Şimdi Ara

i10 ilk bakım ücreti (korkunç) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
11.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: defiant82

250 lira para değil di mi senin için

Alıntıları Göster
    Para, senin için 900 tl bedava ama
  • AFV kullanıcısına yanıt
    adamların imkanı bol olduğu halde zor işlem diye çok pahalıyı aşmışlar... 3 katı fiyat çekiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Aldığın yağ hariç bütün ürünler sahte ben sana söyliyeyim bu fiyata imkansız

Alıntıları Göster
    markanın logolu ürünü değildir hepsi o bosch marka olabilir ,,orta kalite

zaten markada kendi fason yaptırır hepsini.

mahle man vs hariç

sahte falan değil karalama hemen..
  • Motosikletin bakım ücreti 300 TL zaten. Üstelik yıldan yıla değil 1500 km yapınca yağı değişiyor, diğer 1500 km yapınca hem yağ hem bakım yapılıyor. Yani yıllık bakımını milyarı geçiyor. Araba bakımı daha ucuz geldi bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Ben de egea’da yetkiliye götürmeyi düşünmüyorum.
    1.4fire için 10bin km de bire çıkartmışlar periyodik bakımı.
    Ben 5 yılda 10 kez yetkiliye götürsem bir araba parası fark çıkar.
    Bende yaktım, servis 700-800 TL istiyordu bende kendim alıp değiştiriyorum maximum 300 lira tüm her şey bitiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heyy maşallah boşver usta git sanayide hallettir çok daha ucuza gelir.
  • Siz bisiklete binin size i10 bile fazla. Korkunç yazinca 2000 lira falan sandim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    Ben aldığımda 400TL idi dostum 1 yılda tam iki katına çıkarmışlar. Çünkü bundan önceki araçta i10 idi ilk servisine sokup bayiye geri verip bunu almıştık tam tamına 410TL tutmuştu. Tarih 8 Aralık 2018.
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Valla Honda ve Toyota ya göre yine ucuz

• Vw doğuş oto 1400 -1500 arasında ücret alıyor.

• 3 adet filtre 150tl. (tanesine 50 yazdım fazla fazla) 4 litre mobil 5w30 yağ 100tl (5w40 130tl) 50 tl ustaya işçilik parası. toplam 300tl. Üstü yetkili servisin hava parası. Yetkili servisin ne kadar silkelediğini burdan hesaplayabilirsiniz araç marka model fark etmez bu hesapta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tazmannia -- 18 Aralık 2019; 11:54:9 >
  • Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    Megane sedan dci edc 3.bakım 819 lira verdim,ekim ayında.

• harubate H kullanıcısına yanıt
    Bunu diyerek büyük cahilliğinizi kanıtladınız, diyecek bir şey bulamıyorum.

i10 ilk bakım ücreti (korkunç)
    Bu işlemlerden hangisi i10'da yapılmıyor ki 900 TL fazla olsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle sıfır araç fiyatlarındaki artış sebebiyle daralan otomotiv sektörü ne yazık ki personel ve iş yeri giderlerini karşılayabilmek adına bir nebze servis fiyatlarına yüklendi. Bu bütün servisler için geçerli olup bu konuda fazla da yorum yapmak gereksiz olur.

Siz arabanızı ne kadar tanıyorsunuz? Garanti nedir ? Neler garanti dışıdır ? İşçilik ücreti nedir ? Bu araç ne yağ kullanıyor kaç litre kullanıyor ?
    https://www.hyundai.com/content/dam/hyundai/tr/tr/images/connect-to-service/maintenance/Periyodik-Bakim-Fiyat-Tablosu-temmuz.pdf (bakım fiyat tablosu "KDV DAHİL")
    https://www.hyundai.com/wsvc/template_en/download?file=/content/dam/hyundai/tr/tr/data/marketing/manual/i10/2019/IA-i10-2019.pdf (Aracınızın El kitabı)

kitaba göre ilk bakım için ; işçilik , Motor yağı değişimi (3-3.5 litre) , yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi bunlar dışında olan hiç bir şeyi kabul etmek zorunda değilsiniz.

motor yağı litresi 60-70 tl (3.5 litre) =245 TL
    yağ filtresi 50 tl
    hava filtresi 70 tl
    polen filtresi 80-90 tl
    işçilik saati 160 TL (1.2 saattir ilk bakım)

buna göre ; 245 + 50 + 70 + 90 + 192 = 647 TL + KDV(%18) = 764 TL

liste fiyatı zaten 766 tl 1.0 motor, 798 tl 1.2 motor içindir.

Bu sebeple bakım yaptırmadan önce bulunduğunuz şehirdeki tüm bayiilerden teklif alarak proforma fatura isteyin. ne işlem yapılacağını görün. neye ne kadar para veriyorsunuz bilin.
    faturanızda bir çok gereksiz fakat faturayı şişirmeye yönelik işlem görebilirsiniz.bunları kabul etmemek sizin insiyatifinizde. örneğin ; balata temizliği, cam suyu, antifriz eklemesi, atık bedeli, vs. faturaları karşılaştırıp bayiiler ile görüşün. burası yağ için bu fiyatı veriyor. falanca işlemden ücret almıyor veya faturada yok siz de de olmasın, sizden yaptırayım dersiniz.

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    O zaman sana göre düşünürsek (Allah korusun kuşa taksan ters uçar) bütün arabaların bakım ücretinin aynı olması ve 900tl olması lazım.

• harubate H kullanıcısına yanıt
    İşçilik ve parça pahalılığı var. Mercedes'in filtre fiyatı ile Fiat'ın aynı mı olsun?

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    İlk sene sorun cikarmayan diger sene de cikarmazmis hahaha. Duz mantikta son seviye bu sanirim. Hyundain garantisinin 5 yil oldugundan da bi haber

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Onu okumamıştım bile. O çok ayrı bir komedi olmuş

• Ben bu aracın mmotor veya kaporta kısmından bir arıza yapacağından korkmuyorum en korktuğum yeri direksiyon sistemi. Hyundai nin yıllardır kanayan yarasıdır bu EPS direksiyonlar. Şimdi servise sokmazsam bir şekilde çamura yatacaklar direksiyonda problem çıkarsa.
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Hocam periyoduk bakimlarda fiyat farki olmaz ancak agir bakimlarda olmasi gayet normal. Bence serviste devam et. Tahmin ediyorum ki kiadaki sadakat programi hyundaide de vardir. 3 yil sonra %30 indirim alirsin, bosch ile arada pek fark kalmaz. 5 yil kafan rahat eder

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.