Şimdi Ara

i30 vs 308 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fezalii

quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Seneye i30 un yeni kasasi cikar i30 u bekle

Hocam daha yeni makyajlandi arac bir sene oldu. Yeni kasanin hemen cikacagini hic zannetmiyorum. Bir yerlerde de okumadim acikcasi. Sizin bu konuda somut bir bilginiz var mi

ankara hyundai de tucson bakmaya gittiğimizde i30 un kasasının ve içinin değişeceğini, iç dizaynının yeni tucson tarzı olacağını ve dışının da oldukça ciddi değişime uğrayacağı ve 2016 sonuna kadar ellerindeki tüm i30 ları bitirip 2016 ikinci yarısından itibaren artık i30 gelmeyeceği söylendi. yani şu anki kasa 1 yıla kadar değişiyor sanırım. 2017 de yeni i30 göreceğiz gibi.. bu bilgiyi ankaradaki iki ayrı hyundai bayisi de az çok söylüyor. zaten hyundainin showroomuna girince ix35 yok artık, i30 ve elantralarda oldukça demode görünüyor tucson ve i20 yanında...

Bu arada 308 ve i30 kullanmış biri olarak kesinlikle 308 derim.. ama bu segmentte çok farklı araçlar var, ben tercih yapsam i30 veya 308 değil, ceed, proceed, c4, golf, leon gibi araçlara da bir bakardım.. muhtemelen i30 dan deri direksiyon simidinin çok kolay aşınması gibi sebeplerden vaz geçerdim..

• 308 hakkında birçok test okudum, video izledim. Peugeot, belki de 20 yılda bir iyi bir araç yapmış. Onu da eksik yapmış. Araç hafif, motorlar güzel, gidiş, konfor iyi, tasarım -özellikle canlı görmeniz lazım- iyi. Fakat Allah aşkına bu arka diz mesafesinin hali nedir? Otopark.com'un dediğine göre arka sırada B sınıfı standartlarında bir genişlik var. Gerekirse bagajdan kıs, arka diz mesafesi arttır. Hb araba zaten. Bu kadar dar olduktan sonra 5 kapıya ne gerek var? İkincisi küçük direksiyon simidi ve göstergeler. Amaç nedir anlamak mümkün değil. Otomobil dünyasında böyle bir eğilim mi var? Normal, klasik düzende bir gösterge, direksiyon yerleşimi şart. Sınıfının tartışmasız lideri Golf senelerce garip gösterge ve direksiyonlarla mı lider oldu? Bir diğeri her şeyi dokunmatik ekrana toplamak ne kadar doğru. Ortak ve mantıklı görüş en azından klima kontrollerinin klasik tuşlu olması. 308'in bu kusurları dışında belirgin bir kusuru yok. Bu kusurları da olmasa en kötü ihtimalle şu an sattığının 2 katı satardı. İ30 eski nesillerine göre Korelilikten epey sıyrıldı, ama hala tam bir Avrupalı olmadı. Ağırlık ve tüketim en önemli noktalar. Ben, eğer 308 çok kullanışsız geliyorsa Focus, yeni Astra ve yeni Meganeye bakardım.

• Güzel karşılaştırma birbirine denk f/p araçları. Bu kapışmadan i30 Galip çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haven

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Seneye i30 un yeni kasasi cikar i30 u bekle

Hocam daha yeni makyajlandi arac bir sene oldu. Yeni kasanin hemen cikacagini hic zannetmiyorum. Bir yerlerde de okumadim acikcasi. Sizin bu konuda somut bir bilginiz var mi

ankara hyundai de tucson bakmaya gittiğimizde i30 un kasasının ve içinin değişeceğini, iç dizaynının yeni tucson tarzı olacağını ve dışının da oldukça ciddi değişime uğrayacağı ve 2016 sonuna kadar ellerindeki tüm i30 ları bitirip 2016 ikinci yarısından itibaren artık i30 gelmeyeceği söylendi. yani şu anki kasa 1 yıla kadar değişiyor sanırım. 2017 de yeni i30 göreceğiz gibi.. bu bilgiyi ankaradaki iki ayrı hyundai bayisi de az çok söylüyor. zaten hyundainin showroomuna girince ix35 yok artık, i30 ve elantralarda oldukça demode görünüyor tucson ve i20 yanında...

Bu arada 308 ve i30 kullanmış biri olarak kesinlikle 308 derim.. ama bu segmentte çok farklı araçlar var, ben tercih yapsam i30 veya 308 değil, ceed, proceed, c4, golf, leon gibi araçlara da bir bakardım.. muhtemelen i30 dan deri direksiyon simidinin çok kolay aşınması gibi sebeplerden vaz geçerdim..

kasa değiştirme olayını bilmiyordum onu öğrenmem iyi oldu ama daha en az 1 yıl var demektir, düşünmek gerek.

Alternatif önermişsiniz sağolun ama o alternatifleri eleyerek bu ikiliye ulaşmıştım ben zaten. Golf: pahalı, ceed: i30 ile aynı kasa bariz br üstünlüğünü göremedim ve piyasası daha zayıf, proceed: o zaten çok alakasıztek kapı spor araba havasında aileye gelmez, c4: bu araç ile ilgili düşüncelerimi ve başıma gelenleri yukarıda açıkladım, leon: aslında son 3'e giren araçlar arasındaydı ama diğer ikisnden (i30 ve 308) bariz bir üstünlüğünü göremediğim ve dsg hadisesinden dolayı onu elemiştim. benim kaçırdığım bir nokta var ise duymak beni mutlu eder.

