Şimdi Ara

i5 4690 ve GTX 970 soğutma sistemi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aşağıda özelliklerini yazdığım sistemimde "Blade and Soul" denen optimizasyon özürlüsü bir oyunda, 30 kişiyi geçen kalabalık ortamlarda direk masaüstüne dönen bir hata(zannedersem fatal error) alıyorum. ilk başta ram'leri işlemciye uzak olan dual kısma takmayı denedim, bir süre daha iyi oldu gibi hissettim. kanaatimce işlemci fazla ısındığı için bu ansızın gelen hatayı alıyorum. işlemci üzerinde kendi stock fanlı sogutucusu var. sizce sorun işlemcinin ısınması mı? eğer cevabınız evet ise bu işlemci modeli için önerebileceğiniz bir soğutucu sistem var mıdır?
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

işlemci: İntel Core i5 4690 3.5 GHz 1150p 6MB

Anakart: Gigabyte Z97P-D3

Ekran Kartı: Asus GTX970 4GB DDR5 256 Bit

Ram: GSKILL 16 GB(2x8GB) DDR3 1866 MHz CL10

• sıcaklık takip programlarından birini edinip açıp oyun kapandığında hemen işlemci sıcaklığına bakabilirseniz veya sıcaklık geçmişini kayıt altında tutan programlar var oyun oynarken kaç derecelerde olduğuna bakıp bilgi verirseniz bir şeyler söylemek - çözüm üretmek daha kolay olacaktır
  • fieldyturbo19 F kullanıcısına yanıt
    Dün özellikle biraz daha fazladım bilgisayarı ama o hatayı hiç alamadım. core sıcaklıkları oyun sırasında ortalama 62-66 derece arasında maksimum 70 i gördü. overclocksuz bir işlemci için bu değerler normal mi sizce?
  • Normal denilebilir. Büyük ihtimal sizin de dediğiniz gibi oyunun optimizasyon eksikliğinden kaynaklanmıştır. Zira bahsettiğiniz sıcaklıklar o tarz hatalar için sebep olmaz. ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.