slm arkadaşlar, yeni bir sistem toplayacam veya mevcut sistemi biraz güncelleyerek devam edecem.öncelikli düşüncem biraz ucuza kaçarak ddr3 anakart almak ve q6600 işlemciyle oc yaparak idare etmeye çalışmak Colormaster hyper 212 plus işlemci fanım var.güzel bi anakart alıp işlemciyi oc yaparsam yukarıdaki işlemcilerden daha fazla verim alırmıyım acep? voltaj vermeden stok fanla 3.0 da günlük kullanan arkadaşlar var forumda.önerilerinizi bekliyorum.şuan kullandığım anakart intel ve oc yapılamıyor
eğer elinde Q6600 varsa sorduğun işlemcilerin hiçbirine geçilmez.. elindeki ram lerde yeterliyse ddr3 e geçmenede gerek yok.. arada performans farkı çok az zaten.. ddr2 destekli bir anakart alıp yola devam edersin
quote:
Orijinalden alıntı: ooppss
eğer elinde Q6600 varsa sorduğun işlemcilerin hiçbirine geçilmez.. elindeki ram lerde yeterliyse ddr3 e geçmenede gerek yok.. arada performans farkı çok az zaten.. ddr2 destekli bir anakart alıp yola devam edersin
Başka söze gerek yok. Tek ihtiyacın oc yapabileceğin bir anakart. Onuda 2. elden P35 - P45 çipsetli bir anakart alarak aşarsın.
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
quote:
Başka söze gerek yok. Tek ihtiyacın oc yapabileceğin bir anakart. Onuda 2. eldenP35 - P45 çipsetli bir anakart alarak aşarsın.
2*2 kingston ram vardı.1066 ya çekince sorunsuz çalışıyor gibi.dükkanda p5kpl-c anakart vardı götürüp bi deneyeyim.cevaplar için teşekkürler
quote:
katılıyorum , bu arada eskiden şöyle bir muabbet vardı programlar ve oyunlar 3. ve 4. cekirdegi kullanmıyor sadece 2 sni kullanıyor bu hala devam ediyormu bilen varmı ?
@ParaBende
Şu anda benim bildiğim, FarCry2, BFBC2, GTAIV, DIRT2 4 çekirdeği kullanan oyunlar. Mutlaka daha vardır ama bunlar benim kendi gözlemlerim.
Aşağıda yaptığım incelemeye ait tablo mevcut, fikir verebilir.
cift cekirdekli i5 kullanıyorum server 2008 r2 kurulu..
evimdeki bilgisayarda amd x3 440 @ x4 3.4ghz var i5 li sistemi üzer ciddi ciddi.. oyun olarak olcmedim ama
7zip,winrar, disk işlemleri vs vs cok cekirdek oldugundan heralde cok guzel sonuc almaktayım.. yani gidip i3 e para vermek hata olur kanısındayım illa birşey alıcam diyorsanız..
ama elinizde q6600 varsa işlemci almak gereksiz. elinizdeki işlemciyi 3.2 ghz seviyelerine cekerseniz gayet yeterli guzel performans vericektir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme