİHAZ ÖZELLİĞİ DEĞİLDİR ! Bu zaten igo yazılımının özelliği.
    4- Ramar ve Exper navigasyon cihazlarını kim kullanıyor ? Kaç kişi var bir araştırın,aynı firma getiriyor diye belirtilmiş yukarıda.
    5- Güncelleme süresi falan yok,çünkü üzerinde ne geliyorsa onu kullanacaksınız.Eğer güncelleme istiyorsanız naviextras.com 'dan satın alacaksınız.Ammaaa kutu üzerinde böyle bir beyan varsa gene firma vermek zorunda.

Alanlar duyduklarını değil tecrübelerini (başka markaları modelleri kullanmadan fikir yürütmek gibi saçmalıkları değil) paylaşırlarsa daha sağlıklı bir konu olur.En azından millet ne konuda ne yazıldığını kavrar.

• gps.navigation kardeşim bak çok ağır konuşuyorsun sen! ben daha önce garmin de kullandım tomtom da kullandım benim düşüncelerimi saçmalık olarak değerlendirme hakkına sahip değğilsin. ben en azından senin gibi topic topic dolaşıp diğer markaları kötülemeye çalışmıyorum.. o çok övdüğün (para mı veriyolar sana ya da reklam kampanyacılarından biri misin bilmiyorum) next cihazlarından eksiği yok...

her özelliği çatır çatır çalışıyor.. fiyatına göre bence harika bir alet. ben bunu tecrübe ettim bunu söylüyorum.. evinde içinde 10 tane uydu buldu evet. garmin bile bulamıyordu.. dışarıda da denedim hatasız konumlandırıyor. hızımı bile tamı tamına ölçüyor.. yani yüksek doğrulukta konumlandırma yapıyor.
    cihaz açılır açılırmaz uydu buluyor cold start bile 45 saniyeyi geçmiyor. telefon çaldı mı bluetooth görüşme navigasyon sırasında sorunsuz devreye giriyor ve karşı tarafa ses kaliteli gidiyor. video gösteriyor mp3 çalıyor. daha ne istiyorsun sen 200 liralık cihazdan??? lütfen next dışındaki markaları kötülemeyi bırak. objektif ol. ya da (bilmiyorum belki söylemişsindir) delikanlı gibi "ben bir next çalışanıyım ve bizim cihazlardan alınca para kazanıyorum" diyebil..

• Galiba yazıları okumada bir sorununuz var Mesajımın bir yerinde bir marka adı varmı ? Siz bir yere takılmışsınız kurtulun oradan.

Şimdi gelelim yazınıza...

Dünya devi GARMİN ve TomTom evde uydu bulamıyor,hadi atın onları bunu alın siz galiba şaka yapıyorsunuz.Cihazların konumlandırma performansları ev içinde buluyor iyidir,dışarıdada berbattır diye bir şey yok kardeşim (kardeşim diye yazmışsınız kardeş olduk herhalde) Bir kıyaslama böyle yapılmaz,sonra insanlar bu okuduklarına güvenip alıyorlar cihazları.Koyun arabanıza 4-5 cihazı yanyana çekin resimlerini,yapın kendinize göre testlerinizi,alın log'larınızı sınıflandırıp paylaşın.

Yukarıda yazdığım gibi siz kelime aralarından cımbızla bu adam ne yazıyor paranoyası yerine yazılanı anlayın,kardeşim.Yazımda cihazı kötüler bir yazı yok,teknik olarak neler yazıldığını anlayamıyorsanız yazın anlayacağınız şekilde açıklayalım.Sonra ben denedim süperdi,yok şöyleydi havada kalıyor.

Hangi telefonlarla denediniz ? Onuda yazmamışsınız,elinizde bir telefon denedim oldu başarılı.Hepsi başarılı,ama hiç bir cihaz tüm telefonlarla uyum sağlamaz,siz denediğiniz telefonu yazacaksınız ki bir database oluşsun,alacak olanda baksın daha önce test edilmiş telefonsa onu bilerek alsın.

Cold Start testide 2 şekilde yapılır kardeşim.

1- Bataryayı sökeceksiniz en az 1dk sonra takacak ve süreye bakacaksınız.
    2- Cihazı en az 3 gün kapalı tutacaksınız sonra açıp süreye bakacaksınız.

Yukarıdaki yazıyı iyice okuyun,kardeşim...

