Şimdi Ara

i30 vs 308

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dizel otomatik c sınıfı arayışındayım ve en son bu iki araçta takıldım. Şimdi forumda ilk izlenim 308 yönünde ama ben kendimce iki aracın +'larını alt alta ekleyince aşağıdaki tablo çıoktı.

Sizce bu tabloya eklenebilecek + lar nelerdir?

Ayrıca alternatif öneriniz var mı?

Liste 308 active ve i30 design pack için, fiyat olarak i30 1500 tl kadar daha uygun.

İ30
    - Yüksek donanım (dijital klima, panoramik cam tavan, karartılmış arka cam, anahtarsız giriş-çalıştırma, arka kolçak, park sensörü …)
    - 5 yıl garanti (Peugeot da 2 yıl)
    - Daha iyi arka diz mesafesi
    - İlgili servis (Bu internetten okuduğum kadarıyla edindiğim bir izlenim)
    - 18 ay 18k sıfır faiz kampanyası

308
    - Geniş bagaj hacmi (40 lt daha fazla)
    - Hafif kasa (200 kg daha hafif)
    - Düşük yakıt tüketimi (Yaklaşık 100 km’de 1 lt)
    - Güncel kasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 5 Kasım 2015; 13:10:15 >

• İkisinide kullandım, ona göre yorum yapıcam.

i30'un +ları

Fiyat/Donanım olarak 308'in önünde.
    Arka diz mesafesi 308'den daha iyi.
    5 yıl garantisi var.
    Motor gücü daha yüksek.
    7DCT Şanzıman EAT6'dan daha hızlı bir şanzıman.
    CRDi motor HDi motordan daha sessiz.

i30'un eksileri

Yüksek gövde ağırlığı.
    Multimedya sistemi eksikliği
    Makyajlıda olsa 308e nazaran daha eski bir kasaya sahip olması.
    Şanzımanın çift kavramalı olması ve uzun vadede tork konvertörlü EAT6 kadar dayanıklı olmayacağı gerçeği.
    Yenilenen şanzımana rağmen 1.5 litre kadar daha fazla yakıt tüketimi.

Benim şahsi yorumum, 308 i30'dan daha iyi bir araç.
    Yol tutuşu, süspansiyonların darbe emişi, yalıtımı, daha güncel bir kasaya sahip olması, görece daha güzel bir tasarımı, daha büyük bagajı, sorunsuz tork konvertörlü şanzımanı, cimriliğiyle bilinen hdi motora sahip olması, daha düşük beygirine rağmen hafif gövdeden dolayı performans olarak i30un gerisinde kalmıyor, Allure donanımındaki led farları, i30da isteseniz de alamıyorsunuz, bu saydıklarım bence 308i i30'un önüne geçiriyor.

Tabi aradaki fiyat farkına da dikkat etmek lazım. Sonuç olarak ikiside iyi araçtır, ama 308 bence bir tık daha iyidir, fakat fiyatı da daha yüksek, fiyat farkı sizin için sorun değilse 308 diyorum.
  • Ben donanım seven bir kişi olarak 5 yıl garantiyi de eklersek i30 alırdım. Aynı donanım seviyesinde 308 i30'dan iyi araba.
    Kişisel yorumlarım:
    Donanımları bir kenara bırakırsak
    308 daha iyi yol tutuyor
    308 kabin içi olarak daha sessiz
    308 benzer sürüş stilinde şehir içi orta yoğunluktaki trafikte 2 litre daha az yakıyor.
    Donanım ve garanti süresi takıntısı yoksa 308 alınır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ay önce ben de aynı ikilemde çok kaldım ve sonunda i30'a karar verdim
    308 aynı donanım seviyesinde elbette daha iyi ancak aynı donanım için aradaki fiyat farkı çok fazla
    yakıt tüketimi konusunda arada 100 km ort 1-1,5 lt fark oluyor 308 lehine ancak yine aradaki yüksek fiyat farkı beni i30'a itti
    şu an çok memnunum aracımdan araçla ilgili bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım
  • fezalii kullanıcısına yanıt
    308 için aldığınız fiyat nedir,opsiyon varmı

• Donanım konusunda i30 önde olabilir fakat yalıtıma kafayı takan biriyseniz 308 derim. Geçen hafta i30 crdi dct test ettim motor sesi ve özellikle yol sesini fazlasıyla içeri alıyor

• 308 derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de ikisi arasında gidip gelmekteyim. Otomatik olması şart benim açımdan. Dizel otomatiklerde i30 liste fiyatı olarak 10 bin tl daha ucuz. Ancak 308 1.2 motorun dizelden çok farkı yok. Torku benzinli araca göre oldukça iyi.(230) O yüzden dizel otomatik olursa i30, benzinli düşünürsem 308 alacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Civic vs Octavia
    8 yıl önce açıldı
    3008 vs Tiguan
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hafif kasa kesinlikle bi avantaj değil . -bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zaman böyle bir konu açılsa hep bir tartışma ortamı oluyor hayret bugün yok

i30 crdi elite dct sahibiyim , Fiyat olarak 76'a aldım pejo opsiyonsuz olan 308 e 85 demişti ekleyince 90'ı geçiyordu .

