Şu an en mantıklı olan ikili 7800x3d ve b650 serisi bir anakart gibi görünüyor. Ya da sabredip 7600x3d alınabilir f/p için çünkü şu an 18 20k oldu 7800x3d kutulu alırsanız. Ya da 9800x3d bekleyeceğim ben de kararsızım. Bu konuda önerilerinize açığım. En başından 7800x3d işlemciyle sistem toplamış olsam bir sıkıntı olmayacaktı. Ama 13400f baya oyaladı beni maalesef. Ve iş işten geçti. 13 14k olan işlemci olmuş 18 20k. İntel sağolsun. Ağzıyla bu hakkı verdiği için adamlara. Alın bizim işlemcilerimiz bozuk, siz kendi işlemcilerinizi 1.5 kat daha pahalıya satın dedi herhalde. |
i5-13400F & RTX 4070 Super sistemde darboğaz sorunu (13. sayfa)
-
-
İntel bedava verse bir şey almam bu saatten sonra. Eskiden amd fx yüzünden düşman kesilmiştim amd'ye. Şimdi intel fx'ten bile daha kötü olmuş. Fx zamanları daha iyiydi gözümde canlanıyor da. Bu efficiency corelar var intelde, normal performans coreları dışında. O yüzden düşük fps verdiğini düşünüyorum oyunlarda. Sadece render için alınır bu işlemciler başka bir şey için değil. 15.nesilde e-core olmayacakmış intelin sanırım ama fark eden bir şey yok. Mağazadan sıfır mal alıyorsunuz i7 i9 her neyse, ve içiniz rahat kullanamıyorsunuz. Acaba kaç kere daha çökecek, acaba ne zaman çökecek. Bu kadar uzun yazmamın sebebi almamanızı sağlamak . İyi niyetli birisiyim. Çok uğraşırsınız sorun yok sanarken birden oluyor her şey. Direkt becerememiş adamlar.
-
Hocam k ve kf serisi 125watt. Ben 14700F aldim 65 watt. Gelmesini bekliyorum umarım sorunsuz kullanırım -
Geçmiş olsun o zaman ne diyeyim. Tek teselli k ya da kf değil belki sorunlu olmaz bir ihtimal, o da umarım. Watt olaylarını kendiniz manuel ayarlayabiliyorsunuz. 125watt olayını yalan. Anakartta intel default olarak 253 253 ayarlar onları. Asus yada msi ayarları özelinde ise 4095w unlimited ayarlanır. Ama oyunlarda en fazla 150 180w çekiyor i7 14700. Madem aldınız 14 günlük süreyi çok iyi değerlendirin. Baktınız bu tarz sıkıntılar var direkt yollayın.
-
Windowsta anlik watt gösteren stabil uygulama var mı -
İ7'nin intel özelinde ayarları 307Amper, short ve long duration pl1 ve pl2 denen değerleri 253watt'tır. Siz bunu 125'e 253 olarak ayarlasanız oyunlarda ciddi anlamda performans kaybı yaşarsınız. Sebebi bahsettiğim gibi, online oyunlarda o işlemci 150 175w çektiği anlar olacak. Droplatacak fps'inizi. 125W çekecek maximum çünkü. Ama siz bunu gidip de elle 125 yapmazsanız 253 253 olarak kalır o ayar. Normali o. 125w dediği gündelik kullanımdır. Oyunlarda 180 190'lar bahsediliyor. Onu geçtim renderde arkadaşta 305w çekti unlimited yapınca :D ordan hesaplayın. Ama oyunlar ortalama 125 kullanır o doğru. Ama çoğu zaman 125-150 arası dalgalanır işlemci zorlayan sahnelerde.
