Şimdi Ara

i5 3570k + z77 gd55 oc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar oc yapmaya calısıyorum ama biryerlerde yanlış var anlaşılan yardımcı olabilecek olan var mı?

• sonerason S kullanıcısına yanıt
    O anakart biostan o.c gen. 2 yi aktif ettiğinde 4.2ghz e otomatik olrk overclock yapabiliyo, sen nerede ne yanlış yapıyosun herhangi 1 detay bile vermemişsin.
    Bios'ta standart ayarlarda My o.c. genie yazan kısmı bios seç, sonra sol yukarıdan oc genie 2 mod'a tıkla, sonra soldan settings'e tıkla kaydet çık, otomatik olrk 4.2ghz de açılır/çalışır sistemin.

Standart mod'ta o.c yapacaksanda basitçe. adjust cpu ratio yazan kısmı 42 yap kaydet çık, sonra 43~44 v.s. denersin.
     i5 3570k + z77 gd55 oc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 2 Aralık 2015; 9:52:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coax47

O anakart biostan o.c gen. 2 yi aktif ettiğinde 4.2ghz e otomatik olrk overclock yapabiliyo, sen nerede ne yanlış yapıyosun herhangi 1 detay bile vermemişsin.
    Bios'ta standart ayarlarda My o.c. genie yazan kısmı bios seç, sonra sol yukarıdan oc genie 2 mod'a tıkla, sonra soldan settings'e tıkla kaydet çık, otomatik olrk 4.2ghz de açılır/çalışır sistemin.

Standart mod'ta o.c yapacaksanda basitçe. adjust cpu ratio yazan kısmı 42 yap kaydet çık, sonra 43~44 v.s. denersin.
     i5 3570k + z77 gd55 oc

Hepsini denedim prime testte mavi ekran yiyorum 4.0 dan yukariya cikinca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

öyleyse ya sendeki cpu 1 az şanssız yani limiti 4.0ghz. yada belleklerinde 1 sıkıntı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coax47

öyleyse ya sendeki cpu 1 az şanssız yani limiti 4.0ghz. yada belleklerinde 1 sıkıntı olabilir.

ramlerde sikinti oldugunu nasil anlayabilirim normalde bi sikinti yasamiyorum 3 yilda sadece bu olayda yasadim mavi ekrani , ki 6-7 gb ram yiyen oyunlari saatlerce oynarim

Dediğin gibiyse belleklerindede sorun yoktur ozm, test etmek istersen memtest isimli 1 yazılım olması lazım.
    Peki diğer uygulamalarda oyunlarda fln sıkıntı çıkıyomu yani sadece prime testindemi mavi ekran alıyosun ?
    Aynı işlemci ve aynı anakartla günlük 4.0ghz de kullanıyorum. Ayarlarımı bi ara atarım buraya.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770 msi z87-g45 O.C
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

Aynı işlemci ve anakarta sahibim.

4 Ghz@1.000v

4.1 Ghz@1.040v

4.2 Ghz@1.080v

4.3 Ghz@1.128v

4.4 Ghz@1.160v (şu an kullanıyorum)

4.5 Ghz@1.224v

değerlerim bu şekilde. Daha üzerini hem çok ihtiyaç olmadığından hem de soğutucunun limiti olduğu için denemedim. Bu değerler; 1 saat prime 95 testi, intel burn testi vb. testleri geçen değerlerdir. Tabii ki anakart ayarları vs. konusunda ayarlamalar yaptım, akabinde işlemci şansıma iyi denk geldi diyebilirim. Bunun haricinde tabii ki bu tarz tek tek değerler veya belli tam stabil bir değeri bulmak için 1 - 2 günlük sabırlı bir çalışma gerekebilir.

Prime 95'i veya vb. testi geçen işlemciler bile multiplayer oyunlarda hata verebilirler. Oyunlarda da bir süre değerleri gözlemlemek gerekir. Vakit bulduğum takdirde ve isterseniz ayarları paylaşabilirim. Ama OC noktasında kararın sizde olduğunu da belirteyim. Yani herhangi bir mesuliyet kabul etmem doğal olarak.
    ________

Anakartın i5 3570K'nın stok hızlarındaki 3.4 Ghz (Turbo 3.8 Ghz) için verdiği otomatik voltaj değeri ise 1.152v'dir. Yani buradan görüyoruz ki aslında aynı değerde işlemci 4.4 Ghz'da çalışabilecekken adeta yazık etmiş oluyoruz. Anakartların işlemciler üzerine otomatik voltaj vermesi düzenlenmeli çoğu durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 5 Aralık 2015; 3:00:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

Aynı işlemci ve aynı anakartla günlük 4.0ghz de kullanıyorum. Ayarlarımı bi ara atarım buraya.

Ben de suan 4.0 da sorun yasamiyorum hocam ama voltaj kismi autoda

• quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Merhaba,

Aynı işlemci ve anakarta sahibim.

4 Ghz@1.000v

4.1 Ghz@1.040v

4.2 Ghz@1.080v

4.3 Ghz@1.128v

4.4 Ghz@1.160v (şu an kullanıyorum)

4.5 Ghz@1.224v

değerlerim bu şekilde. Daha üzerini hem çok ihtiyaç olmadığından hem de soğutucunun limiti olduğu için denemedim. Bu değerler; 1 saat prime 95 testi, intel burn testi vb. testleri geçen değerlerdir. Tabii ki anakart ayarları vs. konusunda ayarlamalar yaptım, akabinde işlemci şansıma iyi denk geldi diyebilirim. Bunun haricinde tabii ki bu tarz tek tek değerler veya belli tam stabil bir değeri bulmak için 1 - 2 günlük sabırlı bir çalışma gerekebilir.

Prime 95'i veya vb. testi geçen işlemciler bile multiplayer oyunlarda hata verebilirler. Oyunlarda da bir süre değerleri gözlemlemek gerekir. Vakit bulduğum takdirde ve isterseniz ayarları paylaşabilirim. Ama OC noktasında kararın sizde olduğunu da belirteyim. Yani herhangi bir mesuliyet kabul etmem doğal olarak.
    ________

Anakartın i5 3570K'nın stok hızlarındaki 3.4 Ghz (Turbo 3.8 Ghz) için verdiği otomatik voltaj değeri ise 1.152v'dir. Yani buradan görüyoruz ki aslında aynı değerde işlemci 4.4 Ghz'da çalışabilecekken adeta yazık etmiş oluyoruz. Anakartların işlemciler üzerine otomatik voltaj vermesi düzenlenmeli çoğu durumda.

Hocam bu degerleri yarin deniyeyim ben ama bu voltajlar gayet dusuk , mavi ekran yerim diye dusunuyorum ama deniyim yarin bi haberdar ederim sizi.

Her işlemci maalesef aynı OC potansiyeline sahip olamıyor tabii ki. Bendeki işlemcinin değerleri şansıma bu şekilde.

Diğer anakart ayarları için isterseniz SS paylaşırım dediğim gibi. Bazen ayardan ayara voltaj değeri fark edebiliyor.
  • Bendeki değerler şöyle.

-Frekans tutmuyorsa ECO modda C State disable olacak.

-4.0 ghzda 0.93 cpu voltage verebilirsin.

-Legacy support kısmı auto olacak.

i5 3570k + z77 gd55 oc
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.