• tamam kavgaya gerek yok sen de kusura bakma kardeşim..

neyse ben 2011 yılına kadar ücretsiz güncelleme olayına takıldım.. acaba gerçekten güncelleme olsaydı toolbox ta harita satın alırken karşısında ücret yazmaması, size beleş mi yazması gerekiyor? yoksa bende olduğu gibi karşısında ücret mi yazması gerekiyor? ayrıca güncellersem poiler de güncellenecek mi yoksa ayrı mı güncellemek mi gerekiyor..
  • Böyle bir hak beyan edilmişse sakın satın almayın ! Ücretsiz güncellemelerde görünmesi lazım bunun,zaten toolbox uyarır sizi.Ama dikkat edin o cihaz o kod ile Türkiye'deki firmaya tanımlı gibi görünmüyor sanki.Firma ile kontak kurun bana kalırsa,böyle bir hak tanınmışsa ücretsiz görürsünüz.Güncellemede harita+poi'lerde güncellenir.
  • arkadaşlar cihaz deneyimlerini anlatayım
    kutuyu açınca cihazın plastiği gayet güzel güzüküyor. ben bir tüpçüyüm iki gündür deniyorum. cihazın açılışı ve uydu bulması gayet hızlı ve başarılı. navigasyon da adresi doğru yazdığım zaman beni istediğim adrese kapı önüne kadar götürüyor. igo ve başarsoft un marifeti ile yol tarifi gayet başarılı alt geçit üst geçit sağda kol sola geçişe hazırlan kavşağa gir 2. çıkıştan çık harika navigasyonda hiç bir problem yok. hatta evin içinde pencereye yakın yerlerde uydu bulabiliyor. yani bina için de dahi çalışıyor. ancak uydu bulamayacağı yerlerde dört duvar arasında uyduyu kaybediyor ki bu da gayet normal. harita güncelliği güzel.
    gelelim hız limit uygulamasına evet seçeceğiniz iki hız limitinde sizi sesli olarak uyarıyor.
    bir başka özellik bluetotth özelliği telefonumu hemen tanıdı, bağlandı, gelen çağrıları i find dokunmatik ekranından kabul veya red edebiliyoruz. arama listesine ulaşabiliyor. ekran üzerinden arama yapmak için karşımıza numaralar çıkıyor. gayet kolay aramalar yapılabiliyor.
    fm transmitir özelliği ise beni hayran bıraktı. istediğim bir kanala ayarladım müzik yayını bitti ve navigasyonun sesi gelmeye başladı radyomdan. üstelik sadece sesli yönlendirme değil aynı zamanda telefon görüşmelerini de radyomdan yapmaya başladım. ses süper eko hiç yok karşı tarafa ses gayet net gidiyor ve ben karşı tarafın sesini radyodan gayet net duyuyorum. fm transmitir ile cihazdan duyabileceğiniz her sesi radyodan dinleyebiliyorsunuz. bu özelliği iptal ederseniz telefon görüşmelerini ve diğer ses fonksiyonlarını cihazın hopörlöründen kullanıyorsunuz. müzik dinleme ve kitap okuma özelliği hakkında bilgiyi de kullanan diğer arkadaşlara bırakıyorum. sorarsanız cihaz nasıl herkese tavsiye ederim ama unutmayın iki günlük bir deneyim.
    kutudan ac adaptör çıkmadı halbuki HB ilanında var diye yazıyor. bu bir eksikliktir HB nin bunu telefi edeceğini zannediyorum bununla ilgili mail atacağım.
    512 ram var ama orjinalinde 2 Gb olan cihazlarla kıyaslamak için ram farkını bilmem lazım bu konuda şu an bir şey söyleyemiyorum.
    cihazı almak isteyenlere tavsiye ederim. bu yazıyı yazarken diğer yazıları okumadan kendi tecrübelerimi yazdım. şimdi yazı yazan diğer arkadaşların yazılarını okuyacağım. alanlara hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

Normaldir,nasıl renault fiyatına Volvo alamıyorsanız terside zordur.Fiyat farklarının olması doğal bir durum.

Sanırım next çalışanısınız, yada bir bağlantınız var. içiniz rahat olsun evde 2 tane next receiver var, sizi idare etsin onlar.
    aynı yazılımı kullanan, rengi aracımın iç rengi ile uyumlu ve yarı fiyatına (180 tl ye aldım) aldım doğrudur, renaultta beni bir yerden bir yere götürür şu durumda, üstelik daha ekonomik.

