Şimdi Ara

İ3 6006u ile Render

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir pc alacağım ve işlemcinin render performansını merak ediyorum. Acaba i3 6006 u 1 saatlik videoda sadece ses ve görüntü eklemede kaç dakikamı alır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Render la ugraşacaksan ekran kartın iyi olsun işlemciyi kullanmadan ekran kartı üzerinden render yapabilirsin

bu kartları öneriliyor öneririm

The full decoding support for the new HEVC video format (also known as H.265). It even has DXVA2 hardware acceleration in combination with modern graphics cards such as the AMD Fury/Nano, AMD RX 470/480, NVIDIA GTX 950/960, NVIDIA GTX 1060/1070/1080, and Intel Kaby Lake GPUs.

* Added HEVC 10bit encoder
    * Added NVENC(H264/HEVC) encoder
    * Added DXVA2(Hardware Accelerated Decoding)
  • Ben en iyisi alacağım bilgisayarı söyliyeyim hocam

Dell İnspiron 15 3567

İşlemci : i3 6006u

Ekran kartı :Amd R5 M430 2GB

Ram: 4Gb

Bu bilgisayarda 1 saatlik video render kaç dakika sürer hocam?

• o videoya baglı 720p mi 1080p mi 2160p gibi çözünürlükte encode edeceksin
    codec degerleri ne vereceksin codec ayarlarını üst düzey mi tutacaksın orta seviyedemi ?
    bunlar encode (render ) yaparken zaman a etkenidir kullanacağım codec de etkendir

örnek ben 2160p 4k 2 saatlik video yu cpu yu kullanmadan ekran kartı üzerinden 1,5 saate h265 hevc 2160p render yapabiliyorum
    tabiki üst düzey encode ayarlarıyla görüntü kalitesi kayıp olmadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilek -- 14 Haziran 2017; 3:47:33 >
  • 720p olacak hocam youtube için ayrıca mpeg 4 de görüntü kaybı eksilme vs olur mu

• U serisi işlemciler ultrabook işlemcisidir yani düşük güç tüketimi ve düşük performans vaad eder. Günlük kullanım için uygundur render gibi ağır işler için tatmin etmez, şu kadar sürede render eder gibi bir sorunun cevabını kimse veremez bu süreyi etkileyecek birçok etken var fakat o işlemciyle her şekilde olması gerekenden uzun sürecektir. Ayrıca u işlemcilerde throttling süreci çok daha çabuk yaşanır, işlemciye aşırı yük bindiğinde sıcaklığı kontrol altında tutmak için saat hızı düşürülür. Siz hq serisi işlemcili cihazlara bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 13 Haziran 2017; 0:26:53 >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Hocam bütçem kısıtlı olduğu için en üst limit 1400 tl olacak bu paraya en iyi bilgisayarda dell 3567 ayrıca U serisi işlemciler bahsettiğiniz kadar kötü veya düşük performanslı değil U ibaresi ısınmadığının kanıtı sayılabilir. Zaten öğrenciyim ve liseye yeni geçtim arada sırada cs go oynıyim youtube'a video yükliyeyim programlama öğreniyim falan diye bakıyorum bilgisayara daha iyi dizüstü önercekseniz 1400 tlye buyurun tekliflere açığım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI B660M Mortar ve i5 12600K
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: H3DG3H0G

Hocam bütçem kısıtlı olduğu için en üst limit 1400 tl olacak bu paraya en iyi bilgisayarda dell 3567 ayrıca U serisi işlemciler bahsettiğiniz kadar kötü veya düşük performanslı değil U ibaresi ısınmadığının kanıtı sayılabilir. Zaten öğrenciyim ve liseye yeni geçtim arada sırada cs go oynıyim youtube'a video yükliyeyim programlama öğreniyim falan diye bakıyorum bilgisayara daha iyi dizüstü önercekseniz 1400 tlye buyurun tekliflere açığım

Ne için yarışa giriyorsunuz anlamadım? Ben size bütçenizi falan sormadım, yada marka-model tavsiye etmedim. Bu işlemciyle nasıl bir render performansı alacağınızı sormuşsunuz ben de size neler olacağını söylemişim, u işlemcilere kötü demedim, render için olmaz dedim. Yapacağınız iş için gerekli olan işlemci modelini belirttim. U serisi işlemciler düşük performanslı değilse ne diye bu konuyu açıp soru sordunuz onu da anlamadım alın kullanın o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 13 Haziran 2017; 0:39:39 >

