Şimdi Ara

I2C ile ses entegresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gecen gun elimdeki araba teyibinin icini soktum tda7313 diye bir ses kontrol entegersi kullanmışlar. Bende bu entegreyi anfimde kullanmak istedim ama bi turlu pic16f628 ile haberleştiremedim yardımlarınızı bekliyorum

• datasheetinde IC nin adresinin 10001000 olduğu ve LSB bitinin her zaman 0 olması gerektiği yazıyor. N byte lık data transferi yapılabiliyor ve data transferlerinin nasıl kullanıldıkları tablolar halinde verilmiş, data iletişiminin bir stop birde start biti var artı 628 ile yapmak istiyorsanız USART kullanmayı düşünmeyin çünki yanlızca tda entegresinin adresi USART veri alanı kadar yer kaplıyor sonrasında gelen datalar için sorun yaşayabilirsiniz bunun dışında tüm protokolleri datasheetinde açıklanmış yalızca buna uygun bir program yazmanız gerekiyor...
    kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

datasheetinde IC nin adresinin 10001000 olduğu ve LSB bitinin her zaman 0 olması gerektiği yazıyor. N byte lık data transferi yapılabiliyor ve data transferlerinin nasıl kullanıldıkları tablolar halinde verilmiş, data iletişiminin bir stop birde start biti var artı 628 ile yapmak istiyorsanız USART kullanmayı düşünmeyin çünki yanlızca tda entegresinin adresi USART veri alanı kadar yer kaplıyor sonrasında gelen datalar için sorun yaşayabilirsiniz bunun dışında tüm protokolleri datasheetinde açıklanmış yalızca buna uygun bir program yazmanız gerekiyor...
    kolay gelsin...

pardon ama 16F628 in seri portu ile I2C nin ne alakası var ben anlamadım??
  • hay hay anlatayım. TDA7313 DIGITAL CONTROLLED STEREO AUDIO PROCESSOR
    WITH LOUDNESS entegresi ve ALL FUNCTIONS PROGRAMMABLE VIA SERIAL
    I2C BUS olduğundan arkadaşın ifadesine dayanarak entegrenin çeşitli fonksiyonlarını gerçekleştirmek için 16F628in USARTını kullanacağı düşüncesine kapıldığımdan. USART ile sadece 8 ( max 9 ) bitlik veri transferi yapabilirsin fakat TDA7313 entegresinin yanlızca adres bilgisi bu kadarlık yer kaplıyor, geri kalan N bytelık komut bilgilerinin USART ile entegreye verilmesi sorun çıkartabilir dedim bu yüzden USART olmadan bir program yazmasını ve gerekli bilgi için TDA7313ün datasheetine bakmasını önerdim!!!
  • quote:

hay hay anlatayım. TDA7313 DIGITAL CONTROLLED STEREO AUDIO PROCESSOR
    WITH LOUDNESS entegresi ve ALL FUNCTIONS PROGRAMMABLE VIA SERIAL
    I2C BUS olduğundan arkadaşın ifadesine dayanarak entegrenin çeşitli fonksiyonlarını gerçekleştirmek için 16F628in USARTını kullanacağı düşüncesine kapıldığımdan. USART ile sadece 8 ( max 9 ) bitlik veri transferi yapabilirsin fakat TDA7313 entegresinin yanlızca adres bilgisi bu kadarlık yer kaplıyor, geri kalan N bytelık komut bilgilerinin USART ile entegreye verilmesi sorun çıkartabilir dedim bu yüzden USART olmadan bir program yazmasını ve gerekli bilgi için TDA7313ün datasheetine bakmasını önerdim!!!

ben yine anlamadım!
    varsayalımki tda7313 e 8 bitlik veri transferi yetsin ancak benim merak ettiğim I2C protokolüne ile program yazmadan picin seri portunu kullanarak haberşleşme nasıl olacak! ya ben yada sen I2C yi bilmiyoruz veya picin usart portu ile I2C protokolüne uygun haberleşme yapılabilir ki bunuda ben bilmiyorum

• TDA7313 datasheetine bakmamışsın belli oldu buradaki I2C ( Inter Integrated Circuit )nin PIC ile alakası yok artı dediğin gibi bir prokol de değil I2C bir BUS çeşidiki bu busla adresleme yardımı ile aynı veri yolundan haberleşme sağlanabiliyor. artı şunu söyleyeyim bu entegre bir clock ve bir data girişine sahip ve USARTla malesef ilgisi yok...
  • he unutmadan illaki 2 PICi haberleştirmek için USART kullanmak zorunda değilim. bunun bir örneğini PIC16F84 ile yapmıştım demiyorum, yaptım! dikkat et! hatta adres veryim...
    http://www.geocities.com/r2d2droids/mycircuits/ir.htm
    alıcı ve verici PIC için hex dosyasının yanında asm kodlarını da ekledim haberin olsun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

