Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG kimse konu ile ilgili yorum yapmamış; amd şöyledir böyle iyidir ; kendisi ile şöyle düzeyli bir ilişkimiz olmuştur falan.. bunların arkadaşa bir faydası yok...
amd'nin i5 2500k ile aşık atık atabilecek işlemcisi yoktur.
ewet meşhur bacanak geldi.
AMD şu an intelin üç nesil önceki lga 775 quad işlemcilerle ile ancak başadebiliyor.
ama tabi fiyatı da ona göre
quote:
Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG
kimse konu ile ilgili yorum yapmamış; amd şöyledir böyle iyidir ; kendisi ile şöyle düzeyli bir ilişkimiz olmuştur falan.. bunların arkadaşa bir faydası yok...
amd'nin i5 2500k ile aşık atık atabilecek işlemcisi yoktur.
hangi fiyat araliginda; hangi konuda.. yani bir fiyat vardir.. bitanesine daha performans arttirici bir donanim alabilirsin arada.. atiyorum daha iyi bir ekran karti alirsin.. oynadigin oyun da o ekran kartini sevdigi icin daha iyi puan verir..
mesela Whetstone FPU testinde soyledigin islemciyi 1075T ile gecebilirsin.. Queen CPU testinde Phenom 1100T ile soyledigin islemci gecilebiliyor.. Cinebench'te 1075T ile kafa kafaya.. Transcoding Media Show testinde 1075T ile kafa kafaya. ayni testin Multithread versiyonunda 1055T daha iyi.. Zlip sıkıştırma konusunda 1100T daha iyi.. VP8 video encoding'de 1100T; 2600K'yi geciyor..
Bu yeni islemcilerin tek artisi, islemci icinde olmasi sebebiyle ekran karti islemcisinin gucunden uygulamalarda ve oyunlarda yararlanabilmesi... O da ozelllikle Intel optimizasyonlu oyunlarda ve benchmark testlerinde... digerlerinde varsa yoksa 2 ila 5 fps fark var..
işlemcim x6 1090t
nerdeyse tüm oyunlarda i7'ların gerisinde kaldığını bizzat tecrübe ettim.Fark işlemciyi yoran uygulamalarda belli oluyor.İstisna sayılabilecek bir kaç testte x6 geri de bırakabilir onun haricinde nerdeyse tüm uygulamalarda i7 ların gerisinde.
Şu tecrübelerinizi genel kanı yapmayın. Sizin direk amd markasıyla bir sorununuz var.
quote:
Orijinalden alıntı: Unchangeble
Şu tecrübelerinizi genel kanı yapmayın. Sizin direk amd markasıyla bir sorununuz var.
sizin tecrübeniz ve anlayışınız bu konuda beni eleştirecek düzeyde değil.. benim amd ile bir sorunum yok,f/p ürünü diye bir ürünü göklere çıkarmaya lüzum yok..
quote:
işlemcim x6 1090t
nerdeyse tüm oyunlarda i7'ların gerisinde kaldığını bizzat tecrübe ettim.Fark işlemciyi yoran uygulamalarda belli oluyor.İstisna sayılabilecek bir kaç testte x6 geri de bırakabilir onun haricinde nerdeyse tüm uygulamalarda i7 ların gerisinde.
ama ayni parayla, Intel i7 makina almis olsaydin, ilgili performansi alamayacaktin.. Yani 1500TLye kuracagin sistemlerden biri 1090T olsun, digeri ise i7 herhangi bir islemci olsun..1090T ile beraber alacagin donanimlar da ust siniftir.. yani daha yuksek bir ekran karti veya daha kapasiteli bir ram.. ve belki daha iyi bir harddisk... ama i7'de ayni derecede ekran karti ve ram almak istesen ve hdd almak istesen; ya kasa, ya anakart, yada powersupply'dan kisman gerekecek.. ve belki guzel bir sogutucu da alamayacaksin.. iyi bir islemciye gore, yukarda soylemis uygulamalardan biri icin SSD kullanabilecegini ve o testlere gore daha iyi bir performans elde edebilecegini soylemek mumkun.. Kisaca Intel'in iyi bir islemcisini alabilecegin fiyatla, AMD alip, yanina SSD koyabilir ve yukarda bahsettigimi uygulamalarin da uzerinde performans alabilirsin.. Bu sebepten mantikli..
Bu arada bir cok arkadasimin soylemis olmasina ragmen ben de soyluyorum... Uygulama bazinda performans almak istiyorsan, Turbo Core ozelligini acman lazim... aksi taktirde butun islemciye overclock yapmak, cok da bisey saglamiyor.. ama turbo core ozelligi, ihtiyaca gore uygulamanin destekledigi cekirdek kadarini acik tutarak, acik tuttugu cekirdeklere otomatik overclock yapiyor.. islemci biraz daha verimli hale geliyor, normalde butun cekirdeklere yapilan overclock'a gore..
Bu arda ben testlere Guru3D'den baktim... guvenilir siteler arasindadir..
Benim anlayışım ve tecrübem sizin dahili bileşenler bölümünden uzak durmanız yönünde.
quote:
Benim anlayışım ve tecrübem sizin dahili bileşenler bölümünden uzak durmanız yönünde.
saygı duyarım..
benimde sizle aynı düşüncede olduğum 3-5 kişi var ve bu kişilerin arasında siz de varsınız..