308 az tüketebilir ama c hatchback arabada 420 lt bagaj gereksiz iç hacimden yer çalıyor . Arka havalandırma yok , Koltuklar kumaş , Bütün koltuklar manuel , Tavan sabit , Arka çubuk torsiyon. gibi gibi nedenlerle ve gereksiz fiyat farkı yüzünden almadım. Fiyatlar aynı olsaydı tüketimi için alabilirdim

• İkisinide kullandım, ona göre yorum yapıcam.

i30'un +ları

Fiyat/Donanım olarak 308'in önünde.
    Arka diz mesafesi 308'den daha iyi.
    5 yıl garantisi var.
    Motor gücü daha yüksek.
    7DCT Şanzıman EAT6'dan daha hızlı bir şanzıman.
    CRDi motor HDi motordan daha sessiz.

i30'un eksileri

Yüksek gövde ağırlığı.
    Multimedya sistemi eksikliği
    Makyajlıda olsa 308e nazaran daha eski bir kasaya sahip olması.
    Şanzımanın çift kavramalı olması ve uzun vadede tork konvertörlü EAT6 kadar dayanıklı olmayacağı gerçeği.
    Yenilenen şanzımana rağmen 1.5 litre kadar daha fazla yakıt tüketimi.

Benim şahsi yorumum, 308 i30'dan daha iyi bir araç.
    Yol tutuşu, süspansiyonların darbe emişi, yalıtımı, daha güncel bir kasaya sahip olması, görece daha güzel bir tasarımı, daha büyük bagajı, sorunsuz tork konvertörlü şanzımanı, cimriliğiyle bilinen hdi motora sahip olması, daha düşük beygirine rağmen hafif gövdeden dolayı performans olarak i30un gerisinde kalmıyor, Allure donanımındaki led farları, i30da isteseniz de alamıyorsunuz, bu saydıklarım bence 308i i30'un önüne geçiriyor.

Tabi aradaki fiyat farkına da dikkat etmek lazım. Sonuç olarak ikiside iyi araçtır, ama 308 bence bir tık daha iyidir, fakat fiyatı da daha yüksek, fiyat farkı sizin için sorun değilse 308 diyorum.

• i30 kesinlikle..
  • aykut467 A kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler bilgilendirme için.

Aracınız hangi paket?

Öncelikle DCT'den memnunmusunuz? Herhangi bir sıkıntı ile karşılaştınız mı? Şehir dışı tüketiminiz ne kadar acaba (l/100km olarak)
  • icemy kullanıcısına yanıt
    308 active olarak park sensörü ile 77.5 dediler hocam, fiyatlandırma politikaları çok saçma, telefonda konuşan bayan bana 75.5 dedi, iki hafta bile geçmedi yüz yüze görüşmeye gittim, o fiyata mümkün değil 77 olabilir dedi, aradan 10 gün geçmişken ne değişti dedim mırın kırın etti. Sırf bu tutumları bile beni soğuttu desem yeridir.

Aslına bakarsanız 308 benim de hoşuma gitti, çok donanım meraklısı da değilimdir ama düşününce 77k para vereceğim ama klima bile manuel olacak çok mantıklı gelmiyor açıkcası

Bir de peugeot tr tutumu beni korkutuyor yukarıda özetledim. Müşteri memnuniyeti anlamında hyundai bir adım önde geldi nedense.
  • CnkYgT C kullanıcısına yanıt
    hocam ne zaman aldınız aracı acaba? fiyat baya iyiymiş.
  • Bence çok net bir galibiyet: Kalite ve zerafet bir arada. Yeni 308, 307 modelinin akıllarda kalan tüm olumsuzlarını silip attı bence. Yeni motor ve otomatik şanzumanı ile bence en iyi fiyat/performans oranını sunuyor. Donanım olarak i30'dan eksik olduğunu sanmıyorum. Gelin görün ki Türkiye'de hala sat(a)mıyor...

"Car of the Year 2014: A clear win for Peugeot 308"
    http://www.caroftheyear.org/winner/2014_84/coty
    Ağustos ayında metalik fiyat dahil bu fiyata aldım . 3500 km oldu . Pejo türkiyede bu saçma fiyat politikası ile 2014 den beri piyasada olan arabayla hezimet yaşıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay A

hafif kasa kesinlikle bi avantaj değil . -bence

Kesinlikle? Bence?

Hangisi

Ankara göral 74k dan veriyor.Geçen ay cam tavanlısını 74,5 den veren abc bu ay 78k diyor aynı araca
    Böyle salak bir firma bu aracı bu yüzden 80 tane sattı ekim ayında
  • quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Ankara göral 74k dan veriyor.Geçen ay cam tavanlısını 74,5 den veren abc bu ay 78k diyor aynı araca
    Böyle salak bir firma bu aracı bu yüzden 80 tane sattı ekim ayında

Bana yukarida anlattigimi yapan da ankara goral hocam.
    Bir firma bu kadar kararsiz ve istikrarsiz olamaz. Kafasina gore fiyat veriyorlar demekki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 5 Kasım 2015; 17:49:05 >
    Demekki onlarda artırmışlar.Birkaçgün geçti ben arayalı.Aralık ayını beklemeyi düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.