Şimdi Ara

i5 2500K ya kafa Tutacak AMD ci yok mu kardeşim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AnarcHiest

quote:

Orijinalden alıntı: defender

2500k ne ki, amd'nin daha q8300le kapışacak işlemcisi yok.üstelik ısı sorunu var bacanak anlattı resmen yanıyormuş.
    Bence 2.el Q8300 almak en mantıklısı

yuh be yavaş salla ... ziya

+1

Birde q8300 e kafa tutacak işlemci yokmuş Amd'de ... Phenom II'lerin birçoğu q8300'ü ezer geçer . . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ated90 -- 4 Mart 2011; 6:59:35 >

• usta hangi çagda yaşıyorsun ya hiçmi amd kullanan görmedin

şuan athlon II x4 640 var 21 derece ......

milahtan önce kalma bilgiler ile değerlendirmeyelim konuşmayalım

intel prescott ları 75 -95 derecelerde gezinen işlemcilerdi haberin yok heralde onlardan ........

neyse ziyalar uçuşmadan ben gidiyim hadi eyw
  • Ya esasen kafa tutulabilir.. bazi uygulamalarda onune gecilebilir... ama esas karsilik Buldozer mimarisinden gelecek..
    yine de ciddi miktarda para konulup, saglam sogutucu ve saglam donanimla, intel islemcilerinin overclocksuz hallerini gecebilmek mumkun..
    eger ucuza geliyor diye paradan kisip, AMD islemcili bilgisayar yapilacaksa, cok zor.. onun yerine Buldozeri beklemek daha mantikli..

sen ne kadar verecen onu soyle, ben yaparim sana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 4 Mart 2011; 8:26:10 >
  • quote:

Amd de winamp açınca donma da oluyo diyolla kafam iyice karıştı

Bu tür sözlere kulak asan birisi bence AMD kullanmamalı. Yarın birgün net kopar, onu da AMD den bilirsiniz.

Birde haklısınız AMD yanıyor. 6 çekirdek işlemciyi 4 ghzde prime95 testi yapıyorum max. 60C oluyor. Aman ne yanıyor ne yanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 4 Mart 2011; 10:23:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChaqaLL

AMD X4 955 BE
    Gigabyte 790XT-UD4P
    4890 Shappire 2GB kartım Var Bunu Satıp

oyun için düşünüyorsan sistemin iyi ama ekran kartı terfisi iyi olacaktır. yok ben paramı 3d programlarından falan kazanıyorum diyorsan i5 2500k almanı öneririm.
  • dostlar e8400 @4.2 ghz ile bile amd 965 BE yi 2 çekirdek veya tek çekirdek kullanan tüm uygulamalarda açık ara geçiyorum. Örneğin tek çekirdekte süper pi de 1M yi 12 saniyede bulurken amd 20 sn de buluyor. Winrar 64 benchmarkda e8400 930 civarındayken amd 730 civarında. Çift çekirdek kullanan tüm oyunlarda önde ki şu an 4 çekirdek kullanan oyunun sayısı 1 elin parmağını geçmiyor e8400 bile oc kapasitesi lle bunları yaparken i2500k yı kim durdurabilir :)
    Üstelik oc olan işlemcim masaüstü 32 yük altında 55 derece (sunbeam var tabi stok fanla deneme yapmayınız tehlikeli olur :D)
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbloodedman

dostlar e8400 @4.2 ghz ile bile amd 965 BE yi 2 çekirdek veya tek çekirdek kullanan tüm uygulamalarda açık ara geçiyorum. Örneğin tek çekirdekte süper pi de 1M yi 12 saniyede bulurken amd 20 sn de buluyor. Winrar 64 benchmarkda e8400 930 civarındayken amd 730 civarında. Çift çekirdek kullanan tüm oyunlarda önde ki şu an 4 çekirdek kullanan oyunun sayısı 1 elin parmağını geçmiyor e8400 bile oc kapasitesi lle bunları yaparken i2500k yı kim durdurabilir :)
    Üstelik oc olan işlemcim masaüstü 32 yük altında 55 derece (sunbeam var tabi stok fanla deneme yapmayınız tehlikeli olur :D)

pi sayisi kistas kabul edilemez..

