Şimdi Ara

»» ı|[ HYUNDAI ACCENT ADMIRE ]|ı Kullanıcıları Kulübü (314. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.646
Cevap
59
Favori
828.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 312313314315316
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, herkese iyi forumlar, bu arada bu sitede başka admire grubu dahavarmış, yeni gördüm, 1.5 DIZEL ARAÇLARINDA su eksiltmesi yada aşırı su eksiltmesi gibi bir durumla karşılaşan oldumu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkay_34

Merhaba arkadaşlar, herkese iyi forumlar, bu arada bu sitede başka admire grubu dahavarmış, yeni gördüm, 1.5 DIZEL ARAÇLARINDA su eksiltmesi yada aşırı su eksiltmesi gibi bir durumla karşılaşan oldumu acaba?

su eksiltmesi derken sanırım radyatör suyundan bahsediyorsunuz.Eğer radyatörde delik yoksa aracın yağını takip edin karışma olabilir.
  • evet hocam radyatör suyu, bugün en yakın tamircime gösterdim, kalorifer peteğinden kaçırıyor galiba, tespitini yaptı, ama kafamıza göre sökmeyelim, bilen birine soralım dedi, bende özel hyundai servisine gittim, radyatörün kapağını açıp bir cihaz bağladılar, sanırım basınç veriyodu, diğer ustada içerden gaza basıyor, sonrada paspasın altına baktılar, su içerde :D özel hyundai servisi kesin tespiti yapmış oldu, ben genelde 2500 devri geçmediğim için ıslaklıkla karşılaşmadım, onlar işi bildiği için sanırım 3500e kdar bastılar, ve su içerde olunca anlaşıldıki kalorifer peteği patlak, özel servisin elektrikçisi v.s si olmadığı için başka yere yönlendiririz dediler, arayıp sordu ve daha önce yapan biri 250tl işçilik ve çıkacak parça dedi, belki yapılabilir, kaç paraya yapılırsa, yada yenisi alınır (yan sanayi) ne kadar sa o para.. yenisi komple dedi 800tl ile 1200 tl arası dedi, yetkili serviste, bu durum böyle,

yarın da maslakta araştıracam, iyi yapan birine yada fiyatta iyi yapan birine yaptıracam, eğer bugün kaputu açıp 3lt su eklemesem motoru alıcaz kucağımıza :D zaten tanıdığım radyatörcü var,

benim anlamadığım ise sıfırdan beri bizde araç ve suyunu, antfirizini tamamlarız, baktığımız halde nasıl böyle oldu anlamadım, hiç sert kullanmışlığım bile yoktur bu zamana kadar, 125.000km de başka kimse, kendi aracında yapmadığını bırakmıyor, ama tık yok, :D anlamadım gitti arkadaş

• quote:

evet hocam radyatör suyu, bugün en yakın tamircime gösterdim, kalorifer peteğinden kaçırıyor galiba, tespitini yaptı, ama kafamıza göre sökmeyelim, bilen birine soralım dedi, bende özel hyundai servisine gittim, radyatörün kapağını açıp bir cihaz bağladılar, sanırım basınç veriyodu, diğer ustada içerden gaza basıyor, sonrada paspasın altına baktılar, su içerde :D özel hyundai servisi kesin tespiti yapmış oldu, ben genelde 2500 devri geçmediğim için ıslaklıkla karşılaşmadım, onlar işi bildiği için sanırım 3500e kdar bastılar, ve su içerde olunca anlaşıldıki kalorifer peteği patlak, özel servisin elektrikçisi v.s si olmadığı için başka yere yönlendiririz dediler, arayıp sordu ve daha önce yapan biri 250tl işçilik ve çıkacak parça dedi, belki yapılabilir, kaç paraya yapılırsa, yada yenisi alınır (yan sanayi) ne kadar sa o para.. yenisi komple dedi 800tl ile 1200 tl arası dedi, yetkili serviste, bu durum böyle,

yarın da maslakta araştıracam, iyi yapan birine yada fiyatta iyi yapan birine yaptıracam, eğer bugün kaputu açıp 3lt su eklemesem motoru alıcaz kucağımıza :D zaten tanıdığım radyatörcü var,

benim anlamadığım ise sıfırdan beri bizde araç ve suyunu, antfirizini tamamlarız, baktığımız halde nasıl böyle oldu anlamadım, hiç sert kullanmışlığım bile yoktur bu zamana kadar, 125.000km de başka kimse, kendi aracında yapmadığını bırakmıyor, ama tık yok, :D anlamadım gitti arkadaş

Hmm ozaman ön konsol taraflarında kalorifer ile ilgili bir kaçak var İnş. en kısa zamanda kolay bir şekilde halledersiniz.Durumu burdan bildirirseniz sevinirim.Hakkınızda Hayırlısı olsun inş.Hayırlı Akşamlar.

