Şimdi Ara

i5 760 OC mekanım - Yorumları bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimdeki i5 760'ı yavaş yavaş OC'luyorum stok olarak 2.8GHz bu işlemcimiz, ASUS P7P55-M anakart ve Thermaltake Big Typhoon soğutucum var.

Gelelim sonuçlara. Şu an görüldüğü gibi 20 x 175 ile 3.5 GHz kullanıyorum GPU-Z ve sıcaklık değerlerim aşağıdaki gibi iki haftadır bu şekilde kullanıyorum. Metro 2033 - CS:GO - BF4'ü bu şekilde oynadım donma fazla ısınma gibi bir durum olmadı yaklaşık 1,5 haftadı PC bu şekilde. Şu anki voltajım 1.296V sıcaklıkarım ise.

Şimdi sorularım ise stabilite için PI birde prime 95 var bunları çalıştırdığım (prime95) durmadan bişeyler yapıyor ama testin sonu gelmiyor Prime95'den işlemcinin stabil olduğu nasıl anlaşılır bu sırada max sıcaklık kaç olmalıdır ? ve şu anki değerlerim nasıl?

Evet arkadaşlar şu an PC'den memnunum alabileceğim en iyi performansı almaya çalışıyorum hedefim ise 3.8GHz. Umarım bu başlığın sonunda buna ulaşabilirim.

Bunun yanında bir sorum daha var işlemcimde çarpan max 22 oluyor bu durumda frekansı mı yüksek tutmak daha iyi yoksa çarpanı mı? En iyi oran nedir ve voltaj yükseltmek için bilgisayarın açılmadığı yere kadar GHz yükseltmeye devam mı etmeliyim ?
    Ayrıca voltajı yükseltmenin amacı boşta ve yük altında işlemcinin sıcaklık değerlerini düşürmek midir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Not: At gibi resim koymuşum pardon küçük resim koymayı öğreneyim bir ara :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_North_Face -- 12 Ocak 2014; 18:08:37 >

• 4.2 ghz'i gördüm I5 750 ile, çok ba?aryly i?lemcidir, 3,8 ghz'den sonra anakartyn güç regülatörlerinin, mosfetlerin de so?utulmasy gerekli. Çarpany yüksek tutmak her zaman daha iyidir, i?lemci güç yönetimi daha verimli çaly?yr, araç vitesleri gibi, 1 vitesden 3 vitese geçmek gibi, arada 2 olsa çok daha iyi olur yani :) Bu arada upgrade istersen elimde i7 860 var, soket 1156 için son nokta :)
  • Evet arkadaşlar şu an 3.5 GHz'de 0.05v arttırarak kullanıyorum işelmciyi bugün 2 saat 40 dakika prime 95 yedi ve sıcaklıklar şu şekilde.

CPU-Z'de FSB ve Multiplier ise yukarıdaki gibi. Şu an 775 pin soğutucuyu 1156'da kullandığım için fazla zorlamak istemiyorum ama dünkü denemelerimde sınır 1.4v'da 4.2GHz gördüm işlemci gerçekten beni şaşırtıyor.

Bu arada tüm yardımları için "Ironpumper hocaya teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_North_Face -- 12 Ocak 2014; 18:09:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

Merhaba arkadaşlar,

Elimdeki i5 760'ı yavaş yavaş OC'luyorum stok olarak 2.8GHz bu işlemcimiz, ASUS P7P55-M anakart ve Thermaltake Big Typhoon soğutucum var.

Gelelim sonuçlara. Şu an görüldüğü gibi 20 x 175 ile 3.5 GHz kullanıyorum GPU-Z ve sıcaklık değerlerim aşağıdaki gibi iki haftadır bu şekilde kullanıyorum. Metro 2033 - CS:GO - BF4'ü bu şekilde oynadım donma fazla ısınma gibi bir durum olmadı yaklaşık 1,5 haftadı PC bu şekilde. Şu anki voltajım 1.296V sıcaklıkarım ise.

Şimdi sorularım ise stabilite için PI birde prime 95 var bunları çalıştırdığım (prime95) durmadan bişeyler yapıyor ama testin sonu gelmiyor Prime95'den işlemcinin stabil olduğu nasıl anlaşılır bu sırada max sıcaklık kaç olmalıdır ? ve şu anki değerlerim nasıl?

Evet arkadaşlar şu an PC'den memnunum alabileceğim en iyi performansı almaya çalışıyorum hedefim ise 3.8GHz. Umarım bu başlığın sonunda buna ulaşabilirim.

Bunun yanında bir sorum daha var işlemcimde çarpan max 22 oluyor bu durumda frekansı mı yüksek tutmak daha iyi yoksa çarpanı mı? En iyi oran nedir ve voltaj yükseltmek için bilgisayarın açılmadığı yere kadar GHz yükseltmeye devam mı etmeliyim ?
    Ayrıca voltajı yükseltmenin amacı boşta ve yük altında işlemcinin sıcaklık değerlerini düşürmek midir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Not: At gibi resim koymuşum pardon küçük resim koymayı öğreneyim bir ara :D

dediğin 3 oyunun 2 sini bitirdim. stock fan stock clock ile. aynı işlemci.

• bende i5 760 var oç ile denemeler yapıyorum ama çarpanı düşük yapıp frekansı yükseltmek yerine remleri 1600 den 1400 e de düşürsem çarpanı arttırdığım zaman testlerde rem ve cpu daha yüksek score alıyor. çarpanı yüksek frekansı düşük tutmak daha iyi performans sergiliyor hala oc yapıyorsan yazda paylaşalım.D kış aylarında 4 de sorunsuz çalışıyo ama yaz sıcağında 3.8ghz de oyunlarda 88 dereceyi görüyor. voltage leri düşürüp en düşük kaçta stabil çalştığnı test ediyorum bu aralar.D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.