-
Var tabi, hwinfo indireceksiniz anlık her şey görünüyor. Bahsettiğim pl1,pl2 watt yani çektiği güç değerleri ve o an çalıştığı voltaj amper dahil her değer görülüyor. Ama en azından kf ya da k almamışsınız bir ihtimal stabil çalışma şansı var. Dediğim gibi 2haftalık hatta 1 haftalık süreyi çok iyi değerlendirin. Bahsettiğim oyunları deneyin çektiği watt sıcaklıkları takip edin. Crash mavi ekran donma çökme instabilite sorunları olduğu an postalayın. Kendinizi kandırmayın. Biosu da en sona güncelleyin. Sırf bu en son intelin 0x129 mikrokod yaması da bazı stabil çalışan işlemcileri kötü etkilediği yazılmış. 2'ye ayrılmış burda kullanıcılar. Biraz araştırmanız lazım yabancı forumlarda. Her şey çok iyi stabilken intelin biz hata yaptık mikrokod hatamız var son biosa updateleyin dedikten sonra güncelleyip sıkıntı yaşayıp eski biosuna dönenler var.
-
Yani öyle bir rezillik ki şu 13400f nasıl 12100f'ten az fps veriyor onu anlayamadım ben. Biraz daha test edicem. İ7 zaten şaka gibi, diski aldım götürdüm açtım oyunları. Bahsettiğim oyunlarda daha düşük aldı i5'ten dahi.
-
Öyle kötü bir zamana denk geldi ki 7800x3d de alamıyorum kendim için, 13400f'ten kurtuldum i3'e kaldım şu anda. 4 çekirdek olmasa oyunları uçuruyor i3. Ama uzun süre idare edemem bu şekilde.
-
Yani bilmiyorum uzun süre kullancaksınız bu işlemciyi 15k bandında işlemciler bunlar çünkü. Şu an sorun çıkmasa 1ay sonra çıkabilir. Ama intel sanırım garantiyi +2yıl uzatmış. Servise yollayıp değişim ya da iade talep etceksiniz intel tarafından. Bence 2 hafta her şekilde zorlayın default, intel performance ayarlarında son bios updatede. Watt değerleri intelin ayarladığı gibi kalsın. En az 240mm sıvı sogutucuyla bu testleri yapın. İslemci zorlayan online oyunlarda zorlayın.
-
Daha önce yazmıştım. Şu piyasada 7800x3D'ye verdiğin para değmiyor. İyi bir anakart ve Ryzen 7600/7700 gibi bir işlemci alıp elindeki kartı full potansiyeliyle kullanabilirsin. İyi anakart aldığın için ihtiyaç duyduğun anda 9800x3D veya sonraki nesil x3d işlemciye geçersin, AM5 birkaç yıl daha yaşayacak. Şu anda 7800x3D de alsan 7700 de alsan GPU bound olacaksın neden ekstra odeyesin. -
Katılıyorum evet. İntel sağolsun millete bozuk işlemci satıp böyle bir şeye sebebiyet verdi. Ben şahsen bekleme taraftarıyım i3'le idare edicem gibi duruyor. Ama arkadaş aktif olarak online oyun oynadığı için mecburen x3d tarafına kayacak gibi duruyor. İntel nasıl bir firmaysa online oyun bile oynatmıyor artık oyunculara iş o tarafa kaydı. Devamlı crashler errorlar.
-
Bana anakart-işlemci önerisinde bulunabilir misiniz peki ? 7700 ve b650 mi uygun olur rekabetçi online oyunlarda veya hikayeli oyunlarda. 3 tane m2 slotu olmasını istiyorum aslında da b650 serisinde bu çok yok. Atx ve mAtx arasında çok fark olmaz sanırım anakartlarda. Hep matx kullandım şu ana kadar aslında kasa atx destekliyor midtower.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blankasnty -- 9 Ekim 2024; 7:32:19 > -
İyi anakarttan kastınız x870 yonga seti mi ?
-
X870 olmak zorunda değil, B850, X670 veya B650 de olabilir. B850'ler 2025'e kaldı gibi görünüyor. Bütçeniz varsa X870 en iyisi tabi, ama verimli güç dağıtımı olan bir B650 bile işinizi görür aslında.