• Turkay_34 kullanıcısına yanıt
    Benimdebirkaç ay önce hararet kırmızıya yaklaşmıştı rolantide düşmesini bekledim o zamandan beri benim araçtada su eksiltme var sanki yada su ekliyorum fazlasını dışarı atıyor,yağda herhangi bir sorun yok görünürde kaçakta yok en son 1 hafta önce ekledim şuanda eksiklik görünmüyor.
  • Arkadaşlar aracım Admire 1.5 crdi 2005 model 130 bin km'de dün ne kadar yaktığını hesaplayım dedim sonuçlar bu şekilde bilgi amaçlı paylaşayım dedim.

Evden işe pendikten kartala sahil yolundan gidiyorum 100 km geçmeden ve normalde 2000-2200 arası devirde vites değiştiriyorum.
    Evin yanındaki turkuaz benzinlikten depoyu fulledim ve dönüşte tekrar fulledim.

Toplamda 27,7 km yapmışım ve 2,02 LT mazot yakmışım x 3,96 TL/L (bugünkü zamdan önceki fiyat) = 8,00 TL mazot yakmışım.

Yani km'de 0,073 LT yakıyor 100 km'de 7,3 Litre yakıyor buda aracın fabrika standartlarına uygun. Buna göre 1 km'de şehir içi 29 kuruş yakıyor.

İşe günlük dolmuşla gidip gelsem bana 4-5 liraya mal oluyor bu yüzden bana çok uygun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okan_1985

Arkadaşlar aracım Admire 1.5 crdi 2005 model 130 bin km'de dün ne kadar yaktığını hesaplayım dedim sonuçlar bu şekilde bilgi amaçlı paylaşayım dedim.

Evden işe pendikten kartala sahil yolundan gidiyorum 100 km geçmeden ve normalde 2000-2200 arası devirde vites değiştiriyorum.
    Evin yanındaki turkuaz benzinlikten depoyu fulledim ve dönüşte tekrar fulledim.

Toplamda 27,7 km yapmışım ve 2,02 LT mazot yakmışım x 3,96 TL/L (bugünkü zamdan önceki fiyat) = 8,00 TL mazot yakmışım.

Yani km'de 0,073 LT yakıyor 100 km'de 7,3 Litre yakıyor buda aracın fabrika standartlarına uygun. Buna göre 1 km'de şehir içi 29 kuruş yakıyor.

İşe günlük dolmuşla gidip gelsem bana 4-5 liraya mal oluyor bu yüzden bana çok uygun.

soğuk motor ve trafik olunca normal değerler.

• D@rk34 kullanıcısına yanıt
    Aracı sabah çalıştırınca 1-2 dakika bekliyorum ondan sonra hareket ediyorum, trafikte sahil yolundan gidiyorum öyle E5 gibi değil ama en az 9-10 tane trafik lambası var tabiki. Birde aracın ön lastikler kış lastiği oda etkiler galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okan_1985

Aracı sabah çalıştırınca 1-2 dakika bekliyorum ondan sonra hareket ediyorum, trafikte sahil yolundan gidiyorum öyle E5 gibi değil ama en az 9-10 tane trafik lambası var tabiki. Birde aracın ön lastikler kış lastiği oda etkiler galiba.

1 2 dakika beklemeniz de yakıtı etkiliyen faktörlerdendir birde sanırım 20 km gibi kısa mesafe yapıp duruyorsunuz onun için yakıtınız normal bence.Kazasız belasız inş.kış lastiği de etkiliyebilir özellikle sıcak havada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D@rk34 -- 29 Nisan 2015; 22:02:50 >
  • Arkadaşlar akşam size gerekli açıklamaları yapacağım ama sizden ricam özellikle 1.5 CRDI olanlar cam silecek motorunun altında gördüğünüz üzere klima borusunun altında bi parça var ama benimkini takmamışlar bana resmini atabilirmisiniz? Zaten bir kısmı yeni gibi duruyo görüldüğü üzere
     »» ı|[ HYUNDAI ACCENT ADMIRE ]|ı Kullanıcıları Kulübü »» ı|[ HYUNDAI ACCENT ADMIRE ]|ı Kullanıcıları Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkay_34 -- 30 Nisan 2015; 15:20:56 >

• Yardım isteyince kimseler yok galiba
  • Arkadaşlar merhaba.Accent edmire 1.6 ; 1.3 veya 1.5 dizel araçlardan 2004-2005-2006 modellerden almak istiyorum.Dizel olan en son tercihim.Daha önce 2 defa araç alıp sattım.Malum fiyatlardan haberiniz vardır.Özellikle 1.3 ün en temizi lpg li olup olmaması önemli değil kaç para eder?Bu araçların yazıldığı fiyatlara satıldığına çok inanasım gelmiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Valla piyasa şuanda baya bir yüksek ,admirelerden en uygunuda şuanda dizeller,tabi onlarda patlayan bomba gemisini bulmak gerekiyor.Bence biraz sabredin uygun fiatlı düşene kadar,yoksa fiyatlar baya yüksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Siyah parça mı hocam