• quote:

Orijinalden alıntı: redbloodedman

dostlar e8400 @4.2 ghz ile bile amd 965 BE yi 2 çekirdek veya tek çekirdek kullanan tüm uygulamalarda açık ara geçiyorum. Örneğin tek çekirdekte süper pi de 1M yi 12 saniyede bulurken amd 20 sn de buluyor. Winrar 64 benchmarkda e8400 930 civarındayken amd 730 civarında. Çift çekirdek kullanan tüm oyunlarda önde ki şu an 4 çekirdek kullanan oyunun sayısı 1 elin parmağını geçmiyor e8400 bile oc kapasitesi lle bunları yaparken i2500k yı kim durdurabilir :)

tabi ya

sen tüm işlerini pi sayılarına yaptırıyorsun zaten

• quote:

amd en iyi egran gartlarını bile intelle test ediyomuş forumda öyle konuşuyordu arkadaşhlar, bence kalite en önemlisi.
    (not: bunu da bacanak dedi)

Hatta amd işlemcileri de intel üretiyor(!) ...
    Ya arkadaşım sabahta aynı şeyleri yazıyordun . Geç şu bacanak anlattı ayaklarını . Yok q8300e amd'den rakip yokmuş , yok amd'ler winampta donuyormuş , yok ekran kartlarını intel kontrol ediyormuş hepsi palavra .

Bacanak dediyi bırak git biraz araştır . En azından birşeyler öğrenirsin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ated90 -- 4 Mart 2011; 21:33:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

intel daha iyisini yapana kadar bununla (i7 2600K) idare edeceksiniz mecbur

vay be bunun çeşitleri de gelir yakında
  • i5 2500k oyunlar için yeterince fazla.Bu arada şunuda söyleyeyim 2500k nin yanına gtx470alırsanız işlemciyi frenlemiş oluyorsunuz.En iyi performans için gtx570 yada 6970 ile birleştirmek 2500k nin tam gücünü gösterecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

intel daha iyisini yapana kadar bununla (i7 2600K) idare edeceksiniz mecbur

i5 2500K fazlasiyla yeter

ayrica:

Intel P67 çipsetlerinde donanımsal bir hata bulunduğunu bildirmiş bulunuyor. Olay netleşene ve firma anakartların değişimi için yol haritasını belirleyene kadar Sandy Bridge işlemci ve P67 çipsetli anakartlar almamanız tavsiye olunur.

DETAY ICIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 4 Mart 2011; 21:59:57 >

• Hala AMD yanıyor diyenlerin çarmıha gerilme zamanı gelmedi mi? Veya taksimde sallandırsak ibret alan olur mu acaba?

2011 yılında mıyız, 2001 yılında mıyız aklım almıyor. Intel Prescott ile evinin ısınma masraflarını yarı yarıya indirdiğini unuttu bu millet, hala 10 yıllık efsanelerle AMD'ye fırın muamelesi yapılıyor.

Şu 2 çekirdek Intel ile 4-6 çekirdek AMD tokatlayan arkadaşları x264 işlemlerinde görmek isterim açıkçası.

• sonunda yönetimden destek geldi valla ... evet tüm gücü arkamıza aldık bu tipleri yok etme harekatını başlattık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Hala AMD yanıyor diyenlerin çarmıha gerilme zamanı gelmedi mi? Veya taksimde sallandırsak ibret alan olur mu acaba?

2011 yılında mıyız, 2001 yılında mıyız aklım almıyor. Intel Prescott ile evinin ısınma masraflarını yarı yarıya indirdiğini unuttu bu millet, hala 10 yıllık efsanelerle AMD'ye fırın muamelesi yapılıyor.

Şu 2 çekirdek Intel ile 4-6 çekirdek AMD tokatlayan arkadaşları x264 işlemlerinde görmek isterim açıkçası.

adam bir mesaj atti.. 2 saniyede koydu agarligini.. Admin dedigin bunu da yapmali arada..

vay anasini 10 yil oldu mu bea..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 5 Mart 2011; 12:32:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

quote:

Hala AMD yanıyor diyenlerin çarmıha gerilme zamanı gelmedi mi? Veya taksimde sallandırsak ibret alan olur mu acaba?

adam bir mesaj atti.. 2 saniyede koydu agarligini.. Admin dedigin bunu da yapmali arada..

vay anasini 10 yil oldu mu bea..?