TDA7313 datasheetine bakmamışsın belli oldu buradaki I2C ( Inter Integrated Circuit )nin PIC ile alakası yok artı dediğin gibi bir prokol de değil I2C bir BUS çeşidiki bu busla adresleme yardımı ile aynı veri yolundan haberleşme sağlanabiliyor. artı şunu söyleyeyim bu entegre bir clock ve bir data girişine sahip ve USARTla malesef ilgisi yok...

bak arkadaşım entegrenin kataloguna bakmıştım zamanında, senin için şimdi yine inceledim.
    http://www.esacademy.com/faq/i2c/general/i2cproto.htm ayrıca buraya bir göz at
    I2C yi öğren bence!!
    ayrıca usart ile ilişkiyi sen kurdun ve usart ile yapılamayacağı belirttin gerekçen ise n-baytlık verilerin gönderilemeyeceği idi ben ise usart kullanılarak I2C protokolüne uygun haberleşme yapılamayacağını söylemiştim

bence sen önce biraz I2C,SPI, seri iletişim bunları biraz araştır
    sonra TDA7313 ün kataloğunu iyice incele

• arkadaşım biri seni kurup kurup gönderiyomu yoksa aynı şeyleri konuştuğumuzun farkında değilmisin?
  • Arkadaslar tartısmanız bir yere varmıyacaksa lutfen baska yerde mesala messengerde tartısın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ePerseus -- 14 Mart 2005, 18:57:20 >
  • arkadaşım şurda bir ayrı düştüğümüz nokta olabilir sen I2C protokol diyorsun ben BUS diyorum sanırım sorun burda zaten verdiğin adrese dikkat edersen "I2C Bus Events" diye başlıyor yanı I2C bir protokol değil bu bir BUS ve bu BUS arasında haberleşen aygıtlar için bir protokol var. ok?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ePerseus

Arkadaslar tartısmanız bir yere varmıyacaksa lutfen baska yerde mesala messengerde tartısın lütfen.

haklısın arkadaşım, lozzik aklına takılan noktaları PM olarak sorabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r2d2droids -- 14 Mart 2005, 19:06:47 >

• Eeee be r2d2droids yine sen, yine aynı tarz, off offf gülüyorum sana sadece.....
    Hiç alttan almayı bilmez misin sen?
  • ya sabır, geldi bizim sazan
  • quote:

ya sabır, geldi bizim sazan

arkadaşım galiba sen sazansın her yere atlıyorsun ya yazmak zorundamısın ya forumda okuyarakta birşeyler öğrenilebilir sadece duyduğun konularla ilgili yorum yapma bence. yada yapıyorsan ve yanlış yaptıysan bunu kabullen yaa !!!herkes yapabilir

sen başta I2C ile usart arasında bir ilişki kurdun ben sana alakasının olmadığını göstermeye çalıştım sonra sen yok ben I2C ye protokol demişim falan filan kıvırmaya başladın
    benim vurgulamak istediğim "I2C ile usart ne alaka " idi ister protokol de ister bus sorun bu değil bence bence sen hatanı gördün ve alta kalmamak için yok ben protokol demişim yok bus imiş KIVIRDIN

birde senin konuşmalarını özellikle okuyorum ve birçoğunda zıt bir düşünce gördüğünde hemen kabalaşıyorsun
    bence biraz daha saygılı olabilirsin........

• quote:

Orjinalden alıntı: lozzik

quote:

arkadaşım galiba sen sazansın her yere atlıyorsun ya yazmak zorundamısın ya forumda okuyarakta birşeyler öğrenilebilir sadece duyduğun konularla ilgili yorum yapma bence. yada yapıyorsan ve yanlış yaptıysan bunu kabullen yaa !!!herkes yapabilir

sen başta I2C ile usart arasında bir ilişki kurdun ben sana alakasının olmadığını göstermeye çalıştım sonra sen yok ben I2C ye protokol demişim falan filan kıvırmaya başladın
    benim vurgulamak istediğim "I2C ile usart ne alaka " idi ister protokol de ister bus sorun bu değil bence bence sen hatanı gördün ve alta kalmamak için yok ben protokol demişim yok bus imiş KIVIRDIN

birde senin konuşmalarını özellikle okuyorum ve birçoğunda zıt bir düşünce gördüğünde hemen kabalaşıyorsun