• quote:

Arkadaşlar akşam size gerekli açıklamaları yapacağım ama sizden ricam özellikle 1.5 CRDI olanlar cam silecek motorunun altında gördüğünüz üzere klima borusunun altında bi parça var ama benimkini takmamışlar bana resmini atabilirmisiniz? Zaten bir kısmı yeni gibi duruyo görüldüğü üzere
     »» ı|[ HYUNDAI ACCENT ADMIRE ]|ı Kullanıcıları Kulübü »» ı|[ HYUNDAI ACCENT ADMIRE ]|ı Kullanıcıları Kulübü

Yettim gari,
    kusura bakmayın dün atacaktım ama cuma namazıydı, arkadaşlardı, sohbet, muhabbetti derken unuttum
     »» ı|[ HYUNDAI ACCENT ADMIRE ]|ı Kullanıcıları Kulübü
     »» ı|[ HYUNDAI ACCENT ADMIRE ]|ı Kullanıcıları Kulübü »» ı|[ HYUNDAI ACCENT ADMIRE ]|ı Kullanıcıları Kulübü »» ı|[ HYUNDAI ACCENT ADMIRE ]|ı Kullanıcıları Kulübü

• Tamamdır arkadaşlar sağolun, klimanın içerde biriken suyunun dışarıya tahliye borusuymuş, usta takmayı unutmuş, iyiki de atmamış :) fakat el girmiyo takamıyom
    Sakıncası yoksa kalsın Öyle hocam

• Şimdi bu kalorifer peteğinin patlama haberi şöyle; birkaç aydır çok az denilebilecek şekilde bir su eksiltme vardı ve antifrizsiz kesinlikle kullanmam, fakat azalan suyu antifiriz ile tamamlamama rağmen radyatörün kapağını her açmamda sanki tofaş gibi paslı su çıkıyor karşıma... tabii bir anlam veremedim, (tofaşı yadırgamıyorum halâ var bende)

bir süre sonra su eksiltme yarım litreye kadar çıktı, motor kısmında bir parçadan şüphlendik, fakat önemsemedim, paslı su yine devam ediyor fakat yoğun şekilde paslı su belirmeye başladı, ben aracımı çok sakin kullanırım 2500 devri geçmem şehiriçi, otobandada 3000devir en fazla ve sabit 3000 gitmem, 2500...

araç 1 litreye yakın su eksiltmeye başlayınca artık durum anormalleşti, tamircide tespit yaptık, kalorifer peteği olabilir dedi, ertesi gün 3lt su eksiltti ve özel servise bilgi almak için gittim, onlarda incelediler, radyatöre basınç cihazı bağladılar ve gaz verdiler, artık eksilen su ortaya çıktı :D sol paspasın altı göl, böylelikle başıma bir ton iş çıktı, torpido sökme takma 250TL kalorifer peteği yan sanayi 80TL, ve halı da ıslandığı için ki kurumasına imkan yok, halının altını kaldırın 1lt su dökün o su halının üstüne çıkmaz çünkü altta keçe var keçe tutuyor suyu, ve inanılmaz da koku yapıyor

aracı komple kendim içini soyarak taban halısını komple yıkladım ve torpidonun altındaki keçe sökülmüyor, kendi halinde kurumaya bıraktım, (iyice durulayıp) yaklaşık 1 haftadır sadece sol koltuk la dolaşıyorum tabii döşemede olmayınca traktörde gidiyorsunuz sanki, şimdi vip e çevirmeyi düşünüyorum sağ tarafa masa yanına dolap, arkada oturan ense :D

bir diğer olaysa, hazır bu kadar sökmüşken 2 yıldan fazladır çalışmayan mazot göstergesi... 1.5 yıl önce servisten sıfır orjin aldım ve 2 hafta düzgün çalışmadı desem yeri birdaha da lanet olsun dedim, kaldı öyle, ustalar kendi araçları olmadığı için aradan dereden çıkan segman, lastik conta v.s. gibi ufak parçaları önemsemezler, atarlar, bu yüzden sanayi deki ustalara pek güvenmiyorum, içime sinmiyor,, iyi bir elektrikçi usta arkadan öne tespit yaptı, senin şamandıran arızalı değil, tesisatta da birşey yok, gösterge arızalı dedi, göstergeciye götürüp yaptırdı, bütün hacimler çalışıyor dedi, sorun yok, mazot tamamen bitene kadar kullan görürsün zaten dedi,.... yıllardır rüyama giren o sarı lambayla 350km sonra karşılaşacağım ve ilk selfiemi yapıcam, hasret kaldım kendisine de :D depo tam da olda yarımda olsa boş ta olsa devamlı full gösteriyor, aradabir canı yukarda sıkılırsa yarıya iniyor, sonra sarmıyor galiba tekrar yukarı çıkıp full duruyor,...

