Şimdi Ara

i5 9400'E GEÇERSEM NE OLUR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selâm dost'lar halihazırda kullandığım işlemci
    i3 7100 3.9.
    i5 9400'e geçersem extra parça alamama gerek olurmu yoksa taktigim gibi kullanabilir miyim.
    şuan RX 580 8 gb ekran kartı aldım darboğaz yaşadığım için değiştirmek istiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• anakartı da değiştirmen gerekir
  • Sadece ramleri kullanırsın

Anakart ve işlemci masrafın var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle teşekkür ederim cevaplarınız için, ikisi de 1151 soket li yinede anakart değişmesi gerekiyor mu ??

• Dostum bu iki masrafı da göz önünde bulundurduğun zaman R5 3600+B450 anakart daha mantıklı olacaktır.

• a.alper.a A kullanıcısına yanıt
    I5 9400 icin 1151v2 soket gerekiyor, mevcut anakartiniz ile kullanamazsiniz.

@klakket'in onerisi daha makul bence.
  • aslında niyetim r5 2600 ve anakart almaktı,sonra kısıtlı bütçem nedeni ile intel alirsam anakart almama gerek kalmaz diye düşünerek,sizlere sormak istedim,her halükarda anakart + işlemci almam gerekiyor anladığım kadari ile

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Aynen öyle.

• intel işlemcilerin soket ömrü 2 seridir misal

z170 z270 6.ve 7. nesil işlemciler bu soket 1151

z370 z390 8 ve 9. nesil işelmciler için bu soket 1151v2 diye adlandırılmıştır ama temelde aynıdır intel insanaları kandırmaktadır

insanlar bios modlayıp 8.ve 9.nesil işlemciler takabilirler ama ülkemiz yurtdısı degil ürünler gereksiz pahalı

yapacagınız en mantıklı hamle ryzen 1600 12nm ve iyi kalite bir b450 anakart alıp ilerde ryzen 4000 ile devam etmek
    Купи дёшевоyoutube
    Intel i5-9400F на материнке за 1000 руб. Установка на H110- B150 чипсеты.
    https://www.youtube.com/watch?v=SXAlTekK2bg

sizin yapıbiliceginiz tarzda işlemler degildir

• onemseyip verdiğiniz tüm cevaplar için teşekkür ederim.bu işlemleri yaparken tekrardan buradan Bilgi paylaşımı yaparız inşallah

• Ucuza kapatmak istiyorsan 1600AF alabilirsin milli anakartımız s2h ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam, dostlar bu başlık altında daha önceden konuşmuştuk.sizden aldığım ilham la birlikte,ryzen 5 2600x aldım.
    ana kartı ise hiç arastirmadigim bir model olan gigabyte a320m-h aldım bu Kart hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi lütfen,yoksa hatamiydi ??

• quote:

Orijinalden alıntı: a.alper.a

selam, dostlar bu başlık altında daha önceden konuşmuştuk.sizden aldığım ilham la birlikte,ryzen 5 2600x aldım.
    ana kartı ise hiç arastirmadigim bir model olan gigabyte a320m-h aldım bu Kart hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi lütfen,yoksa hatamiydi ??
    Anakartı iade etme imkanınız var ise iade edip b450 chipset anakart almanızı tavsiye ederim.
  • -Gardiyan- kullanıcısına yanıt
    bende ondan almak istemiştim ama sıfırı tükettim o yüzden alamadım

hatalı işlemler 2 ürünüde iade edin

ryzen 5 2600 düz olanı alın artan 200 tl yede anakartı daha iyi bisi alın
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    neden usta peki ?

ryzen 2600 ile 2600x arasında fark yok 2600 ü biraz gıdıkladıgında 2600x ile aynı performansı verir gidip 200 tl fazla vermeye gerek yok

anakart a320 ryzende alınmaz çünkü ryzen işlemcilerin işlemci destegi ve işlemci çesidi çok fazla ilerde işlemcini degiştirmek istedigin de çok ucuza çok bol seçenegin olacak

anakartı b450 ve iyi vrm yapısına sahip olması gerekiyor
  • şu durumda,bu anakart in bana vereceği netice ne olur, işlemciyi biliyorsunuz saten,ekran kartım da rx580 8gb, performans olarak yüzde kaç faydalanabilirim

anakartın hiç bir artı yonü yok elinizde kaldı b450 çip olsaydı oc yapıp işlemci performansını arttırıp daha fazla fps alabilirdin ama elinizde kaldı
  • çok sağol teşekkür ederim, içim karardı şuan 😂

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.