Şimdi Ara

i30 vs 308 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fezalii

Hocam teşekkürler bilgilendirme için.

Aracınız hangi paket?

Öncelikle DCT'den memnunmusunuz? Herhangi bir sıkıntı ile karşılaştınız mı? Şehir dışı tüketiminiz ne kadar acaba (l/100km olarak)

hocam aracım elite paket + navigasyon aldım
    dct vites geçişlerini kesinlikle hissettirmiyor şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım
    şehir dışı 6 lt istanbul içi 7,3 lt ort ile gezdim hep ama şehirdışında 150-160 arası çok gittim sakin kullanımda muhtemelen düşer
  • 308 dicektim ama aracı almıssınız hayırlı olsun güle güle kullanın ama ben kavramalı şanzumanlardan uzak durmayı tercih ediyorum dsg edc facialarından sonra simdi dct cıktı su ana kadar bikac sikayet gelmeye basladı kırmızı ışıkta aracı n konuma almazsanız arac uyarı veriyormuş gibi şikayetler gelmeye başladı bu da dct nin de sorunlarının başlayacağını gösteriyor hyundai nin eski 2014 ve öncesinde bulunan tork konvektörlü modelleri ömürlük fakat onlar da biraz fazla yakıyor ben hyundai ye hep soğuk baktım hyundai firmalar icinde motor şanzuman ikilisinde yakıt tüketimi konusunda hep zirveye oynayan bir firma en basitinden 1.4 tam otomatik i20 10 lt benzin tüketiyor 2.0 avensis 9 lt benzin tüketiyor sizin dct şanzumanlı arac 7.5-8.5 lt dizel tüketiyor 100 km de çift kavramalı olmasına rağmen,peougeot tam otomatik olmasına rağmen 5.5 tan fazla yakıyor diyen duymadım ki şanzuman olarak dct yi ikiye üce katlar hem konfor hem yakıt bakımından.Bir de i 30 gereksiz ağır olduğundan dolayı malesef yakıt arttıkca artıyor bir de yeni 308 tasarım olsun ic detayları olsun araç muazzam c sınıfında tarz olarak rakibi yok bence şanzuman olarak da yok bir de insanların fransız ön yargısının kırılması gerek gerçi hyundai ye de farklı bakılmıyor ülkemizde bi vw sevdası almıs basını gidiyor halbuki adamlar sorunlu otomatik aracları bize satıp kazıklamaktan baska bise yapmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• i30 u bende bir ara kafaya takmıştım, tam otomatik tork konvertörlü 3-5 arabadan biri olduğu için ,,,, araştırmalarım sonunda 1) abs-kızaklama fren tutmama konusu 2) eps arızası direksiyon kitlenmesi 3) cam tavan ses sorunu 4) hissiz olduğu söylenen direksiyon ,,, birçoklarının en büyük eksiyi verdiği ağırlık ve yakıt tüketimi benim umurumda değildi ama ilk 2 madde benim için kabul edilebilir hatalar değil ,,, gerçi son birkaç yılda bazı hataların düzeltildiği söyleniyor ama tüm otoritelerin tamam bu olmuş dedikleri kıvama gelmeden benim için alınabilir bir araba değil,, bu arada 7 ileri dct şanzıman için olumsuz yorumlar okuyorum
  • Yurt içi ve dışı takip ettiğim forumlarda veloster denilen araçlarda'da dct adı geçiyor ve sorun yaşayanlar olduğunu söyleniyor ama o modeller hep 6 ileri ve 2012-2013 yılında yaşanmış problemler hep , Siz olumsuz forumları nerede okudunuz link var mı ?
  • Onun da kasası değişti bence yeni kasa düşünülebilir tabii fiyatlar belli değil.
    Not:Ne zaman geleceği de bilinmiyor.

• C4

• quote:

Orijinalden alıntı: CnkYgT

Yurt içi ve dışı takip ettiğim forumlarda veloster denilen araçlarda'da dct adı geçiyor ve sorun yaşayanlar olduğunu söyleniyor ama o modeller hep 6 ileri ve 2012-2013 yılında yaşanmış problemler hep , Siz olumsuz forumları nerede okudunuz link var mı ?