Hatta emanet verip -arkadaş bak şamandıra arızalı seni oraya götürür ama sen yinede alırsın bi 50tl lik mazot dememe rağmen yolda kalan arkadaşımda var, yılar önce yeniyken (otoban faresi ünündeyken) otoban kıyısında kalmışlığım da var, başka kalan aynı araçlardan da görmüştüm,

Velhasılkelam, koskoca Hyundai bu aracı çıkartalı 10 sene olmasına rağmen sıfır depoya 1200TL para istiyor, evet yanlış duymadınız 1200TL... ve gelecek olan depoda galvanizli, ulan ............ mühendisleri, hiçbirinizin kafası basmadımı bu işe, plastik depo yapsanız da bu sıkıntı olmasa, yada içini paslanmaz çelikten yapsanız, yada doğrusu neyse o işte,.... bi diğer hususta, bilmiyorum eli takım tutan arkadaşlar varmı? ben şamandıramın filtresini yıllardır kendim temizliyorum ve o şamandıraya ulaşmak için arka koltuğun altında ise siyah bir kapak var silikon ile kapatılmış.....
    sanki bu aracın deposunda hiç sorun çıkmayacak bir ömür gidecek ki silikon la kapatmış gerikafalılar,... silikon yerine vidalı kapak yapılabilirdi, her seferinde elime yüzüme bulaşır, hatta kim uğraşırsa... birde deponun üzerinde şamandıranın 2 civatası kırıldı ise varya....... üffff diyorum.. işte böyle bir araç.... böyle bir marka.... ama yinede kıyamıyorum, seviyorum onun o çalışmayacak gibi çalışmasını :D

arkadaşlar bugün istanbul, ankara ve konya genelinde depo aradımda, internet ve telefon aracılığı ile, maslağa git, ikitelliye git, seyrantepeye git,, anlıyorsunuzdur umarım

• ben gıldır gıcık işleri çok seviyorum, göstergede devir saatinin ışığı söndü bir ara, ama diğerleri sağlam, uyuz oldum, torpidoda ne kadar ampul varsa (sis düğmeleri, kalorifer düğmeleri) komple hepsini değiştirdim, bagajınız eskisinden çok tozlanmaya başladıysa eğer, ki yazın, yan döşemelerin altında hava tahliye pencereleri var, onun lastik pencereleri düşmüştür, (servis adını bilmiyorum) araçta kapı yada bagajı kapattığınızda onlar dışarı doğru açılır oluşan hava dışarı atılır ve havanın bitmesiyle kapanır, içeri yabancı cisim girmesin diye, (çiftini 60 küsür tlye aldım siparişle ve değiştirdim) bir usta, şambriyel koy kapat gitsin demişti,

ön çamurlukların içinde sünger vardır çamurluğun yükseklik boyu kadar, çamurluktan kapının arasına menteşeler, tesisat kablosu v.s. araya su, çamur, yada lastiğin attığı taşlar ses yapmasın diye konulmuş bir sünger, zamanla o sünger özelliğini kaybedip su çekmeye başlar ve düşer davlumbazın üstüne, araçta davlumbazda olsa, ki hepsinde var, eğer o sünger olmazsa araya su giriyor ve menteşeler gıcırdıyor, 90 küsür tl verip siparişle servisten almıştım, (yedek parçacı önemli birşey değilki abi, bu para verilmez ama senbilirsin demişti) kendim değiştirdim, daha birçok şey var aslında belkide bilinmeyen ama aklıma gelmiyor,

•  »» ı|[ HYUNDAI ACCENT ADMIRE ]|ı Kullanıcıları Kulübü
    Led leri Uzaktan kumandalı yapmak için Tek renk (İstediğiniz tek rengi bağlayabilirsiniz) . Ben araba için aldım, Kabloyu arabanın içine uzatmakla uğraşmak istemeyenler direk arabanın aküsüne bağlayarak ledleri arabaya monte edebilirler daha önce sislere bağlamıştım bu cihazla tanışınca (RF Wiriless-Led Control) Led leri bu cihaza bağladım ve arabanın içinden çok rahatlıkla açıp kapatabilirsiniz. 12-24 volt arası tüm güç kaynaklarında çalışır ve 12-24 volt arası Led leri bağlayabilirsiniz
    Şu adreste nasıl bağlanacağını anlattım
    https://www.youtube.com/watch?v=cUxRd7cYYHU

• 
Sayfa: önceki 312313314315316
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.