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anladınız ben yarışa falan girmiyorum sadece u serisi kötü bir seri değil bunu açıkladım render performansı saatte kaç dkdır bunu sordum sonra siz çıktınız u serisi renderda iyi değil . Ben size kaç dk mı alır diyorum siz işlemcin uygun değil diyosunuz arkadaşım amd a6 ve 1 gb ram ile renderı hızlıca alıyor siz u serisine laf ediyosunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Ne için yarışa giriyorsunuz anlamadım? Ben size bütçenizi falan sormadım, yada marka-model tavsiye etmedim. Bu işlemciyle nasıl bir render performansı alacağınızı sormuşsunuz ben de size neler olacağını söylemişim, u işlemcilere kötü demedim, render için olmaz dedim. Yapacağınız iş için gerekli olan işlemci modelini belirttim. U serisi işlemciler düşük performanslı değilse ne diye bu konuyu açıp soru sordunuz onu da anlamadım alın kullanın o zaman.

Ayrıca kötülemedim diyorsunuz e düşük performansdan bahsetmişsiniz ayrıca hq serisi gibi çok yüksek performanslı işlemcileri hesaba katmışsınız.

• eger render ile ugraşacaksan işlemcin kaslı güçlü olmalı işlemciyi en çok zorlayan bir uygulamadır render arkadaşta sana onu gayet güzelce izah etmiş h264 ve h265 codec leri kullanacaksan işlemcin güçlü olmalı senin göstermiş oldugun işlemci bu yükün altından kolay kalkamaz sadece cpu yu kullanmak istiyorsan encode ye de kimse dakika veya saat veremez çünkü etkenler önemli kullanacagın ram işlemci ekran kartı ssd mi hd mi gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilek -- 13 Haziran 2017; 5:25:35 >
  • Donanım belli hdd 1 tb bir de gpu da render nasıl yapılır

• quote:

Donanım belli hdd 1 tb bir de gpu da render nasıl yapılır

ekran kartların plugins ve dll dosyaları vardır kullanacagın yazılımlara göre

örnegin adobe premiere , Adobe Media Encoder , Vegas Pro , Simple x264/x265 Launcher , ShanaEncoder , AviDemux ,HandBrake ,

MediaCoder gibi uygulamaların

örnegin burda Nvidia NVENC Encoder
    burdan nasıl kullanılacak izah etmiş
    https://forums.adobe.com/thread/1243687

İ3 6006u ile Render

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilek -- 13 Haziran 2017; 8:20:7 >

• Hangi programla, nasıl bir video 720p ama kayıpsız istersen farklı az kayıplı farklı yine degisken bir durum. Yanıt vermek zor. Burada işlemci gücleri karşılaştırılır mesela cinebench skorlarına bakarak fikir edinebilirsin. Referans bir işlemci seç kendine o istediğin programla 1 saatlik video yu kac dakikada yapıyor. Sonra cinebench skorlarına bak karşılaştır orantıla.. %100 doğru sonuç vermesede ben olsam öyle yapardım
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam i3 6006u çevresinde referans olarak en iyi işlemci nedir söyleyebilirmisiniz

• A8 bir AMD laptop senin bu 6006u'dan bir hayli daha iyi render performansı verir. 2 Katına yakın olur. Arkadaşının A6 Laptopundan biraz daha iyi diyebiliriz bu alacağın cihaz için. Cinebench puanı 200 olur. Sen hesapla...
  • Hocam çok yanılıyorsunuz çünkü amd a8 7410 7.nesil olmasına rağmen ayrica (4 fiziksel cekirdekli) i3 6006u yu cinebench ve diğer benchlerde gecemiyo bkz:notbookcheck,hardrealm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • handbrake adlı programı yükleyip açın sonra Quicksync h265 açıp

target-usage=1:gop-ref-dist=6:gop-pic-size=-1:b-pyramid=1:trellis=3:force-cqp=0:ref=5:bframes=16

bu kodları alt satıra yapıştırın ardından ayarları quality yapın istediğiniz video format vs. diğer değerleri girin videoyu çok az sistem isteyerek bayağı iyi sıkıştırabiliyor.(Nvidia kadar iyi olmasada kötü sistemler için güzel ve ücretsiz bir program )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 13 Haziran 2017; 3:33:37 >
  • Overclockmanyagı O kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam ama sıkıştırmaktan kastınız nedir (bilgisayarı aldığımda mutlaka deneyeceğim)

• edit vs. yapılmıyor sadece 1080p video var diyelim raw halde(fraps) yada tam işlenmemiş(relive yada shadowplay) boyutucu çok uçuk görüntüyü bozmadan boyutlarını indiriyor ve çok fazla sistem istemiyor bunu yaparken...Dosyayı biryere taşırken boyutunun küçük olması önemli tabiki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.