2 yıl önce H610M-A ASUS anakart, XPG 2x8 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM, i3-12100F, EVGA GTX 1070 (6 yıldır kullanıyorum) olarak upgrade ettiğim sistemime 1 haftadır kullanmakta olduğum Gainward RTX 4070 Super Ghost model ekran kartını taktım.Sonuçlardan da upgradeden de gayet memnunum fakat ne yaparsam yapayım darboğaz sorununu çözemedim. Sorunun darboğaz olup olmadığını da tam olarak bilmiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var.
Sistemim DDR4 bir sistem. İlerleyen zamanlarda DDR5'e geçmeyi düşünüyorum ama şu anlık işimi fazlasıyla görüyor bu sistem. Genel olarak oyunlarda ekran kartı hiçbir zaman %100 99'unu kullanamıyor.Heavenbenchmark, FurMark, OCCT gibi testleri de başarıyla geçti sistem. Anakartın BIOS'una girip ASUS Advanced OC Profile'ye de aldım, bu sayede arada oyunlarda 4100 MHz'den droplanıyordu işlemci.Bunu çözmüş oldum, artık maximum kapasitede kullanıyor. Anakartın BIOS ve sürücü Update'leri dahil hepsini yaptım. Ekran kartı driverini DDU ile kaldırıp sıfırdan kurdum ama sorun çözülmedi.
İzlediğim benchmarklarda aynı sistemi kullanan kişilerde bu denli düşük GPU kullanımına rastlayamadım, işlemci kartı rahatlıkla besliyordu oyunlarda, ona güvenip almıştım. Sizce bu soruna ne neden olabilir? Güç kaynağı da besliyor diye düşünüyorum. 750W bronz sertifika. Çözünürlüğü NVIDIA DSR ile 4K'ya çektiğimde ekran kartına %99 yük biniyor sorun ortadan kalkıyor. 1440p ASUS 170 Hz monitör DP ile kullanmaktayım.
arkadaşlar merhaba enişteme bir laptop alacamda bütçe 1.5 * 2 bin tl arası oyun oynanabilecek çok kasma yapmayacak çok ısınmayacak bir laptop tavsiyesi verebilirmisiniz pes fifa belki farcry battlefield de olabilir high veya normal ayarlarda oynatabilecek bir laptop onerisi istiyorum sizden bu bütçede.birde indirimli mağazalardan link atarsanız sevinirim.memnun kalacağımız bir laptop olsun.
arkadaşlar merhaba. ben karşı binadaki komsuyla internet kullanmak icin bi tane wireless adaptor aldım tplink wn 8200 nd adlı çift antenli 90 liraya aldım . şimdi komşuyla pencerelerimiz karsılıklı bi alt katımızda karsı binada komsuyla aramızda 10 - 20 metre var interneti camın kenarında adamın benım wireless adapterde öyle ama telefondan benim wi-fi alıcı 3 tane çizgisi çekiyor şimdi bundada 3 tane çizgisi çekiyor bunu 90 liraya boşunamı almış oldum tek antenliside vardı 30 liraya keşke onu alsaydım diye düşünüyorum sizce sorun nerede bunu adamlar çeker falan demişti hem 2 antenli çekim gücüde fazla neden gene 3 tane çizgisi çekiyor wifi de ? pcye bağlanıp şuan kullanıyorum ama işte dediğim gibi 3 çizgisi yanıyor sinyal iyi mükemmel değil buna boşunamı verdim 100 lirayı :S :((
arkadaşlar ben yazıcı olarak EPSON XP-202 203 kullanıyorum kartuşlu bir yazıcı ancak bu yazıcının renkli kartuşları bitti tek kartuş dğeil bu yazıcı 4 tanek kartuşu var sadece siyah tamamen dolu şuanda ve yazdıramıyorum hiçbir şeyi siyah kartuşla sadece yazdırma yeri yok aramadığım yer kalmadı programda sbahtan belli bakıyorum bu kartuşlara ayreten dolum yaptırsak bile onları dolu olarak görmüyor bunun ayarını falan nasıl yapıcaz bilen birisi varsa lütfen açıklasın artık internet kafelere para dayanmıyor bir şey çıkartmak için nasıl o kartuşu dolu göstericez korsan olarak doldurttuktan sonra veya nasıl sadece siyah yazıcaz ?
arkadaşlar not defteri mp3 ses dosyası gibi seylerde bilgisayarımda sol altında mavi kare icinde oklar var 2 tane >> bu sekilde bunun kaldırmanın bir yolu varmı yada bu işaretler niçin olmuş glary utilities youruninstaller norton360 gibi programlar kullanıyorum birde microsoft office acaba onlarınmı bir etkisi oldu ?