Çok uzağa gitmeye gerek yok şikayet var da hyundai bölümünde 7 ileri dct ile ilgili şikayetler başlamış bile ki bu şanzuman çıkalı daha 1 yıl oluyor tr de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakankabaoglu -- 8 Kasım 2015; 8:48:54 >
  • Sadece iç dizayn olarak bile konuşsam i30dan vazgeçerim iç dizayn benim için önemli.Tabi bu kişisel zevk ben ekran olsun (i30 un en dolusunda bile ekran olmadığını gördüm) ve iç aydınlatmanın renginin basit duran bir mavi olmasın isterim. Yeni 308 ise ciddi anlamda güzel olmuş. Bu tarz mevcut verilen model dışına pek çıkmayı sevmem ama hocam yeni astrayı neden düşünmediniz fikrinizi alabilirmiyim acaba?
  • Seneye i30 un yeni kasasi cikar i30 u bekle

• quote:

Orijinalden alıntı: malumsite_stoperi

i30 u bende bir ara kafaya takmıştım, tam otomatik tork konvertörlü 3-5 arabadan biri olduğu için ,,,, araştırmalarım sonunda 1) abs-kızaklama fren tutmama konusu 2) eps arızası direksiyon kitlenmesi 3) cam tavan ses sorunu 4) hissiz olduğu söylenen direksiyon ,,, birçoklarının en büyük eksiyi verdiği ağırlık ve yakıt tüketimi benim umurumda değildi ama ilk 2 madde benim için kabul edilebilir hatalar değil ,,, gerçi son birkaç yılda bazı hataların düzeltildiği söyleniyor ama tüm otoritelerin tamam bu olmuş dedikleri kıvama gelmeden benim için alınabilir bir araba değil,, bu arada 7 ileri dct şanzıman için olumsuz yorumlar okuyorum

Hocam 1. Ve 2. hatayi yeni makyajli kasa icin hic okumadim eski nesillerde belki vardir. Sunroof ses sorunu devam ediyormus sanirim ama servisin hallettiginden bahsetmisler.
    @hakankabaoglu
    Dct icin sikayetlere nereden baktiniz bilmiyorum. Sikayetvar da dct diye aratinca ben bir sikayet goremedim, farkli bir sekilde mi aradiniz acaba? Hos sikaetvar bu konuda referans alinabilecek bir site degil bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 8 Kasım 2015; 10:17:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xassemer

C4

C4 ben de dusundum, hatta bi ay once gidip galeride inceledim, gayet guzel bir arac ama 308 ile ayni motor sanziman olmasina ragmen fiyat olarak daha pahaliydi. Liste fyatindan 1000 tl dustuler sadece, bir de yaklasimlari hic hosuma gitmedi biz bu araci gozu kapali satiyoruz havasindalardi. Belki simdi boraz daha yumusamistir tekrae gitmek lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: timmydncn

Sadece iç dizayn olarak bile konuşsam i30dan vazgeçerim iç dizayn benim için önemli.Tabi bu kişisel zevk ben ekran olsun (i30 un en dolusunda bile ekran olmadığını gördüm) ve iç aydınlatmanın renginin basit duran bir mavi olmasın isterim. Yeni 308 ise ciddi anlamda güzel olmuş. Bu tarz mevcut verilen model dışına pek çıkmayı sevmem ama hocam yeni astrayı neden düşünmediniz fikrinizi alabilirmiyim acaba?

Tabi hyundai ic tasarim olarak daha geride bunu kabul ediyorum. Ama tercih meselesi, ayni paaraya cok daha donanimli arac veriyorlar. Bu ekran olayina biraz temkinliyim acikcasi, ilk bakista cezbetse de dokunmatik ekran ile surus sirasinda klimayi acip kapatmak bile sikintili olur sanki. Klasik dugmelerde hic bakmadan ezbere istediginizi yapabilirsiniz gibi geliyor.

Yeni astra acikcasi guzel bir araca benziyor ama gidip canli canli gormedim. Aklimin bir kosesinde var zaten ama lansman fiyatlari biraz tuzlu gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 8 Kasım 2015; 10:23:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Seneye i30 un yeni kasasi cikar i30 u bekle

Hocam daha yeni makyajlandi arac bir sene oldu. Yeni kasanin hemen cikacagini hic zannetmiyorum. Bir yerlerde de okumadim acikcasi. Sizin bu konuda somut bir bilginiz var mi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Seneye i30 un yeni kasasi cikar i30 u bekle

Hocam daha yeni makyajlandi arac bir sene oldu. Yeni kasanin hemen cikacagini hic zannetmiyorum. Bir yerlerde de okumadim acikcasi. Sizin bu konuda somut bir bilginiz var mi

internnette gördüm 2017 için
  • quote:

quote:

C4

C4 ben de dusundum, hatta bi ay once gidip galeride inceledim, gayet guzel bir arac ama 308 ile ayni motor sanziman olmasina ragmen fiyat olarak daha pahaliydi. Liste fyatindan 1000 tl dustuler sadece, bir de yaklasimlari hic hosuma gitmedi biz bu araci gozu kapali satiyoruz havasindalardi. Belki simdi boraz daha yumusamistir tekrae gitmek lazim

ne kadar fiyat çektiler ki ?
    85-90k vereceksen git golf al en azından ikinci elde para eder kaybın az olur liste fiyatında c4 88k çekmişler o kadar etmez o araba tamam güzel arabada göz var nizam var golf varken gidip almam.
    yada 85-90 a dizel otomatik 2011 2012 a4 al 40-50 binde.
    a3 alabilirsin 25-40 bin km arası dizel otomatik cam tavanlı
    ikinci el daha mantıklı bence o paralara süper makineler var
    yada peugeot 508 alırsın s60 falan alırsın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: timmydncn

Sadece iç dizayn olarak bile konuşsam i30dan vazgeçerim iç dizayn benim için önemli.Tabi bu kişisel zevk ben ekran olsun (i30 un en dolusunda bile ekran olmadığını gördüm) ve iç aydınlatmanın renginin basit duran bir mavi olmasın isterim. Yeni 308 ise ciddi anlamda güzel olmuş. Bu tarz mevcut verilen model dışına pek çıkmayı sevmem ama hocam yeni astrayı neden düşünmediniz fikrinizi alabilirmiyim acaba?

Tabi hyundai ic tasarim olarak daha geride bunu kabul ediyorum. Ama tercih meselesi, ayni paaraya cok daha donanimli arac veriyorlar. Bu ekran olayina biraz temkinliyim acikcasi, ilk bakista cezbetse de dokunmatik ekran ile surus sirasinda klimayi acip kapatmak bile sikintili olur sanki. Klasik dugmelerde hic bakmadan ezbere istediginizi yapabilirsiniz gibi geliyor.

Yeni astra acikcasi guzel bir araca benziyor ama gidip canli canli gormedim. Aklimin bir kosesinde var zaten ama lansman fiyatlari biraz tuzlu gibi

Haklısınız hocam enjoy astra 1.6 dizel otomatik 82.300 çevre görüş paketide 1900 lira.
    Sizin içinize sanırım i30 sinmiş bence çokta irdelemeden sipraşinizi verin. Mutlaka - si + sı olacaktır. Ama çok baktıkçada kafa daha çok karışmakta.

• quote:

quote:

quote:

C4

85-90k vereceksen git golf al en azından ikinci elde para eder kaybın az olur liste fiyatında c4 88k çekmişler o kadar etmez o araba tamam güzel arabada göz var nizam var golf varken gidip almam.

Golf mü85-90 milyar verip golf alacam ha yok artık bide dsgli alacam 2 yıl garanti bittikten sonra servise her sene şanzuman kavrama parası bayılacam ya da garanti bittikten sonra sahibinden den dsg arızalarından bi haber olan bir yurdum insanına kakalıcam dimi

• quote:

quote:

quote:

C4

Orta donanim icin 79 dediler kamera paketi ile.

• timmydncn kullanıcısına yanıt
    Hocam tek korkum yakit iste. Ben yakit konusunda biraz takintiliyim acikcasi. Su an kullandigim aracta son 62000km tuketimi 4.7 l/100km. Her depoda fuller tuketime bakarim ve kaydederim.
    Simdi 6.5-7 gibi rakamlari gorursem cok koyar bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 8 Kasım 2015; 16:04:24 >
  • İ30 n modelinin kamuflajlı hali var ve 2017 diye bahsedilen yeni platforma sahip olacak i30 da var, ama bu araçların ne zaman çıkacağı Yada ne zaman Türkiye'de olacakları konusunda hiç bir bilgi mevcut değildir, Neyse konumuza gelelim i30 un şuanki dct si accent blue dada var. Türkiye içerisinde şanzıman veya mekatronik değişimine varan veya serviste bekleyen bir olay okumadım şahit olmadım, ısınma derseniz ben karşılaşmadım ama yaşayanlar olduğunu okudum

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.