Şimdi Ara

i5 2500K + P67A GD65 Anakart ile Max Overlock ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemimi 2011 Nisan ayında kurmuştum ancak o sene üniversiteye gitmem nedeniyle 3 senedir ancak eve gidip geldiğim zamanlarda oyun oynayabildim. GTA 4 , Mostwanted , hotpursuit , tomb raider , Call of duty gibi oyunları oynadım hiç bir sıkıntı çekmedim. Şimdi ise çıkacak oyunlara hazırlık olması amacıyla sistemimi biraz daha hızlandırmak istiyorum buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Sistemim şöyle ;

İ5 2500k Stock soğutucu yerine CM Hyper 212x alındı.

P67A-GD65 (bios 4.3 e güncelledim ). Ancak overclock çarpanları kilitlendi. Eski versiyona dönemedim görüntü gelmedi. Serviste 75 TL karşılığında 1.19 bios yüklendi.

G-Skill CL7 1600 Mhz 2x2 Gb

HD5850 His İcooler 1 GB modeli mevcuttu. Satıp Sapphire R9 280 aldım.

İşte bu sistemi toplasanız 5 ay kadar kullanmışımdır hala yatmakta.

Bu sistemi en stabil ve max performans alacağım şekilde bana rehberlik etmenizi rica ediyorum.

Edit: Yeni parçaların eklenmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rallyman -- 3 Kasım 2014; 0:00:57 >

• 2.elden thermalright , noctua gibi soğutuculardan bulabilirseniz 4.7-4.8 ghze kadar gider rahat ama 4.5 uzeri günlük kullanimda pek bir şey kazandırmaz size. 1.28/1.30v ile 4.5 ghz yaparsınız.

Stok fanla ise 3.8-4 ghz göreceksinizdir ama sıcakliklari kontrol etmeniz gerekli cekirdekler 65-70 dereceyi gecmedikce sorun olmayacaktır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ikiliyi kullandım. Noctua D14 benzeri soğutucular ile 5 GHz'e kadar yolu var (biraz da işlemciye bağlı). Yaz sıcaklarında çok kasmaya gerek yok tabi. Soğutma işini hallettikten sonra 4.5 GHz civarına çeksen yeterli. Yeni oyunlar için öncelikle ekran kartını değişsen daha iyi olur bu arada. RAM'i de 8 GB yaparsan güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 16 Ağustos 2014; 1:42:46 >
  • Aynı anakart ile, def. voltaj (1.2v) ile 4.0ghz kullanıyorum, üstüne hiç gerek duymadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

Aynı ikiliyi kullandım. Noctua D14 benzeri soğutucular ile 5 GHz'e kadar yolu var (biraz da işlemciye bağlı). Yaz sıcaklarında çok kasmaya gerek yok tabi. Soğutma işini hallettikten sonra 4.5 GHz civarına çeksen yeterli. Yeni oyunlar için öncelikle ekran kartını değişsen daha iyi olur bu arada. RAM'i de 8 GB yaparsan güzel olur.

Hocam Cooler master 212x modelini ve yanına SSD almakla başladım. Şuan için 4 gb herşey için yeterli buun bile kullanamıyoruz. Ekran kartı alıcam sanırım tek overclockla kurtaramıcaz sanırım. İkinci el 400 civarı önerebileceğiniz bi ekran kartı var mı ?
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Hocam forumdan 5.0 seviyesinde kullananlar var . Ben 4.5 ghz e çekmek istiyorum. Bir kaç ince ayar varmış mesela ben yük altında 4.5 ancak masaüstünde 1.6 ghz tekrar geri çekmek istiyorum bunun için ne yapmalıyım ?
  • Ekran kartınızı değiştirmeden boşuna soğutucu masrafı yapmayın. Mevcut ekran kartınızı stock haliyle de besler işlemciniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zamanında 5 ghz de sorunsuz kullandıgım işlemci güzel bi sogutucu ile işemcinde takoz degilse 5 ghz yi rahat görür
  • 4.5 i görürsün o da yeterli olur.
  • Arkadaşlar anakartımın bios azizliğine uğradığımdan dolayı konuyu takip ettiremedim. Bu arada 5850 yi çıkartıp r9 280 aldım. İşlemci soğutusu olarak CM hyper 212x aldım.

Şimdi asıl mevzuya gelecek olursak. 4.5 ghz yapmak istedim. Ancak ne yaptıysam mavi ekran almaktan kurtulamadım.

4.5 ghz yaparken bu videoyu örnek aldım.https://www.youtube.com/watch?v=sgiqzAKy6Tk

Stabilite alamayınca 4.7 ghz e çekmek istedim.https://www.youtube.com/watch?v=3YtSpckyfe0

Ram frekanslarımı timingleri girmiştim onları iptal edip auto yaptım. Voltajı azaltıp yükselttim. Ram voltajını yükseltip azalttım hiç bir türlü stabilite yakalayamadım. Tam yakaladım diyorum 3 dk geçiyo prime95 testinde mavi ekran geliyo.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.