arkadaşım bak sorunun sahibi 628 ile kullanmak istemiş. okudun mu yoksa doğrudan bana mı dalıyorsun bilmiyorum ama bir oku aynen söyle yazdım senin için biraz daha basitleştirecem, yapabilirsem. arkadaş 628 ile kullanamadım deyince bende arkadaşın 628in bir özelliği olan USARTı kullandığı fikrine kapıldım ve hatta arkadaşa dedim ki usart ile max 8 bit data transferi yaparsın fakat TDA7313 ün sadece adreslemesi 8 bitlik yer kaptıyor sorun yaşarsın, haberleşme olayını daha ayrıntılı öğrenmek istersen TDAnın datasheetini incelemen yararlı olacaktır dedimmmmm. sonra ne oldu sen geldin I2C ile USARTın ne alakası var dedin bende sana bir alakası yok, arkadaş sanırım USARTla kontrol etmeye çalışıyor onu uyardım dedim. ( yanlış sa lütfen alıntı yapıp göztermeni isterim ) fakat sen yine anlamak istemedin çünki amacın başından beri sözlerimi çarpıtarak yanlış anlaşılma ortaya çıkarmaktı fakat sana nasip değilmiş başka bir sefer inşallah. ha bu arada kişi kendinden bilir işi derlerya demekki sen buraya öğrenmeye geliyormuşsun onu da öğrendiğimiz iyi oldu artı seni kurup kurup göndereninde kim olduğunu buldum sağol eksik olma bunu da göstermiş oldun ne diyeyim kolaylıklar diliyorum sizlere...

• quote:

Eleman bana sazan diyor ama kendi sazanlığının farkında değil. Bak hemen atlamışsın işte "USARTla yapma yapamazsın olmaz" diye. İnsan ilk önce bi sorar dimi. "Acaba USART mı kullandın" diye
    lozzik arkadaşım ile hiiç tartışma gereği bile duymazdınız

• bunların DTMF işi ellerinde patladı hırslarını benden alıyolar...
    gidin kardeşim başımdan
  • Hepinize teşekur ederim. Bi soru sordum gayet iyi cevap vermissiniz karılar hamamı hesabı.. tekrar tekrar sorduğum konuyu hiç ettiğiniz ve guzel cevaplarınızla beni aydınlattığınız için teşekkur ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ePerseus -- 15 Mart 2005, 19:03:25 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: lozzik

quote:

arkadaşım bak sorunun sahibi 628 ile kullanmak istemiş. okudun mu yoksa doğrudan bana mı dalıyorsun bilmiyorum ama bir oku aynen söyle yazdım senin için biraz daha basitleştirecem, yapabilirsem. arkadaş 628 ile kullanamadım deyince bende arkadaşın 628in bir özelliği olan USARTı kullandığı fikrine kapıldım ve hatta arkadaşa dedim ki usart ile max 8 bit data transferi yaparsın fakat TDA7313 ün sadece adreslemesi 8 bitlik yer kaptıyor sorun yaşarsın, haberleşme olayını daha ayrıntılı öğrenmek istersen TDAnın datasheetini incelemen yararlı olacaktır dedimmmmm. sonra ne oldu sen geldin I2C ile USARTın ne alakası var dedin bende sana bir alakası yok, arkadaş sanırım USARTla kontrol etmeye çalışıyor onu uyardım dedim. ( yanlış sa lütfen alıntı yapıp göztermeni isterim ) fakat sen yine anlamak istemedin çünki amacın başından beri sözlerimi çarpıtarak yanlış anlaşılma ortaya çıkarmaktı fakat sana nasip değilmiş başka bir sefer inşallah. ha bu arada kişi kendinden bilir işi derlerya demekki sen buraya öğrenmeye geliyormuşsun onu da öğrendiğimiz iyi oldu artı seni kurup kurup göndereninde kim olduğunu buldum sağol eksik olma bunu da göstermiş oldun ne diyeyim kolaylıklar diliyorum sizlere...

bak arkadaşım öncelikle şunu gururla söylüyorum ben bu forumdan birşeyler öğrendim ve öğreniyorum
    sanırım sen herşeyi biliyorsun ve buraya millete öğretmeye geliyorsun

topici açan arkadaşın mesajını birdaha oku! şimdi bu soruda adam ne usart tan bahsetmiş ne PWM den senin niye aklına USART geldi ben onu anlamadım sen adama usart la yapamazsın çünkü tda nın adresi sadece 8 bit demişsin gerisini gönderirken sorun yaşayabilirsin
    bunu dediğin zaman benim aklıma tek birşey geliyor sen I2C yi kulaktan duyma bilgilerden başka bilmiyorsun
    neyse boş ver sen şimdi yine son sözü söyleyeceksin zaten bir yolunu bulup haklıda çıkarsın
    sıkıldım senle uğraşmaktan....

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.