Teşekkürler

• fezalii kullanıcısına yanıt
    Aracı almamışsanız Peugeot un 40000 tl 20 ay Sıfır faiz kampanyası var .Verdikleri fiyatı yükseltmezlerse güzel fırsat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah 308 in o küçük direksiyonu olmasa neredeyse hiç kusuru yok benim açımdan.

• Araç kasanın değişmesi hemen 2 senede bana çok mantıklı gelmiyor . Hyundai her çıkardığı modelini en azından 3 sene geçmeden makyaj veya kasa revizyonu olayına gitmedi, Örnek olarak elantra'nın diğer pazarlara olan modeli avante'nin lansmanı yapılmasına rağmen Avrupa pazarlarına yönelik olan Elentra'nın halen tanıtımı yapılmış değil ve ne zaman geleceğide belli değil. Yeni platform üzerine inşa edilecek olan i30'un da hemen daha makyaj operasyonu üzerinden biraz zaman geçmeden böyle bir değişime gitmesi bütün pazarlarda müşterilerini kendine küstürür . i30 Sahibiyim 2017'de yeni kasayı getirirlerse bir daha hyundai almam mesela bu kadar açık ve net ki herkesin ortak düşünçesi bu yönde olacaktır
  • Güzel bir karşılaştırma. Umarım size yardımcı olur..

https://www.youtube.com/watch?v=3y8hGE11VjI
  • CnkYgT C kullanıcısına yanıt
    http://www.ototeknikveri.com/haber/5441/yeni-kasa-2017-hyundai-i30dan-ilk-goruntuler Hocam ben duymuştum yeni kasa geleceğini burada da bahsedilmiş.
  • timmydncn kullanıcısına yanıt
    Bu haberi bende görmüştüm ama bu araba için çok spekülasyon var, yerden yüksek oluşu,ön ızgaradaki değişimler, pek şuan ki 6 lı çizgi ve krom çıtaya benzemiyor gibi gibi durumları var. O zamandan bu zamana haber çıkmaması ve mevcut N platformunun şuanki platform a sahip araçlarda geliştiriliyor olması da yeni Araba için çok yakın bir tarihin öngörülmediğini destekler nitelikte

• quote:

Merhaba,

dizel otomatik c sınıfı arayışındayım ve en son bu iki araçta takıldım. Şimdi forumda ilk izlenim 308 yönünde ama ben kendimce iki aracın +'larını alt alta ekleyince aşağıdaki tablo çıoktı.

Sizce bu tabloya eklenebilecek + lar nelerdir?

Ayrıca alternatif öneriniz var mı?

Liste 308 active ve i30 design pack için, fiyat olarak i30 1500 tl kadar daha uygun.

İ30
    - Yüksek donanım (dijital klima, panoramik cam tavan, karartılmış arka cam, anahtarsız giriş-çalıştırma, arka kolçak, park sensörü …)
    - 5 yıl garanti (Peugeot da 2 yıl)
    - Daha iyi arka diz mesafesi
    - İlgili servis (Bu internetten okuduğum kadarıyla edindiğim bir izlenim)
    - 18 ay 18k sıfır faiz kampanyası

308
    - Geniş bagaj hacmi (40 lt daha fazla)
    - Hafif kasa (200 kg daha hafif)
    - Düşük yakıt tüketimi (Yaklaşık 100 km’de 1 lt)
    - Güncel kasa

İ30 ile 308 vs demişsiniz pes soğrusu nediyeyim kardeşim...

i30 +
    308 -

• ismail_yilmaz61 kullanıcısına yanıt
    Mesajinizi biraz acarmisiniz?

• Sanırım 308 için + verilen durumların bazılarının eksi olduğu . Bagaj konusu C hatchback için gereksiz ebatlarda ve bu durum iç hacmi etkiliyor. Güncel kasa Güncel kasa deniyor ama 308 2014 yılında yenilendi i30 2015 yılında . Operasyon geçirecek olan ilk etapta 308 olacaktır. i30 için gerekçelerimi yukarıda açıklamıştım zaten.
  • sorunsuz şanzıman ve motor.. düşük tüketim önemliyse 308...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 308 de mazda 3 gibi olacak herkes öneriyor ama kimse almıyor Ekim satış rakamı 85 adet ile sınırlı kalabilmiş sadece

• CnkYgT C kullanıcısına yanıt
    mazda 3 konusunda ayrı bir başlık açmak lazım. uzun süredir üst segment araçlarda gördüğüm rahatı ve sürüş zevkini gördüğüm tek araçtır. bence mazda yavaş yavaş volvo seviyesine doğru çıkıyor. mazda 3 bence öneriliyor ve bilenler alıyorlar. mesela geçen hafta bir arkadaşa 2013 model full donanım ve hatasız bir mazda 3 dizeli 50 bin tl ye aldık.. aynı segmentte bir focusun neredeyse yarı fiyatına diyebilirim. yani bence siz kararınızı i30 dan yana vermişsiniz.. hayırlı olsun şimdidien
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.