Herkes düşüncesini seviyeli olarak belirtebilir. Ama bu tarz konularda seviyenin düşmesinde büyük rol oynuyorsunuz malesef.
quote:
Herkes düşüncesini seviyeli olarak belirtebilir. Ama bu tarz konularda seviyenin düşmesinde büyük rol oynuyorsunuz malesef.
kesinlikle alakası yok, seviyeyi düşüren %100 karşı taraf oluyor.. Amd ile ilgili gerçekler ifade edildiğinde tarafıma saldırıp seviyeyi düşüren hep karşı taraf olmuştur.
Bence Sandy nin tek esprisi İ7 2600K dır.Tamamen kendi dusuncem İ5 2500K da fena degil belki ama İ7 920-Q9650-X4 965-X6 dan bu sisteme yine de gecilmez.Ama gecilecekse tek islemci budur.Bunun haricinde bir ozelligi yok bence İ7 2600K 650-Asus/MSI/Gigabyte P67 vasat ustu 350 Milyon(P8P67 gibi)=1 Milyar Maliyet(İ5 2500K ile 800 Milyon) X6 1055T 350-890GX Board 250 =600 Milyon İ7 760 400-P55 250 =650 Milyon Arada 250-400 milyon farka deger bir durum yok bence profesyonel olarak cizim,render vs yapanları haric tutuyorum.
hıcbır zaman marka fanatıklıgı yapmadım.f/p benım ıcın en onemlı krıterdır.ha ıntel-amd ha atı-nvıdıa hangızı ucuza dıgerınden fazla performans sunuyorsda ona yonelırım.fakat bu tur guncellemelerde ılerıye donuk detek te onemlı.am3 platformunun bulldozer e destek verebılecegı haberını ınceleyın
Stabil olarak 7 / 24 kullanmaktayım. Voltaj değeri defaulttur.
ıslemcı kodunu ogrenebılırmıyım?
ayrıca black edıtıon degıl dımı bu ıslemcı
quote:
Orijinalden alıntı: AnarcHiest
Slayerking hangi amd konusuna girse tarafını cokrahat belli ediyor amdde para yetmediği için aldı sanırsam
sonra seviye kalmıyor deniliyor neden acaba
baya bir dikkatimi çekmeye basladı her konuda denk gelince
bazı haddini bilmez bodoslama dalıcılar yüzünden seviye düşüyor sen de bu kotaya girmek üzeresin,zorlama şansını istersen,
neden x6 1090t aldın dersen forumdaki dostlara güvenerek aldım.. beklediğim performansı alamadım.. paran yetmedi mi demişsin ucuz bir yorum sana da bu yakışır..
quote:
işlemcim x6 1090t
Piyasadaki oyunların tamamına yakınında Phenom II X4 ile Phenom II X6 arası fark hissedilmiyor zaten, 6 çekirdek desteği oturmuş değil.
Bir çok konuda yazdım, buraya da yazıyorum.
Eğer i7 işlemciyle Phenom II X6 işlemciyi kapıştırmak istiyorsanız, kısaca X6 işlemciyi %600 yükte kullanabilmek istiyorsanız, 6 çekirdek destekli yazılımları baz almalısınız.
Ben 7zip yazılımında, x264 yazılımında gördüm tam 6 çekirdek desteğini. Bütün çekirdekler %100 yüklenebiliyordu.
7zip'in performans test özelliği mevcut, x264 'ün benchmark yazılımı mevcut. İnternetten indirebilirsiniz.
x264 benchmark yazılımının sonuçlarını aşağıdaki linkten görebilirsiniz mesela:
Piyasadaki oyunların tamamına yakınında Phenom II X4 ile Phenom II X6 arası fark hissedilmiyor zaten, 6 çekirdek desteği oturmuş değil.
Eğer i7 işlemciyle Phenom II X6 işlemciyi kapıştırmak istiyorsanız, kısaca X6 işlemciyi %600 yükte kullanabilmek istiyorsanız, 6 çekirdek destekli yazılımları baz almalısınız.
Ben 7zip yazılımında, x264 yazılımında gördüm tam 6 çekirdek desteğini. Bütün çekirdekler %100 yüklenebiliyordu.
7zip'in performans test özelliği mevcut, x264 'ün benchmark yazılımı mevcut. İnternetten indirebilirsiniz.
Bir de 3d mark 11 ve 3d mark vantage gibi skorları da çok düşük amd işlemcilerin oysaki ; çoklu işlemci desteği var bildiğim kadarıyla..?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Diablo
quote:
işlemcim x6 1090t
Bir de 3d mark 11 ve 3d mark vantage gibi skorları da çok düşük amd işlemcilerin oysaki ; çoklu işlemci desteği var bildiğim kadarıyla..?
Bir cok programci, Intel'in programlarda dogru tepki vermesi icin Intel'in "C++ Complier"'indan (program uyumluluk kitapligi) yararlaniyor. Bu sebeple Vantage gibi benchmark programlarinda programin exe dosyasi degistirildiginde farkli sonuc verdigi gorulmustur...
Zaten arkadasimiz, 6 cekirdekli islemcilerin oyun amacli kullanilmasini cok da kistas olarak benimseyen biri degil.. Yani evet 6 cekirdekli islemci alabilirsiniz. ama 4 cekirdekli islemci kadar sonuc alirsiniz... Belki biraz daha iyi... ama 4 cekirdekli islemci alarak, arttirdiginiz parayi ekran karti alarak, sistem bazinda oyunlar iyi sonuc alabilirsiniz.. Bunu zaten bu konunun baslarinda soylemistim..