Dr. Edgerton 1964 de çektiği elmayı delen kurşun fotoğrafı bize merak ve ilham kaynağı oldu. Şimdi 50 yıl sonra Milyon kez ilerisine gidebiliyoruz.
Artık Sanıyede Trilyon kare çeken teknolojiye sahibiz.
O kadar hızlı ki ışığın havadaki hareketini ağır çekim izleyebiliyoruz.
Lazer pointerı açıp kapatıp, oluşan ışığın havadaki hareketi görüntülenebiliyor.
Bu hızla kurşun ve elma testini yeniden yapsaydık bu videoyu izlemeniz 1 yıl sürerdi.
Yapılan testte odadaki duvara gönderilen ışığın defalarca kez çarpıp Photon larına ayrılıp geri dönen photon larla kameranın görmediği yerdeki şekle dair 3d bilginin nasıl oluşturulabildiğini anlatılıyor.
Gerçektende bence inanılmaz buluşlara kapı açabilecek bir gelişme bence.
Türkçe alt yazı seçeneği var videoda. Alttaki barda seçenekler arasında 15 dil içerisinde Türkçe de var ! Güzel paylaşım için teşekkür ederim.
Paylasım icin tesekkürler. Her nekadar terimsel ifadelerden kaynaklanan bir anlam karmaşası varsada görüntüler gerçekten etkileyici ..
Sigma 28-70'i görünce bütün fütüristik hava kayboldu
Çok güzel videoymuş bu arada. Dolu.
28-70 e takildim ben de. Heralde fazla grant alamadi diyecem ama proje guzel kesenin agzini acmislardir.
Eytt yavrum slowmotion a gel derken, ham veriyle ortalama ve tahmini olarak sanal görüntü oluşturulduğunu görünce içim süzüldü.
Zati tek seferde bir ışığı yolunda çekebilmek için shutter ın saniyede 300k km hızını geçmesi lazım. Bu hıza çıktığında shutterın kendisi zaten ışık saçmaya başlayacağından, konunun değil, shutterın resmini çeker insan Elektronik shutter kullanan aynasızlara gelirsek, sensör üzerinde oluşan dikey yada yatay senkronu sağlayan elektrik akımının, saniyede 300k kmye çıkmasını beklemek gerekirdi (sensör üzerinde) Ama elektiriğin dünyayı saniyede 3 kez dolaştığını göz önünde alırsak 40.000km*3tur=120.000 km\sn. Onda da 1-0 yenik başladık maça o da nanay.
Kısacası varsayım fotoğrafçılığı. Ve sonuçlar simulasyonların ürünlerinden ibaret.
MR ( türkçede emar ) gibi sistemler de aynen bu şekilde çalışıyor. Yani kesinlikle iyi bir gelişme. Ama fotoğrafçılar yemez hihi
dipciknot: Sırtüstü yattığım yerde saçım sırtıma sıkışmış, boynum bükük kalmış, altından almaya üşenirken, gece gece niye bu zihni sinir işlerle uğraşıyorum ona da anlam veremedim doğrusu.
Ve umarız ki yaratıcı ve araştırmacı kendi-başına-yap toplulukları gösterecektir ki kameralarda megapiksel konusunu takıntı haline getirmeyi bırakmalıyız ve görüntülemenin yeni boyutlarına odaklanmalıyız.
bu yorum hoşuma gitti.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme