Şimdi Ara

i5 4590 80 Derecelerin Üzerine Çıkan Sıcaklıklar (Sensör Sorunumu?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 4590 işlemcim ile ilgili birkaç var sizlere danışmak istediğim.
    Aşşağıdaki resimde 1 ile numaralandırdığım yerdeki değerler birbirinden ciddi şekilde farklı biri 80 diyor diğeri 55 hangisine itibar etmeli ? Yada daha güvenilir program varmıdır bakabileceğim sıcaklıklara.
    Ayrıca resimde 2 numarada çarpanlar 35'in üzerine çıkmadı normalde 37 olması gerekmezmi bu cpu için yük altındayken.
    Son soru ise farcry4-d3-teso gibi oyunlarda sorun yaşamazken bf3-4 de anlık takilmalar yaşıyorum yarım ile bir saniye arası tüm iletişim kopuyor gibi oluyor nedeni ne olabilir.
    Sistem ve tüm bileşenler imzamdadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturk9027 -- 19 Temmuz 2015; 1:27:13 >

• Gorev yoneticisinde CPU yu kullanan programlara bak bi. %100 kullanimda gozukuyor ama yine de o sicaklik cok fazla anlamadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haswell işlemciler için prime95 önerilmiyor, başka bir program ile mesela everestin programı ile sistem kararlılık testine sok, orda da cpu %100 kullanılıyor ama asla o sıcaklıklara çıkmıcaktır, yabancı forumlarda da çok konuşuldu prime95 ile test etmeyin bence
  • everest stress testi ile denedim.Bu sefer msi afterburner 66 derece speedfan 51 derece olduğunu söylüyor işlemci sicaklığının.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturk9027 -- 19 Temmuz 2015; 11:43:51 >
  • prime95 4 çekirdeğide zorladığı için işlemciniz 3500mhz de 35 çarpanla çalışıyor, işlemciniz 4 çekirdek max 3500mhz çalışır, 3600 mhz 2 çekirdek çıkabilir, 3700 e de tek çekirdek çıkabilir
  • mBenJi kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler bir soru işaretindan kurtulduk.
    4 farklı program ile test yapıyorum şuanda.
    msi afterburner 66c
    cpuid hwmonitor 66c
    speedfan 50c
    everest 50c
    Stres testinde 50c mantıklı görünmüyor. Sanırsam 66c asıl değerim.
  • benim 4460 90 derece görüyor

Ama oyunlarda 75i geçtiğini görmedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mini itx sistem kurmayı düşünüyordum anakart kasa değiştirip bu sıcaklıklarla sıvı soğutucusuz zor gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.