Ben MSI MAG B650 Tomahawk WiFi kullanıyorum, aradığınız 3 m.2 slotuna sahip, Ryzen 7 dahil işlemcileri besleyebilecek VRM yapısına da sahip (14 faz), wifi bluetooth gibi oyuncakları da var. Bu modeli önerebilirim ben memnunum, şu anda Amazon satıcılı 8000 TL'ye alınabiliyor, Maximum varsa vade farksız 9 taksit iyi fırsat bence. En büyük eksisi ne GPU ne SSD için PCI-E gen 5 desteklememesi ama bunun önümüzdeki 3-4 sene sorun olacağını düşünmüyorum zaten o zamana upgrade yapılır.
-
Öyle 3 nvme takayım hayalleri kurmayın. Intel 20 pcie, 7000-9000 24 pcie hattı destekliyor. Ekran kartı 16 tane kullandığı için intelde 4, amd tarafında 8 tane kalıyor. Ethernet'e yüklenip dosya transfer edeyim, bellekten dosya kopyalarken başka iş yapayım gibi pcie is hatlarını doldurunca bir yerden kısmak zorunda. Yani x870 alıp 2 gen 5 nvme takıp yanına gen 4 nvme serpiştirip bir yandan gigabit internet keyfini aynı anda süremezsiniz.
Bu kiZaten bu kadar yoğun kullanım için server işlemcisi satıyorlar 128 hatta kadar olan işlemciler var.
-
Teşekkürler cevaplarınız için. Şu an hali hazırda geçen yıldan kalma gen 3 m2 ssd var elimde 2 tane onları kullanıyorum. Şu an gen4 almayı düşünüyordum işte, o yüzden 3. m2 slotuna ihtiyacım vardı. Oyun bilgisayarı olarak kullanacağım bu pcyi. O denli gigabit internete şu anda erişimim yok. Şirket ya da iş bilgisayarı olarak kullanmayı düşünmüyorum. Ev kullanımı için olacak. Ama bana şu anda yüksek performanslı bir m2 gerekiyor, şu an elimdekiler maximum 2000 mb/s okuma değerlerine ulaşıyor, gen3 olduğu için.
-
O zaman en mantıklı olarak ya dediğinizi alacağım ya da gözüme asus tuf b650 wifi modeli çarptı. Fakat faz sayısı az sanırım 7800x3d için belki yeterli olabilir ama ileride diğer x3d işlemcilere update yaparken sıkıntı çıkarabilir mi emin olamadım. B650 tuf plus modelinde daha fazla mosfet yapısı var ama plus olmayan wifi modelde vrm sayısı o kadar yüksek değil 8+2 idi sanırım. 7800x3d için yeteceğini düşünüyorum vrm soğutması falan da kaliteli de upgradelere elverişli olmayabilir. Şu ana kadar hep asus anakart kullandım o yüzden tuf modellerini seviyorum. Bu şartlar altında msi mantıklı gibi geldi ama.
-
Amazona pek güvenemiyorum nedense. Koşulsuz şartsız iade politikası yüzünden 1ay kullanıp iade eden tiplerle dolduğu için ortalık, kullanılmış ya da elde kalmış mal yolluyorlar. Geçen 8k'lık 1440p monitör 4500 TL'ye indirime girmişti, alayım dedim. Ghosting manyağı oldum. İade edilen ürünleri stok eritmek için yolluyorlar büyük ihtimal. Ürün sıfır mı nerden anlayacağız ki bu koşullarda. Ambalaj olayı zaten artık ekran kartlarında dahi yok, anakart kutuları da hep ambalajsız geliyor.
-
B650'de Asus'tan uzak durmakta fayda var, hem Prime hem TUF için konuşuyorum. MSI ve Asrock boardlar daha iyi görünüyor, Gigabyte'ın da Elite AX modelini o onerenler görmüştüm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X