4 Çekirdek Intel ile 6 çekirdek AMD'yi karşılaştırsak olmuyor mu hocam

Şaka bir yana cidden forumda iyice azıtılan durumlar oldu. Gerçek 4 çekirdekli işlemci varken; 2 gerçek 2de sanal çekirdeği bulunan (2 çekirdek 4 izlek) işlemci mi alınır; ki üstelik fiyatları da birbirine çok yakınken. İşte bu fanatiklik olur...

• Birkere Markalarda Fanlık Yanlış Ayriyetten Asilsiz Uydurmalarda Saçma.Biz En Fiyat/Performanslı ve Kafamıza en Uygun Olan İşlemciyi Alıp Kullanırız.Kulaktan Dolma Bilgilerle Lütfen Orda Burda Savunma Yapmayalim.Ayriyetten i5 2500K Ya Gelince Intel Gerçekten İyi Bir İş Çıkardı Bu Sandy Bridge Serisinde i5 2500K Konuda Arkadaşların Belirttiği Gibi i5 2500K İle GTX470 Gibi Bir Ekran Kartı Kullanmak Bile İşlemciyi Frenliyor.Ayriyetten "@q8300'e Denk Amd Nin İşlemcisi Yok" Diyen Arkadaşa Sesleniyorum.Amd 0-300 TL Fiyat Arası İşlemcilerde İnteli Tek Geçer Ayriyetten Nasil Bir Mantıkdir'ki Günümüzdeki Amd Phenom II X4 955 İle Q8300 i Karşılaştırmak Sizce Intel Q8300 İle X4 955 İn Karşısında Ayakda Durabilirmi!

• 10 yıl olmuştur herhalde. AMD ile tanışmam, Athlon XP 2500+ Barton işlemcilerle oldu, o zaman da yıl 2004 idi.
    Barton'larla AMD patlama yapmıştı zaten, bugün AMDyi tercih eden bir kitle varsa Athlon XP 2500+ işlemcinin başlattığı ivme sayesindedir bence.

Athlon XP öncesi, ilk nesil Athlon'lar haricinde aşırı ısınan hiçbir işlemci üretmedi AMD.

Phenom II X6 işlemciyi overclocklu olarak, %600 yükte, 40C ve altında kullanıyorum, gayet serin.
  • quote:

10 yıl olmuştur herhalde. AMD ile tanışmam, Athlon XP 2500+ Barton işlemcilerle oldu, o zaman da yıl 2004 idi.
    Barton'larla AMD patlama yapmıştı zaten, bugün AMDyi tercih eden bir kitle varsa Athlon XP 2500+ işlemcinin başlattığı ivme sayesindedir bence.

Athlon XP öncesi, ilk nesil Athlon'lar haricinde aşırı ısınan hiçbir işlemci üretmedi AMD.

Phenom II X6 işlemciyi overclocklu olarak, %600 yükte, 40C ve altında kullanıyorum, gayet serin.

takriben 2006'dan beri yaziyorum.. Hala isyerinde basit ofis islemleri icin Sempron 2400 kullaniyorum.. 4 bilgisayar.. hala calisiyor.. daha gik demediler..Soket A..
    754pin'de 3000+ kullandim cok uzun sure.. HT 1600.. o bilew gayet iyi bir islemciydi ki, bana eski versiyon 3D Studio Max'i cok duzgun bir sekilde kullandirdi..
    939pin'de Opteron 170 fpaw..
    AM2; AM2+ ve AM3'de Sempron 170; 4000+; 4200+; 4600+; 5000+Be; 6400+; 7850Be; Phenom 9400; Phenom II 940Be surekli kullandigim ve isyerinde kullandirmakta oldugum islemciler....

Kimse bana AMD isiniyor demesin...

ama sunu soylerim; 5000+ kullandigim donemde, brisbane'i ilk aldigimda, anakartimin yeni revizyon islemcileri kullanamadigini ogrendim.. evet takiyorsun calisiyor problem yok ama bios ve sicaklik gosteren programlarda, 45 derece gosteriyordu..(gercek degildi ve hatali okuyordu) sonra eski 5000+'a gectim ve duzeldi..

10 yil duyunca kendimi kotu hissettim bir an...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 6 Mart 2011; 13:28:47 >

• kimse konu ile ilgili yorum yapmamış; amd şöyledir böyle iyidir ; kendisi ile şöyle düzeyli bir ilişkimiz olmuştur falan.. bunların arkadaşa bir faydası yok...

amd'nin i5 2500k ile aşık atık atabilecek işlemcisi yoktur.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.