arkadaslar turk telekomda bır sorunmu varmıs neymıs bızım daıreye yenı bınaya hat getirmiyorlar 5 6 ay oldu napcagız ne zaman gitsek gelir gelir diyorlar ankara da sorun mu varmış ne varmıs baslayacam bunların sorunlarına isimiz gücümüz var halledemiyoruz ne yapmamız lazım hat getırmeleri icin yan binada ve çevre binalarda var sade bizim binada hat yok sokaktan cekilcek iste kutudan heralde tüm bina imza topladık dilekçe yazdık gene nafile ne yapmamızı öneriyorsunuz internetsiz olmuyor arkadaslar lütfen yardımlarınızı esirgemeyin bu telekom artık çığrından çıktı
arkadaşlar lg p970 optimus android telefonum var buna işletim sistemi yüklemek istiyorum nasıl yükleyebilirim ve hangi işletim sistemini yükleyebilirim macOs falan var onlar apple için heralde hangi işletim sistemini yükleyebilirim
öncelikle herkese merhabalar.arkadaşlar benim eskiden ttnet kablolu vardı onu iptal ettirdim şimdi ise yeni bir internet almak istiyorum ama alacağım net kablosuz olacak.sizce hangi interneti almalıyım gene ttnetmi yoksa uydunet doping net falan mı almalıyım uydunetin bizim burda hızmeti yok olsaydı alacaktım ama getirebilirlermi bilmiyorum lütfen eğer bir bilginiz varsa paylaşınız hangi internet daha karlı olur ben orta sıklıkta dowload yapan bir insanım ama hızın 5 6 mbit den aşağı düşmesini istemiyorum 100mbps de alabilirim onda hız kaç olur acaba bilmiyorum bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim birde bu wpa şifresini kırıyorlarmış oyle duydum güçlü bir şifre koyupbaşkalarının kullanmasını onlemek icin ne yapılmalı ?
işlemci : amd a8-5600k apu with radeon ( tm ) hd Graphics 3.60 Ghz
sistem türü : 64 bit işletim sistemi Windows 7 ultimate sp1
1100 tl ye topladık sizce nasıl arkadaşlar bu fiyata benım monitör 1380 çözünürlük oluyor en fazla onda tüm oyunları ultrada oynuyorum sizce sistem iyimi bu fiyata iyimi almışız ?
arkadaşlar yenı bır pc topladım 1hafta kadar once ama bütçemiz kısıtlıydı 1100 liraydı. biz de bu paraya bunları aldık lütfen biraz iyimser yanıtlayalım yorumları.birde benim monitör en fazla 1380x700 lerde bir çözünürlükte oluyor.ve bu cozunurlukte ultrada tüm oyunları sıkıntısız şekilde oynuyorum.gayetde grafikler yüksek(bunuda ayreten yorumlayın grafikler gerçekten de çok gerçekçi bu çözünürlükte ultrada crysis 3 frcry3 piyasadaki tüm oyunları takımlasız şekilde oynuyorum.) geçelim ozelliklere :
Anakart Adı:Gigabyte GA-F2A55-DS3
ekran kartı: nvidia geforce gtx 560 1gb 256 bit
ram: 8 gb tek slot 1333 Mhz kingston hyperx
işlemci : amd a8-5600k apu with radeon ( tm ) HD Graphics 3.60 Ghz
sistem türü : 64 bit işletim sistemi Windows 7 ultimate sp1
dxdiag da yaklaşık top bellek 4050 civarı gösteriyor. lütfen arkadaşlar yorumlarda biraz iyimser olalım 1100 liralık bir bütçeyle topladık bu pcyi.kasa falan herşey sıfır hdd cd writerler hariç tabiki monitör fare hoperlor klavyede önceden vardı. ama kötü olsa bu cozunurlukte sıfır takılmayla nasıl oynayabilirdim ? monitör değiştirmek şuanlık boş gibi geliyor bana para harcamak istemiyorum.biraz destek olun ve açıklayıcı olun.bu pcyi toplamadan önceki bütçeyi göze alarak yorumlarınızı yapın.desteklerinizi bekliyorum.
Aktiflik: Şu anda DH'de değil Son Giriş: 3 ay önce Son Mesaj Zamanı: 3 ay Mesaj Sayısı: 197 Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 201 İkinci El Bölümü Mesajları: 0 Konularının görüntülenme sayısı: 5.415 (Bu ay: 199) Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0) En çok mesaj yazdığı forum bölümü:Donanım / Hardware