Kutunun üzerinde 2011 e kadar ücretisiz diyor, cihazı pc ye bağladım toolbox ı kurdum, hemen tanıdı cihazı 15-20 dk. da güncellemeyi sorunsuz olarak yaptı.
  • bocetin ve gps.navigation arkadaşlar yukarıdaki yazılarınızı okuyunca kafamda bazı soru işaretlerini giderdim; anladığım kadarıyla yol bilgisayarı, trafik limit uyarıları gibi özellikler cihaz içindeki yazılımla alakalı olduğu için bu cihazda mevcut. bunun için teşekkür ediyorum. fakat şimdi ücretsiz güncellemesi varmı yokmu o kafamı karıştırdı. eğer yoksa şöyle bir mantık doğrumudur:: ücretsiz güncelleme hediyesi olup da bu özelliklere sahip cihazlar ortalama 300-350 TL fiyat çekiyor cihaza. bu cihaz ise 200 TL. bu fiyat farkı güncelleme ücretini amorti ediyor o zaman bu cihaz alınır.???bu mantık doğrumu sizce???
  • mozyoldaş yazdığın bilgilendirme yazısı için çok teşekkür edişyorum çok aydınlatıcı oldu.
  • arkadaslar merhaba bilgileriniz için tesekkürler...i find benim de dikkatimi cekti ama bu aletin internet sitesinde hiçbişey yok uydurukdan bir site yapmıslar..herhangi bir arıza yaparsa garanti ve teknik destek nasıl sağlanacak? anlamadığım bişey de şu...ücretsiz güncelleme var mı var sa ne zamana kadar? iiginler teşekkürler...
  • arkadaslar bişey daha sorcam 3D görünütüsü varmı?
  • foto koyabilirmiyiz.... ekran goruntusunu merak ettim.
  • iki gündür araştırıyorum o özelliklere o fiyata çok iyi. birde burdaki yazılara bakınca dayanamadım ve siparişi verdim. muhtemelen çarşamba elimde olur inşallah. ürün geldiğinde tüm özelliklerini test edip buraya yazarım merak edenler için. inşallah pişman olmam.
  • mozyoldas güncellemeyi nasıl yaptın???
    arkadaşlar bir deneyimimi daha paylaşmak istiyorum bilmiyorum daha önce navigasyondan video izlememiştim iyi mi kötü mü bilemiyorum ama bilgisayarımda bulunan bir divx filmi hiç çözünürlüğünü (672x384) ve bitrate ini (100kb/sn) değiştirmeden sd karta attım oynattı tam ekran hem de.. az biraz takılmalar oldu...bir çok cihaz convert etmeden tam ekran ya da takılmadan gösteremiyor sanırım.. yalnız bu bilgiden emin değilim doğrulayacak arkadaşlar varsa belirtsinler..
    komik bir olay oldu bir de.. elimde cihazla oynyordum tvnin karşısında birden çalmaya başladı sesi de sonuna kadar açtığımdan hopladım bir an noluyor diye meğersem mutfaktaki telefonumla bağlantısı varmış kız arkadaşım aradığında ekranda birden belirdi numarası o zaman çaktım:) cevap verdim cihaz üzerinden ve yarım saat konuştum belki. bu arada pili 3 saatten fazla gidiyor.. aldığıma pişman olmadım

Bu arada mozyoldas. sanırım sen sd kart kullanmıyorsun bu cihaz 32GB SDHC kartları destekleyebiliyor. bir de video oynatma özelliği olduğunu da hatırlatırım sanırım sen sadece müzik çaldığını düşünüyorsun.. 512 MB olan dahili hafızası... sen 32 GB a kadar çıkartabilirsin bu SD kart ile.. yalnız SD kart cihaza dahil değil dışardan alıp takıcaksın.

Son birşey daha.. naviextras sitesine girdim. cihazımı kaydetmiştim zaten, karşıma 19.95 dolara 1 yıl ücretsiz harita güncellemesi seçeneğini sundu ben de satın aldım.. 28lira fazla gelmedi gözüme çünkü. eğer bedavaysa paramı iade ederler inşallah etmezlerse de canları sağolsun çok para değilmiş.

ylnız beyler şaka maka gps.navigation arkadaşa laf atarken kendimi de öyle gördüm resmen:) ifind çalışanı sancaklar (gıcık oldum kendime )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocetin -- 28 Aralık 2009; 2:28:10 >

• çok acil olarak, cihaz usb den şarj oluyor mu, ilandan kutu içeriğindeki ac adaptörünü kaldırmışlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberfox

çok acil olarak, cihaz usb den şarj oluyor mu, ilandan kutu içeriğindeki ac adaptörünü kaldırmışlar?

olmaz mı .. oluyor tabii..

bende HB den siparişi geçtim .. Yeni konu açmıştım burayı görünce kapattım konuyu.. Hayırlısı bakalım

bu arada ürün sayfasının altında çift usb çıkışlı çakmak şarjı var .. cihazı alanlara 10 liraya veriyorlar .. o da uygun gibi geldi bana ..

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=16113&productid=telcakszagg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgezer -- 28 Aralık 2009; 13:32:51 >

• gönülsüz olarak sipariş geçtim ya hadi hayırlısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberfox

gönülsüz olarak sipariş geçtim ya hadi hayırlısı

sıkma canını .. ne olacak ki .. sanırım firma türkiye de pazar yapma derdinde ve ilk cihazlarını HB den tanıtmak istiyor .. Sorun olacağını sanmıyorum ..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.