Şimdi Ara

i3 4160 80 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • i3 4160 işlemcinin prime 95 ile 80 dereceyi görmesi normal olmamalı diye biliyorum ama yardımcı olabilecek var mı? İşlemcinin stok fanı üstündeki termal macun kurumuş gibiydi, termal macundan olma olasılığı var mı? Kasanın içinde hava akımında bir problem yok, ekran kartı 30 derecede çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.3GG -- 5 Temmuz 2015; 13:01:39 >

• Fani tozdan arindirin ardindan termal macunu yenileyin bir de fandani pinlerin anakarta tam oturdugundan emin olun 80 derece normal degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: snows

Fani tozdan arindirin ardindan termal macunu yenileyin bir de fandani pinlerin anakarta tam oturdugundan emin olun 80 derece normal degil

Fanın dönme hızında bir problem yok, kasayı dün topladığımdan toz da yok fakat işlemcinin fanındaki termal macun kuru gibi çıkmıştı. Termal macunu yenileyeyim en iyisi.
  • Eger pinleri duzgun taktiginiza eminseniz geriye kalan tek secenek termal macun, dilerseniz hangi markayi alacaginiz konusunda bir konu acip fikir alisverisinde bulunabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: snows

Eger pinleri duzgun taktiginiza eminseniz geriye kalan tek secenek termal macun, dilerseniz hangi markayi alacaginiz konusunda bir konu acip fikir alisverisinde bulunabilirsiniz

Anladım hocam, teşekkürler.
  • stok fan varsa 80 derece normal bence.
  • İ3 4160'ı stok fan ile kullaniyorum 65 dereceyi geçtiğini görmedim.Macun yenile,fani temiz tut.
    Her ayda 1 temizlik yap.Ben öyle yapiyorum.Hele yaz aylarindayiz daha çok toz olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i5 9300h 86 derece
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrawStyle

İ3 4160'ı stok fan ile kullaniyorum 65 dereceyi geçtiğini görmedim.Macun yenile,fani temiz tut.
    Her ayda 1 temizlik yap.Ben öyle yapiyorum.Hele yaz aylarindayiz daha çok toz olur.

Prime 95 ile teste soktun mu hocam hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilentPower

quote:

İ3 4160'ı stok fan ile kullaniyorum 65 dereceyi geçtiğini görmedim.Macun yenile,fani temiz tut.

i3 4160 80 derece

Şimdi test yaptım 100*C dayandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bagivup -- 5 Temmuz 2015; 16:27:22 >

• quote:

quote:

quote:

i3 4160 80 derece

Aman hocam, kapatsaydın. İşlemciye yazık. Neden böyle ısınıyor anlamadım ya, i3 değil mi bu? En az ısınması gereken bu olmalı diye biliyorum.

• Prime'da stok fan ile normaldir bu havalarda. Normalde o kadar çıkmaz zaten, yani fazla dert etmeyin. Her gün Prime mı yapıyorsunuz sanki.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

i3 4160 80 derece

Aman hocam, kapatsaydın. İşlemciye yazık. Neden böyle ısınıyor anlamadım ya, i3 değil mi bu? En az ısınması gereken bu olmalı diye biliyorum.

i3 4160 evet.
    Testi kapattım 5 dk sonra 45C Oldu.
    Şok oldum valla.

• Normal, ama prime95 testine sokup işlemciye eziyet etmeyin. Intel'in stok fanı kalitesiz ve işe yaramaz soğutma açısından.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Prime'da stok fan ile normaldir bu havalarda. Normalde o kadar çıkmaz zaten, yani fazla dert etmeyin. Her gün Prime mı yapıyorsunuz sanki.

Öyle de hocam, Witcher 3 gibi oyunda falan bu 70 civarı görmez mi bu işlemci? Prime'da 80 görüyorsa, Witcher'da 70 görür. 70 çok fazla bence i3 için, benim eski phenom x4 955 bile 70 görmüyordu en ağır oyunlarda.
  • Kaçı göreceğini denemeden bilemezsin. Intelde 90 derecelerde bile stabilite bozulmaz, AMD'de ise 80 lerde sapıtabilir sistem.

Ayrıca, Intel stok soğutucuyu oldukça küçülttü. Nerede o eski Intel soğutması. AMD P2 965'in soğutmasına bak, şimdiki Intel soğutucularından oldukça kaliteli.

Intelin şimdiki soğutucusu 1 parmak kalınlığında anca.
    Daha kötüsü ise, Intelde işlemci yüzey temas alanı 1 TL bozuk para kadar. Hem soğutucu traş, hem de yüzey temas alanı ufacık olunca nasıl düzgün soğutulsun ki.

Olaya i3 bu nasıl ısınır diye bakma yani. Soğutucu çöp kısacası.

i3 4160 80 derece

i3 4160 80 derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 5 Temmuz 2015; 17:44:51 >

• quote:

Kaçı göreceğini denemeden bilemezsin. Intelde 90 derecelerde bile stabilite bozulmaz, AMD'de ise 80 lerde sapıtabilir sistem.

Ayrıca, Intel stok soğutucuyu oldukça küçülttü. Nerede o eski Intel soğutması. AMD P2 965'in soğutmasına bak, şimdiki Intel soğutucularından oldukça kaliteli.

Intelin şimdiki soğutucusu 1 parmak kalınlığında anca.
    Daha kötüsü ise, Intelde işlemci yüzey temas alanı 1 TL bozuk para kadar. Hem soğutucu traş, hem de yüzey temas alanı ufacık olunca nasıl düzgün soğutulsun ki.

Olaya i3 bu nasıl ısınır diye bakma yani. Soğutucu çöp kısacası.

i3 4160 80 derece

i3 4160 80 derece

Hocam ben amd kullanırken de tam tersiydi, ne şanssız adamım ya. Ama lol tarzı oyunlarda kasadan tık çıkmıyor, aşırı sessiz. Hocam maksimum 65 tlye önerebileceğin bir soğutucu var mı? Ya da şu işlemci soğutucularındaki katı bloktan bulabilir miyim ayrı olarak?

• Attığında 120'lik fan var, daha sessiz olacaktır. Ayrıca soğutma olarak da daha başarılı olur.

O'nu alabilirsin yani güzel bir soğutma.
  • quote:

Attığında 120'lik fan var, daha sessiz olacaktır. Ayrıca soğutma olarak da daha başarılı olur.

O'nu alabilirsin yani güzel bir soğutma.

Teşekkürler hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.